If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тази вечер, Трак, ще си направя елда с хамбургски салам, същия като "едно време", га бяфми малки.
Елдата се вари също като ориза, съотношение 1:2 до 1:3 вода.
Докато елдата става, запържвам леко доста кромид лук и олио и го насипвам върху варящата са елда.
След това нарязвам на кубчета хамбургския и го изсипвам върху елдата с лука да се сгрее и сподели чувства с другите съставки.
Накрая няма вода в сготвеното.
Ако лукът ти образува киселини, пий ранитидин/фамотидин.
Аз докато не се сгъна от болка, не използвам артилерията едър калибър.
Елдата не ми е по вкуса, но вместо ориз, редовно готвя с булгур. В миналото е той е по-често използван.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Около 150 е, ама по удобни за мен тестове. Да беше по-младичка, можеше и да го сваляш от горната към незнам си кое ниво на други глави. Ама, уви! Само Чиче може да оглупее кога срещне нашенско римско легионерче и оно му рече: "Не мърдай, бе, не шавай, ше те ръчкам и мачкам." Но то ще е от страх, що не може избега. А ти виж там, кога ще черпиш с грапа, да схванем напълно, що си италианка. Наздраве, Дрънграпа!
Мрънкало, тоталната липса на въображение ти пречи да експериментираш.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Не можах да свикна на вкуса на елдата и от 4-5 години я изоставих като основно ястие. Иначе, всяка вечер съм на апче. Вчера ядох на вечеря вишнап, та и то не помогна. Днес ги ръся с пудра захар. По-бива.
Иди се виж, глътни маркуча, не е трудно, ако се отпуснеш на съдбата.
И тоя маркуч, освен камерата, с която изедникът-лекар ми наблюдаваше корема и дванадесетопръстника, имаше и три телчета, които са грабнали проба от шкембето ми. След седмица докторът каза "Да, хеликум бактер, ето пий Хеликоцин и ще ти мине. Като свършиш дозата (за месец), ела пак да погледнем за утвърждение." Е, мина ми след две седмици, та некак забравих да ходя на доктора, не че ме беше страх.
Това е преди двайсетина години.
До сега си ям каквото душа поиска, индонезийски изеднически люти чушки, чесън на скилидки рапам, препържено, препечено, прескарено. Ако ми закиселее в стомаха, преглъщам два-три пъти.
Да живее свободата от страха от болката и смъртта!
Тази вечер, Трак, ще си направя елда с хамбургски салам, същия като "едно време", га бяфми малки.
Елдата се вари също като ориза, съотношение 1:2 до 1:3 вода.
Докато елдата става, запържвам леко доста кромид лук и олио и го насипвам върху варящата са елда.
След това нарязвам на кубчета хамбургския и го изсипвам върху елдата с лука да се сгрее и сподели чувства с другите съставки.
Накрая няма вода в сготвеното.
Ако лукът ти образува киселини, пий ранитидин/фамотидин.
Аз докато не се сгъна от болка, не използвам артилерията едър калибър.
че то хамбургския няма нищо общо с хамбургския само надписа на етикета същия
едно пушено рагу да сложиш, по-добре ще замирише.. и с някакъв пълнеж, картофки, гъбки, чушки ала бала каквото ти душа сака, сезона на зеленчука сме а и плодовете не са за бренебрегване,)) много добре узрели дини вече се търкалят...
и едно наздраве да кажа на целокупната пивница
Тази вечер, Трак, ще си направя елда с хамбургски салам, същия като "едно време", га бяфми малки.
Елдата се вари също като ориза, съотношение 1:2 до 1:3 вода.
Докато елдата става, запържвам леко доста кромид лук и олио и го насипвам върху варящата са елда.
След това нарязвам на кубчета хамбургския и го изсипвам върху елдата с лука да се сгрее и сподели чувства с другите съставки.
Накрая няма вода в сготвеното.
Ако лукът ти образува киселини, пий ранитидин/фамотидин.
Аз докато не се сгъна от болка, не използвам артилерията едър калибър.
Не можах да свикна на вкуса на елдата и от 4-5 години я изоставих като основно ястие. Иначе, всяка вечер съм на апче. Вчера ядох на вечеря вишнап, та и то не помогна. Днес ги ръся с пудра захар. По-бива.
Братчедът натюр италианец, женен за една от братчедките на видния чужденеций. Аз съм си 100% дива балканджийка.
Голям ти е дерт моят мозък. Писала съм и пак ще ти напиша - недей се притеснява. Количеството му е напълно достатъчно за едно денонощие да ти смъкна IO-то от 100 / ако е толку, да речем/ на 30, че да вървиш и сам да си говориш.
Наздраве, Мрънкало!
