IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
    За Сингапур ли става въпрос, Маранди?
    Тц ... но много топло

И те са в десятката стандарт/липса на ресурси/брой инженери на 100к глава от населението.

П.П. Израел е верният отговор, периода след 1948 година, когато ги местят изкусвено там в пустинята. Само за 20-30 години дръпват рязко, въпреки неблагоприятните климатични условия.

По принцип много бавно и методично търся всяка връзка, която се получава при налагане на параметри и винаги се оказва, че има точно обяснение на случилото се - защо?

При анализите търпение е ключова дума и да знаеш какво търсиш.

Поздрави!
    Last edited by marandi; 05.05.2013, 17:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Понеже няма откъде знаеш Русото колко е педантичен в анализите си и колко функции/данни и графики налагам и екстраполирам - та, имаш 1-на мин. да ми отговориш коя държава в Света - за 40 години успява да влезе в топ 10 по жизнен стандарт, без да има природни ресурси, но е на първо място по брой инженери като видове образУвание
      За Сингапур ли става въпрос, Маранди?

Коментар

• Не е истина какъв тъпак и атеист /по-скора артист/ е Мартин Карбовски!
        Една женка му обяснява как се е уповавала на БОГ за да и запази децата, моята жена която я делят две магистратури от онази несретница също се моли по време на бременността за запазване на плода. А тоя кретен вика, че модерните хора не се уповавали на вярата. Тоя кретен ли е или револю........?

Коментар

• ЕНТЕЛЕДЖЕНТНЪТЪ МЕЧКА

- Мамо, мамо - аз вече си бърша задника само - оревало цялата гора малкото мече.

- Браво, маминко! И аз на твоите години с помощта на божиите сили свише преоткрих, че е хубаво чиляк да си бърше сам задника, а не да му го бършат - щот' съм индетерминистка, релативистка, политеистична и вярваща е хапсулютната свубудъ майка. Ако не бях прочела някога теоремата на Гьодел - никога нямаше да си забърсвам задника самичка.

-------------------

Малкото мече ( ученикът ) е непросветено. Оревало е цялата гора от гледна точка хигиена.

Майката мецана е осъзната - понеже след 1500 годишни изчисления над Млечния път и скоростта на фиткане на спътника Фитка на фитка майна планетата Х се оказало, че няма връзка между процесите на фиткане на планетите и бърсане на задници.

С оглед т'ва уникално прозрение, до което достигнала - успяла да насърчи малкото си мече.
          Last edited by marandi; 05.05.2013, 17:28.

Коментар

• НОВИЯТ УЧЕНИК
            — Учителю, аз съм нов — обърнал се един ученик към Учителя - моля Ви, покажете ми Пътя.
            — Ти вече закуси ли? — попитал го на свой ред Учителят.
            — Да, Учителю!
            Тогава иди и си измий паничката! — отвърнал му Учителят.

Ученикът си мисли, че пътя към просветлението е обикновено учене. Той се лъже. Не е това. Пътя към просветлението е всекидневния опит. Опита, който провокира самостоятелно мислене и дава на човека възможности да греши, да се осъзнава и да опознава себе си и света. Пътят към личната свобода представлява мост над пропаст, който е построен от личните грешки.

"Иди и си измий паничката." Проста задача от всекидневието. Осъзнатия човек знае, че върховенството на свободата е основния закон, който движи мирозданието и който се проявява навсякъде, включително и във всекидневието. Неосъзнатият човек може да се осъзнае чрез всекидневният опит и самостоятелното мислене.
            Last edited by mechobikov; 05.05.2013, 16:59.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Христос Воскресе, тайфата!
              Забелязвам, че и на този светъл християнски празник сте в добро състояние на духа.
              Здраве, щастие и дълъг живот ви пожелавам!
              Да бе да! Само Мечо е в добро състояние на духа. Само той ще вдига революция сега.
              Всички останали сме смирени христиени, които ядАт и пият от дажбите на Падишаха.

Коментар

• Христос Воскресе, тайфата!
                Забелязвам, че и на този светъл християнски празник сте в добро състояние на духа.
                Здраве, щастие и дълъг живот ви пожелавам!
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Христос воскресе tnm

НА ТОЧНОТО МЯСТО
                  Един майстор на чаената церемония решил да закачи на една колона кошничка с цветя. Той помолил своя калфа да окачи кошничката и го насочвал накъде да мръдне кошничката. Той го карал да я придвижва ту нагоре, ту надолу, вляво, вдясно и.т.н. Процедурата била доста дълга и приключила едва, когато той намерил точното място.
                  — Ето сега е на точното си място — казал Учителят доволно.
                  Ученикът решил да го провери, отбелязал мястото незабелязано и казал, че го е загубил. Цялата процедура се повторила отново и насочването завършило на същото място. Така Учителят потвърдил изключителното си чувство за хармония и естетика.

Свободата е хармония

Воистина Воскресе, Мечо!
                  Жив и здрав да си!
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• ПРУСВИТЙЕНЪТЪ МЕЧКА

-------------------------

Веднъж една Мечка си взела пенсията от 20 стинки и 2 кори яйца и се отдала на поредното безделничене.

И шот' била мега-ултра-вери-тотал иноивативна взела да рЪзсъждавЪ - демек да прави опити за разсад в междуушното си квантово хипер пространство, достигащо феноменалните 2 милиметра и половина, измерени по последната ултра модерна лазерна технолоджи, която й били спуснали кат' флайер в пощенската кутия безплатно.

Докато плюскала мйедд от 6 цента и половина кутийката ( класен ментак ) се водел следния диалог в нея.

