If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
ЪЪъъ, знак ще ти даваме. Направо отваряй хотела за два дни и се курдисваме
Ъ, ти пък ...то тук след 16ч котки няма по улиците.Балчик зимата е като Каспичан само дето се чува шума на вълните. .Ама аз съм за подобен Форум ,на който да си обменим идеи.Както казва Буров "Евреите са богати ,щото се за пари говорят,а ний...за кой,кого е..ал" Тъй че само дайте знак
Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Вечерта, на повода му, ми сложиха да ям от тази риба, но спомен от вкуса й нямам, а само такъв, че беше много скъпа
С рибата работата е малко като с проститутките.
Плащаш много за качество, а то се оказва обикновена курва. Само където ти остава и дълго време спомен от "вкуса" й.
Токущо купих чернокоп на 3лв от зайкоджиите/матрампазите/,демек прекупвачите,... на лодките цената сигурно е била 1.50-2.00.Аз мога да напълня един багажник ,а и ледогенератор имам ....тъй че само дайте знак.
ЪЪъъ, знак ще ти даваме. Направо отваряй хотела за два дни и се курдисваме
Слушайте к'во предлагам...Космо да прати един голям хладилен камион до Варна и да вземе 50 кила прясна риба. Ще се съберем нЕкоя вечер /целия ил половината форум/ и ще пием и ядем на корем шси делим кинтите за транспорта и готово
Токущо купих чернокоп на 3лв от зайкоджиите/матрампазите/,демек прекупвачите,... на лодките цената сигурно е била 1.50-2.00.Аз мога да напълня един багажник ,а и ледогенератор имам ....тъй че само дайте знак.
Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Не проследих цялата дискусия днес, но общо взето днес за риби си пишете-калкани, шарани.....т.н. живота им в естествена или изкуствена среда и как са по вкусни.
Аз риба не обичам и това не е моята тема, ама като стана въпрос за калкан, някъде преди три години с един познат, ходихме да купува калкан от някакъв рибен магазин, където беше го поръчал дни преди това за някакъв специален за него повод.Отиваме там, а аз знаех само, че ще се купува тази риба, но не и колко пори ще струва.Оня моя приятел, като взе да брои едни двайсетаци реших че е слънчасал...толкова пари само за три риби-ахнах.Вечерта, на повода му, ми сложиха да ям от тази риба, но спомен от вкуса й нямам, а само такъв, че беше много скъпа
Те твойто обща болест и аз като са напрая си губя вкуса
Няма проблем едно животно да се отглежда "несвободно". Важното е как се храни.
Едно време прасетата на дядо ми не бяха глигани, а кокошките яребици, но пак си бяха вкусни.
Също е и с рибата - може да се гледа за промишлено производство в рибарници, но трябва да се храни с максимално близка до естествената й храна и както ти казваш - да не се блъска с хормони и лекарства.
Така пада добива, но се вдига качеството и цената. Аз съм съгласен да платя тази разлика, но май нямам много поддръжници...... и по-скоро не шараните са "прасета", а ние.
Те пък в магазина "сирно знаят от къде е стоката" а и да знаят едва ли биха ти казали, сьомгата е с розов цвят месото като престои а из витрините виждам чисто червено и с етикет прясно: кога я фанахте и кога я докарахте, че и прясна.
Не проследих цялата дискусия днес, но общо взето днес за риби си пишете-калкани, шарани.....т.н. живота им в естествена или изкуствена среда и как са по вкусни.
Аз риба не обичам и това не е моята тема, ама като стана въпрос за калкан, някъде преди три години с един познат, ходихме да купува калкан от някакъв рибен магазин, където беше го поръчал дни преди това за някакъв специален за него повод.Отиваме там, а аз знаех само, че ще се купува тази риба, но не и колко пори ще струва.Оня моя приятел, като взе да брои едни двайсетаци реших че е слънчасал...толкова пари само за три риби-ахнах.Вечерта, на повода му, ми сложиха да ям от тази риба, но спомен от вкуса й нямам, а само такъв, че беше много скъпа
Рибата трябва да е "расла" или "пасла" на свобода а не отглеждана в развъдници и тъпкана с антибиотици и хормони за растеж. Иначе лоша риба няма, много харесвам туна да си я хвана сам и сготвена от майстор
Няма проблем едно животно да се отглежда "несвободно". Важното е как се храни.
Едно време прасетата на дядо ми не бяха глигани, а кокошките яребици, но пак си бяха вкусни.
Също е и с рибата - може да се гледа за промишлено производство в рибарници, но трябва да се храни с максимално близка до естествената й храна и както ти казваш - да не се блъска с хормони и лекарства.
Така пада добива, но се вдига качеството и цената. Аз съм съгласен да платя тази разлика, но май нямам много поддръжници...... и по-скоро не шараните са "прасета", а ние.
Рибата трябва да е "расла" или "пасла" на свобода а не отглеждана в развъдници и тъпкана с антибиотици и хормони за растеж. Иначе лоша риба няма, много харесвам туна да си я хвана сам и сготвена от майстор
Стана ми ясно, че не обичаш шаран. Аз не говоря за шаран по принцип, а с доказан произход (око да види, ръка да пипне).
Аз виждам как се изсипват ремаркета с некачествена за хората пшеница в язовира и знам какво са яли шараните. Не са пасли по тинесто дъно.
Масово хората не обичан шаран, защото има дъх на тиня и са прави.
Но това не означава, че пангасиуса или там каквото се сетим с "чудесен" вкус е с превъзходни хранителни качества.
Офф ... ти пак не си чел, ама си пишеш.
Прегледай кондиката откъде започна.
1. Космо иска да хапне пържена рибка.
2. Пратил ги юнаците и му взели калкан и да го пържат.
3. Коментирах, че Арти е права щом ще се пържи рибата е по-добре да е лефер ( ако обича морска ) и пангасиус ( ако харесва речна ).
.............................
4. К'во да "проверявам" и да гледам като казах в прав текст, че не харесвам речна риба с дъх ( дори и пангасиус ), който Ламята яде на 2 седмици и познай кой му я готви, но е удобна за пържене.
П.П. Дай нещо за пазарите, че там ми е по-забавно кат' те сричам и решенията, които вземаш
Обичам пъстърва - балканка. Може е черна мряна. Но си нямам рибар у дома
Еййй, едно време като лапе, всеки ден ходех за риба на Рекътъ. У наше село имаше Кефал, Бяла Мряна, и Сом. У съседното село имаше черна мряна. Най ме кефеше обаче улов на уклеи и кротушки на тава
Рибата трябва да е "расла" или "пасла" на свобода а не отглеждана в развъдници и тъпкана с антибиотици и хормони за растеж. Иначе лоша риба няма, много харесвам туна да си я хвана сам и сготвена от майстор
Коментар