IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    "Всички обективистични твърдения са свързани с други предхождащи ги твърдения, и така до самите основи на реалността, които се наричат метафизика. Това важи за всяка философска система. Както знаете, една къща трябва да има основи – без тях не може да оцелее. По същия начин и всяка система на познанието трябва да почива върху аксиоми. Математиката се основава на числа и операции. Химията се основава на елементи и техните комбинации."

Е това е, объркани глави !!!
    Интересното в първото изречение е какво разбират под основи на реалността . Разбира се в четвъртото изречение става ясно, че под основи на реалността разбират аксиомите. Но аксиомите по определение се приемат на доверие от субекта.

Пълна, тотална каша. Освен ако нямат някакво друго определение за аксиоми. За което ако ги питам, вероятно ще почнат да увъртат като еврейчета.

И всичко това с една единствена цел. Да дискредитират тези качества, които отличават умния човек от останалите заблудени жертви. А именно съмнението и доверието !!! Защото умния за разлика от заблудените знае твърдо, че има свещеното право да се доверява на каквото намери за добре и да се съмнява в каквото намери за добре !!!
    а добре дошъл!
    спомняш ли си кат ти казвах,че мога да ти покажа вратата,но само ти можеш да минеш през нея?
    ами току що прекрачи прага!тук вече нямаш мъдрост на заем,демек подарено знание.тук вече имаш ТВОЕ СОБСТВЕНО ЗНАНИЕ.ти сам си стигал до истината!
    сега вече ти разрешавам да четеш квито си искаш книги.
    знаеш ли защо?
    споменавах ти,че мъдростта НЕ Е в книгите,а е в самия теб!
    фатката не е да намериш "умна" книга,фатката е да знаеш как да я четеш!
    щото и в най мъдрата книга се крие поне малко догма,както и в най догматичната се крие поне малко мъдрост!
    истината НЕ Е в избора на книгата,истината е в това,кат ще трансферираш инфото в знание,и после знанието в мъдрост!

п.п.
    добре дошъл в моя свят.той е различен от този,в който до сега си живял
    а докъде ще те отведе пътеката,която се крие зад вратата,зависи от теб и от никой друг.

Коментар

• Арти, хубави и ценни идеи!
      Между другото аз също много обичам да ям уши, крака, че и опашки!

Мечо, гледай к'во става в Европа:

http://www.dnes.bg/world/2012/09/18/...i-na-es.168524
      Last edited by kev; 18.09.2012, 10:19.

Коментар

• Първо добро утро на всички ))

Имам няколко идеи за тнм и наивник, та да ви почва подред.
        Тнм детенце да не се стресира толкова ами вместо да си носи всеки път учебник да се разбиеа с другарче по чин кой кога какво ще носи, пък и да ги пита учителката показват че си имат за масата и толкова. Да не се правят на много важни да не им "изям" ушите Аз в осми клас вече се бях изхитрила дотолкова, че си носих само понякога, имахме си график кой кога какво ще носи и телефон разбира се, за да подсетиш дружката.

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        значи догодина освен за дрешки ще ходя и за учебници в последния ден
        Наивник не се тормози толкова, предварително наследника да ти донесе един списък какво ти трябва отваряш нет-О и почваш да търсиш. Обикновено в store.bg или други онлайн книжарници има всичко, при това с отстъпка. Даже може да се разберете и с други деца/родители да си поръчате, ще спестите 20-30% от сумата, която може да се оползотвори за почерпка, примерно така си спестяваш обикалянето, висенето, носенето на тежките учебни и т.н.И най-вече харченето на излишни пари, защото тръгнеш ли да обикаляш заедно с домочадието ще стане ама виж тук каква хубава тетрадка има, нее този химикал е невероятен и папката, абе тате какви маратонки и т.н. сигурно знаеш пледоарията им по-добре от мен Та в кратце това бяха моите съвети. Пък вие си решавате и си знаете децата. Но няма смисъл да носят всеки път, всичко. Винаги са плашели със строг тон и поглед госпожите особено пък преди гимназията, защото има кой да им се връзва. Послееее
        There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
          Ха дубрутру и от мен!

Мечо, само да вметна че и ти си прав! Всъщност не е важно дали сме прави или грешим, важно е да сме!

Айде до после

http://www.youtube.com/watch?v=ZpDQJnI4OhU
          Ти си най прав !!!

Щото ако човек вижда светлина в края на тунела, едва ли ще седне на релсите да решава уравнения с х и у, с цел да разбере дали е от слънцето или от влака.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Ха дубрутру и от мен!

Мечо, само да вметна че и ти си прав! Всъщност не е важно дали сме прави или грешим, защото е едно и също. Важното е да сме, да бъдем, да присъстваме и осъзнаваме всеки един момент!

Айде до после

http://www.youtube.com/watch?v=ZpDQJnI4OhU
            Last edited by kev; 18.09.2012, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
              Добро утро!
              В 7.15 още спите?
              Аааххх вие, поспаланци!
              Вече съм на работа даже И понеже работата принципно започва в 9, си имам час и нещо за кафенце, и тва онова

Коментар

• Добро утро tnm
                Добро утро красавици и юнаци

И tnm е права, и Манков е прав, и Маранди е прав. И останалите са прави де, дето се изказаха за учебниците, включително и от ОНАЯ тема.

