Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе познавам някой, който да диша толкова самМоже да го потвърди и той и поне 20 негови съученици и съученички
тръгвам по проверки!Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЛилава кравичке,
Русото е 'ноу уморено вече за подвизи, ма си го изспроси сама. Т'ва го харесваха най-много, дет' ще ти го пусна. Иначе точно с няколко стихчета се оказа, че се гледат рейтинги, плюсчета, започна редакция от администрацията, 10 тролчета, дет' го раздават критика и цензура и бех дотам моменталически. Дойде ми свише да ме обсъжда стадо бездарници кат' стока.
Промениха ми една дума в едно стихче и смениха целия смисъл. После без да им набивам майните публично ( а, повярвай ми мога да псувам 10 дена без да се повторя ), просто спрях.
Вече е трудно, щот' проза се пише специфик - 'ноу в важно т'ва дет' ти туп-тупка да не се изпусне и да го облечеш словесно - губи се тренинг и т.н. - светната си как ста'а номера
Та, изпросеното за тИбя спешъл:
--------------------------------------------------------------------
Пътуване
"Помъдряваш" - ми каза Раздялата.
"Оглупяваш" - прошептя Любовта.
"Разпиляваш се" - буйстваше Разумът.
"А сега, накъде да вървя ?"
Попитах Сърцето, то нищо не каза,
притихнах отчаян .. и тогава го чух.
Отмерваше Времето лудо -
туп-туп, тик-так, туп-туп...
Реших да напредвам - глутница спомени,
плахо отстъпих - сред ято мечти.
А, в огледалото пак ми се смееше,
онази усмивка от детските дни ...
13.11.2008 г.
http://marandi.blog.bg/poezia/2009/0...poeziia.405360
---------------------------------------------------------------------------
П.П. От тогава се зарекох повече никога да не пиша стихчета, поради сбръчкан БГ-стански модел, където администрация и дузина тролове - ще те изкарат крейзи.
И .... повече не съм писал. Русото, където се изплюе - оттам вода повече не пие
П.П.П. Ъъ ... иначе за протокола:
Прозата (на латински: prōsa) е литературна форма на изказ, отличаваща се от другите форми (например поезия) с липсата на модели за оформление на текста.[1]
При прозата няма нужда от използване на строфи, рими, алитерация и други творчески похвати, поради което до голяма степен тя се доближава до говоримата реч.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...BE%D0%B7%D0%B0
Брях, Русото! Усещам, че си бил в особено състояние на духа.... Алкохолът понякога наистина прави чудеса
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЧестито! Ще ти е и жив и здрав, само го остави вече сам да диша.
Не дишай вместо него!
Приятелски съвет.Може да го потвърди и той и поне 20 негови съученици и съученички
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДа се поФаляСинковецът продължава с така желаното СМГ
Дано е направил правилния избор. Погъделичках си егото, отказвайки преди малко записване в АК.
Дано след 5 години да надцакват за него чуждестранни университети
И най-вече - да ми е жив и здрав!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДа се поФаляСинковецът продължава с така желаното СМГ
Дано е направил правилния избор. Погъделичках си егото, отказвайки преди малко записване в АК.
Дано след 5 години да надцакват за него чуждестранни университети
И най-вече - да ми е жив и здрав!!!!
Не дишай вместо него!
Приятелски съвет.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЖивот
Ето – аз дишам,
работя,
живея
и стихове пиша
(тъй както умея).
С живота под вежди
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.
След 2-3 часа, ще допиша и останалите стихове.....
С живота сме в разпра,
но ти не разбирай,
че мразя живота.
Напротив, напротив!
Коментар
-
"Пътуване
Отмерваше Времето лудо -
онази усмивка от детските дни ..."
Eхе, това твое ли било?
Ами аз съм го чела в други блогове.
Не претендирам, че разбирам от поезия, но на мен ми хареса.
Мисля, че смисълът от писане на каквото и да е, ако не е облечен с желание и ако не се ражда отвътре, се губи.
Също така си мисля,дори съм сигурна, че съвременните Ботев, Яворов, Пенев са се родили по красивите ни земи, но се занимават с разни други маловажни неща и критици, които ни вменяват, че трябва да сме клонинги на тоя или оня. Но те са в историята, а аз имам желание ние да напишем нашата история(съвременна и тъй жизнеспасяваща).
Наздраве!Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Лилава кравичке,
Русото е 'ноу уморено вече за подвизи, ма си го изспроси сама. Т'ва го харесваха най-много, дет' ще ти го пусна. Иначе точно с няколко стихчета се оказа, че се гледат рейтинги, плюсчета, започна редакция от администрацията, 10 тролчета, дет' го раздават критика и цензура и бех дотам моменталически. Дойде ми свише да ме обсъжда стадо бездарници кат' стока.
Промениха ми една дума в едно стихче и смениха целия смисъл. После без да им набивам майните публично ( а, повярвай ми мога да псувам 10 дена без да се повторя ), просто спрях.
Вече е трудно, щот' проза се пише специфик - 'ноу в важно т'ва дет' ти туп-тупка да не се изпусне и да го облечеш словесно - губи се тренинг и т.н. - светната си как ста'а номера
Та, изпросеното за тИбя спешъл:
--------------------------------------------------------------------
Пътуване
Отмерваше Времето лудо -
онази усмивка от детските дни ...
13.11.2008 г.
http://marandi.blog.bg/poezia/2009/0...poeziia.405360
---------------------------------------------------------------------------
П.П. От тогава се зарекох повече никога да не пиша стихчета, поради сбръчкан БГ-стански модел, където администрация и дузина тролове - ще те изкарат крейзи.
И .... повече не съм писал. Русото, където се изплюе - оттам вода повече не пие
П.П.П. Ъъ ... иначе за протокола:
Прозата (на латински: prōsa) е литературна форма на изказ, отличаваща се от другите форми (например поезия) с липсата на модели за оформление на текста.[1]
При прозата няма нужда от използване на строфи, рими, алитерация и други творчески похвати, поради което до голяма степен тя се доближава до говоримата реч.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...BE%D0%B7%D0%B0Last edited by marandi; 26.06.2013, 13:47.
Коментар
-
Добро ще е, щом има добри хора.
Подозирах, че си имаме таланти, но не очаквах толкова светкавично включване.
Изключително съм впечатлена от всички, както от Маранди(пич разгърни си тези способности, като се отървеш от безсолните фритчи).
Така и от останалите поети(поетеси).
Също така много държа ароматизаторчето Зарата, да наръси от уханните си подправчици, и за капак да спретне една редакцийка, за да финишираме манджичката.
Чичо, нали знаеш, че всяко нещо е с времето си.
Не можеш да искаш да пиеш винце, а то да не поотлежи, колкото повече, толкова повече( както казва Мечо Пух).
И също така не можеш да искаш да видиш веднага как гъсеницата се превръща в пеперуда. Иска си своя период, през който да стане трансформацията, и т. н..
С две думи нищо не се губи, защото вакума не търпи празно място.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
ДубрутрУ
Не знам за вас и за деня,ама вечерта беше ужасна - сънувах кошмар(а при мен е рядкост да се сънува изобщо и то пък да вземе да е кошмар),а от 2ч нататък се надлъгвахме с комарите ....много долна твар е това комара де'а и гадта
.
След малко отивам за комарник и за намсиколко вида репелент....ше ми 'Апат те,ръ'иш ли ...аааа ,де де
....ама да си сръбна каВенцето,че виж съм се аргасял у некой стълб ....още сънен
А да е спорен денят ...че иначе ше го пишем дъждовен(де да беше наистина)Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
Коментар