IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska
    .... Миналата седмица имаше изнесено някакво проучване в един от ежедневниците, според което жените на около 30-годишна възраст имат най-голяма покупателна способност, тъй като за този период спестяват и имат възможност да започнат свой собствен бизнес, финансират закупуването на имот със свои средства и т.н., което от своя страна говори, че дамите ставаме все по-независими и избирайки си партньор в даден момент го правим не защото е финансово обезпечен, а защото ни доставя удоволствие, наслада, спокойствие, чувство за пълнота и т.н. .....
    Огромно противоречие има между синьото и червеното ....Имал съм доста лични наблюдения в годините когато се трупаше капитала и помпеше балона (1995-2007г...) ....Да - спестовност имаше докъм 33-тата година...Обаче после почва голямото разпускане,било от преливане на чашата на Търпението,било от факта че изпускаме Влака ако продължаваме да спестяваме или правим карирера и това няма нищо общо с "удоволствието,насладата и чувставото пълнота и т.н..."....

Абе с две думи,тва е криворазбраната еманципация (ако изобщо може да има такъв термин ...)....

По принцип защитавам тезата,че жената не трябва да работи активно след 30-тата си година....Обаче ситуацията в света се промени кардинално през последните 5-6 години и няма гаранцията,че принцпите досега ще са валидни и за в бъдеще ...

Примерно до 1944 г. българката по традиция не се е занимавала активно с труд като тук нямам предвид тия от село....Едната ми баба (Бог да я Прости....) имаше 10 години трудов стаж,щото мъжа й беше държавен служител и до 9.09. е успявал да гледа жена си само с неговата заплата и изхранва безпроблемно две малки деца.Имам една приятелка коята е подобен случай - но вече в наши дни и по"наследство" и от майка си (която също е почти без реален стаж.....и пенсията й е символична за сметка на тази на мъжа й....) .

Но сега по същество ....

Ти ако смяташ,че до към 30-тата си година (или малко по-късно) ще си надвиеш на масрафа (спестовност) и после ще попаднеш в категорията на изследването , си в няква дълбока грешка. Целите в живота се определят индивидуално докъм 18-тата година,след което започват да се преследват с Цената на Всичко......Другото е бошлаф работа (де вика Бай Ганьо ) - ще правя квото ми се прави в момента или пък ще дремя чакайки "ситуацията да се нормализира" "щото сега в момента не е за нищо" .....Демек,върви се след Събитията,а целта е Точно Обратната - да се прогнозират и изпреварват ситуациите......

Проблемът е,че българина е много задръстено племе,мързеливо, архи-неспособно и ако 2-3 единици проявят здрав разум,то останалите 100 ще го удушат с миризмите си от пошлост,безочие и посредственост ....

ПС: Tiësto featuring BT - Love Comes Again http://www.youtube.com/watch?v=yYwLL...feature=relmfu

Dj Smash feat. Вера Брежнева - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=2iWWnbiC8ok

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska
      Добро утро, Съни

хубав поздрав, благодаря!

За теб http://www.youtube.com/watch?v=q0V0L...feature=relmfu

Badboy - http://www.youtube.com/watch?v=zAMSiRqPfzg

Тъъъй, добрЮтру и на останалите

Bebe - Siempre Me Quedara - http://www.youtube.com/watch?v=z-HKv...eature=related
      Мерси:

Светът на зайо:

http://www.youtube.com/watch?v=lwM92...feature=g-vrec

καλημέρα:

http://www.youtube.com/watch?v=25kdHresiwY

За кафето:

http://www.youtube.com/watch?v=gdmHHoI9beM
      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
        Днес не е ден за работа.. Българите нямат личен живот и цяла събота и неделя мислят глупости и в понеделник се втурват да ги реализират... За това в понеделник работа не се върши ако не искаш да си изкараш нервите.. Хая наздарве Коле..

ПС, Днес ще ми идва на гости една много колоритна личност. Най забавният човек който познавам. Стгал съм до повръщане от смях... Голям идиот и пие като животно..
        Навремето наш'те яко са бачкали от Гергьовден до Димитровден и после яко къркане и мезета до Гергьовден. Дали им било лошо? Я, да помисля ..

