IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

    УжасТ! Напълнил си Кръчмата с представители на маалата. Братчед до брадчет, щъкат кат хлебарки из храма. Дей Колито да въведе ред и порядък!?
    Наздраве!
    Кой тоз? Хемил ли? Той си прави реклама на кУРОрта, кУРОрта. Той заради Чичи му пуснал тез стройните, русите, да му сгрява старините. А мургавелите ги пуснал да стреска Кака ка си спомня за Тракалото, де я ядосеа и на цигулка й свири тънки, измъчени.
    Ей го още едно такова мургавко:
    https://www.youtube.com/watch?v=kE1NSUMSAjs

    Коментар


    • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

      Lelq, настана време да преминем от лимонов кварц на рубин.
      Наздраве!

      П.П. Тати заложи 1000 кила мерло за направа на разни еликсири, обаче температурите рязко паднаха и благородния биохимичен процес наречен алкохолна ферментация, не ще да започне. Ся ма тормози по телефона с въпроси от най-различно естество, де са по в сферата на познания на свата.
      Има и друг начин, за по-малки обеми предишни години съм ползвал нагреватели за аквариуми за рибки. Но иска и бъркане.
      Ако е в обособено малко помещение, изолирано, духалката е добър начин.

      Разбира се най-добър начин е съд за вино с интегрирана автоматизирана бъркалка и духалка.
      Вие доколкото си спомням от други форумио си падате по разните датчици, платки и прочеее забавления. Може да го направите и сами това нещо.

      По принцип има един процес наречен Студено Ензимна Мацерация, при който гроздето се охлажда до 10 градуса и се държи такак седмица за подобряване на вкуса. Т.е. ако няма никаква ферментация (нискотемпературна, сл. оцетна) си ОК. Изчакай някой ден, сипи серниста киселина, изчакай задължително още ПОНЕ 2 часа, по-добре 4, добави дрожи като премериш ахарността и 'сичко ще е много ОК
      Last edited by VNM; 28.09.2017, 17:17.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

        Е, па ... Завити са съдовете с разни одеяла и прочие. Сега решил и духалка да включва, че да започне процеса.
        Аз му думам да чака до другата седмица, щот по някви бледи спомени ферментацията почваше при 18 градуса по Целзий. Зорлам ще ме кара да ходя и да прелиствам учебника по биохимия.
        Наздраве!

        П.П. Ъхъ, бая пиене ще се изпие у Академичното село

        По-добре да не чака, защото температурата е важна за животинките /дрождите/. Дори ферментацията да почва при по-ниски температури, тази температура - 18 градуса по Целзий е ниска за ферментацията на червените вина. Трябва да я вдигнете - до 25-27 градуса. Това е най-добрата среда, за да се развиват, кльопат и превръщат захарта в алкоОл.

        Освен това - в началото им трябва и повечко въздух /както и на всяко живо същество - вкл. и на ТНМ.../, та затова - в началото трябва да претака /обърне/ матРиала 2-3 пъти.

        Значи: пиеньето /в Академичното село/ моЕ се иСпие, само ако не се чака при приготвянето и не ги оставите животинките /дрождите/ - на студено... ))

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

          Процеса е биотехнологичен ....Ако му е студено на гроздето има два начина ...Първо едно младо 40 + г се топва в кацата или кацата се завива с топли одежди, докато температурата на въздуха мине 20 градуса....
          Малийй, с 1000 л що черпене ще пада...

          Наздраве !
          Е, па ... Завити са съдовете с разни одеяла и прочие. Сега решил и духалка да включва, че да започне процеса.
          Аз му думам да чака до другата седмица, щот по някви бледи спомени ферментацията почваше при 18 градуса по Целзий. Зорлам ще ме кара да ходя и да прелиствам учебника по биохимия.
          Наздраве!

          П.П. Ъхъ, бая пиене ще се изпие у Академичното село
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

            Lelq, настана време да преминем от лимонов кварц на рубин.
            Наздраве!

            П.П. Тати заложи 1000 кила мерло за направа на разни еликсири, обаче температурите рязко паднаха и благородния биохимичен процес наречен алкохолна ферментация, не ще да започне. Ся ма тормози по телефона с въпроси от най-различно естество, де са по в сферата на познания на свата.
            Процеса е биотехнологичен ....Ако му е студено на гроздето има два начина ...Първо едно младо 40 + г се топва в кацата или кацата се завива с топли одежди, докато температурата на въздуха мине 20 градуса....
            Малийй, с 1000 л що черпене ще пада...

            Наздраве !

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
              Добро утро и от мен!
              Lelq, настана време да преминем от лимонов кварц на рубин.
              Наздраве!

              П.П. Тати заложи 1000 кила мерло за направа на разни еликсири, обаче температурите рязко паднаха и благородния биохимичен процес наречен алкохолна ферментация, не ще да започне. Ся ма тормози по телефона с въпроси от най-различно естество, де са по в сферата на познания на свата.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                Добро утро !

                Щях да му направя таз забележка, но щеше да ме обвини в расова сегрегация.....(на родата)

                Наздраве !
                А бе, знам аз, че му щадиш ти чувствата ...
                Ама аз като отворих вратата на Кръчмата и като видях кви музики и танци се чуват и виждат из Кръчмата, не издържах. В повече ми идват тез ритми.
                Наздраве!
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

                Коментар


                • Добро утро и от мен!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                    УжасТ! Напълнил си Кръчмата с представители на маалата. Братчед до брадчет, щъкат кат хлебарки из храма. Дей Колито да въведе ред и порядък!?
                    Наздраве!
                    Добро утро !

                    Щях да му направя таз забележка, но щеше да ме обвини в расова сегрегация.....(на родата)

                    Наздраве !

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

                      Това ми е по-сладко, но отмина:
                      https://www.youtube.com/watch?v=Od8nHVhnMvA
                      УжасТ! Напълнил си Кръчмата с представители на маалата. Братчед до брадчет, щъкат кат хлебарки из храма. Дей Колито да въведе ред и порядък!?
                      Наздраве!
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Да почетем пионера:
                        http://www.investor.bg/novini/346/a/...godini-247432/
                        Той направи кръчмата на живота по-ласкава. Колко ли зайчета го чакат горе? Голям купон ще падне!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                          Замирисва на зима
                          Става ми все по-сладко на софрата
                          Това ми е по-сладко, но отмина:
                          https://www.youtube.com/watch?v=Od8nHVhnMvA

                          Коментар


                          • Замирисва на зима
                            Става ми все по-сладко на софрата
                            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                            Коментар


                            • Масата ви чака:


                              Кючека и той:


                              Ала за капак задължително ще приключим с хорце:

                              Коментар


                              • Добро утро и наздраве, Кръчма!
                                Attached Files

                                Коментар

                                Working...
                                X