If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Дебело псе е куче ловец. Породата е птичар, но Дунди по-скоро го раздава "баничар". По време на лов неотлъчно стои до раницата и по никакъв повод не иска да се навира из драките
Сега, поради това, че птичия лов все още не е открит, лови по терасата мухи, оси и всякаква друга бръмчаща твар. Убива ги, внася ги в стаята и ги подрежда на видно място / и съответно чака похвала/ Снощи бяха паднали в жертва няколко мухи и една оса ... обаче осата се оказа жива. Дебелото псе ги беше наредило до дивана и ставайки от него аз я настъпих. Посред нощите вадих жило и мазах с разни мехлеми.
Спокойна и ненатоварена работна седмица на младежите и девойките, които работят!
На почиващите - приятна почивка!
Дебелото псе е куче ловец. Породата е птичар, но Дунди по-скоро го раздава "баничар". По време на лов неотлъчно стои до раницата и по никакъв повод не иска да се навира из драките
Сега, поради това, че птичия лов все още не е открит, лови по терасата мухи, оси и всякаква друга бръмчаща твар. Убива ги, внася ги в стаята и ги подрежда на видно място / и съответно чака похвала/ Снощи бяха паднали в жертва няколко мухи и една оса ... обаче осата се оказа жива. Дебелото псе ги беше наредило до дивана и ставайки от него аз я настъпих. Посред нощите вадих жило и мазах с разни мехлеми.
Спокойна и ненатоварена работна седмица на младежите и девойките, които работят!
На почиващите - приятна почивка!
Музиката е най-голямото изкуство за мен наред с литературата.
Няма да повярваш но се ровя в купчини книги на битака продавани дори от мургави сънародници на цени от 50ст. до лев.Сред една ужасяваща със своята тържествена безпросветност купчина, приготвена като за аутодафе от цензури забелязах в оригинал "The egoist" на George Meredith. Купих я за 50 ст., но купих и 4-ти том на български на една поредица на Стефан Цвайг, поради принудителната оферта от страна на продавача - 2 за лев.
Ранният Black Sabbath е една музикална вселена, която не всеки разбира и чува в цялост. Ако си чел екзестенциалиста Сьорен Киркегор и разсъжденията му за масата, като не просто предмет, а обект разглеждан от субект ще разбереш......
Книги,наблюдения и неистини са ме формирали,колкото са могли
Бях писал,че тук има хора,подаряващи на другите.
Не съм чел Киркегор,ще опитам.
Пак си голем.Сабат нема да ти пускам,щот си си оттам
Музиката е най-голямото изкуство за мен наред с литературата.
Няма да повярваш но се ровя в купчини книги на битака продавани дори от мургави сънародници на цени от 50ст. до лев.Сред една ужасяваща със своята тържествена безпросветност купчина, приготвена като за аутодафе от цензури забелязах в оригинал "The egoist" на George Meredith. Купих я за 50 ст., но купих и 4-ти том на български на една поредица на Стефан Цвайг, поради принудителната оферта от страна на продавача - 2 за лев.
Ранният Black Sabbath е една музикална вселена, която не всеки разбира и чува в цялост. Ако си чел екзестенциалиста Сьорен Киркегор и разсъжденията му за масата, като не просто предмет, а обект разглеждан от субект ще разбереш......
Разбираш я свободата. А бре, у политиката що си все за управляващите. Ако минеш на страната на мучувците, сам можеш да дигнеш революция.
Благодаря ти за оценката! Въпросът ти е сложен, не мога да отговоря с две изречения.
Според мен за да си добър политик, трябва да разбираш най-вече от история и по-точно от история на дипломацията. Има такава специалност за магистри в ИФ на СУ- нещо от сорта "Кризи конфликти и дипломация", не си спомням точно.....
За да се аргументирам в пълнота , трябва да напиша още около 400 изречения и не, че ме мързи, ама ям пуканки и бира, а и надничам в проправителствена медия, щото националните такива от криворазбрана еманципация всички до един плюят правителството сякаш излезли от сладката дрямка на 3,5 годишна възхвала на Бойко, новият крал Артур, леко гузни разбира се.
Абе ти се бъзикаш, ама това се случва поне 3 пъти в учебната година.
Веднъж и бях казал да сключи договор за доставка на цветарски магазин, но бях пил 2-3. Тя ми се обиди много Започна да ми чете лекция как емоционално приема всеки жест на уважение и почитание от страна на всяко едно дете и прочее.... Най-се накефих на едно дете с чувство за хумор, подарило и китка от 3 връзки копър и 2 магданоз. Казах и да поощри тази ученичка и да бъде по-снизходителна в оценяването и в бъдеще.
