If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По мое лично мнение, секи ми е за нещо длъжен. Ти също не правиш изключение.
Сипи сега една голяма чаша, че това от картинката не стига за двама сериозни пиячи.
За какво пък на теб? Да не би да сме делили награбеното на прохода? Ти, като оправна жена, ще се присламчиш към Грахчо и ще му напиеш ромчето.
По мое лично мнение, секи ми е за нещо длъжен. Ти също не правиш изключение.
Сипи сега една голяма чаша, че това от картинката не стига за двама сериозни пиячи.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Я, да видим има ли завистливи, мразещи, пукащи се от яд чичета? И лелки? И каки? И други новобранки? Препичам се на слънце и огън даже се готвя си запаля. Да ми нагрей.... гърбината. Наздраве!
Малко ще ти е зор да си опечеш чушките за лютеницата на това огнище, ама инак добре изглежда.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Все пак, мога да допълня, че си супер-спец, само ако от другите страни на огнището /невидимите на снимката/ - си предвидил отдолу проход /отвор/ за въздуха, необходим за горенето. То, не че няма откъде да дойде този въздух, но това ми е на мен критерият за качество..., пък и важи повече за затворени помещения - с проход, различен от помещението, в което е камината /огнището/...
Абе, моето реално огнище малко на това мяза, доста примитивно и леко разнебитено, но има някъв отвор, по скоро да се изтича водата, да вкарва свеж въздух също става. Сега е запълнено с листа, клони и гнили плодове, които ще дам на огъня кога позасъхнат. Пак ще одимявам махлата. Наздраве за пречистващия огън!
Я, да видим има ли завистливи, мразещи, пукащи се от яд чичета? И лелки? И каки? И други новобранки? Препичам се на слънце и огън даже се готвя си запаля. Да ми нагрей.... гърбината. Наздраве!
Браво! Добре изглежда! Дамите също ще кажат.
Все пак, мога да допълня, че си супер-спец, само ако от другите страни на огнището /невидимите на снимката/ - си предвидил отдолу проход /отвор/ за въздуха, необходим за горенето. То, не че няма откъде да дойде този въздух, но това ми е на мен критерият за качество..., пък и важи повече за затворени помещения - с проход, различен от помещението, в което е камината /огнището/...
Я, да видим има ли завистливи, мразещи, пукащи се от яд чичета? И лелки? И каки? И други новобранки? Препичам се на слънце и огън даже се готвя си запаля. Да ми нагрей.... гърбината. Наздраве!
С няколко думи - вероятно си го знаеш, но не, за да те уча /опазил ме Господ - акъл не давам!/... Споделям опит, но не налагам такъв.
Пензирането е подрязване на леторастите /ти си го знаеш - примерно срязвяш на половина всеки или оставяш няколко от леторастите, на които правиш изрез на около 2 сантиметра, НАД ПЪПКА, под 30 градуса - да приемем, че плодното дърво е череша. За следващата година изрязаните наполовина леторасти се превръщат в плодни клони.
Отделно /от пензирането/ си подрязваш и останалата част от короната - пак на около 30 градуса е резнато всяко клонче... Прави се или късна есен, или пролетта, но според мен - по-добре е есента. Така съм го правил и то - с успех. ДюлиЧКИТЕ на онзи мой познат бяха отрупали дръвчето /с "пича"/ и бяха големи, колкото... джанки..., за нищо не ставаха. )) След подрязването дръвчето /изрязване на "пича"/ - то стана високо около 2 метра - с характерно окривените си клони, а другата година не можеше да си носи дюлите, та подпирахме клони, които отново подрязах, за да се налеят клоните и дръвчето да стане устойчиво.
Дядото ме е учил как се прави, ама не продължих след него - лека му пръст!
Тук говориш за подрязване на леторастите, а пензирането е само премахване на връхчетата им.
За мен Толкин е най-големият, ама наистина най-големият. Властелинът съм го чел поне 4 пъти, а Билбо... - не знам, много са, пък принципно аз не завтарям нищо Уникален е, а и според мълвата, тъй като се е познавал със сър Стивън Рънсиман (най-големият познавач на България на Запад), се счита, че е описал обсадата на Константинопол през 717-718 като обсадата на Белия град, спасен от рохиримите (българите) с конна атака
Абе голяма работа е фентъзито -сега съм фен на Мартин, но той е мнооооого далеч от Толкин. Много.
Наздраве!
Един от членовете на комитета по връчването на нобеловите награди написва, че творчеството на Толкин в никакъв случай не може да се приеме за висококачествено и дава гласа си оня шумадиец, де по произход е хърватин - Иво Андрич. И чието творчество сега е познато на малък кръг ценители, за разлика от творбите на автора на Властелинът.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар