Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Стипца!
П.п. Стипца от стипца ли идва? Каква ли е връзката? Сигур стипцата я правят в Габроу.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Тъкмо меню за Trakatrak - ем ще му полюти язвата, ем ще му разбута подаграта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Шъ за въздържа от почерпката, ама едно "Наздраве" мога да ти река.
Наздраве!
П.п. Стипца от стипца ли идва? Каква ли е връзката? Сигур стипцата я правят в Габроу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеДобра вечер,и наздрве!
СръПска плеска, и вИно.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Затова във винпром-а "играят" с три параметъра: температура, въздух, захарност /подават постоянно меласа, за да се хранят животинките/ - и тия неща намаляват постепенно до края на ферментацията, а за това се следи денонощно!!!
А, да, следят постоянно още един параметър: рН-то и го регулират с основни или с киселинни разтвори..., но това е вече бизнес...
Не говоря, че и лаборантите постоянно вземат своите проби и определят параметрите, които трябва да бъдат променени /но - с въоръжено око, де - микроскопът увеличава хиляди пъти/..., та те - така...
И всичко това - за да можем да казваме "наздраве"!))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Каке, исках да кажа, че си падаш от гравитацията с глава надолу, щото главътъ ти най-тежи. Кога си сръбнала от татиното вино. Наздраве, с кво почерпиш!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеДобра вечер,и наздрве!
СръПска плеска, и вИно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
На хладно тръгва по бавно, но щом е завито, отвътре трябва си вдигне температурата като закипи. На третия ден трябва да запука. Да не бърза много с интервенциите, че да не спре процеса.
Затова във винпром-а "играят" с три параметъра: температура, въздух, захарност /подават постоянно меласа, за да се хранят животинките/ - и тия неща намаляват постепенно до края на ферментацията, а за това се следи денонощно!!!
А, да, следят постоянно още един параметър: рН-то и го регулират с основни или с киселинни разтвори..., но това е вече бизнес...
Не говоря, че и лаборантите постоянно вземат своите проби и определят параметрите, които трябва да бъдат променени /но - с въоръжено око, де - микроскопът увеличава хиляди пъти/..., та те - така...
И всичко това - за да можем да казваме "наздраве"!))
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ма, нямам спомен да съм се някога забързвала - туй скачане, тичане, бързо ходене и прочие енергоизискващи дейности са ми съвършено непознати.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Сложи, за да стигне необходимата захарност. Мери я с два захаромера. Всичко е у ред, ама той се притеснява да не се издъни. Ще рече човек, че за първа година прави вино. Просто миналите години се случиха топли, кога го слагаше и то започваше да ферментира още на следващия ден.
Сега ходи и разпитва де що срещне и събира информация. Утре щял да ходи за дрожди. Няма лошо, нека да се забавлява. Два месеца с виното, после още два с материала за ракията ... Те така са пенсионерите, да ми е жив и здрав!
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Малко эахарчица, разтворена в топла водичка също би свършила работа, ала човекът вероятно винен пуритан. Но в краен случай може се наложи се спаси продукцията.
Ми те - и биолозите не ни казват механизмите за ферментация... Нарочно! Ма, ние си ги знаемЕ...))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Малко эахарчица, разтворена в топла водичка също би свършила работа, ала човекът вероятно винен пуритан. Но в краен случай може се наложи се спаси продукцията.
Сега ходи и разпитва де що срещне и събира информация. Утре щял да ходи за дрожди. Няма лошо, нека да се забавлява. Два месеца с виното, после още два с материала за ракията ... Те така са пенсионерите, да ми е жив и здрав!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар