IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фффийетнамец ( Серго )

Русото шъ подремуца малко - поемай тайфата. Стига си оптягал пижамата по диагонала на креватя да тестваш дали шевовете и плата са качествени. И кафе съм ти направил даже - хихи

Коментар

• Днес Ламята ме прецака най-после пак за спагети - лелей, по-добре да се бях направил, че не мога ги правя - щот' ся всеки месец почва да ме клинчи из "отдалече" с лафчета от типа - бе, то има ко да се яде, ама що не врънеш едни спагети - хихи

И днес кат' разбра, че ще Денят ( спагети ), че кат' се включи да помага да'е .... и правихме ги заедно и по малко му подавах инфо и да запомня поне основните работи.

Па, Русото се чудеше как да му ги прави да е, щот' гледам хладилника и кое да се разкарва да не се развали и да се мята, че издивявам храна да се хвърля.

----------------
      И пощя се по простата кофа и т'ва дет' ще вземе да се скапва най-бързо гледам беше нЕкво парче пушени свински гърди, праз и 2 кила гъби за разтикване и то винаги така се получава, че кат' правя нещо за сефте, някво хипер-яко се получава, дет' после сигурно няма да мога да го направя точно същото, ама ето какво го осени Русото за рецепта с оглед ситуацията. За целта:

Спагети в доматен сос с варено-пушено свинско филе/гърди, гъби и праз в масло ( краве ).

1 пакет спагети ( 400 грама )
      150-200 гр. варено-пушени свинско филе/гърди
      15-20 бр. печурки ( средно големи - на 4-ри се режат,т.е 2 пъти през средата под 90 градуса ъгъл - номера "Так-так" )
      50 гр. краве масло
      1 буркан стерилизирано домати
      1/2 стрък праз ( голям ) или 5-6 от тия малките в пакетите вакумираните
      5-6 скилидки чесън
      мащерка, чер пипер, сол, риган на вкус
      ------------------

Серго, Лордов тая рецепта е за вас - хич не е сложна

-------------------
      Грабвате 1 тиган и капвате 1-2 лъжици олио като се сгорещи хаквате 50 гр. краве масло да се разтопи. Ръгвате накълцани на кубчета месото ( с размер 2 см ) да се позапържи за кратко ( то е пушено, така че не се пържи ), а да си попие от масълцето.

Добавяте нарязания праз също да се омесят двете заедно. През т'ва време сте почистили 15-20 печурки ( гъби ) и без да ги миете ги нарязвате на 4 ( так-так през средата ) - хихи

След 5 мин. ги добавяте към месцето и праза, дет са се опознавали и ги обърквате хубаво да си попият от кравето масло и те. Кат' ги олигавите равномерно всичките изливате 1-2 чаши топла вода, малко черен пипер и мащерка, колкото почти да ги покрие, но не напълно и захлупвате тиганя с капак да покъкрят 20 мин. на слаб огън ( т.е. намаляте котлоня ), докато се изпари водата и периодично разбърквате да не загорят.

----------------------------
      През т'ва време на другия котлон сте сварили спагетите в 1 тенджера, само в подсолена вода. Оцеждате я през гевгира и ги връщате обратно в тендерата. Доливате съвсем малко вода и вече сте разбили 1 буркан стерилизирано домати на робота.

Аз кат' правя сос-а директно в каната на робота ръгам цялата консерва, после 5-6 скилидки с чесън ( целите ), риган, чер пипер ) и цък копчето за 30 сек. и соса ми е готов.

Демек, след кат' ги оцедите сварените спагети пак в тенджерата 1-2 чаши топла вода и люсвате ин витро готовия доматен сос и пак на котлоня докато кипнат. Намаляте котлона, че почват да лепнат и аз редовно ги загарям ( т.е. залепвят ми 5-6 на дъното ), щот' вече тряя се бърка почти постоянно около 5-10 мин. да покъкрят заедно. Гасите и .... Воала

-----------------------------
      Двете неща стават едно временно кат' време почти и спешъл за вас поредната кулинарна импровизация на Русото:

Уникален вкус стана, после си сипвате от едната тенджера спагети със сося, а от тигана си гребвате месцето с гъби и си ги обърквате в една чиния. Кат' изстинат същия номер, ама през микровълновата за 1 мин. - хихи
      ------------------

Ха, наздраве!
      Last edited by marandi; 20.12.2012, 04:14.

