IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
    Разбирам добре тръпката, свързана с вълните /независимо, къде точно поставяме ударението в думичката - вълнА, или вЪлна, както и - независимо от факта, дали това е морска - или друг тип вълна.../...
    Е, това вече е в сферата на конфиденциалната информация
    Last edited by tnm; 09.08.2013, 15:41.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      ...Всъщност най-важното може би е какво наистина искаме отвътре, а не какво можем, какво бихме могли или какво трябва
      Всъщност, човешките възможности могат да бъдат ограничени до някъде само от познавателните възможности на определения индивид, но смятам, че при наличие на достатъчно време, това може да бъде преодоляно.
      Все някога ще настъпи мига, когато човек ще се научи да се противопоставя на земното претегляне
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Ами, щот не искам да ме водят по моретата, бре!
        Аз, на което и море да отида получавам тен само на показалеца на дясната ръка / явно се подава от чадъра, докато викам на келнера да ми донесе следващото питие/, в морето не влизам, от плътноста на водата не се интересувам, камъчетата ми ги носят / ако не ми ги донесат ги изпращат, а ако пропуснат да ми ги изпратят - отивам да си си ги взема/ ...., защото ми е според теб да се разхождам по морета и океани!?

...никой не може да ти се бърка в житейската философия, разбира се..., всяко наше действие е обусловено именно от такива нагласи за възприемане на нещата от живота, или, както казват - въпрос на вкус...
        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Зарата, мога смело да заявя, че не изпитвам никакво влечение към морето - било то Черно или Мъртво или каквото и да е друго. Единствената ми тръпка свързана с морските вълни е Мечо / можа да включа от немай къде и делфините/

Разбирам добре тръпката, свързана с вълните /независимо, къде точно поставяме ударението в думичката - вълнА, или вЪлна, както и - независимо от факта, дали това е морска - или друг тип вълна.../...

Коментар

Въпреки, че се усеща субективизмът й, не зная защо още г-жа Претенсия /една героиня от анимационен филм/ - не е поставила условието: да я водят по моретата с различна плътност на водата в тях, обусловена от съдържанието на разтворените в тях соли, за да има сама възможността - да си подбере камъчетата с подходящ цвят...., а и, за да може лично да се увери в действието на Закона на Архимед...

Защото, знаем - ЕДИНСТВЕНО проверката е висшаТА форма на доверие... /не само към капитаните, независимо от ранга им в морските квалификационни степени/....
            Ами, щот не искам да ме водят по моретата, бре!
            Аз, на което и море да отида получавам тен само на показалеца на дясната ръка / явно се подава от чадъра, докато викам на келнера да ми донесе следващото питие/, в морето не влизам, от плътноста на водата не се интересувам, камъчетата ми ги носят / ако не ми ги донесат ги изпращат, а ако пропуснат да ми ги изпратят - отивам да си ги взема/ ...., защото ми е според теб да се разхождам по морета и океани!?
            Last edited by tnm; 09.08.2013, 15:37.
            Мечо

Коментар

• ...Всъщност най-важното може би е какво наистина искаме отвътре, а не какво можем, какво бихме могли или какво трябва

Коментар

С извинения за това, че се намесвам /неканен/ в разговора ви..., ноооо - аз тнН си я зная с кВа точно цел се оплаква от това, че не усещала върху себе си влиянието на някои закони...

Предупреждението ми е свързано, именно с факта, че тя добре познава плътността на водата в различни водни басейни, обусловена от наличието на соли в тях. Даммм - това е една подсказка към хората, които й носят периодично - оцветените в различни цветове камъчета...

Какво имам предвид, лЕ? Ми това, че тнН-тУ - прави разлика между солеността на Черно море и - около 2 пъти по-голямата - на Егейско..., да не говорим - за 20-кратното увеличение на тоя параметър - в Мъртво море.... Като знаем тия разлики, подсказката на дамата е следната:

Не ме водете на Черно море, а избирайте между МНОГОТО варианти по света, които предлагат соленост на морската вода - над 2 пъти по-голяма от тая, в Черно море! Там - всеки човек би оставал на повърхността на водата, дори може и да поспи в такава позиция, ако не се страхува от изгаряне /т.е. - има необходимата предварителна подготовка/...

Абе, хитро лисиче е тнН-ту - залъгва ни с някакви закони на Архимед, ама не може да не си дава сметка, как точно насочва вниманието на противоположният пол към афинитета си към различните морета от Черното /ни/!
                Зарата, мога смело да заявя, че не изпитвам никакво влечение към морето - било то Черно или Мъртво или каквото и да е друго. Единствената ми тръпка свързана с морските вълни е Мечо / можа да включа от немай къде и делфините/
                Мечо

Коментар

Да обобщим - механиката на течностите е чисто субективно нЯщо
                  Въпреки, че се усеща субективизмът й, не зная защо още г-жа Претенсия /една героиня от анимационен филм/ - не е поставила условието: да я водят по моретата с различна плътност на водата в тях, обусловена от съдържанието на разтворените в тях соли, за да има сама възможността - да си подбере камъчетата с подходящ цвят...., а и, за да може лично да се увери в действието на Закона на Архимед...

