IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnes.bg/politika/2013/08/...-syshto.196029

Тнм, къде мачка тръстиките.?

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
      Дааа, спомням си много добре, Лизелоте Велскопф Хенрих. Чел съм и трите тома, като третия дори след казармата. Историята за Харка, алкохолизирания му баща Матетаупа, лисицата и прочее.........
      Като юноша попивах всичко на Карл Май, като може би на 10 прочетох всичко което е прочел Бойко Борисов- трите тома "Винету", следваше "Олд Шетърхенд", "Съкровището в сребърното езеро", "Призракът на Ляно Естакадо", "Капитан Кайман". Интересното е, че тези немски писатели нестъпвали в Америка са отпечатали твърде романтична , но нереална предства за тези сурови времена едно време на запад. В немската литература това е типична традиция още от формирането на немската класическа философия с кулминация - Хегел или може би Ницше.
      Що се отнася до личното ми литературно израстване, ако може въобще да се нарече така, след тези книжки преминах на едно бясно редуване на криминале - фантастика /най-вече от поредицата "Галактика". Като изчетох около 80 криминалета и още толкова фантасмагории, изчетох всичко на Чандлър и Хамът, преминах на Ремарк. След него стана мазало- Алвин Тофлър, Фукуяма, Хънтингтън, Бжежински, Кисинджър, Чак след 2000 минах на изцяло исторически и икономически източници.
      И аз що книга съм изчел. Сигурно е по наследство. Дядо ми четеше постоянно през свободното си време. Наред без да подбира. Това го помня още откакто не можех да чета. И ми беше много интересно, какво му е толкова интересно. Разлиствах книгите, късах ги, караха ми се. Откакто се научих да чета и аз не се спирам. Напоследък чета основно философии и за божиите работи. Подготвям се психически за преселението във вечните ловни полета.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Бе,

ТНМ-то ще си има меча кожа пред камината. Мечката не е мъртва - просто я страх да мръдне

П.П. Преразказ от вицове за Чък Норис.

http://vicove.com/vic-43424
        Last edited by marandi; 10.08.2013, 18:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Всъщност знам, че великата Лизелоте е писала за великата мечка

Едно време като даваха филма, в циганската махла имаше високоговорители и по тях се информираха циганите за важни събития в града.

"Днес по киното ще дават голямата мечкааааа."
          Дааа, спомням си много добре, Лизелоте Велскопф Хенрих. Чел съм и трите тома, като третия дори след казармата. Историята за Харка, алкохолизирания му баща Матетаупа, лисицата и прочее.........
          Като юноша попивах всичко на Карл Май, като може би на 10 прочетох всичко което е прочел Бойко Борисов- трите тома "Винету", следваше "Олд Шетърхенд", "Съкровището в сребърното езеро", "Призракът на Ляно Естакадо", "Капитан Кайман". Интересното е, че тези немски писатели нестъпвали в Америка са отпечатали твърде романтична , но нереална предства за тези сурови времена едно време на запад. В немската литература това е типична традиция още от формирането на немската класическа философия с кулминация - Хегел или може би Ницше.
          Що се отнася до личното ми литературно израстване, ако може въобще да се нарече така, след тези книжки преминах на едно бясно редуване на криминале - фантастика /най-вече от поредицата "Галактика". Като изчетох около 80 криминалета и още толкова фантасмагории, изчетох всичко на Чандлър и Хамът, преминах на Ремарк. След него стана мазало- Алвин Тофлър, Фукуяма, Хънтингтън, Бжежински, Кисинджър, Чак след 2000 минах на изцяло исторически и икономически източници.

Коментар

• Токайто им налагаше канчетата на лошите.
            tnm

Коментар

• Всъщност знам, че великата Лизелоте е писала за великата мечка

Едно време като даваха филма, в циганската махла имаше високоговорители и по тях се информираха циганите за важни събития в града.

"Днес по киното ще дават голямата мечкааааа."
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Сега малко Джеймс Фенимор Купър:
                http://www.youtube.com/watch?v=dnRUznVrhs8
                А, бре Сватя направо ме втрещи! Обърках го с Джеймс Оливър Кърууд!

http://chitanka.info/text/7157-grizli

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Т'ва редовно добро утро Мечо вече придоби съвсем друг подтекст за мИня. И после ще има кажи "Зелеее ..., душичка мамина, сладка." да те снима мама с бринекето.

Къткаш си го да се поохрани още малко, ърмм ...?

П.П. Свиркай кога ще сме на мечи лапи
                  Налагат ексхибиционистично субективизма публично!

- надявам се да не е самоволно /щото така им идва от вътрИ/ на принципа "на простия" /при натиск отвън/, който когато избира, да се надува ли или да не се надува - винаги избира да се надува, щото субективно нищо не му струва, ма му дава пак субективно "много"! - като не разбира никога, че това "много", е точно обективната разлика до нормалния от който се самосъхранява защитно субективно... самия той!

Но, според мен, дали осъзнат или несистемен - "телефонен измамник" си остава "телефонен измамник"! Щото следствието от работата /платена или не/ е едно и също!
                  Last edited by iivanoff; 10.08.2013, 17:37.
                  Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Сега малко Джеймс Фенимор Купър:
                    http://www.youtube.com/watch?v=dnRUznVrhs8
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

Чувала съм ... Ама един арказански трапер не може да се стресне от една Мечка
                      Ясну ...,

ся требе почвам да събирам от закуски за камина да има къде да му просна кожата

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Tnm, наистина ли щеше да стреляш по клетите и беззащитни птички?
                        Не, Вал. Но това е тема на друг разговор.
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Тва не го разбрах. Що женския. Щото Лизелоте е жена ли ??? Не я пунтирам. Сичко е оригинално.
                          Уффф, Винету и Олд Шетърхенд са герои на Карл Май, а Лизелоте е написала Синовете на Великата Мечка.

Олд Шетърхенд имаше карабина Хенри, с която изстрелваше по 25 патрона без презареждане, а Венету разчиташе следи
                          С една дума - нямаше отърване от тях / и от мен, щото съм техен женски вариант/
                          Мечо

Коментар

Чувала съм ... Ама един арказански трапер не може да се стресне от една Мечка
                            Ба ако е у нашенско, ше ги гази МЕЧКА !!!
                            tnm

Коментар

Ся ..., дан се хваля, ама си кореспондираш с женския вариант на Олд Шетърхенд и Винету взети заедно
                              Тва не го разбрах. Що женския. Щото Лизелоте е жена ли ??? Не я пунтирам. Сичко е оригинално.
                              tnm

Коментар

• Tnm, наистина ли щеше да стреляш по клетите и беззащитни птички?

Коментар

Working...
                                X