П.П. Ся браточка, ако искаш да изгониш някого от персонала си му дай 1 почивен ден да ползва и той шъ ти се фръцне обиден, че си го лишил в неделя да не идва на работа. Луда работа! А па да си го мерят мъже и жени кой повече бачка да не говорим - лепват се за гушите веднага

Та, викаш Гергьовден мина и е време за 1-но Дзън по стар български обичай, а? Ай, и от Русото с една бирка, че т'ва кафе хич не ми влиза.

Ей зат'ва кат' взема да се пощя по Русата кордела - навремето ли наш'те са били откачени или днешните се изоглавиха нещо. Сложна дилема откъдето и да се погледне - хихи
        Last edited by marandi; 05.11.2012, 11:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
          Добрутру на сичкото хора,
          Космо, ного рано си отпушил бирицата брат...
          така ше упущиш панеделника ...
          Днес не е ден за работа.. Българите нямат личен живот и цяла събота и неделя мислят глупости и в понеделник се втурват да ги реализират... За това в понеделник работа не се върши ако не искаш да си изкараш нервите.. Хая наздарве Коле..

ПС, Днес ще ми идва на гости една много колоритна личност. Най забавният човек който познавам. Стгал съм до повръщане от смях... Голям идиот и пие като животно..

Коментар

• Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
            --------------
            Космо, вчера си го раздавал кротко май?Не си се похвалил днес за някакъв безпаметен запой, а и от "Пирогов" не са съобщили, че са шили тази нощ някоя разпорена от секс труженичка Ся ше върна нзад да чета, моше и да съм пропуснал кюпона
            Пак имах бурен уикенд,(чети назад)... Ама нещо тия дни пия по цял ден. Сигурно е от промяната на времто... Ама утре ще се работи защото пак съм забравил запалтите на хората.. То и нямам пари та...

Коментар

И днес май няма да се работи... Решил съм да си взема някакви тежки супи (курбан, агнешка) и цял ден да се наливам с ракия.... СЕга съм на биричка... Ха наздраве..

Добрутру на сичкото хора,
              Космо, ного рано си отпушил бирицата брат...
              така ше упущиш панеделника ...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

И днес май няма да се работи... Решил съм да си взема някакви тежки супи (курбан, агнешка) и цял ден да се наливам с ракия.... СЕга съм на биричка... Ха наздраве..
                --------------
                Космо, вчера си го раздавал кротко май?Не си се похвалил днес за някакъв безпаметен запой, а и от "Пирогов" не са съобщили, че са шили тази нощ някоя разпорена от секс труженичка Ся ше върна нзад да чета, моше и да съм пропуснал кюпона

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Днес съм много на кеф, щастлива съм )
                  Бях на моренцето и поне час съм плувала ) не ми се случва всяка година, ноември да се топвам в него ...беше малко хладничко, но само в началото )
                  Ех, как обичам Слънцето, Морето и Планината ))
                  Обожествявам ги, сигурно в някой живот от Египет съм тръгнала ))

А вие тук на базик сте ме взели ама аз и за уикито съм чувала, та...май...долу-горе...мисля...почти, разбрах какво е фандрома .......демек, трактор с една кофа отпред....но за идеята си е много добро средство
                  http://bg.wikipedia.org/wiki/Колесен_товарач
                  Бравос на теб за моренцето. Действително такова лято аз не помня. Дано зимата не ни утепа след такова лято. Инак за екзотичните дестинации.... В общи линии само мерак да има. Не са нещо непостижимо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Днес съм много на кеф, щастлива съм )
                    Бях на моренцето и поне час съм плувала ) не ми се случва всяка година, ноември да се топвам в него ...беше малко хладничко, но само в началото )

А вие тук на базик сте ме взели ама аз и за уикито съм чувала, та...май...долу-горе...мисля...почти, разбрах какво е фандрома .......демек, трактор с една кофа отпред....но за идеята си е много добро средство
                    Ти си най добре. Само така. Следващата стъпка е да откриеш екзотичните дестинации където и в момнвета е 30 градуса...