Пак си голем.Сабат нема да ти пускам,щот си си оттам
Веднъж и бях казал да сключи договор за доставка на цветарски магазин, но бях пил 2-3. Тя ми се обиди много Започна да ми чете лекция как емоционално приема всеки жест на уважение и почитание от страна на всяко едно дете и прочее.... Най-се накефих на едно дете с чувство за хумор, подарило и китка от 3 връзки копър и 2 магданоз. Казах и да поощри тази ученичка и да бъде по-снизходителна в оценяването и в бъдеще.
Не се бъзикам. Майка ми беше учителка. Знам какво е. С най-хубавия тоалет, с 20-30 букета цветя, едва се прибираше в къщи.
Разбираш я свободата. А бре, у политиката що си все за управляващите. Ако минеш на страната на мучувците, сам можеш да дигнеш революция.
Не и ли каза на следващия празник шише ракия, една краставица и кисело мляко
Помня, когато преподавах по чл.64 т.е. по заместване. Една година преподавах на деца - деветокласници в спортно училище. Не беше много престижно, но директора беше мъж и голям пич. Още тогава / 2000г./ се беше формирала като феминизирана професия, което никак не ми се харесваше. Мъжете - учители, обаче ни възприемаха малко с по-голям интерес, като редки насекоми. От друга страна ако търсиш повече женско внимание, това е идеалната професия за мъж, стига да имаш поне в размера на още около 2 средни заплати странични доходи. Съпругата работи километър по-надолу в суперпрестижно училище със 120 учители. Тя преподава на много паралелки и като дойде празник на будителите или от сорта, ходя с комбито да и докарвам цветята в къщи. При едно такова здраво товарене, една възрастна жена тръгна да ми целува ръката възкликвайки "Хайде ДАСКАЛЕЕЕ!". Почувствах се твърде неловко, докато и обяснявам, че не аз съм обекта на на тази спонтанна цветна феерия, а съм даскал само по диплома със смешен стаж, въпреки, че годината в която служих като посредник между науката и подрастващото поколение, е най-щасливия период в живота ми в професионален план.
Помня, когато преподавах по чл.64 т.е. по заместване. Една година преподавах на деца - деветокласници в спортно училище. Не беше много престижно, но директора беше мъж и голям пич. Още тогава / 2000г./ се беше формирала като феминизирана професия, което никак не ми се харесваше. Мъжете - учители, обаче ни възприемаха малко с по-голям интерес, като редки насекоми. От друга страна ако търсиш повече женско внимание, това е идеалната професия за мъж, стига да имаш поне в размера на още около 2 средни заплати странични доходи. Съпругата работи километър по-надолу в суперпрестижно училище със 120 учители. Тя преподава на много паралелки и като дойде празник на будителите или от сорта, ходя с комбито да и докарвам цветята в къщи. При едно такова здраво товарене, една възрастна жена тръгна да ми целува ръката възкликвайки "Хайде ДАСКАЛЕЕЕ!". Почувствах се твърде неловко, докато и обяснявам, че не аз съм обекта на на тази спонтанна цветна феерия, а съм даскал само по диплома със смешен стаж, въпреки, че годината в която служих като посредник между науката и подрастващото поколение, е най-щасливия период в живота ми в професионален план.
Бе, за тоя дълъг живот съм видял алкохолици доста: руснаци, българи, англичани, френци, един фламандец, даже и турчин - ама евреин-алкохолик не съм виждал и чул да има. Са ше кажете - Чарлз Буковски... Но не, не е алкохолик.
Както не съм видял и чул да има евреин-душевноболен.
Както - също (интересно защо?) - няма и не съм виждал евреи-учители в началното училище у нас.
А?
Ха ха, абсолютно си прав! При него това е било начин на живот, нещото без което не би се чувствал пълноценен и не би могъл да твори. Според мен е много голям Човек! Фен съм му.
Иначе като заговорихте за истински учители веднага в съзнанието ми изникна едно име - доц. Атанас Аврамов от СА "Д.А.Ценов" - Свищов (поне по мое време беше доцент). Надявам се да е жив и здрав и все още да учи младите, не само на висша математика а и на отношение към науката и към нещата от живота! Със сигурност има и други, но лично от него съм останал с прекрасни впечатления.
Коментар