Защото, знаем - ЕДИНСТВЕНО проверката е висшаТА форма на доверие... /не само към капитаните, независимо от ранга им в морските квалификационни степени/....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Така е. Хидростатиката е чисто субективно нещо. Хидродинамиката тоже
                    Да обобщим - механиката на течностите е чисто субективно нЯщо
                    Last edited by tnm; 09.08.2013, 14:59.
                    Мечо

Коментар

Потъвам като камък. Хич не ме е еня за Закона на Архимед. Аз се придържам към собствена хидростатика

С извинения за това, че се намесвам /неканен/ в разговора ви..., ноооо - аз тнН си я зная с кВа точно цел се оплаква от това, че не усещала върху себе си влиянието на някои закони...

Предупреждението ми е свързано, именно с факта, че тя добре познава плътността на водата в различни водни басейни, обусловена от наличието на соли в тях. Даммм - това е една подсказка към хората, които й носят периодично - оцветените в различни цветове камъчета...

Какво имам предвид, лЕ? Ми това, че тнН-тУ - прави разлика между солеността на Черно море и - около 2 пъти по-голямата - на Егейско..., да не говорим - за 20-кратното увеличение на тоя параметър - в Мъртво море.... Като знаем тия разлики, подсказката на дамата е следната:

Не ме водете на Черно море, а избирайте между МНОГОТО варианти по света, които предлагат соленост на морската вода - над 2 пъти по-голяма от тая, в Черно море! Там - всеки човек би оставал на повърхността на водата, дори може и да поспи в такава позиция, ако не се страхува от изгаряне /т.е. - има необходимата предварителна подготовка/...

Абе, хитро лисиче е тнН-ту - залъгва ни с някакви закони на Архимед, ама не може да не си дава сметка, как точно насочва вниманието на противоположният пол към афинитета си към различните морета от Черното /ни/!

Коментар

• Прав си Иваноф, че може би не съм навлязъл съвсем в конкретиката на твоята реплика относно Мечовото твърдение, за което те моля да ме извиниш!

И още нещо. Препрочитайки сега поста си от по-долу виждам че би трябвало да направя една корекция, за да му придам смисъла който наистина съм искал да вложа в него, а именно: Променят се не границите на човешките възможности, а нашата осъзнатост относно тия граници - това което знаем и осъзнаваме че можем или бихме могли да направим! Защото според мен всичко си е съществувало, съществува и ще съществува винаги, а това което се променя е нашето съзнание и отношението ни към нещата, което нищо чудно в даден момент да доведе някого или група хора и до логичният извод че нашите възможности просто са... безгранични!

П.П.Сори за малко лиричното отклонение, и приятен обяд на всички!

Коментар

Потъвам като камък. Хич не ме е еня за Закона на Архимед. Аз се придържам към собствена хидростатика
                          Така е. Хидростатиката е чисто субективно нещо. Хидродинамиката тоже
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Що бре, я виж к'ви ги вършеше Нео в "Матрицата", само с помощта на волята и силата на съзнанието си!

А ето тука и още доста доказателства, че границите на човешките възможности все повече се променят:

https://www.youtube.com/watch?v=A6XUVjK9W4o

В "доказателства" ти не виждам такива , които да "противоречат" на законите в обективната действителност, а дори и да се намерят такива (!) то явното следсвтие ще е, че ние не познаваме обективната действителност или обясняваме и интерпретираме явленията в нея грешно!

А че исках да кажа нещо съвсем различно от това за което ми отговаряш ти, та да отговоря на ФрУфесор Хинти, че не е направил нещо с което да обори обективизма та да му забие ПИРОН в ковчега, а е допуснал единствено да притежава НЕЗНАНИЕ, което да НЕ противоречи на обективната реалност, и въпреки него да се случи нещо нормално - да се научи да плува въпреки непознаването на закона на Архимед - явно не ти е направило впечатление!
                            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                              Искал си, но си се научил по чисто обективни причини , благодарение на архимедовата сила /без значение дали си знаел закона на Архимед!/ - реалността съществува независимо от човешкото съзнание! Субективното ти самозодоволяване на егото, е толкова грешно и безсмислено, че например когато поискаш да минеш през ЗАСИЛЕН СРЕЩУ ТЕБ ВЛАК, искането няма да ти помогне за нищо, освен един безсмислен и излишен живот, на самовлюбен субективист да приключи - Дори и "искането да се окаже по силно от страха"!

ПС Маранди ти беше дал друг пример: да провериш чрез скок от 14 етажен блок - докъде стигна с "искането с/у страха" да го направиш? А страхливецо --> " Искай и ще ти се даде! "
                              Що бре, я виж к'ви ги вършеше Нео в "Матрицата", само с помощта на волята и силата на съзнанието си!

А ето тука и още доста доказателства, че границите на човешките възможности все повече се променят:

https://www.youtube.com/watch?v=A6XUVjK9W4o

Last edited by kev; 09.08.2013, 12:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Марандич ти си българин и в това не мое да има съмнение.Виж за какъв се смяташ е друго нещо.И аз им големи различия с българите но това не ме прави примерно мексиканец.Понякога дори ми идва тоя народ ако мога да го набия ей така за профилактика за да спре злобата и мързела и да си хвърля боклука дето свари
                                Няма нищо по българско от това, да не се съгласяваш с останалите българи

Добро утро

Коментар

Working...
                                X