Коментар

• И днес май няма да се работи... Решил съм да си взема някакви тежки супи (курбан, агнешка) и цял ден да се наливам с ракия.... СЕга съм на биричка... Ха наздраве..

Коментар

• Днес съм много на кеф, щастлива съм )

Коментар

• Какво видя в карикатурата та да я махнеш

Коментар

• Нищо не разбирам вече.
                            Може би остарявам

Зависи какво вижда в нея.
                            Last edited by silistra; 04.11.2012, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie Разгледай мнение
                              .....
                              Нищо не разбирам вече.
                              Може би остарявам
                              Нещата са прости (по Ленински....) и ясни ...Живеем във времена на Пълен Разпад и предстоящ Глобален Крах докъм 2018-2025 г.....
                              --------------

...With my heart, with my soul
                              Some guys cry you bought and sold
                              They've been strong, young and bold
                              And they say, play this song again

In my heart, in my soul
                              I really hate to pay this toll
                              Should be strong, young and bold
                              But the only thing I feel is pain.
                              http://www.youtube.com/watch?v=0FiNVLMn_Lk
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Еееех Маранди
                                Да отвориш очите на мадам Шъ и Валчето.
                                Вярно е, че те са друго поколение (не че съм далеч от тях) и нещо не могат да ги вдянат тия работи.
                                Обаче има и още един частен случай
                                Не знам как да ги нарека.
                                Тези, които не търсят някой да прецакат.
                                Просто търсят някой да ги издържа. Цял живот.
                                Те не са от тези, които описваш, защото нито са много хубави, нито са много умни, но са достатъчно умни, за да знаят че едва ли ще имат втори шанс.
                                И ако се намери някой балък да ги омотае - култ.
                                Във фирмата, в която съм, сме 4 колеги в София.
                                От които 2-ма - женени за жени като гореописаните.
                                Единия от тях - освен редовната работа има и втора - прави 5 бона поне на месец.
                                Жена му - не работи. Завършила някаква икономика, не може да си намери работа, ходи на курсове по английски (по негово настояване).
                                Ако той не настоява - нито си търси работа, нито прави нещо допълнително, нищо. Играе си на компа.
                                Един ден идва до офиса, за да вземе колата, за да ходи на лекар (има някакви проблеми, но както и да е, човек не си избира партньора по здравословното състояние).
                                Той и обяснява - имам спешен проблем, изчакай ме моля те половин час.
                                При което тя полудява?!?!
                                Да кажеш, че е красавица 1,75 висока и 50 кила и затова я търпи - не е.
                                Да кажеш - имат вече и деца, затова я търпи - нямат.
                                Нищо не разбирам вече.
                                Може би остарявам

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Знам Мило, че няма да ми отговориш, щот' то не е за "отговаряне"

Ся правя ти 2 "картинки" набързо да видиш какво сочат данните към днешна дата.

1. Шанс за брак 40% от населението + развод 25% = 10% ( ако си роден в БГ ).

2. Шанс "самотна" и разведена майка 60% + шанс за 2 развода поне за 2 деца от различни татковци = 6%.

3. Шанс за 1 брак в БГ, при който ще се получи гарантиран поне 1 развод като сметките махаме ( махаме 20% за емигриране, 6% педали/лесбийки, 15% увредени деца още преди 18 години с диабет, наднормено тегло, аутизъм, синдром на Даун и прочие увредени гени ) = 23%.

------------------------------------------------------------

Шанс ти си много умна и ги разбираш нещата, но "снаха" ти е много проста и да отнесе 20-30 годишния ви съвместен труд с мъжО ти към днешна дата за няма и 2-3 години = 50%.

Т.е. 2 години "брак" в БГ = равно на вашия труд 20 години + наследството от баби и прабаби се забърсва от "проста" снаха вече за по-малко от една година.

П.П. Кажи ми сега кой е простия ти или снахата и какво не разбра, ако си имал шанса да се родиш в БГ?

И после Серго бил "луд", че ви го каза в прав текс: Като искаш Зет и внуци = Зестра!, за да не стават глупости

Коментар

Working...
                                X