IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Ха наздраве.. Аз минах на ракия.. Изядох ювката ама нещо не е като в детските ми спомени... Някак майка ми по вкусна я правеше.... Отворих си няколко салати на кенар със един куп нарязани меса и сега си пия и си гледам Ливърпул и Ман Юнайтед по Диема... Изклщчих си и телефоните
    Да не си забравил да сложиш малко краве масло!?
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
      Важното е да дерзайте, все някога ще я намерите момата, но гледайте от многото битовизми да не изпуснете пиленцето
      Ние моми лесно намираме. Не успяваме да намерим някоя дето може да готви юфка... Там е проблема... Как се изкривиха нещата.... Ей изчезваме като нация... Факт е че е по лесно да намериш жена за групов секс с 5 мъже от колкото да намериш жена да свари една юфка... Изкриви ни се цялото общество.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Ами явно не знаят че при българо-икомомиката правата на кредитора са орязани до Нула за сметка на тези на длъжника,които са разтегнати до Безкрайност ...

Бумът от 1990 до 2001 се дължеше именно на това,а не на някакви икономочески закономерности които бяха формулирани в тогавашните учебници (те пък от своя страна -закономерностите-бяха отречени от живота през съдбоносната 2008г.....).След това от 2001-2008 г. имаше известна инерция от първоначалния период,която постепенно умря до 2010 г. ....И общо взето за последните 20 години се "накапитализирахме"* закратко или колкото за "спорта" да кажем ,че сме топнали чушлето без това априори да значи че вече сме ебачи ....
        --------------------
        * поживяхме при капитализма,а не че сме забогатели
        Тъй тъй... Ама сега е много гадно положението.... При наемните работници още кризата не се усеща (особенно по банки, застрахователи и държавни структури), но леко леко и там взе да идва... За сега страдаме само работодателите и бизнеса... И то не по наша вина.. Просто пари няма, а разходите си върявят и при избора да спреш да работиш си принуден да не плащаш на тези които не те бият (банки например) и така... Става един омагьосан кръг.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Бе, къркай си и гледай да се забавляваш. Сеир да мухльовци няма да чиниш, дет' са толкоз кухи, че не вдяват, че никой не си убива кокошката, дет' носи златни яйца.

Ние ще им чиним сеир, ама те и т'ва не могат да вдянат разни "еднодневки".

Ай, сипвам си и аз една ракойка за компания

Чиърс!
          Ха наздраве, Както и предполагах, съседа се събуди и ми каза какво сме свършили вчера.. Нищо ново.. Накъркал се дедо Гого, викнал курви, не вдигнал самолета и ги изгонил щото са неморални... Класика.. Няма такава свиня като мен. Ей аз почти свърших шишето.. Минавам на водка..

Коментар

Бе, сладко си, ама глей къде отиваш ...

А па ние с бат' Космо се чудим коя мацка може да сготви една юфка

П.П. Яко, битовизми ни тресат - хихи
            Важното е да дерзайте, все някога ще я намерите момата, но гледайте от многото битовизми да не изпуснете пиленцето
            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

.... Ама тия хора не разбират ли че като ти звънят по 100 пъти на ден за пари постигат точно обратният ефект....
              Ами явно не знаят че при българо-икомомиката правата на кредитора са орязани до Нула за сметка на тези на длъжника,които са разтегнати до Безкрайност ...

Бумът от 1990 до 2001 се дължеше именно на това,а не на някакви икономочески закономерности които бяха формулирани в тогавашните учебници (те пък от своя страна -закономерностите-бяха отречени от живота през съдбоносната 2008г.....).След това от 2001-2008 г. имаше известна инерция от първоначалния период,която постепенно умря до 2010 г. ....И общо взето за последните 20 години се "накапитализирахме"* закратко или колкото за "спорта" да кажем ,че сме топнали чушлето без това априори да значи че вече сме ебачи ....
              --------------------
              * поживяхме при капитализма,а не че сме забогатели
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                Поздрави от мен на всички добри хорица,
                Маранди, ще ти кажа, че нямам обяснение защо клонират живите същества, сорка, но нямам никакви титли и дипломи за сложните материи, моето ниво на развитие стига до самоукото познание, което преследвам.
                А що се отнася до това ще има ли живот там където е нямало любов, аз мисля, че въпроса няма еднозначенен отговор, всеки ще си го потърси сам за себе си, на трезва глава
                Бе, сладко си, ама глей къде отиваш ...

А па ние с бат' Космо се чудим коя мацка може да сготви една юфка

П.П. Яко, битовизми ни тресат - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Mia, какъв човек е този, който иска всеки сам да произвежда тъканите за бельото си? Догматик или чистата мъдрост?

Ако в духовен план нещо е по твоя кройка то не значи, че същото е удачно в материалния свят.
                  Вал, ти направо ме зари, като ме поставяш в някаква матрица, бе скъпа
                  Този човек се нарича творец, което ще рече човек без догми. Нищо не е само черно или бяло, а букет от цветове.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    1. Аксиоми не се доказват.
                    2. Никога не се доказват
                    3. Ама никога не се доказват
                    4. Аксиоми се приемат без доказателство
                    5. Аксиоми се отхвърлят без доказателство
                    6. Научи се да правиш разлика между приемам и отхвърлям, противопоставено на доказвам.
                    7. Докато не осмислиш точка 6 си жертва точно на Сократовия метод, който се опитваш да омаловажиш..

Толкоз за аксиомите Сократе Моралистов !!!

Сократовия метод е метод използван и до днес с цел дискредитиране (омаскаряване) на владеещите познанието, както и на скриване на познанието от масите.

Не може вяра да се атакува с логика. Когато един човек каже, че Христос е бог, ти Сократе Моралистов не можеш да го опровергаеш с логика пред Мечо. И знаеш ли защо. Защот Мечо е просветен и знае, че е ПОРОЧНО да се опровергава вяра с логика. Защото просветените знаят, че вяра не може да се опровергае, вяра може единствено и само да се приеме или да се отхвърли. Как се приема. Ми на доверие (то затова и се вика ВЯРА). Как се отхвърля. Ми чрез приемане на друга вяра или чрез неверие. Вяра не може да се докаже или опровергае, тя се приема или отхвърля. Вяра, че няма бог е също вид вяра. Единствения правилен начин ако Мечо е слушател ти да отхвърлиш вярата в Христосе е следния. Как. Ето как. Като кажеш Мохамед е бог, или Буда е бог, или няма бог. Няма друг начин Доказателю на Аксиоми.

Единствения начин да отхвърлиш (щото вяра не се опровергава) моята вяра, че моето мислене, което вече съм изложил на всеобщо оплюване е най правилно от всички, е като изложиш на всеобщо оплюване нечие друго мислене (айде да не е твоето ако си срамежлив). Няма друг начин Доказателю на Аксиоми.
                    Братле,

скучен си ми вече с твоите дивотии и ме отегчаваш
                    ------------------------------------------------------------------
                    Вярвай си в каквото искаш и гледай да не влезеш в психиатрия с кашата, която е в главата ти.

Питам те за парадокс на Ръсел, ти от морал, отиде на вяра - бе голям тарикат се извъди, бря - шушуминделска история - хохо

На от уики-то, че не ми се занимава с теб:

Парадоксът на Ръсел е един много прост парадокс от теорията на множествата, изиграл важна роля във нейното формиране. Парадоксът е формулиран около 1901 г. от Бертран Ръсел.

Постановка на парадокса

Парадоксът на Ръсел може да бъде изразен така „Нека вземем множеството от множествата, които не принадлежат на себе си. Принадлежи ли то на себе си?“. Или нека имаме A = \{B | B \notin B\}, то тогава A \in A \Leftrightarrow A \notin A. Ако отговорим с „да“ на горния въпрос, ще получим, че тъй като по дефиниция елементите на това множество не принадлежат на себе си, те не принадлежат и на множеството, в което са, т. е. имаме противоречие. А ако отговорим с „не“ на същия въпрос, имаме свойството A да принадлежи на себе си и отново изпадаме в противоречие.

Парадоксът показва, че наивната теория на множествата в смисъла на Кантор е противоречива теория. идва от там, че считаме, че можем да построим множество въз основата на всяко Проблемът свойство. Така някои от тези свойства (и това именно е случаят в парадокса на Ръсел) генерират нестабилни самопрепращащи се цикли и съответно би трябвало те да бъдат изключени.

И престани да ми говориш за аксиомиТЕ, защото има много видове ти казах и не може да се обобщава :

Ай, мръдни у лЕво, че нещо и тон ли се опитваш да ми държиш, че не мога да те схвана? Демек, караш ли ми се? - хихи

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                      Добро утро, тайфата!

Само ако знаете в какъв филм на Хичкок се вкарах през почивните дни. Но не "Психо" или "Ребека", а "Птиците".
                      Пчелоядите нападнаха пчелина, косовете нападнаха лозето...
                      Направих запис със звуци на ястреб и го пуснах по уредбата на автомобила..., хич не им пукна на пернатите. Продължиха да пикират с нисък бръснещ полет и да си похапват според предпочитанията

П.П. В темата скандала тече по всички правила на играта. Само не разбрах, що сме стресирали един от редовно списващите, че чак се е наложило да си отвори собствена тема!? Ще се върна назад да прочета.
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

ПС. Пак съм у филми с неплатени кредити и заплати и въобще не ми се приказва с никой.. Ама тия хора не разбират ли че като ти звънят по 100 пъти на ден за пари постигат точно обратният ефект....
                        Бе, къркай си и гледай да се забавляваш. Сеир да мухльовци няма да чиниш, дет' са толкоз кухи, че не вдяват, че никой не си убива кокошката, дет' носи златни яйца.

Ние ще им чиним сеир, ама те и т'ва не могат да вдянат разни "еднодневки".

Ай, сипвам си и аз една ракойка за компания

Чиърс!

Коментар

Брей,

все едно чета майка Тереза

Перфектен баланс техника и емоция. Поздравления!

П.П. Защо клонираха овцата Доли имаш ли обяснение на това, което си написала? Демек при овцата Доли ще има ли живот, като няма любов при зачеването й?

Предполагам знаеш, че могат отдавна да се клонират и хора, но засега било "забранено".

Поздрави и сори, че се намесих в разговора ви с Асен! Чест и почитания!

Поздрави от мен на всички добри хорица,
                          Маранди, ще ти кажа, че нямам обяснение защо клонират живите същества, сорка, но нямам никакви титли и дипломи за сложните материи, моето ниво на развитие стига до самоукото познание, което преследвам.
                          А що се отнася до това ще има ли живот там където е нямало любов, аз мисля, че въпроса няма еднозначенен отговор, всеки ще си го потърси сам за себе си, на трезва глава

Коментар

Браво,

напредваш - взел си първо да четеш, после да осмисляш и чак тогава да пишеш. Имаше там един виц от типа: "Чукча е писател, чукча не е читател."

Сократовият метод може и лесно да се манипулира и по принцип не представлява кой знае какво достижение.

Единственото забавно нещо е, дет' отказва спартанците в една битка. Русата ми кофа само това я впечатли. Бил много уморен, обаче настелил цяла камара с трупове пред него и накрая спартанците се отказали и отстъпили, а той наистина бил останал сам. Това си е впечатляващо, ако е истина, защото явно е умеел много бързо да убива

П.П. Сега, ако се поограмотиш малко и във видовете аксиоми, видовете постулати, методите на логика и може да си преосмислиш Познанието, за което претендираш, че си имал.

При аксиомите прегледай за Евклидова и неЕвклидова геометрия примерно, парадокс на Ръсел и т.н.

