IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Не знам как е при корабите. Но например с тировете: Ако наркотикът е в пломбираната част на камиона, то шофьорът не носи отговорност. Ако е някъде извън тази част (шаси, кабина и т.н.) носи отговорност.

Това, което ти казваш, предполага пълна безотговорност при корабните превози.
    Все си мисля, че някой трябва да контролира внасянето на стоки на кораба.

Склонен съм да се съглася, че екипажът (капитанът) е освободен от отговорност само за товари прикрепени по външната част на корабния корпус.
    То отговорност се носи (дори и когато е прикрепен от външната страна на подводната част). Но не може да се докаже вина. В смисъл, че вината не следва автоматично, а трябва да се докаже. Сега ако товара е намерен по кабините, е друг въпрос.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Ти си прав. Може всички да знаят (теоритично). Но може и никой да не знае(пак теоритично). За да се издаде обвинителна присъда, трябва да се обори презумпцията за невиновност като се докаже вина. Моето мнение е, че при правилна защита вина не може да се докаже.
      Не знам как е при корабите. Но например с тировете: Ако наркотикът е в пломбираната част на камиона, то шофьорът не носи отговорност. Ако е някъде извън тази част (шаси, кабина и т.н.) носи отговорност.

Това, което ти казваш, предполага пълна безотговорност при корабните превози.
      Все си мисля, че някой трябва да контролира внасянето на стоки на кораба.

Склонен съм да се съглася, че екипажът (капитанът) е освободен от отговорност само за товари прикрепени по външната част на корабния корпус.

Коментар

Абе ти си гледай дали ватерлинията на кораба отговаря на товара и си свиркай.

Щото колкото и да споделям твое твърдение, че моряците нямали отговорност към товара на кораба, толкова и смятам, че поне някой от екипажа знае какво точно пренася.

Та тъй - внимавай да не излезете безплатни "мулета", като някои твои колеги в Испания.
        Ти си прав. Може всички да знаят (теоритично). Но може и никой да не знае(пак теоритично). За да се издаде обвинителна присъда, трябва да се обори презумпцията за невиновност като се докаже вина. Моето мнение е, че при правилна защита вина не може да се докаже.
        tnm

Коментар

Аз съм за пълно разрешаване на наркотиците в целия свят

ПП
          Анархията е майка на реда.
          Няма ли забрана няма какво да се нарушава.
          Законите създават престъпността.
          Хаосът е порядък от най висша степен.
          Най няма да има насилие ако всичко е разрешено.
          Абе ти си гледай дали ватерлинията на кораба отговаря на товара и си свиркай.

Щото колкото и да споделям твое твърдение, че моряците нямали отговорност към товара на кораба, толкова и смятам, че поне някой от екипажа знае какво точно пренася.

Та тъй - внимавай да не излезете безплатни "мулета", като някои твои колеги в Испания.

Коментар

Досега възгледите ми относно снимките бяха ако някой е направил да гледам. И камера нямам, и джиесема ми е допотопен. Нооо, щом е за общото благо ще опитам да променя навиците си.
            ще търсим обещаното
            като завещано:
            абе вие старите морски вълци
            защо не обичате да снимате
            имам приятел на пасажер
            като ми разправя на какви
            екзотични места е бил
            а ми е пратил само една снимка
            щото не обичал да снима

това вляво е работното му място
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Айде наздраве... Днес си заслужихме питиетата... А как ми се пие водка, а нямам.. Е сега ще пратя някой до Пикадили да вземае водка и рибни мезета (че Арти ме запали)...
              Космо днес гледах някаква реклама на украинска водка с мед и люта чушка, пробвал ли си? Аз не, но ми прозвуча любопитно

Наздраве! Да сме живи и здрави

п.п. а тази песен е за Космо, щото се сещам за него като я чуя (ивана я пее) http://www.youtube.com/watch?v=uXzLRQXH5_g

за останалите

Deep Purple-Child in Time - http://www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs

Хич не ми се разваля сега хубавото настроение ама да ви кажа, днес си видях учебниците по наказателно 8 учебника - тухли трите по 900 страници, останалите по 300-500 за кинтите да не разправям, добре че едно другарче ми ги донесе, че вече е приключило с тях и мога да си ги ползвам. Та имам повод да кажа и аз Наздраве!
              Last edited by artemida_sofyanska; 20.09.2012, 16:17.
              There is no right way. Only your own way!

