Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
А ве Мечо, тоя Декарт вярвал ли си е като е говорил, че мисленето и разумът са в основата и преди всичко друго, а чувствата, емоциите и усещанията са нещо второстепенно, с което не можем да си обясним истинската същност на нещата!? Тоя човек бил ли е с всичкия си бре!?
И дали следаващото изпълнение, и по-скоро онова което се случва след 4-тата минута, и което въздейства на толкова хора събрани на едно място би подхождало на човек, който е чел Декарт, или по-скоро на някой който е фен на философията на Брус Лий, която лично ти си цитирал!?
Ай' поздрав за всички ви, щото сте готини:
http://www.youtube.com/watch?v=9PIEIiMG9v0
Last edited by kev; 17.07.2014, 22:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеПослеписът беше замислен със win-win изход в моя ползаи точно този win (с камбаната) исках
Дет се вика - замогвам се я,нема се скръндзея
Наздраве!
Аз като се замогнах,да не би да не скръндзея.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТц, важи до камбанаи точно този win (с камбаната) исках
Дет се вика - замогвам се я,нема се скръндзея
Наздраве!Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
Тооооо ....... е тъй,мъ и не баш
На мен много не ми е зор таз земя.
Ограниченията за цепене на парцел не ме ловят,въпреки че откак са оправени тез земи,аз съм трето поколение,което ще я наследи.Май се издадох,че съм младо жребче
Тааа .... докато на мен не ми е зор,останалите двама са алчни и ще си пригрезът калтърмите от яд,че тая година може и да пият една студена вода откъм рента.
И по тоя параграф са склонни да ми угодят и да не ми правят спънки и проблеми .... т.е пропускам съдът.За да не си вкарвам автогол,аз пък нямам претенции за точно разпределение (навит на +/- 1-2 дка),нито за точно определен парцел.
За предпоследно - не са братчеди ... по-лошо .... по-близка кръвна линия
За последно - много съм заспал
Наздраве!
п.с почерпката лови ли я давност
Тц, важи до камбанаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеУфффф!
Задавай правилно въпросите, братчед ... Ще търпиш наказание
Начи първо - много си заспал. Трябвало е още като са ти възстановявали нивята, да ги разделите с другите братчеди.
Второ - започвам да ти обяснявам.
Пред твойто тяло се очертават два пътя - единият е дълъг и тежък, другият е кратък и лек.
Ще започна с краткия.
Доброволна делба. Събирате се с другите братчеди , фърляте чопа и разпределяте земята. Обаче, трябва да знаеш, че минималната делима площ за нивите е 3 дка, за ливадите 2 дка, за лозята - 1 дка. Май и за овощните градини беше 1 дка.
Викаш фирмата, която поддържа цифровия модел на землището, правят си скица проект на разделения имот, изваждаш си данъчна оценка и с удостоверението за наследници отивате при нотариуса. Той ви сцепва главите с един договор за доброволна делба.
С договора всеки от вас отива в кадастъра и на база скица проект вече ти се изважда скица като единствен собственик на имота.
Отиваме на по-дългия - съдебна делба.
Намираш адресите на родата, правиш данъчна оценка на имота и с актуално удостоверение за наследници и се втургаш в съдебната битка /завеждаш иск/. Плащаш разни такси, вещи лица ..., тегли се жребий, ако се налага и съда разпределя земите.
Със съдебно решение и скица-проект пак отиваш в кадастъра и си вадиш лично твоя скица като собственик на имота.
Като се сдобиеш със скица и съдебно решение или договор за доброволна делба ходиш до Агенцията по вписванията и вписваш имота на свое име.
Горе - долу, така стоят нещата .Може да има и някоя друга врътка още, ама мойти познания се простират до тук.
П.П. Няма да минеш съде с една мелба. Започвам да мисля, като в какво ще се изрази таксата за таз консултация!
П.П.П. Наздраве!
Тооооо ....... е тъй,мъ и не баш
На мен много не ми е зор таз земя.
Ограниченията за цепене на парцел не ме ловят,въпреки че откак са оправени тез земи,аз съм трето поколение,което ще я наследи.Май се издадох,че съм младо жребче
Тааа .... докато на мен не ми е зор,останалите двама са алчни и ще си пригрезът калтърмите от яд,че тая година може и да пият една студена вода откъм рента.
И по тоя параграф са склонни да ми угодят и да не ми правят спънки и проблеми .... т.е пропускам съдът.За да не си вкарвам автогол,аз пък нямам претенции за точно разпределение (навит на +/- 1-2 дка),нито за точно определен парцел.
