Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Като бебе по-кльощавата 1/3-та пълноправен член на домочадието беше бая ящен. Тъкмо беше проговорил и се наложи да го оставя за няколко часа на една колежка. Като отидох да го прибера, гледам нарязани няколко пъпеша и сложени в чиния / те имаха бостан и бяха обрали доста дини и пъпеши/
По-кльощавата 1/3-та като мен - не обича пъпеши, а дини. Ама още малък и ич не му се разбира какви ги говори. Той казвал "папаш", колежката чувала "пъпеш" и реже ли, реже ..., а детето не близва
Наздраве!
Моите асми ги бера към 7-8 октомври, що и без това не са много захарни. Някои съседи чакат след 20-и, но миналата година много дъжд тогава и нищо не изкараха. Айде, че има да черпа майсторите, де ми лустросаха парадното стълбище. Сега ще му търся червено килимче.
Коментар
-
Сортът "Медна роса" не е нов. Той е българска селекция и преди години беше доста разпространен. При него има една малка особеност - бере се във восъчна зрялост и се оставя да "узрее" поне месец след откъсването. Това са пъпешите, които се съхраняват в мазата и се ядат в края на септември и началото на октомври.
За съжаление много нови сортове налазиха територията, а хубавите български не се поддържат. И това важи не са само за пъпешите, разбира се.Наздраве
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПъпешът си е супер, не съм ги ял тези Казахстански пъпеши, но си мязат на нашите, а не на този боклук Медна роса, дето се появи в последните години, та ми се драйфа от него. Пъпешът наистина може да стане много сладък, но за тази цел трябва да не се полива много, за да събере сладост. Горе-долу същата работа като с гроздето - ако го береш директно след дъжд, уйде захарността с 2-3 градуса надоле. Едно време си спомням, че дядо ни викаше на гроздобер в началото на октомври, а най-късното грозде си стоеше до към края на ноември, ако не завали, а сега се бере през началото или средата на септември и огромната част е с недостатъчна захарност, но пък иначе рискуваш и нищо да не вземеш, щото тъмнозелените, а често и светлозелените пияници са ти го обрали, щото как беше лафът: Ахмак лозе копа, юнак вино пие
Наздраве за истинските неща, които все по-рядко се срещат в ежедневието ни....
За съжаление много нови сортове налазиха територията, а хубавите български не се поддържат. И това важи не са само за пъпешите, разбира се.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Пъпешът си е супер, не съм ги ял тези Казахстански пъпеши, но си мязат на нашите, а не на този боклук Медна роса, дето се появи в последните години, та ми се драйфа от него. Пъпешът наистина може да стане много сладък, но за тази цел трябва да не се полива много, за да събере сладост. Горе-долу същата работа като с гроздето - ако го береш директно след дъжд, уйде захарността с 2-3 градуса надоле. Едно време си спомням, че дядо ни викаше на гроздобер в началото на октомври, а най-късното грозде си стоеше до към края на ноември, ако не завали, а сега се бере през началото или средата на септември и огромната част е с недостатъчна захарност, но пък иначе рискуваш и нищо да не вземеш, щото тъмнозелените, а често и светлозелените пияници са ти го обрали, щото как беше лафът: Ахмак лозе копа, юнак вино пие
Наздраве за истинските неща, които все по-рядко се срещат в ежедневието ни...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Получаваш, да, що не обичаш пъпеш. У Росията му викат диня. Та тва специалната диня за деня "Сладка кака из Самарканда".
По-кльощавата 1/3-та като мен - не обича пъпеши, а дини. Ама още малък и ич не му се разбира какви ги говори. Той казвал "папаш", колежката чувала "пъпеш" и реже ли, реже ..., а детето не близва
Наздраве!Last edited by tnm; 11.07.2017, 15:02.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Наздраве за интерпретаторите....
Похвално е кога човек може да обясни сложни биохимични процеси сал с едно изречение.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Пак не четеш, бре /щот нали си писател, а не читател/!!! Lelq рече, че за мен ще има череши.
П.П. Това на снимката на пъпеш ми мяза, ама мое некви хелюценации да получавам.
Коментар
-
По-шантаво обяснения на изравнява не осмотичното наляга не бях срещала.
Наздраве!
Наздраве за интерпретаторите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Ми нали обичаш череши , ама ако искаш може и диня.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Пак не четеш, бре /щот нали си писател, а не читател/!!! Lelq рече, че за мен ще има череши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Не съм гузен, а загрижен. Гледам Леля също те обгрижва с диня. Взема и аз те освежа с:
Британские ученые выяснили — Самаркандская дыня настолько сладкая, что даже пчелы Ташкента летят в Самарканд, чтобы попробовать это лакомство
П.П. Това на снимката на пъпеш ми мяза, ама мое некви хелюценации да получавам.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Гузен, не гонен бяга.
П.П. Никва фантазия и тотална липса на въображение у теб забелязвам. Да беше сложил тез бурени в каничка, найш какъв чай икебана щеше да стане.
Британские ученые выяснили — Самаркандская дыня настолько сладкая, что даже пчелы Ташкента летят в Самарканд, чтобы попробовать это лакомство
Коментар
-
А за тези, които се влачим, питие ще има лЕ?
Наздраве, Lelq!
https://m.youtube.com/watch?v=9QZOHzWLF9wLast edited by Lelq; 11.07.2017, 12:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеЛято, дъъълги дни , а времето хвърчи! За всички надбягващи се с него едно студено питие , парче диня и песничка
https://m.youtube.com/watch?v=LhHV-7Cc0Y0
Наздраве, Lelq!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар