Първоначално изпратено от зарата
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение...Всъщност най-важното може би е какво наистина искаме отвътре, а не какво можем, какво бихме могли или какво трябва
Все някога ще настъпи мига, когато човек ще се научи да се противопоставя на земното претеглянеПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАми, щот не искам да ме водят по моретата, бре!
Аз, на което и море да отида получавам тен само на показалеца на дясната ръка / явно се подава от чадъра, докато викам на келнера да ми донесе следващото питие/, в морето не влизам, от плътноста на водата не се интересувам, камъчетата ми ги носят / ако не ми ги донесат ги изпращат, а ако пропуснат да ми ги изпратят - отивам да си си ги взема/ ...., защото ми е според теб да се разхождам по морета и океани!?
...никой не може да ти се бърка в житейската философия, разбира се..., всяко наше действие е обусловено именно от такива нагласи за възприемане на нещата от живота, или, както казват - въпрос на вкус...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗарата, мога смело да заявя, че не изпитвам никакво влечение към морето - било то Черно или Мъртво или каквото и да е друго. Единствената ми тръпка свързана с морските вълни е Мечо / можа да включа от немай къде и делфините/
Разбирам добре тръпката, свързана с вълните /независимо, къде точно поставяме ударението в думичката - вълнА, или вЪлна, както и - независимо от факта, дали това е морска - или друг тип вълна.../...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеВъпреки, че се усеща субективизмът й, не зная защо още г-жа Претенсия /една героиня от анимационен филм/ - не е поставила условието: да я водят по моретата с различна плътност на водата в тях, обусловена от съдържанието на разтворените в тях соли, за да има сама възможността - да си подбере камъчетата с подходящ цвят...., а и, за да може лично да се увери в действието на Закона на Архимед...
Защото, знаем - ЕДИНСТВЕНО проверката е висшаТА форма на доверие... /не само към капитаните, независимо от ранга им в морските квалификационни степени/....
Аз, на което и море да отида получавам тен само на показалеца на дясната ръка / явно се подава от чадъра, докато викам на келнера да ми донесе следващото питие/, в морето не влизам, от плътноста на водата не се интересувам, камъчетата ми ги носят / ако не ми ги донесат ги изпращат, а ако пропуснат да ми ги изпратят - отивам да си ги взема/ ...., защото ми е според теб да се разхождам по морета и океани!?Last edited by tnm; 09.08.2013, 15:37.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеС извинения за това, че се намесвам /неканен/ в разговора ви..., ноооо - аз тнН си я зная с кВа точно цел се оплаква от това, че не усещала върху себе си влиянието на някои закони...
Предупреждението ми е свързано, именно с факта, че тя добре познава плътността на водата в различни водни басейни, обусловена от наличието на соли в тях. Даммм - това е една подсказка към хората, които й носят периодично - оцветените в различни цветове камъчета...
Какво имам предвид, лЕ? Ми това, че тнН-тУ - прави разлика между солеността на Черно море и - около 2 пъти по-голямата - на Егейско..., да не говорим - за 20-кратното увеличение на тоя параметър - в Мъртво море.... Като знаем тия разлики, подсказката на дамата е следната:
Не ме водете на Черно море, а избирайте между МНОГОТО варианти по света, които предлагат соленост на морската вода - над 2 пъти по-голяма от тая, в Черно море! Там - всеки човек би оставал на повърхността на водата, дори може и да поспи в такава позиция, ако не се страхува от изгаряне /т.е. - има необходимата предварителна подготовка/...
Абе, хитро лисиче е тнН-ту - залъгва ни с някакви закони на Архимед, ама не може да не си дава сметка, как точно насочва вниманието на противоположният пол към афинитета си към различните морета от Черното /ни/!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДа обобщим - механиката на течностите е чисто субективно нЯщо
Защото, знаем - ЕДИНСТВЕНО проверката е висшаТА форма на доверие... /не само към капитаните, независимо от ранга им в морските квалификационни степени/....If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТака е. Хидростатиката е чисто субективно нещо. Хидродинамиката тожеLast edited by tnm; 09.08.2013, 14:59.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПотъвам като камък. Хич не ме е еня за Закона на Архимед. Аз се придържам към собствена хидростатика
С извинения за това, че се намесвам /неканен/ в разговора ви..., ноооо - аз тнН си я зная с кВа точно цел се оплаква от това, че не усещала върху себе си влиянието на някои закони...
