If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Човек мрази "трябва". Защото му пречи да бъде това което някъде дълбоко в душата си чувства че е. Но и го обича, защото лесно се живее до като човек се носи по течението на "трябва". Ясна структура, ясни правила, ясни чувства, ясни мисли. Но понякое време, бум, мълния прещраква в съзнанието му.
Но вместо тази мълния да освети там където човек не иска да гледа, често единственото което вижда е желание за порше кабриолет.
Още по-често се вижда неистовото желание за жипки, карани по равнинни местности.
пп. Лично аз мразя да мразя, и обичам да обичам...
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Мога цяла тема да открия и да си пишем там за идиотщините в бюрокрацията. Чей нещо докато ми е прясно
До счетоводен отдел на Н-тата община. Дължа данък в размер Х и го плащам 1 ден предварително
-Здравейте, благодаря че сте се съобразили с официалното ми искане по чл. ... на ДПК, но сте ми начислили лихва за плащане постъпило в срок.
-Момент да проверим. Ама на вас ви се водят задължения У.
-Задълженията ми не са У, а са Х съгласно решение на Н-тия съд и съгласно Ваше писмо, в което изрично упоменахте, че колкото и да ви е неприятно задълженията ми са Х, а не У /за целта на упражнението У е около 2 х Х./
-При нас се води У. За това ви е начислена лихва.
-Добре, но вие сте ми начислили лихва върху сумата Х а не върху сума У?
-Обадете се по-късно
-Здравейте, аз за лихвата.
-Обадете се на директорката на телефон хх-хх-хх
-Здравейте от счетоводството ме посъветваха.................
-Ами, задълженията ви при нас се водят У а на Х и т.н. .........
Много харесвам елегантният ти стил за справяне с проблеми (бюрокрация) Страхотна история . На теб сигурно не ти е било забавно , точно тогава , но на мен денят ми започна готино с разказът ти . Страхотен ден да имаш
Мога цяла тема да открия и да си пишем там за идиотщините в бюрокрацията. Чей нещо докато ми е прясно
До счетоводен отдел на Н-тата община. Дължа данък в размер Х и го плащам 1 ден предварително
-Здравейте, благодаря че сте се съобразили с официалното ми искане по чл. ... на ДПК, но сте ми начислили лихва за плащане постъпило в срок.
-Момент да проверим. Ама на вас ви се водят задължения У.
-Задълженията ми не са У, а са Х съгласно решение на Н-тия съд и съгласно Ваше писмо, в което изрично упоменахте, че колкото и да ви е неприятно задълженията ми са Х, а не У /за целта на упражнението У е около 2 х Х./
-При нас се води У. За това ви е начислена лихва.
-Добре, но вие сте ми начислили лихва върху сумата Х а не върху сума У?
-Обадете се по-късно
-Здравейте, аз за лихвата.
-Обадете се на директорката на телефон хх-хх-хх
-Здравейте от счетоводството ме посъветваха.................
-Ами, задълженията ви при нас се водят У а на Х и т.н. .........
По повод бюрокрацията.
Нужен ми е документ, че жена ми никога не е дърпала кинти от държавата като неработеща.
Забележете, документът ми е нужен за една друга бюрократична институция
-Добър ден трябва ми документ че не съм вземал кинти от държавата.
-Регистриран ли сте при нас?
-Не не съм регистриран.
-Тогава не можем да ви издадем документ.
-Ами издайте ми документ, че не съм регистриран - върши ми работа.
-Документи издаваме само на регистрирани. Вие къде живеете?
-Еди си къде
-Аааа, не сте при нас, вие сте еди си къде
-В сайта ви пише друго
-Не е вярно от еди си колко години сте еди си къде
Влизам в интернет и показвам какво пише в сайта
Многозначително мъдруване
-Трябва да отидете в централата
-Напишете ми го писмено
-Господине, губите ни времето
Подавам писмено искане за отговор на въпроса ми. От деловодството веднага го носят на същата кифла, като доставят и мен.
-Добре де, за какво ви трябва този документ
-Това не е ваша работа. Ваша работа е да ми го издадете.
Получавам документа
Много харесвам елегантният ти стил за справяне с проблеми (бюрокрация) Страхотна история . На теб сигурно не ти е било забавно , точно тогава , но на мен денят ми започна готино с разказът ти . Страхотен ден да имаш
Понякога си мисля, че прекалено много режеш
Семпло ми е
Не съм съгласен и с вероятен друг месия - Брюксел. Защото Брюксел е еволюиралата ламя на българската бюрокрация.
Лошото е, че другата възможност ще бъде доста пагубна.
Моят съвет към всички - цакайте си ги бюрократите "по устав"!!! Така най-добре им влиза
Благодарско, че си ме прочел и за критиката тоже!
П.П. Днешните изисквания за писане са доста - вероятно не си забелязал поредицата между емоция - фактология, която е изсипана там и баланса, който е получен. За всеки ред трябва да пиша фермани с обяснителни записки, защото всичко е скрито между редовете.
По-лесно ми е да ти кажа, чукни го през гугъл транслейт на език по избор и да видиш, че текстът няма да мръдне, на който език си избереш, въпреки различния словоред, който се ползва.
Не се оправдавам за нищо - просто - в наши дни се пише малко по-трудно, спрямо преди.
Благодаря още веднъж!
П.П.П. Май скоро ще се мятам да поспя, че понякога дори и Русото спи
По повод бюрокрацията.
Нужен ми е документ, че жена ми никога не е дърпала кинти от държавата като неработеща.
Забележете, документът ми е нужен за една друга бюрократична институция
-Добър ден трябва ми документ че не съм вземал кинти от държавата.
-Регистриран ли сте при нас?
-Не не съм регистриран.
-Тогава не можем да ви издадем документ.
-Ами издайте ми документ, че не съм регистриран - върши ми работа.
-Документи издаваме само на регистрирани. Вие къде живеете?
-Еди си къде
-Аааа, не сте при нас, вие сте еди си къде
-В сайта ви пише друго
-Не е вярно от еди си колко години сте еди си къде
Влизам в интернет и показвам какво пише в сайта
Многозначително мъдруване
-Трябва да отидете в централата
-Напишете ми го писмено
-Господине, губите ни времето
Подавам писмено искане за отговор на въпроса ми. От деловодството веднага го носят на същата кифла, като доставят и мен.
-Добре де, за какво ви трябва този документ
-Това не е ваша работа. Ваша работа е да ми го издадете.
Един велик дегустатор на вино правел показно. Давали му най различни вина да опитва и той познавал точно от кое лозе е, коя реколта и сичко друго що може да се познае. Публиката била САЩИСАНА. Обаче един зевзек налял в една от чашите вода вместо вино. Като отпил от тази чаша дегустаторът се учудил много, замислил се и казал:
Човек мрази "трябва". Защото му пречи да бъде това което някъде дълбоко в душата си чувства че е. Но и го обича, защото лесно се живее до като човек се носи по течението на "трябва". Ясна структура, ясни правила, ясни чувства, ясни мисли. Но понякое време, бум, мълния прещраква в съзнанието му.
Но вместо тази мълния да освети там където човек не иска да гледа, често единственото което вижда е желание за порше кабриолет.
Коментар