Аз за друго искам да кажа. Не за учебниците, а за самата математика. Не се обяснява смисъла на математиката от философска гледна точка. Има зрели хора, които могат да решават математически задачи, обаче не знаят какъв е смисъла. Има колеги тук от форума, които в една друга тема определяха математиката като "точна наука". Ми тя нито е точна, нито е наука. Да забравим какво означава на гръцки. То не е вярно.

1. На първо място е сблъсъка с действителността
                2. След това са разсъжденията в следния ред:
                а) На първо място са вярата и неверието (доверието и съмнението)
                б) Едва след като е решен въпроса с вярата и неверието, идва ред на рационалните разсъждения (математика, език, логика), чийто практически смисъл е да помагат в случаи, за които нямаме опит, да се опитаме да предвидим какво бихме могли да очакваме, както и като конвенционални средства за общуване и предаване на минал опит.

Как е редно да върви обучението:

1. Изграждане на преценка за това кога и как да се доверяват (съмняват). Това трябва да е първото и да върви до края на обучението и до края на живота. Това е същността на правилното мислене.
                2. Сравнителна логика
                3. Логика на противоположностите
                4. Математика и език (роден и чужди).

Точно в този ред.
                И това е съвсем естествено. Безсмислено е да боравиш с понятия като истина и неистина и как следват едно от друго при различни отношения между тях, без преди това чрез вяра (неверие) да си осъзнал що е истина (неистина). Безсмислено е да сравняваш, без преди това чрез вяра (неверие) да си осъзнал същността на степените на сравнение. Груба грешка е изучаването на математиката и езика без да се изучават сравнителна логика и логика на противоположностите. Защото математиката и езика са вид по сложно мислене, което е на базата на тези логики.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Добро утро!
                  В 7.15 още спите?
                  Аааххх вие, поспаланци!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                    За това говорех - няма право!

Освен ако не е Ойлер или Архимед.

А ако не е - да си натиска продраните гащи и да преподава не според себе си, а според науката, която има само един път - пътят на науката.
                    Ъъ .. ти т'ва "наука" ли го наричаш в официалното образУвание?

Недей, че ще ми заприличаш на Мечката, дет' срича уики-то и си мисли, че е "открил" познаниеТО

П.П. Питай някой даскал знае ли каква разликата в 5-те вида учебници по математикаТА каква е ( или по-точно директорът, който се отчита па инспектората, оттам до министерството на образУванието и накрая книгоиздателят случайно е поставен, който трябва да се изръси с 50% по цялата верига надолЕ ) и няма да може да ти отговори никой.

Ако, го питаш за кой учебник какви са комисионните - със сигурност ще ти ги изрецитира, за да промотира точно тоя "модел", да го наречем

Не съм изследвал системата, ама съм изследвал "системиТЕ" като цяло, както казва моя френд Мечо Пух на принципна основа. Ама ся се занимавам с по-сериозни неща, а не с "врътки" за селски вечеринки, че тия ще затрият БГ-то, както са подкарали и разработвам темички кат' див - хихи

За тия неща си има майки/родители да се организират и да поставят ребром въпроса "От кога вече се учат 5 вида математика?" ( смигам ).
                    Last edited by marandi; 17.09.2012, 23:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Уффф, ВМанков!

Всеки учител в дадено училище има право да избере от тези няколко учебника.
                      За това говорех - няма право!

Освен ако не е Ойлер или Архимед.

А ако не е - да си натиска продраните гащи и да преподава не според себе си, а според науката, която има само един път - пътят на науката.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        От соца си е така.
                        Хихих, детко нямаше връхна дреха вчера В 6 вечерта сме ходили на МОЛ Ама явно половин София - също

Коментар

• Дет' се вика: "Кеф ти риба, кеф ти паламуд - кеф ти .... *уй надут."

П.П. Ай, Дзън,

че ми скъсаха нервите досега с идиотски въпроси един приятел и ме разходи по де що докторски казуси и законодателство се сети и едва ли не да се чувствам виновен, че с ос*раната му документация ( която негов приятел доктор му е писал ) - му се изплати обезщетение за 2 години напред.

Накрая издивях и викам обърни се към юристи трудово законодателство, животозастраховане, здравно осигуряване и здравна каса как се оформят документи. Плати ти си консулта навсякъде - дай да ги съдим, че все пак са ти платили и тия 500 кинта разлика иди при "доктора", дет' ти е оформял документите и си търси разликата оттам. Щот' отиде ли се на Съд си готов осъден, че и ще връщаш + съдебните разноски.

Ама, поне в решението на Съда ще видиш, че доктора ти е калпав и после ще го съдим него за 10 бона.

Баси простотията, ама добре, че сме приятели - иначе щях да го запукам с майните

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            От соца си е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              От 8-ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Ъъъ, че те от кой клас си купуват сами? Моят почва 7-ми и му дадоха
                                От 8-ми.

Коментар

Working...
                                X