Както и да е - ти си решаваш докъде ще стигнеш в т.нар. познание, както го наричаш
                            1. Аксиоми не се доказват.
                            2. Никога не се доказват
                            3. Ама никога не се доказват
                            4. Аксиоми се приемат без доказателство
                            5. Аксиоми се отхвърлят без доказателство
                            6. Научи се да правиш разлика между приемам и отхвърлям, противопоставено на доказвам.
                            7. Докато не осмислиш точка 6 си жертва точно на Сократовия метод, който се опитваш да омаловажиш..

Толкоз за аксиомите Сократе Моралистов !!!

Сократовия метод е метод използван и до днес с цел дискредитиране (омаскаряване) на владеещите познанието, както и на скриване на познанието от масите.

Не може вяра да се атакува с логика. Когато един човек каже, че Христос е бог, ти Сократе Моралистов не можеш да го опровергаеш с логика пред Мечо. И знаеш ли защо. Защот Мечо е просветен и знае, че е ПОРОЧНО да се опровергава вяра с логика. Защото просветените знаят, че вяра не може да се опровергае, вяра може единствено и само да се приеме или да се отхвърли. Как се приема. Ми на доверие (то затова и се вика ВЯРА). Как се отхвърля. Ми чрез приемане на друга вяра или чрез неверие. Вяра не може да се докаже или опровергае, тя се приема или отхвърля. Вяра, че няма бог е също вид вяра. Единствения правилен начин ако Мечо е слушател ти да отхвърлиш вярата в Христосе е следния. Как. Ето как. Като кажеш Мохамед е бог, или Буда е бог, или няма бог. Няма друг начин Доказателю на Аксиоми.

Единствения начин да отхвърлиш (щото вяра не се опровергава) моята вяра, че моето мислене, което вече съм изложил на всеобщо оплюване е най правилно от всички, е като изложиш на всеобщо оплюване нечие друго мислене (айде да не е твоето ако си срамежлив). Няма друг начин Доказателю на Аксиоми.
                            Last edited by mechobikov; 13.08.2012, 12:10.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• ПС. Пак съм у филми с неплатени кредити и заплати и въобще не ми се приказва с никой.. Ама тия хора не разбират ли че като ти звънят по 100 пъти на ден за пари постигат точно обратният ефект....

Коментар

То и аз го правя все този номер, щот' фуча да правя по 3 манджи наведнъж и понякога се лепва нещо по дъното.

П.П. Спазвай само тия неща и не би трябвало да залепнат.

1. Съотношение марконени изделия към вода: минимум 1 към 7 до 1 към 10. Т.е. на пакет 400-500 гр. си подготвяй 5 литрова тенджера.
                                2. Винаги чакай първо водата да заври.
                                3. После подсолявай, ако ще слагаш сол, объркай леко да се разтвори, за да не си повреждаш покритието на съдовете..
                                4. Изсипвай ги само във вряща вода винаги, защото иначе се разкашкват и стават кат' пюре и още повече ще лепнат.
                                5. Бъркай с дървена шпатула или лъжица, най-важно е в самото начало като ги пуснеш във врящата вода и ги бъркай, докато кипне пак водата.
                                6. Не слагай капак никога, а ги готви с открит съд.

След това не е толкова фатално дали ги бъркаш, вече трудно ще загорят.

П.П.П. Ама ще стане майстор-готвач и от теб. Усещам - хихи

Дано съм ти бил полезен!

Чиърс и аз си отворих да къркам 1 бира, че ми стана много мило, че ще си готвиш сам. Ехх ... к'ви времена доживяхме

Ха наздраве.. Аз минах на ракия.. Изядох ювката ама нещо не е като в детските ми спомени... Някак майка ми по вкусна я правеше.... Отворих си няколко салати на кенар със един куп нарязани меса и сега си пия и си гледам Ливърпул и Ман Юнайтед по Диема... Изклщчих си и телефоните

Коментар

Working...
                                X