IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    марандич хайде наздраве
    ама далеч от тоците-глей корабостроенето и застраховките
    много лесно човек може да стане за смях,като се занимава с неща дето не отбира
    съветвам те да си изтриеш поста
    Бря,

кат' имате желание обяснете с 2 думи - тъкмо да научи нещо и Русото - хихи

П.П. Ако си забелязал там, където съм в час обяснявам точно с 2 думи - за другите неща директно бия в прав текст, че не разбирам.

Демек за Русото "специалист" по всичко е "специалист" по нищо ( в стил Зарко ) - тоя е на всяка манджа мерудия - жалка история

П.П.П. Иначе съм учил 1-ва и 2-ра част Електротехника у ВУЗ-а - отвратителен предмет ми беше. Дай ми чертежи, проекции, математика и т.н. ( щот' съм механо преди т'ва ).

Тия тоци ми бяха ... ужасТ - та за к'во да се търкам, че съм казал, че не ги вдявам ли?

Ха, наздраве!
    Last edited by marandi; 19.02.2013, 21:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Т'ва ми го пратиха, кат' правя уговорката, че нищо не разбирам от тоци-те - хихи

Цитат:

Чиърс-а дан' забрайкам!
      марандич хайде наздраве
      ама далеч от тоците-глей корабостроенето и застраховките
      много лесно човек може да стане за смях,като се занимава с неща дето не отбира
      съветвам те да си изтриеш поста
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Достойно ест -Yulangelo (пято от Васил Левски)

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          Ех, Левски.
          Васил Кунчев.

-------------
          Немаме право, от сега казано, по некакъв начин да го обсъждаме (коментираме, на български).

Щото... – щото: нека си знаем гьола жабете, та, ако можем – след това да излезем от него.

А Кунчев... оставете го за бившите или бъдещи поколения.
          Който от нас пробва да го обсъжда - пидирасчи и.

---------------------
          Нека не мърсим това име с нашичките си жабешки истории.
          Ке те утепат бре Танасе !!!
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Имайте си граници

Ех, Левски.
            Васил Кунчев.

-------------
            Немаме право, от сега казано, по некакъв начин да го обсъждаме (коментираме, на български).

Щото... – щото: нека си знаем гьола жабете, та, ако можем – след това да излезем от гьола на земя.

А Кунчев... оставете го за бившите или бъдещи поколения.
            Който от нас пробва да го обсъжда - пидирасчи и.

---------------------
            Нека не мърсим това име с нашичките си жабешки истории.
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Тази формула е за постоянен ток.
              Вчера в Политика са драчеха за реактивни съставки на тока, мощности, закон на Ом. Не я подновявай.

Коментар

• Т'ва ми го пратиха, кат' правя уговорката, че нищо не разбирам от тоци-те - хихи

Цитат:

БРИЛЯНТЕН ГРАБЕЖ!
                ОБЯСНЯВАМ ОСНОВНИЯТ ГРАБЕЖ КАК И ОТ КЪДЕ СЕ ПОЛУЧАВА.
                Мощността е пряко зависима от напрежението на мрежата.
                P=U х I
                По мрежата, умишлено вместо ток с напрежение 220 волта, тече с около 180 волта. Когато си пуснете бойлера, фурната, климатика или какъвто и да било уред, то той работи на 180/220 = 81% от възможностите си.
                Или казано иначе получаваме 19% по-малко от това, което плащаме, следователно за да получим при 180 волта напрежение, същия ефект като при 220 волта, ние трябва да изхабим 220/180 = 1.22 пъти повече ток.
                Даже може да се отиде и по далеч - P=U х I, но I=U/R => P=(U х U)/R.
                Сиреч сме прецакани не просто с 22% отгоре, ами с 22% на квадрат! 1,22 х 1,22 = 1,4884. Това ни коства не 22%, ами 48% по-висока сметка за ток! Защото нещо, което трябва да го свършиш с 10 KWh, го вършим с 14,8 KWh. Плащаме си като попове тези 4,8 KWh в повече, и се чудим как толкова рязко са се увеличили киловатите, които ползват едни и същи уреди, за един и същи сезон.
                Или другата страна - електроуредите имат само 1/1,4884= 0,672 % производителност, или иначе казано работят с 1/3 по-слабо и некачествено! Лампите светят по-слабо, бойлера, фурната, климатика и т.н. топлят по-бавно и по-слабо, хладилника охлажда по-малко и т.н. А електромера тези 672 вата пак ни го отчита като 1 киловат.
                С две думи:
                При понижаване на волтажа се намалява КПД на уредите и се налага да работят по дълго, показанията на електромера и на фактурите ще съвпадат! Така ще консумираме повече ел. енергия в Кв/ч. и всичките три факта съвпадат.
                БРИЛЯНТЕН ГРАБЕЖ!

Чиърс-а дан' забрайкам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Amsterdamm Разгледай мнение
                  Вече има.
                  Мерси!

Коментар

• Вече има.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg
                      30+ тояги за 30+ годишните
                      Абе то хубаво, ама ставаш много досаден. Интересно защо нямаш постоянен бан вече???

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Така е Космо. Ще ги ритаме със шутове до границата. На стари години станах протестантин !!!
                        старите революционери-а
                        от 90 година,като правихме студентските стачки
                        в неделя на обяд бях тръгнал за една среща
                        с приятел в една механа,
                        но тъкмо минавам ВЛАДИСЛАВ и видях
                        много хора със знамена и песни да минингуват
                        стана ми гот,че най накрая се събужда българския дух
                        и реорганизирахме срещата в "похода срещу монополите"
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                          Мани голямо шоу става в държавата... Да не повярва човек тоя заспал народ как почна да дава признаци на живот.. Вярно че разни дебели живеещи на гърба на народа и обществото (нали се сещаш че няма как банков директор с 10 бона заплата да протестира), побързаха да о0бвинят протестиращите за лумпени, ама и техният ред ще дойде...
                          Така е Космо. Ще ги ритаме със шутове до границата. На стари години станах протестантин !!!
                          tnm

Коментар

• Мани голямо шоу става в държавата... Да не повярва човек тоя заспал народ как почна да дава признаци на живот.. Вярно че разни дебели живеещи на гърба на народа и обществото (нали се сещаш че няма как банков директор с 10 бона заплата да протестира), побързаха да о0бвинят протестиращите за лумпени, ама и техният ред ще дойде...

Коментар

• Добро утро и успешен ден !
                              Да почетем Апостола с участие в митинга....!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                                "Приканваше често за бунт за борба.
                                Кат за една ближна обща веселба."

Лъвът скъса синджиря !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X