IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    Моите най-искрени уважения към тоя пост!

Цитата го написах така както съм го срещал, и както си забелязал без грам коментар към него. Просто беше в отговор на един пост на Мечо, като при това не съм споменавал дали съм изцяло съгласен или не съвсем
    Но ти го разви в правилната посока, и си мисля че си изразил и изказал нещо много важно и ценно!
    Още веднъж, респект и поздрави!
    Дай му кисс, де ...

Който те вдъхновява, трябва да го гушкаш

П.П. Шегувам се, ай чиърс, ама не е добре работата - ракойката свърши, къркам от разни запаси, ся нЕкво олд скотс ли ко е там шотландско, ама то и запасите свършват и с тая криза как ще се попълват, че не мо'а се сетя - хихи

Ама, засега има, ай за именничките

Santana - Maria Maria- Превод <-- ох, че сладка песньовка

http://vbox7.com/play:ad43e0bff7&al=2&vid=11632460
    Last edited by marandi; 15.08.2012, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Е-е-е, пак съм недоволен от твоите необмислени цитати.
      Нищо, че го има в Уикицитатника.
      То в Интернет всеки може да пише, но не всеки иска да мисли.

Горният цитат е в пряка противоположност, според мен, на учението за дао, на пътя дао. Я си спомни?..

В духа на дао би било "приелият себе си е всемогъщ".

Ето цитат, вече пряк, към думите на стареца:
      Във вселената има Четири Велики
      и Човекът е едно от тях.
      Човекът следва Земята.
      Земята следва Небето.
      Небето следва Пътя дао.
      Дао - онова, което е.

В тази верига на следвания, заложена в духа и принципа на дао, се вижда, че "Човекът следва онова, което е".
      Следва, приема, подчинява се, а не - бори се, побеждава.
      Моите най-искрени уважения към тоя пост!

Цитата го написах така както съм го срещал, и както си забелязал без грам коментар към него. Просто беше в отговор на един пост на Мечо, като при това не съм споменавал дали съм изцяло съгласен или не съвсем
      Но ти го разви в правилната посока, и си мисля че си изразил и изказал нещо много важно и ценно!
      Още веднъж, респект и поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        1. Е и ? Може ли с "рационални аргументи" (математика, логика, български език, английски език, език за програмиране) да се обори реален факт (или нещо което е прието за вярно) ???
        2. Има ли смисъл с "рационални аргументи" да се атакуват приети за верни истини ???

Направо ти отговарям да не се мъчиш, защото съм сигурен, че и ти мислиш същото като мен.

Не може и няма смисъл и в това е същността на познанието - толкова е просто !!!

С рационални аргументи могат да се оборят само рационални аргументи. Когато рационалните аргументи се употребяват освен за осмисляне, също и за общуване - те трябва да са конвенционални. Най конвенционална от рационалните аргументи е математиката.

Приети за верни неща могат да се отхвърлят единствено и само с приемане на други неща за верни.
        Мечка, ти да не си този, бря?

Габровец отрече Питагор и Нютон, създаде нова математика - Джурова

http://www.stovesti.info/news.php?city=1&id=1461

П.П. Демек нулата нула ли е или единица върху безкрайност?

Last edited by marandi; 15.08.2012, 10:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          И в анархията има организация, мисля, само че тя е самоорганизация. Без помощта на старши.
          Така че, ибинтуално, и самоорганизирана престъпност може да има, която, обаче, ще се натъкне веднага на самоорганизирано режене на глави, без да се чака чичковците милиционер, прокурор и съдия се се заемат с нещата, а след това, ибинтуално, чичко президент да помилва.

Или, казано по друг начин, законът създава престъпника.
          Тъй тъй, сега остава един дето се опитва да ни говори покровителствено да каже:
          Абе, той и Манков знае да лети, ама не знае, че всъщност знае.
          Ами не Асене, Манков знае да лети, и знае защо знае !!!

Ако искаш ние да не си мислим, че ти знаеш да летиш, ама не знаеш че всъщност знаеш - дай покажи си твоя начин на мислене на всеобщо оплюване и да ги сравним !!!
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            "Който умее да побеждава другите е силен. Победилият себе си е могъщ!" - Лао Дзъ
            Е-е-е, пак съм недоволен от твоите необмислени цитати.
            Нищо, че го има в Уикицитатника.
            То в Интернет всеки може да пише, но не всеки иска да мисли.

Горният цитат е в пряка противоположност, според мен, на учението за дао, на пътя дао. Я си спомни?..

В духа на дао би било "приелият себе си е всемогъщ".

Ето цитат, вече пряк, към думите на стареца:
            Във вселената има Четири Велики
            и Човекът е едно от тях.
            Човекът следва Земята.
            Земята следва Небето.
            Небето следва Пътя дао.
            Дао - онова, което е.

В тази верига на следвания, заложена в духа и принципа на дао, се вижда, че "Човекът следва онова, което е".
            Следва, приема, подчинява се, а не - бори се, побеждава.
            Last edited by vmаnkov; 15.08.2012, 10:00.
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Добро утро, Мечо!
              Добро утро, тайфата!