За предпоследно - не са братчеди ... по-лошо .... по-близка кръвна линия
За последно - много съм заспал
Наздраве!
п.с почерпката лови ли я давностСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеСега като ти кажа,че не това ме интересуваше и ...... мелбите май ще станат две
Те,земите,са оправени. Т.е. не е необходимо да се издирват тепърва.
Просто сме трима наследника,но останалите двама не желаят да се сдобият с документ на тяхно име,за разлика от мен.Да,ама от тук нататък те не могат да направят нищо без мен .... разбирай да я дадат за обработка на арендатор .... така де,могат,но ако и тримата сме съгласни да е при един и същ арендатор .... аз обаче не съм съгласен с техният избор и стана сакатлъка.... предложих - за да не стават за в бъдеще подобни патаклами,да оправим окончателно документите и всеки да си бере гайлето.Просто казано - искам документ за земеделската земя,равностоен на нотариалният акт за жилище (май пролича,че сефте ще ставам собственик на земеделска земя
)
Земите са налице и са ясни.
Май няма да мина само с мелби
Наздраве!
Уфффф!
Задавай правилно въпросите, братчед ... Ще търпиш наказание
Начи първо - много си заспал. Трябвало е още като са ти възстановявали нивята, да ги разделите с другите братчеди.
Второ - започвам да ти обяснявам.
Пред твойто тяло се очертават два пътя - единият е дълъг и тежък, другият е кратък и лек.
Ще започна с краткия.
Доброволна делба. Събирате се с другите братчеди , фърляте чопа и разпределяте земята. Обаче, трябва да знаеш, че минималната делима площ за нивите е 3 дка, за ливадите 2 дка, за лозята - 1 дка. Май и за овощните градини беше 1 дка.
Викаш фирмата, която поддържа цифровия модел на землището, правят си скица проект на разделения имот, изваждаш си данъчна оценка и с удостоверението за наследници отивате при нотариуса. Той ви сцепва главите с един договор за доброволна делба.
С договора всеки от вас отива в кадастъра и на база скица проект вече ти се изважда скица като единствен собственик на имота.
Отиваме на по-дългия - съдебна делба.
Намираш адресите на родата, правиш данъчна оценка на имота и с актуално удостоверение за наследници и се втургаш в съдебната битка /завеждаш иск/. Плащаш разни такси, вещи лица ..., тегли се жребий, ако се налага и съда разпределя земите.
Със съдебно решение и скица-проект пак отиваш в кадастъра и си вадиш лично твоя скица като собственик на имота.
Като се сдобиеш със скица и съдебно решение или договор за доброволна делба ходиш до Агенцията по вписванията и вписваш имота на свое име.
Горе - долу, така стоят нещата .Може да има и някоя друга врътка още, ама мойти познания се простират до тук.
П.П. Няма да минеш съде с една мелба. Започвам да мисля, като в какво ще се изрази таксата за таз консултация!
П.П.П. Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБратчед, аз самата съм инстанция
Чети ме фнимателно, щот няма да се повтарям!
Първо - много заспал /между нас казано/. Изтървал си всички срокове и сега ще минеш по трудния път.
Второ - сега започвам да ти обяснявам.
Вземаш си решението за възстановяване на имотите у риал граници. Скокваш до ЕСГРАОН и си вадиш удостоверение за наследници. После с цялата документация се появяваш в целият си блясък в Общинска служба по земеделие и гори и се молиш на бюрото да стои дама /щот сме по-красиви и по-отзивчиви/.
Подаваш заявление за настаняване, плащаш си таксата и питаш коя е лицензирана фирма, която поддържа цифровия модел на землище "Х".
С документа от Общинската служба отиваш въф поддържащата фирма, биеш едно коляно, разхождаш се на терен, за да им покажеш къде са на дядо ти нивите, те ти слагат гранични точки и накрая им плащаш едни пари, за да ти изготвят скица-проект. Обратно в Общинската служба по земеделие и те ти дават някъв документ на база тази скица.
И понеже си заспал и си изтървал всички срокове, пак вземаш всички документи, внасяш ги в общината и подаваш заявление за настаняване, което се разглежда и одобрява от общински съвет.
Ако имотите се в землище, в което цифровия модел на картите е в Агенцията по кадастъра, а не в Общинските служби по земеделие, горните действия се извършват в кадастъра и после пак в общината.
Но като цяло, първо отиваш в Общинските служби по земеделие.
Приятно обикаляне!
П.П. Горната информация не е безплатна. Ще ти струва една голяма мелба на Фонтаните /ако все още работят/
П.П.П. Наздраве!
