IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Къде видя хора по Софето. Всичко живо е по морето и върти гюбеци.

Коментар

• Довечера едни приятели пак са обсебили оня сигански оркестър, дето напоследък вилнее в Софето. Голем купон става, щото цигулят едно към едно и Висоцки, и Окуджава, и нам кой си....
      Пък миналия път в ранните часове, ги учехме как да свират "Лили Марлен" на унгарски.

И натюрлих за сущата цел сме окупирали един долнопробен нощен бар, ниърли до парламенто.
      Беки докопаме неколко трохички от оня милярд!
      А дано, ама надали!

И са се чуда, къде съм замръчкал оная широкопола сламена капела с червена лента, в комплект с тоже червен пишкир за през кръста.
      Току що отвинтих цинтовете на едни черно-бели лачени голф-обуща.
      Белата кошуля и винените потури, веке ги изрових от нафталина и съм ги кацнал на гладачната маса.

Сипвам си йощ един бърбън, казвам ви наздраве и се паркирам до портата да дебна първата дошла на работа гладачка.

Сполай ви.

Коментар

• До-о-обро утро-о-о, Виетнам!

Пак е Петък-ден.
        Докато си пиех кавето, си измислих една традиция. Него ден сабалем и занапред, ще си гаврътвам по едно чашле за здраве и берекет на сите мои/дето си ги нося унетре/, знайни и незнайни бракя по душа и оружие.

Цъпурк-цъпурк.
        Гаврът-гаврът.
        С помисъл и пожелание за спорен ден и ....
        "Влажна е ноща".

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Не съм ходил в Египет. Сигурно е хубаво, но някак не ми се връзва с туризъм 100-200 убити дневно в Кайро
          Е, то щото сега е революция. Тука едни египтяни казват, че са 60 милиона, ама то не значи, че са прави де. Там има и много християни.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Не съм ходил в Египет. Сигурно е хубаво, но някак не ми се връзва с туризъм 100-200 убити дневно в Кайро
            Наивник, явно тръпката е да се случиш 201-ия...

Коментар

• Не съм ходил в Египет. Сигурно е хубаво, но някак не ми се връзва с туризъм 100-200 убити дневно в Кайро

Коментар

• Сега прочетох в Уики,че са 80 милиона.Или през 91-ва са ме подвели,или тия са
                зайци.

Коментар

• Вероятно търсиш да видиш доброто,което е чудесно.
                  Кайро през деня достига 17 милиона,не става въпрос за оцеляване,тогава бяха малко
                  под 60 милиона.Религията ги смазва,жегата също.
                  Според мен,възприемането е чрез подходящо обяснение,кротко и спокойно,с
                  желание.И малце кьотекВажи за повечето географии.
                  Освен вдъхновението от постиженията на далечните във времето хора,тегаво го
                  усетих.

Коментар

• В Кайро не съм ходил. Ходил съм в Александрия, Дамиета, Порт Саид и Суец. И канала съм минавал няколко пъти. Арабите са хора като хора, обаче наистина са много добри математици. Не е само от книгите дето съм ги чел за историята. И други хора са на това мнение. Вчера сутринта разговарях с един германец. Бил е голяма клечка в Саудитска Арабия. Съветник на виден министър. По едно време му поставили задача да учи малки деца (десетина годишни) на балистика и сферична тригонометрия. Той каза, че отначало си помислил, че е невъзможно толкова малки деца да възприемат такава сложна материя. В Европата тези работи се учат за вишу. Обаче каза, че арабчетата от пустинята възприемат изключително бързо и най важното, не само формулите, но и бързо почват да разбират смисъла. Той си обяснява това с естествения подбор, в пустинята да оцеляват тези хора, които имат най правилна представа за пространството. Сякаш е прав.
                    tnm

Коментар

• Мечо,ходил съм в Кайро,заставал съм до Хеопсовата,велико е.
                      За почивка на море-едва ли си заслужава.
                      Драматични разлики в културата.

Коментар

Като стажант нале Така ни казваха навремето на кораба. Момчета, ще минавате стотици пъти от тук.... Но никога няма да слизате.
                        Ако си спомняш навремето беше безмитна зона. Ебаси кефа. Уискито на 3 долара
                        Като стажант да. Точно този лаф го помня. Колко пъти оттогава само минавам.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Самолетите, като за наблизо не ги мразя, ама ако требе да се лети до обратната страна на географията е лошо.
                          +1
                          Железни нерви трябват за през океана.
                          Особенно нощем.
                          Иначе си струва, отиваш в друг свят, нови хора, различен климат, природа.
                          ------
                          Съвет: пийте 2-3 питиета на борда, отпускат нервното напрежение.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            А колко ли е струвало през 1913 г ......

Не става въпрос за това. Нормално в Гърция беше 10-15. В България по корекомите по спомен 7-10. На моряшкия - по евтино

Коментар

• Америка: От Свобода към Фашизъм / America: Freedom to Fascism

http://www.youtube.com/watch?v=8RkTv...9T3Y_VOmISjmLx

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Тая песен май дойде от една пиеса.

Оригиналното излълнение е на един артист, известен, но сега не мога да се съсредоча да си го спомня - отвън лаят разни стайни кучета, реват (като разговор) разни тъпи 16-годишни свине...

Но май първото изпълнение на тази песен е на един по-отдавнашен човек, ннам кой сега.
                                Свободен във виелицата.
                                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Working...
                                X