Около 150 е, ама по удобни за мен тестове. Да беше по-младичка, можеше и да го сваляш от горната към незнам си кое ниво на други глави. Ама, уви! Само Чиче може да оглупее кога срещне нашенско римско легионерче и оно му рече: "Не мърдай, бе, не шавай, ше те ръчкам и мачкам." Но то ще е от страх, що не може избега. А ти виж там, кога ще черпиш с грапа, да схванем напълно, що си италианка. Наздраве, Дрънграпа!
Тази вечер, Трак, ще си направя елда с хамбургски салам, същия като "едно време", га бяфми малки.
Елдата се вари също като ориза, съотношение 1:2 до 1:3 вода.
Докато елдата става, запържвам леко доста кромид лук и олио и го насипвам върху варящата са елда.
След това нарязвам на кубчета хамбургския и го изсипвам върху елдата с лука да се сгрее и сподели чувства с другите съставки.
Накрая няма вода в сготвеното.
Ако лукът ти образува киселини, пий ранитидин/фамотидин.
Аз докато не се сгъна от болка, не използвам артилерията едър калибър.
Още малко и италианка ше се изкараш с такова роднинство. От севера. На теб най-много давам да си дивачка от Централна Сардиния. Там де намират костите на великаните. Не че си толкоз едра като тех, ама они сигур са имали мозъче ка твоето. Наздраве, Дрънталянке!
Братчедът натюр италианец, женен за една от братчедките на видния чужденеций. Аз съм си 100% дива балканджийка.
Голям ти е дерт моят мозък. Писала съм и пак ще ти напиша - недей се притеснява. Количеството му е напълно достатъчно за едно денонощие да ти смъкна IO-то от 100 / ако е толку, да речем/ на 30, че да вървиш и сам да си говориш.
Наздраве, Мрънкало!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Братчеда Антонио италианец от севера. Много хубав човек, ама малко ми е трудно да си говоря с него, щото неговия български зле, а моят италиански - още по-зле. Затова използвам преводача на чичко Гугъл. Като ме види с лаптопа и започва да търси къде да се скатае, но Чужденеция равна като тепсия и укритията почти няма.
Седим си с него една сутрин на тефереч и пием кафе, а автохтонното население / по-едрата 1/3-та, девера и братчедките/ фъркат кат пчелички из овощната градина и работят нещо. Мила, затрогваща окото гледка.
Опитвам се аз да му обясня на адаша ти каква е разликата между Чужденеция и хабитата и споменавам думичката "полендак", обаче преводача не дава превод. Мисля, мисля, нищо ми не иде в умния мозък. По едно време ми просветва кат мълния и му викам, че хабитата е кат Ломбардия, а Чужденеция - кат Калабрия. След което настава дружен смях от наша страна, който поражда съмнение у аборигените, най-вече у по-едрата 1/3-та /той си е знае най-добре/, относно естеството на диалога
Та, оказа се, че и там има няква думичка съответстваща на "полендак", която звучи като "теронец".
Наздраве, Мрънкало!
Още малко и италианка ше се изкараш с такова роднинство. От севера. На теб най-много давам да си дивачка от Централна Сардиния. Там де намират костите на великаните. Не че си толкоз едра като тех, ама они сигур са имали мозъче ка твоето. Наздраве, Дрънталянке!
Братчеда Антонио италианец от севера. Много хубав човек, ама малко ми е трудно да си говоря с него, щото неговия български зле, а моят италиански - още по-зле. Затова използвам преводача на чичко Гугъл. Като ме види с лаптопа и започва да търси къде да се скатае, но Чужденеция равна като тепсия и укритията почти няма.
Седим си с него една сутрин на тефереч и пием кафе, а автохтонното население / по-едрата 1/3-та, девера и братчедките/ фъркат кат пчелички из овощната градина и работят нещо. Мила, затрогваща окото гледка.
Опитвам се аз да му обясня на адаша ти каква е разликата между Чужденеция и хабитата и споменавам думичката "полендак", обаче преводача не дава превод. Мисля, мисля, нищо ми не иде в умния мозък. По едно време ми просветва кат мълния и му викам, че хабитата е кат Ломбардия, а Чужденеция - кат Калабрия. След което настава дружен смях от наша страна, който поражда съмнение у аборигените, най-вече у по-едрата 1/3-та /той си е знае най-добре/, относно естеството на диалога
Та, оказа се, че и там има няква думичка съответстваща на "полендак", която звучи като "теронец".
Наздраве, Мрънкало!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Береш душа ти. Аз заслужено отпочивам. Защото съм пил квалитет домашнярка, а не съм дишал парите от казана. Ега ти, у кръчмата по ме фаща заводската ракия, отколкото мойта златна течност. Сигурно от въздуха, що продължението беше в селска среда. Да живее българското село!
Полендак.
Наздраве, Мрънкало!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Не барай пайжината, да се не оплетеш. Що после ще гледаш как ти източват кръвчицата и телесните сокове и ще крещиш "Много ми е гот, искам още от обезболяващия секрет!" Ама той секретът затова е секретен, за да се прилага преди да се усетиш.
Коментар