Лелей ... ма аз съм 'ноу 'арна и защо така грам огледало не вирее около мИня, а се пръскат кат' се огледам.

Сношти съ чух с врат'чеда по джи-си-ема и той ми каза, че веднъж един странник от кръчмето му бил казал, че му били казали, че един бил видял комшията му да консумира течности с етикет и капачка.

Тоя яко ме менти, щот' съм умна и ходя си препикавам редовно дърветата и в Свитъ/Вселената и Галактиката е невъзможно да има нещо различно от препикано дърво.

Мдам ... течности с етикет и капачка няма как да съществуват. Другият път кат' ми се обади шъ гу напрайкам да си шпреха самичък и тъкмо да си припомня коя беше 2-рата буква и 3-тата цифра, че нещо съм ги забравила.

Ама, па съм умна и красива - що не виреят огледала покрай мен, че пак ми се прииска да се огледам к'ва съм 'убавицЪ ...
                    Last edited by marandi; 05.05.2013, 16:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Само отвор 9 мм в челото може да спре поетичния и революционен устрем
                      Вал, къде си

Ся сфана ли ???
                      Last edited by mechobikov; 05.05.2013, 16:22.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        УСЪРДНАТА МЕЧКА

Ха, наздраве!
                        Наздраве! Умишлено не ям великденска салата а замезвам с ракойката розови томати с пресен лучец извара и полята със зехтинче балсамоцет и салт.
                        Така както ми обрисуваш (за)падналата мечка от притчата, ми навяха някакви асоциации с Мечобиков.
                        Понеже този напет "революционер" ми се чини, че мноУ "аресва сопинянето и падането. Добрата вест за него е, че следва изправяне, а както е казал мъдреца човека е човек когато или е изправен или се изправя. Само отвор 9 мм в челото може да спре поетичния и революционен устрем

Коментар

• http://www.sci-bg.com/?p=1436

Методът отгоре надолу, е програмиране на изкуствения интелект, задаване на определени истини, и очакване че разсъждавайки логически верно, на основата на така програмираните истини роботът ще успява да се ориентира в реална обстановка. Оказва се, че роботи построени по този метод изключително зле се ориентират в непозната обстановка.

Методът отдолу нагоре, е чрез създаване на роботи с невронни системи, тези роботи да могат да правят грешки и да се учат от грешките си. Оказва се, че тези роботи започват много по бързо да се ориентират в обстановката, от логичните роботи.

Горното потвърждава, че адекватно опознаване на околната среда се постига с метода проба грешка. Допускане на грешка, излизане от системата на настоящите ограничения, осъзнаването им и след това промяната им с нови, по адекватни на обстановката.

Или с други думи, способността на интелекта да допуска грешки е много по важна от способността му да мисли логично. А също така създаването на робот, който може да се учи от грешките си е много по трудно но е единствения възможен начин да се създаде изкуствен интелект, тъй като допускането на логически грешки е несравнимо по мощния начин за решаването на практическите проблеми по ориентирането в околната среда.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Май следващата църковна борба, ще е да се слеят Коледа и Великден
                            Христос воскресе и от мен приятели
                            Така се наядох днес , и един мързел ме налегнал.. Дано до утре да ми мине
                            ПП. Спарте , наказан си от мен на едно смъмряне в темата за валутна , ако те
                            засека да допуснеш грешка , волна или неволна за тънкия хумор
                            Мнението ми води до фалит !

Коментар

• УСЪРДНАТА МЕЧКА

Веднъж една тибетска мечка се разхождала в гората - спънала се и паднала на
                              земята.

Знам и други "притчи", ама не са толкоз интересни

П.П. Въможни причини за спъването и падането на Мечката са от гледна точка мътимътическата анализа, логика, риторика, холуудски продукции и бабини поверия от преди 5 милиона 26-сетият индикт на голямото слънце-слънчасвЯсване:

- мечката е била осъзната и просветена, но понеже си била сменила даскала наскоро и вече била изкаласила до 3-ти клас след 26 години повторение - накрая стигнала до заветния 4-ти клас и нов духовен наставник, където след още 120 години щяла да успее да завърши 4-то отделение и баба й дядо й щели да хлипат от въторг, че сефте в родата имат толкоз умно 'униче - стигнало до 4-ти клас.

- гората е осъзната и просветена - к'ви са тия щъкащи мечки по никое време да й трополят рано сутрин при махмурлук и кьорава ли е, че не вижда посланият мъх и да стъпва по него или поне да си купи китайски джапанки от Илиенци.

Ха, наздраве!
                              Last edited by marandi; 05.05.2013, 16:11.

Коментар

• УСЪРДНИЯТ УЧЕНИК
                                Един ученик стоял на колене съсредоточено. Учителят го видял и се спрял пред него.
                                — Защо стоиш така на колене? — попитал го той.
                                — Искам да стана Буда, Учителю — отговорил ученикът. Тогава Учителят взел една тухла и започнал да я търка с камък.
                                — Какво правиш, Премъдри Учителю? — запитал ученика.
                                — Ще разтрия тази тухла и ще си направя огледало — отвърнал Учителят.
                                Но Учителю, как може се направи от тухлата огледало? Това е невъзможно!
                                А как може да седиш на колене и да станеш Буда? — запитал спокойно Учителят

Ученикът подражава. Той си мисли, че като седи на колене като Буда и ще получи проветление като Буда. Подражанието е жестоко ограничение, тъй като пречи на развитието на самостоятелно мислене. Сценката, която разиграва учителя, цели да помогне на ученика да излезе от логиката на своето ограничение, да го погледне отстрани и да се освободи от него.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X