Коментар

• Мечков,

по-лежерно го карай, бря. Кажи днес какво си хапна, пийна? Има ли яки "кучки", там дет' си сега за плющяне? Качи някоя снимка, че тук е вече яка зима и така ....

Имам чувството, че си лафя само със светци да'е - кат' Ленин и Манджури и прочие. И те са били 'орица, ама не съм на митинг, бре майна. Кат' някой грешник съм покрай вас и съ кУмпликсирам яку - хихи

Иначе 'ноу ви се кефя, че ви познавам, почвам да се чувствам кат' холивудска дзвИздъ покрай вас. Не се майтапя

Ха, наздраве! И нъл си знайш - За Империята

Коментар

• И какво като се фукам. Ми чел съм, фукам се. Пък и да не съм чел пак мога да се фукам. Жив човек може ли да не се изфука. Само умрелите не се фукат. И скромните. Ама те са живи да ги оплаче човек. Залиташ Маранди. Залиташ. Не един път съм ти го казвал. И те псувах даже. Сега ще направя едно внушение. Не е срещу тебе. Но ако внимаваш може да усетиш какво не си разбрал.

"И много отдавна те са открили, че искаш ли да властваш над хората, направи ги слаби, накарай ги да се чувстват виновни, недостойни. Унищожи достойнството им, отнеми им всякакво величие, унизи ги. Те са открили такива фини начини на унижение, че те самите изобщо не излизат наяве. Оставят те сам да се унижаваш, да се саморазрушаваш. Научили са те на един вид бавно самоубийство."

Цитата е от една не много дебела книга. Няма лошо да се четат книги. Вярно е разбира се, че единствения метод по който можем да опознаваме света е "проба - грешка". Опит му казват още. Книгите са полезни, защото са чужд опит.

Замислял съм се, понеже има опасност така да взема чуждия опит за свой, дали да не взема да пиша книги и да чета само моите си.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Бе, вие що не се ожените двамцата с Мечо и по цял ден да си разправяте на кого любовника бил по по-велик някога - Манджури или Ленин?

П.П. 1% от днешните деца не са чували нито единия, нито другия - баси промитите мозъци сте

Напишете нещо свое ( авторско ) - кат' бат' Космо или Серго ФиетнАмецЪ - да се изкефи чиляк. Шси мяткаме цитатчета кой к'о чел и кой къф филм гледал през хиляда осемст'ин и голямата зима.

Днес сме 21 век - само за протокола
            Тъй, тъй. Само аз се фукам, че съм чел дебели книги. Ти не се фукаш. Ма то написаното остава.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Ами какви да имигрират Мечо?
              „Каждая кухарка сможет управлять страной“
              "И магаре да турим ще го изберат."
              Въртят ми се из главата разни сравнения.

Значи на 9 ти септември са взели властта кухарките. На 10 ти ноември уж я загубиха (поне така казват по телевизора). Обаче като прочета ръководствата на сегашните водещи политически партии, какво откривам. Син, дъщеря, снаха, зет, унука. На политбюро се. На кухарките. И ми опонират тука некои, ма нямало кой друг да турят. Как да няма бре, ми сички останали ??? Децата на кухарките ли са единствените и незаменимите ??? Май да. Щото като гледам и от нашенско много качествени хора се изнесоха по чужбините. И продължават да се изнасят.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Точният цитат на Ленин за кухарката,е :
                Бе, вие що не се ожените двамцата с Мечо и по цял ден да си разправяте на кого любовника бил по по-велик някога - Манджури или Ленин?

П.П. 1% от днешните деца не са чували нито единия, нито другия - баси промитите мозъци сте

Напишете нещо свое ( авторско ) - кат' бат' Космо или Серго ФиетнАмецЪ - да се изкефи чиляк. Шси мяткаме цитатчета кой к'о чел и кой къф филм гледал през хиляда осемст'ин и голямата зима.