Те,земите,са оправени. Т.е. не е необходимо да се издирват тепърва.
Просто сме трима наследника,но останалите двама не желаят да се сдобият с документ на тяхно име,за разлика от мен.Да,ама от тук нататък те не могат да направят нищо без мен .... разбирай да я дадат за обработка на арендатор .... така де,могат,но ако и тримата сме съгласни да е при един и същ арендатор .... аз обаче не съм съгласен с техният избор и стана сакатлъка.... предложих - за да не стават за в бъдеще подобни патаклами,да оправим окончателно документите и всеки да си бере гайлето.Просто казано - искам документ за земеделската земя,равностоен на нотариалният акт за жилище (май пролича,че сефте ще ставам собственик на земеделска земя
)
Земите са налице и са ясни.
Май няма да мина само с мелби
Наздраве!Last edited by katilarium; 17.07.2014, 19:03.Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКаква ти инстанция, ти си направо институция...
И с тази информация, изкара едно пиене за цялата кръчма..
Наздраве !
пп Тнм "работи " а Катилчочерпи....
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБратчед, аз самата съм инстанция
....................
П.П. Горната информация не е безплатна. Ще ти струва една голяма мелба на Фонтаните /ако все още работят/
П.П.П. Наздраве!
И с тази информация, изкара едно пиене за цялата кръчма..
Наздраве !
пп Тнм "работи " а Катилчочерпи....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНа мен ми прилича да плащам детски на бивша мома, дето е овършана от селския красавец.....
пп Но щом трябва да планираме, ще планираме.....Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеПланирано потребление му се казва .... прехвърлят отговорност сам да си планираш консумацията.
Не е толкова страшно.
Я кажи като човек,ходещ по инстанции,как стои въпроса с влизане във владение в реални граници на земеделска земя от наследник.... има ли нужда от нотариус в случая или заигравката е само с държавните заведения?
Наздраве!
Първо - много заспал /между нас казано/. Изтървал си всички срокове и сега ще минеш по трудния път.
Второ - сега започвам да ти обяснявам.
Вземаш си решението за възстановяване на имотите у риал граници. Скокваш до ЕСГРАОН и си вадиш удостоверение за наследници. После с цялата документация се появяваш в целият си блясък в Общинска служба по земеделие и гори и се молиш на бюрото да стои дама /щот сме по-красиви и по-отзивчиви/.
Подаваш заявление за настаняване, плащаш си таксата и питаш коя е лицензирана фирма, която поддържа цифровия модел на землище "Х".
С документа от Общинската служба отиваш въф поддържащата фирма, биеш едно коляно, разхождаш се на терен, за да им покажеш къде са на дядо ти нивите, те ти слагат гранични точки и накрая им плащаш едни пари, за да ти изготвят скица-проект. Обратно в Общинската служба по земеделие и те ти дават някъв документ на база тази скица.
И понеже си заспал и си изтървал всички срокове, пак вземаш всички документи, внасяш ги в общината и подаваш заявление за настаняване, което се разглежда и одобрява от общински съвет.
Ако имотите се в землище, в което цифровия модел на картите е в Агенцията по кадастъра, а не в Общинските служби по земеделие, горните действия се извършват в кадастъра и после пак в общината.
Но като цяло, първо отиваш в Общинските служби по земеделие.
Приятно обикаляне!
П.П.П. Наздраве!Last edited by tnm; 17.07.2014, 10:41.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от LelqНов ред ще се появи в сметката за ток от есента. От него ще става ясно колко дължи всеки битов клиент на енергото за дебалансиране на системата. Това е всеки киловатчас в плюс или минус над предварително прогнозираното, което той е консумирал през месеца.
http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=115231
Хич не разбирам от тази материя и само това прочетох от цялата статия , ама ми прозвуча , като да плащам глоба на лекарят за това , че е поставил - той , грешна диагноза и не ме е излекувал . Например .
Дали не мога да го приложа и в моят бизнес ?Ще е яко хем да си греша , хем да ми плащат .
Наздраве , че се размечтах
пп Но щом трябва да планираме, ще планираме.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеИзглежда рома, дет го пихме с Бенджи ми е дошъл в повече или умното ми мозъче нещо се е повредило, щото нищо не сфанах.
Хайде, сипете по още едни голямо питие, белким ми се избистри казуса
Наздраве!
Не е толкова страшно.
Я кажи като човек,ходещ по инстанции,как стои въпроса с влизане във владение в реални граници на земеделска земя от наследник.... има ли нужда от нотариус в случая или заигравката е само с държавните заведения?
Наздраве!Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
Коментар