Коментар

И да скриете добре "стоката", че там май има смъртни присъди. Не са ларж като испанците.
                Аз съм за пълно разрешаване на наркотиците в целия свят

ПП
                Анархията е майка на реда.
                Няма ли забрана няма какво да се нарушава.
                Законите създават престъпността.
                Хаосът е порядък от най висша степен.
                Най няма да има насилие ако всичко е разрешено.
                Last edited by mechobikov; 20.09.2012, 16:19.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  прати някоя снимка
                  ама нещо екзотично
                  пък аз ще пратя на някой
                  петролен разлив
                  Досега възгледите ми относно снимките бяха ако някой е направил да гледам. И камера нямам, и джиесема ми е допотопен. Нооо, щом е за общото благо ще опитам да променя навиците си.
                  tnm

Коментар

• Айде наздраве... Днес си заслужихме питиетата... А как ми се пие водка, а нямам.. Е сега ще пратя някой до Пикадили да вземае водка и рибни мезета (че Арти ме запали)...

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                      Оо Космо къде се изгуби?!
                      Много са хубави и вкусни да знаеш!
                      Шъ 'зема да сЪ специализирам в приготвянето и шЪ ви пращам за обяд

п.п. вчера както ми беше лошо с температура, излязох по нощите да си взимам някакви прахчета ала колдрекс и що да правя...минах за по напряко през магазинО и си взех една студена биричка, и скаридките стават много бързо за 10-тина минути и си готов. Даже и без картофи пак стават Последното, защото съм почитател на картофките във всякакъв вид

п.п.п. ако си взимаш на теб ще ти е по-лесно от кралските тигрови скариди има ги в Пикадили и в Халите на 26 лв килограма същата работа ама по-големи и по-лесни за обработка
                      Аз си взимам често от големите скариди и си ги набучвам на шишче и си ги пека на оребреният тиган.

Коментар

Защото реших, че ще обидя някаква група от хора, пък не ми беше такава идеята... пък и ми звучеше малко злободневно
                        Заради това, че се гримираш ли?

Споко, аз не се обидих.

Коментар

Куала Лумпур, не съм ходил там
                          И да скриете добре "стоката", че там май има смъртни присъди. Не са ларж като испанците.

Коментар

Куала Лумпур, не съм ходил там
                            прати някоя снимка
                            ама нещо екзотично
                            пък аз ще пратя на някой
                            петролен разлив
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Мале Арти ти си кулинарна богиня.... Толкова прималиво мезе за бира изглеждат...
                              Оо Космо къде се изгуби?!
                              Много са хубави и вкусни да знаеш!
                              Шъ 'зема да сЪ специализирам в приготвянето и шЪ ви пращам за обяд

п.п. вчера както ми беше лошо с температура, излязох по нощите да си взимам някакви прахчета ала колдрекс и що да правя...минах за по напряко през магазинО и си взех една студена биричка, и скаридките стават много бързо за 10-тина минути и си готов. Даже и без картофи пак стават Последното, защото съм почитател на картофките във всякакъв вид

п.п.п. ако си взимаш на теб ще ти е по-лесно от кралските тигрови скариди има ги в Пикадили и в Халите на 26 лв килограма същата работа ама по-големи и по-лесни за обработка
                              There is no right way. Only your own way!

Коментар

снощи пробвах панирани скариди, досега съм си ги правила запържени, но не и панирани, оказаха се много вкусни! За почитателите на морските блюда - нека пробват, в случай, че не са..

Довечера ще съм на охлюви, между другото предният път, в който направих една част от охлювите - имаха вкус на пилешки сърца . Днес си мисля с ориз или пък ще видим...

Мале Арти ти си кулинарна богиня.... Толкова прималиво мезе за бира изглеждат...

Коментар

Working...
                                X