IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Аха - копи-пействаш Мевляна ...

Доста голямо влияние има в Османската империя в периода до към 17-и век.....

По принцип не го "схващам" щото обичам нещата да са прости - по Ленински

ПС : Ако искаш гугълни и току-виж че нещо от поемите му, ти е харесало.
    Не съм чел нищо. Но ще гугълна. Благодаря.

На Равновесие забравих да благодаря, дето ми ги препоръча ОНЕЗИ книги. Много нещо прочетох.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
      Добро утро, тайфата!

Бях тръгнала да ходя в командировка в хабитата на Кев, ама нещо се оказа, че зимата е изненадала Североизточна България.
      Хубав зимен ден на момичетата и момчетата!

П.П. Лека му пръст на Калата!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        Лека му пръст.....
        Горе ще стане по-смешно......

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            "Death is a stripping away of all that is not you. The secret of life is to "die before you die" - and find that there is no death."

"Only the truth of who you are, if realized, will set you free."

"Realize deeply that the present moment is all you ever have. Make the Now the primary focus of your life."

Eckhart Tolle

П.П. Добре дошъл, Мечо!

https://www.youtube.com/watch?v=AFVlJAi3Cso

http://www.youtube.com/watch?v=pHcZ1wPsJYY

https://www.youtube.com/watch?v=hcgtTrMBMEU
            Добре заварил !!! Виж какъв трактат написах във връзка с една сентенция на един учен и да ядосвам Асен.

Това не е моя мисъл, но съм напълно съгласен. Всъщност и аз бях стигнал до същия извод много преди да я чуя.

Едно нещо колкото по грубо се обяснява, толкова е по разбираемо. Дори ако е с поговорка или притча, или по груб език, е най разбираемо. Колкото по подробно и всеобхватно почне да се обяснява, толкова по неразбираемо става. А ако се направи опит да бъде обяснено напълно подробно, така че да не останат никакви неясноти – става неясно дори и за този, който го обяснява.

В „Нерон вълкът” има такъв диалог между двама мутри.

Маймуняка си е е*ал майката.
            Ама (забравих кой беше) по си е е*ал майката.
            Обаче Нерон най си е е*ал майката.

Защо е изключително ясно и недвусмислено какво имат предвид говорещите.
            1. Груб език.
            2. Буквалния смисъл на това, което се казва няма нищо общо с това, което следва да се разбере.
            Яснотата е поразителна. Ясно е и за хора които не са свикнали с подобно говорене, дори и за деца.

Независимо кой какво мисли за себе си, всички хора сме абсолютно свободни и постоянно си създаваме грешни представи. Освен това представите на различните хора са различни. Всеки има своя истина. За да се получи разбиране е необходимо честотата на съзнанието на слушателя да бъде настроена на честотата на съзнанието на говорещия. Грубостта и говоренето на неща със съвсем друг смисъл или на безсмислици настройват съзнанието на слушателя на честотата на говорещия. И тогава ако се получи точна настройка се улавя верния смисъл, въпреки че казаните думи и неочакваната грубост на пръв поглед нямат нищо общо. Щом бъде уловен смисъла думите се забравят.

Защо в армията се говори грубо и много често пълни безсмислици. Целта е една – да бъде разбрано какво се има предвид, а не какво се казва, защото в обстановка, когато живота е поставен на карта, разбирането на точния смисъл е от голямо значение. Това бойците и командирите го правят интуитивно, без повечето от тях да го осмислят.
            Не само в армията. Първичните инстинкти карат хората да постъпват така, когато мирише на опасност за здравето и живота.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

Умрях като минерал и станах растение;
              умрях като растение и станах животно.
              Умрях като животно и станах човек.
              Защо тогава да се страхувам в смъртта да стана нищо?
              При моята следваща смърт
              ще създам крила и перушина като ангел;
              после, понасяйки се по-високо -
              нещо, което не можете да си представите -
              ще стана ангел.

А докато съм жив ще съм свободен и ще греша.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Светът е пълен с широки специалисти дето смятат логаритми наум,а пък на две магарета сламата не могат да разделят!

Познавам лично два подобни екземпляра които на млади години следваха алгоритъма описан от теб....Е ми нищо не стана от тях ....Едно нещо като се почне е добре да се кара само то - за да стане поне малко за пред хора!....(като резултат имам предвид.....)
                Аха разбрах ти тънката мисъл и ще ти отговоря: То ми е ясно, че от мен нищо не става но ще се постарая да спася човечесвото като унищожавам марковия алкохол и скъпите цигари със собствената си персона. Ииии наздрАВЕ !!!
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Споко бре Яко носят!! Не се кахъри И винаги намират време и за игра Е моят поне на пеене не ходи А има толкоз музикален баща
                  Аз пък съм толкова музикален, че ако запея всички инвеститори от Варна ще избягат зад граница

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Първия след шефа - 6500 долара.
                    10X ,,,,,,,,Аз в момента съм малко по добре в тоя разчет, благодаря за инфото, ценно е !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                      секонд енджинер на кви пари е при вас, просто за информация, ако не е тайна майна ?
                      Първия след шефа - 6500 долара.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Я гледай ти кой акостира в темата!?
                        Добро утро, Мечо!

П.П. Как са русалките, сирените и нереидите?
                        Ме густа ла мар, ме густас ту
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          То едно пристанище, в джунглата. Ама пък пристанище.
                          секонд енджинер на кви пари е при вас, просто за информация, ако не е тайна майна ?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Добрутро морски! Все така да ги достигаш пристанищата!!!
                            То едно пристанище, в джунглата. Ама пък пристанище.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

Умрях като минерал и станах растение;
                              умрях като растение и станах животно.
                              Умрях като животно и станах човек.
                              Защо тогава да се страхувам в смъртта да стана нищо?
                              При моята следваща смърт
                              ще създам крила и перушина като ангел;
                              после, понасяйки се по-високо -
                              нещо, което не можете да си представите -
                              ще стана ангел.
                              Ти си колкова семпла, че не е истина!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                                Идея си нямах колко енергия има в едно 12 годишно хлапе.
                                Аз каталясах а хлапето са кефи и иска още!!!
                                Днес в 12:00 го карам на училище, в 16:30 го вземам от училище, / 7 км от нас до училище / 17:15 го карам на репетиции, до 20:00 са шматкам и го чакам да свърши записа на радио варна /не питаи не знам кво е било и кво са пяли/ племенник ми е, ими е първи юнак, ах да са върне брат ми да го глобя, ама и тои някъде в тъмна индия при мечо, няма нет или е скъп на фирмата им.

Та те така. И ми разправя лапето в 8:00 става, почва да си пише домашните и в 9:00 заспива от преумора.
                                Ама ще кажете, кво толкова едни репетиции и то по пеене!!!
                                Не е само това , ами го водя и на пиано репетиции а и на олимпиада по математика/дето е първи в неговата възрастова група/.

Та мисълта ми е за съвет, аз ли са побърквам или днешната система наистина им идва много на лапетата или на мен ?
                                Споко бре Яко носят!! Не се кахъри И винаги намират време и за игра Е моят поне на пеене не ходи А има толкоз музикален баща

Коментар

Working...
                                X