Какви вкусове имате бе хора , на червено вино и таквоз мезе ...какава музика да ви търся...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАлооу, инж. Питров!!! Клиентелата на Кръчмата е ентелигентна и високообразованъ. Чалга не слушаме. Пък и Колето е издал декрет такава музика тук да се не пуща.
Затова слушаме нещо като това:
https://www.youtube.com/watch?v=blNQZc84Q5c
Наздраве!
домашното винце и печената мръвка баш си върви с народната ни музика
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАлооу, инж. Питров!!! Клиентелата на Кръчмата е ентелигентна и високообразованъ. Чалга не слушаме. Пък и Колето е издал декрет такава музика тук да се не пуща.
Затова слушаме нещо като това:
https://www.youtube.com/watch?v=blNQZc84Q5c
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТъй и тъй си тръгнала да търсиш, вземи издири и малко мръва. Не съм твърде фен точно на тез сирена.
Наздраве!
ама за цвят и глътка - веднага )
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
Затова слушаме нещо като това:
https://www.youtube.com/watch?v=blNQZc84Q5c
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДобър вечер пияници, пак ли се подпираме на чашките? Не я виждам леля. Пак ли я е хванала липсата !? Да не сте я изгонили по някакъв повод??
тук само хора, дето сериозно уважават пиенето има )
ИнжПетров я замества временно Лелчето чуй, к'ви хора ни е пуснал )
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеот мен сирената, тичам и малко хубаво козе и овче сирене да намеря ))
Наздраве
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеВреме е за чаша червено вино.
Наздраве!
П.П. Някой да нареже мезе, моля!
Наздраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеДобрутру бря кръчмата
За мезета заговорихте,та ми се заформиха въпросителни,чак сън не ме лови.
Тоо .. не че не съм правил и аз де .... едва ли и някой от вас му е било да си задава такива въпроси,привида на готовия продукт ... но въпросът е следния:
Колко сух (готов продукт) ,суджук или луканка,остава спрямо първоначалното количество сурово месо
Правил съм,но в не големи количества и не ми е трябвало да знам.
Сега обаче съм се натъкмил за 100-тина кила месища и съм любопитен дали си струва хамалогията.
То ще си струва,щото ще си го знам кво има вътре и че е прясно де ... Но можепък да ввъзложа тежкия труд на друг,все пак
И свързан въпрос - колко чисто месо излиза от 100 кг живо свинско
Наздраве!
П.с Кога е по-добре да се вземе животното за тази цел - сега,когато не чак толкова мазни,щото всъщност карантиите неса ми необходими ... интересува ме да е повечко месо и по малко мазнотии,или пък както е обикновенно-по коледа ( това не ми върши работа де)
Сега относно поставените от теб въпроси, бих могла конпетентно за заявя, че у Чужденеция рандемана на прасито е 100% ... ади от мен да мине - 90%.
Всичко се оползотворява - месо, кокали, сланина, мас, карантии. С една дума - ужасТ.
Път колкото до луканката - ако по-малкия ти братчед /дето е вече около 180 см/ е наблизо, не мисла, че ще имаш щастието да достигнеш до готов сух продукт.
От вторият ден на провесването на суджуците се започва упражнението - рязане, фърляне връз скарата и последващо похапване
Майтапа настрана - от 100 кг живо тегло, най-много месо излиза от бутовете. Някъде по 15 кг. От плешките е наполовина. Вратните пържоли са около 6, 7 кг, рибиците - външна и вътрешна - около 3 кг., към 15 кг кайма, отделно сланина и още карантии и кърваво месо за кървавица.
За луканката от 20 кг кайма /смес с телешка/, към 10 -12 кг готова, вакуумирана.
Братчед ти я носи в един цех и му я правят на ишлеме.
Обаче към свинското ти трябва и известно количество телешко.
Наздраве!
П.П. Миналата и тази седмица бях 4 дни у Чужденеция, но не остана време да посетя главния град на територията. Кога свърши стопанската година и нуждата от текущ контрол намалее, ще обсъдим и твоите тежнения.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСложих само 5 кила захар, та затова...
ПС:Има също и хора, които смятат,че заговора oтскоро срещу Фолксваген не е продължение на Борбата срещу Хитлер,просто защото срещу Опел се преориентира навреме през 1929г. в полза на GM...Но да не навлизаме в "пиянски"(виртуални) дискусии!Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Добрутру бря кръчмата
За мезета заговорихте,та ми се заформиха въпросителни,чак сън не ме лови.
Тоо .. не че не съм правил и аз де .... едва ли и някой от вас му е било да си задава такива въпроси,привида на готовия продукт ... но въпросът е следния:
Колко сух (готов продукт) ,суджук или луканка,остава спрямо първоначалното количество сурово месо
Правил съм,но в не големи количества и не ми е трябвало да знам.
Сега обаче съм се натъкмил за 100-тина кила месища и съм любопитен дали си струва хамалогията.
То ще си струва,щото ще си го знам кво има вътре и че е прясно де ... Но можепък да ввъзложа тежкия труд на друг,все пак
И свързан въпрос - колко чисто месо излиза от 100 кг живо свинско
Наздраве!
П.с Кога е по-добре да се вземе животното за тази цел - сега,когато не чак толкова мазни,щото всъщност карантиите неса ми необходими ... интересува ме да е повечко месо и по малко мазнотии,или пък както е обикновенно-по коледа ( това не ми върши работа де)Last edited by katilarium; 27.09.2015, 09:40.Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеЧиче,те гюл като варят вадят повече бре,как от 100 кила матрял -10 литра ,баси рандимана,и тройна преварка да направиш,пак трябва да е повече.
За пиенето- евала,и аз къркам 5кила на година,,.
Ще ни изгонят от тука да знаеш
Тази седмица ще си покаже......
пп Много ми е гот като си друсна 30-50 гр....Фаща ме, като че съм изпил кило...
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеЧиче,те гюл като варят вадят повече бре,как от 100 кила матрял -10 литра ,
Хубава съботна вечер на всички
Коментар
Коментар