Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБратчеда умен, бре! Шъ го тръшне тоз испански за нула време.
П.П. А за цветоусещането при дамите и мъжете /дето го фметваш у другата тема/
В зората на човешкото съществуване жените били събирачи, а мъжете ловци.
Затова еволюционно дамският мозък се е приучил да улавя и най-малкия нюанс .. нали разбираш семена, плодове, търсиш сред листа и треви, отличаваш и намираш.
Докато мъжете ловували и трябвало еволюционно да развият чувство за разстояние, обем, време ... щото трябва да го уцелиш това пусто животно, иначе - гладддд.
Наздраве!Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеВярно е, че имат най-голяма площ включена в национални и природни паркове на череп от населението, но режимът в тях не е така строг както в "белите" държави.
Спомням си, че преди време дори добиваха нефт в един от националните си паркове.
Опитаха се да изтъргуват спирането на експлоатацията на находището срещу половината очаквани приходи, но вече не помня дали успяха.
Мисля, че онези с пандичката се включиха и маймуните на клона станаха в повече.
Наздраве, с каквото пият там в онази девета дупка на кавала!,уцели право в десятката
Чудех се какъв пример да дам .... едно време в БГ можеше да изкараш от май до октомври по нашето черноморие,по къмпинги и палатки безгрижно. Звучи прекрасно,ако не беше народната милиция да ти се мота из краката, и в повечето случаи нещо да не си и удобен и да и пречиш точно на мястото,където си се установил.
Ъъъъъ .... абе филма "Кецове" ако сте гледали е доста показателен. Е,с това лудо застрояване,с милиция,без милиция, все тая - просто не остана такава възможност
Не си въобразявам,че там няма да има органи на реда,но едва ли ще са чак толкова досадни
Уффф,прииска ми се директно за там да фърчах,а не за влажния,мухлясъл Остров.
Лека вечерСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеБуонос ночес ... комо естас .... ихо де пута ....сиеста .... И това ти стига......... А също и "дос сервесас, порфавор" ...
.
П.П. А за цветоусещането при дамите и мъжете /дето го фметваш у другата тема/
В зората на човешкото съществуване жените били събирачи, а мъжете ловци.
Затова еволюционно дамският мозък се е приучил да улавя и най-малкия нюанс .. нали разбираш семена, плодове, търсиш сред листа и треви, отличаваш и намираш.
Докато мъжете ловували и трябвало еволюционно да развият чувство за разстояние, обем, време ... щото трябва да го уцелиш това пусто животно, иначе - гладддд.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеВиж .... казвал съм,че не търся облага.
Търсил съм не диващина,а държава с приемлива инфраструктура и въведени улеснение за живот.Как да ти го кажа за да ме разбереш ..... примерно: загледах се снощи в един сайт колко банкомата се падат на 100к народ- е, падат се 47
.
Ти замислял ли си се колко са банкоматите в градовете в БГ ,след първите три в класацията по големина.Загледах се също,след като няма железница
,колко им струва бензина
- цена: 0,57 $
.Така и не съм намерил инфо на какво ниво им е интернета,но почти съм убеден,че е на приемливо ниво
Всякакви такива удобства,в комбинация с приятния климат, и надеждите да са приветливи и отворени хора, наредиха Еквадор на челно място в избора ми.
А и се слави,че е доста ориентирана в насока защитени територии и паркове,което ме кара да мисля,че се оказва някакъв контрол ,т.е не е диващина и безконтролие. Тези двете ,последните, си ги имаме и тук .... ако тях търсех нямаше да ми дойде на акъла да отивам на другия край на света
Наздраве!
Спомням си, че преди време дори добиваха нефт в един от националните си паркове.
Опитаха се да изтъргуват спирането на експлоатацията на находището срещу половината очаквани приходи, но вече не помня дали успяха.
Мисля, че онези с пандичката се включиха и маймуните на клона станаха в повече.
Наздраве, с каквото пият там в онази девета дупка на кавала!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеМдаа,проблемно е с тоз испански,но .... но неофициалният е английски
Просто е предпочитаното място от щатските пенсионери,които се заселват там и за да ги ухажват,за да припечелят от тях,се надявам да се говори масово английски
А и тези туристи все си мисля,че повече употребяват английски ,отколкото испански
Наздраве!
п.с Брех,никъде не обявяват за паднал самолет бре......... А също и "дос сервесас, порфавор" ...
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЗвучи добреАко знаеш и испански действай
,проблемно е с тоз испански,но .... но неофициалният е английски
Просто е предпочитаното място от щатските пенсионери,които се заселват там и за да ги ухажват,за да припечелят от тях,се надявам да се говори масово английски
А и тези туристи все си мисля,че повече употребяват английски ,отколкото испански
Наздраве!
п.с Брех,никъде не обявяват за паднал самолет бреСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеВиж .... казвал съм,че не търся облага.
Търсил съм не диващина,а държава с приемлива инфраструктура и въведени улеснение за живот.Как да ти го кажа за да ме разбереш ..... примерно: загледах се снощи в един сайт колко банкомата се падат на 100к народ- е, падат се 47
.
Ти замислял ли си се колко са банкоматите в градовете в БГ ,след първите три в класацията по големина.Загледах се също,след като няма железница
,колко им струва бензина
.Така и не съм намерил инфо на какво ниво им е интернета,но почти съм убеден,че е на приемливо ниво
Всякакви такива удобства,в комбинация с приятния климат, и надеждите да са приветливи и отворени хора, наредиха Еквадор на челно място в избора ми.
А и се слави,че е доста ориентирана в насока защитени територии и паркове,което ме кара да мисля,че се оказва някакъв контрол ,т.е не е диващина и безконтролие. Тези двете ,последните, си ги имаме и тук .... ако тях търсех нямаше да ми дойде на акъла да отивам на другия край на света
Наздраве!Ако знаеш и испански действай
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеМи ходи в Белиз.Там и данъци няма.Хем ще може да управляваш офшорките на Кръчмата и посетителите иВиж .... казвал съм,че не търся облага.
.
,колко им струва бензина
Наздраве!Last edited by katilarium; 02.02.2015, 23:27.Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеИ все пак .... що точно Екуадоооор ... а не примерно Венесуелла ....?по-дълго и сложно е,отколкото ще успея да опиша в няколко реда
Симпатизирам на Чавес,но не чак толкова
С нагласата съм,че в Еквадор животът тече някак по-спокойно .... в оня стил на олимпийско спокойствие,някак лежерно , но пожелаеш ли да се развихриш винаги е възможно,поради особняшките туристи, предимно сърфисти по плажовете. Те би требвало да са с дух на свободни, волни хора ..... което във Внецуела някак ми се вижда невъзможно да им бъде позволено чак толкова поле за изява да си веят байряка.
Та като говоря за сърфисти - да, насочил съм се към плажните райони,но допирателната ми с морските хора ще е желанието за живот "по течението" , "ден за ден".
Другото - заминавам предимно заради хората тук.Разочарован съм. Разочарован съм,че тук всички са с претенции за "бели" хора ,а се оказват примитивни примати.
Докато там - аз поне ги имам за изостанали,но поне не претендират с това ..... и почти сигурно е,че греша и ще са по цивилизовани от нас, т.е ХОРА .
Във Венецуела едва ли е така,просто режимът няма да им позволи да са себе сиСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеОоооо, 26 ще ми допадне в онаа жега
Сигура
Втрещи ме 25.
В Еквадор те изпращаме с мисия - да промениш популационната генетика у района
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
Обсъждаме едни изброени неща,в сайт, който пуснах снощи.
Наздраве!Life won't wait for you.
Коментар
Коментар