Днес сме 21 век - само за протокола
                Last edited by marandi; 19.12.2012, 20:13.

Коментар

• Точният цитат на Ленин за кухарката,е :

..."...Мы не утописты. Мы знаем, что любой чернорабочий и любая кухарка не способны сейчас же вступить в управление государством. […] Но мы […] требуем немедленного разрыва с тем предрассудком, будто управлять государством, нести будничную, ежедневную работу управления в состоянии только богатые или из богатых семей взятые чиновники. Мы требуем, чтобы обучение делу государственного управления велось сознательными рабочими и солдатами и чтобы начато было оно немедленно, то есть к обучению этому немедленно начали привлекать всех трудящихся, всю бедноту." ....
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    .....„Каждая кухарка сможет управлять страной“
                    ...сказал Ленин ....

Супер е,че си сетила за тая крилата фраза!

Коментар

• Не сте у ред, дърти комплексари.
                      Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Сега като се замисля, навярно си прав. Това не беше основната идея на поста ми и не ги дообмислих нещата от тази страна.

По онова време в България са емигрирали много качествени бели. В нашия град имаше един хирург. Почина на преклонна възраст. Почти до края на живота си правеше операции. Почина преди 35 години, а още му се носи славата.
                        Ами какви да имигрират Мечо?
                        „Каждая кухарка сможет управлять страной“

Коментар

Така не става - доказало го е Историята!

Това е една от причините за разгрома на Бялото движение по време на Гражданската война в Русия 1917-1920 г. ....Непрекъснатото отлагане на решенията с цел първо да победим врага пък едва тогава ще мислим (т.е създаваме идеология,както ти казваш...), е пагубно .А и лъха на политическа наивност :
                          Сега като се замисля, навярно си прав. Това не беше основната идея на поста ми и не ги дообмислих нещата от тази страна.

По онова време в България са емигрирали много качествени бели. В нашия град имаше един хирург. Почина на преклонна възраст. Почти до края на живота си правеше операции. Почина преди 35 години, а още му се носи славата.
                          tnm

Коментар

.... Който е извършил насилието ще вземе властта. После ще измисли и философия.....
                            Така не става - доказало го е Историята!

Това е една от причините за разгрома на Бялото движение по време на Гражданската война в Русия 1917-1920 г. ....Непрекъснатото отлагане на решенията с цел първо да победим врага пък едва тогава ще мислим (т.е създаваме идеология,както ти казваш...), е пагубно .А и лъха на политическа наивност :

....Помилуйте, как же я могу обещать то, что не могу исполнить!...

Коментар

Като врабчета.
                              По-големи

П.П. Когато съм в компания, много рядко не хапят. Сигурно защото телесната ми температура е по-ниска от тази на околните.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

Демек,колкото повече остаряваш - толкова повече рискове си склонна да поемеш ....Значи можеш да скочиш с бънджи от Аспаруховия мост или да се хързулнеш с найлон от К2 ....

И какво означава,че се съобразяваш с Природата? Познаваш ли нейните Закони ?

Примерно аз не надявам нощница щото според Законите,тялото трябва да диша по естествен начин ....

Болшевиките са сменили календара (от Преди Христа - става От Новата Ера....)понеже всяко Начало си има Край и така донякъде са се "съобразили" с Постулатите й .......

Фюрерът обаче е бил по-хитър - не сменя нищо,а рови назад в далечното минало търсейки 'приемственост' . Нещо което е характерно за либералните евреи - докато радикалните(юдаистите),променят директно - вж.примера ми с болшевиките .
                                Някои Закони го познавам, други все още ги изучавам ... Смея да заявя, че доста добре се справям със Закона на Вебер-Фехнер, особено в частта му с дразнителите

П.П. Добре, е че не обличаш нощница защото спазваш т определен Закон.
                                Щях да вляза в големи притеснения за теб, ако разбираш ли, имаш желание, но просто нямаш възможност да я облечеш.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X