Предупреждението ми е свързано, именно с факта, че тя добре познава плътността на водата в различни водни басейни, обусловена от наличието на соли в тях. Даммм - това е една подсказка към хората, които й носят периодично - оцветените в различни цветове камъчета...
Какво имам предвид, лЕ? Ми това, че тнН-тУ - прави разлика между солеността на Черно море и - около 2 пъти по-голямата - на Егейско..., да не говорим - за 20-кратното увеличение на тоя параметър - в Мъртво море.... Като знаем тия разлики, подсказката на дамата е следната:
Не ме водете на Черно море, а избирайте между МНОГОТО варианти по света, които предлагат соленост на морската вода - над 2 пъти по-голяма от тая, в Черно море! Там - всеки човек би оставал на повърхността на водата, дори може и да поспи в такава позиция, ако не се страхува от изгаряне /т.е. - има необходимата предварителна подготовка/...
Абе, хитро лисиче е тнН-ту - залъгва ни с някакви закони на Архимед, ама не може да не си дава сметка, как точно насочва вниманието на противоположният пол към афинитета си към различните морета от Черното /ни/!If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Прав си Иваноф, че може би не съм навлязъл съвсем в конкретиката на твоята реплика относно Мечовото твърдение, за което те моля да ме извиниш!
И още нещо. Препрочитайки сега поста си от по-долу виждам че би трябвало да направя една корекция, за да му придам смисъла който наистина съм искал да вложа в него, а именно: Променят се не границите на човешките възможности, а нашата осъзнатост относно тия граници - това което знаем и осъзнаваме че можем или бихме могли да направим! Защото според мен всичко си е съществувало, съществува и ще съществува винаги, а това което се променя е нашето съзнание и отношението ни към нещата, което нищо чудно в даден момент да доведе някого или група хора и до логичният извод че нашите възможности просто са... безгранични!
П.П.Сори за малко лиричното отклонение, и приятен обяд на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПотъвам като камък. Хич не ме е еня за Закона на Архимед. Аз се придържам към собствена хидростатикаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеЩо бре, я виж к'ви ги вършеше Нео в "Матрицата", само с помощта на волята и силата на съзнанието си!
А ето тука и още доста доказателства, че границите на човешките възможности все повече се променят:
https://www.youtube.com/watch?v=A6XUVjK9W4o
А че исках да кажа нещо съвсем различно от това за което ми отговаряш ти, та да отговоря на ФрУфесор Хинти, че не е направил нещо с което да обори обективизма та да му забие ПИРОН в ковчега, а е допуснал единствено да притежава НЕЗНАНИЕ, което да НЕ противоречи на обективната реалност, и въпреки него да се случи нещо нормално - да се научи да плува въпреки непознаването на закона на Архимед - явно не ти е направило впечатление!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеИскал си, но си се научил по чисто обективни причини , благодарение на архимедовата сила /без значение дали си знаел закона на Архимед!/ - реалността съществува независимо от човешкото съзнание! Субективното ти самозодоволяване на егото, е толкова грешно и безсмислено, че например когато поискаш да минеш през ЗАСИЛЕН СРЕЩУ ТЕБ ВЛАК, искането няма да ти помогне за нищо, освен един безсмислен и излишен живот, на самовлюбен субективист да приключи - Дори и "искането да се окаже по силно от страха"!
ПС Маранди ти беше дал друг пример: да провериш чрез скок от 14 етажен блок - докъде стигна с "искането с/у страха" да го направиш? А страхливецо --> " Искай и ще ти се даде! "
А ето тука и още доста доказателства, че границите на човешките възможности все повече се променят:
https://www.youtube.com/watch?v=A6XUVjK9W4o
Last edited by kev; 09.08.2013, 12:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМарандич ти си българин и в това не мое да има съмнение.Виж за какъв се смяташ е друго нещо.И аз им големи различия с българите но това не ме прави примерно мексиканец.Понякога дори ми идва тоя народ ако мога да го набия ей така за профилактика за да спре злобата и мързела и да си хвърля боклука дето свари
Добро утро
Коментар
Коментар