Днес е Голяма Богородица. Честит имен ден на всички с името Мария и Марио /и производните им/.
              Наздраве и на варненци!
              наздраве и от варненеци
              днес е тежък ден-следобед май ще се ходи на плаж
              и може да откараме до полунощ за зарята,
              че на футболистчето тя му е любимата част от празника
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Тези проблеми с математиката ми напомниха за времето като изучавах математическа икономика, пълна перверзия според мен. Множеството на предпочитанията било изпъкнало, предпочитанията били транзитивни и тем подобни глупости.
                Първата кифла която заведеш в мола и разбива цялата математическа икономика на пух и прах.
                1. Е и ? Може ли с "рационални аргументи" (математика, логика, български език, английски език, език за програмиране) да се обори реален факт (или нещо което е прието за вярно) ???
                2. Има ли смисъл с "рационални аргументи" да се атакуват приети за верни истини ???

Направо ти отговарям да не се мъчиш, защото съм сигурен, че и ти мислиш същото като мен.

Не може и няма смисъл и в това е същността на познанието - толкова е просто !!!

С рационални аргументи могат да се оборят само рационални аргументи. Когато рационалните аргументи се употребяват освен за осмисляне, също и за общуване - те трябва да са конвенционални. Най конвенционална от рационалните аргументи е математиката.

Приети за верни неща могат да се отхвърлят единствено и само с приемане на други неща за верни.
                tnm

Коментар

Няма организирана престъпност, защото няма кой да я организира !!!
                  И в анархията има организация, мисля, само че тя е самоорганизация. Без помощта на старши.
                  Така че, ибинтуално, и самоорганизирана престъпност може да има, която, обаче, ще се натъкне веднага на самоорганизирано режене на глави, без да се чака чичковците милиционер, прокурор и съдия се се заемат с нещата, а след това, ибинтуално, чичко президент да помилва.

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Няма въобще престъпност, защото няма какво да се престъпва !!!
                  Или, казано по друг начин, законът създава престъпника.
                  Свободен във виелицата.
                  http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Добро Утро и Честит Имен Ден, Мария!

Моите схващания са подобни.
                    Защо ли не съм учуден, че и моите също са близки.

Цифрите сами по себе си нямат никакво значение. Те винаги са израз на нещо към което имат отношение в конкретния случай - пореден номер в някаква редица, показания и стойности на различни величини, описание на количества и мн. мн. други.
                    Но е факт, че са играли основна роля за разбирането на света и процесите в много древни цивилизации - шумери, финикийци, маи, китайци и др. Самият факт че има десет символа, които имат едно и също писмено изразяване и са познати във всички краища на планетата без значение от религия, етнос, вяра, култура, език и социални особености, ги прави наистина ценен и незаменим инструмент, без който живота ни на този етап би бил немислим

П.П.Сори, че май леко изместихме въпроса, щото той си беше конкретно за 0 и безкрайност...

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Добро Утро и Честит Имен Ден, Мария!

Мадам Шъ,

Равновестният въобще не ме е разбрал и това, което коментира няма нищо общо по поста ми. Казал съм, че моментна снимка на нещо винаги може да се направи и да има почти идеалната 0 на нея. Щтрак, Марийке на портрет!

Прави разлика кой за какво говори. Демек коментара му няма нищо общо, но ме цитира. Явно не ме е разбрал

П.П. Хубав имен ден на именниците и ндам - и днес ще се кърка. Няма как
                      Last edited by marandi; 15.08.2012, 09:41.

Коментар

• Добро Утро и Честит Имен Ден, Мария!

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        не можеш да докажеш 0, също както не можеш да докажеш и 1. Цифрите ни служат да разбираме по-лесно света, заместваме реалността със символи, защото реалността сама по-себе си е прекалено сложна и може да бъде обхваната само в цялост. А ние не сме Бог. За това я разбиваме на части, но и те сами по-себе си са прекалено сложни. за това ги заместваме със символи, след това измисляме други символи които да обясняват измислените символи. И така нататък.

но всеки един символ колкото и да представя реалността, всъщност представя нашето усещане за тази реалност. Т.е. всеки символ произлиза само и единствено от човека. Пълен субективизъм, не възможен да бъде доказан обективно, просто защото това доказателство ще изисква познание на всичко, буквално на всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Добро утро, Мечо!
                          Добро утро, тайфата!

Днес е Голяма Богородица. Честити имен ден на всички с името Мария и Марио /и производните им/.
                          Наздраве и на варненци!
                          Настъпват едни времена дето ти ще си в Албена и Балчик, пък аз ще бачкам (ако си намеря работа). Това не е хубаво.
                          tnm

Коментар

Добро утро tnm
                            Добро утро красавици и юнаци
                            Добро утро, Мечо!
                            Добро утро, тайфата!

Днес е Голяма Богородица. Честит имен ден на всички с името Мария и Марио /и производните им/.
                            Наздраве и на варненци!
                            Last edited by tnm; 15.08.2012, 09:24.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
                              Добро утро красавици и юнаци
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Да живееш в мир с демоните си не е чак толкова лесно Пък единствените които нямат лични демони, са самите демони
                                Морал, с цел да се пречи на познанието

Ти си ВРАГЪТ . Знам, че винаги ще ме побеждаваш пред произволно избрани слушатели. Особено пред образовани слушатели. Особено пред слушатели със средно и висше образование. Защото такова ни е образованието. Личи си че го владееш познанието. Личи си и че опитваш да го скриеш. Ти говориш просветено до един определен момент, в който си казваш една истина, която претендираш, че си я приел за вярна. Ама аз си мисля, че не си я приел за вярна, щото иначе нямаше да си просветен, а ти си. Това в темата за голия цар, беше случайност, която като я нагазят хората с дипломите повече не би могла да се повтори. Просто в началото в тази тема не знам защо още отначало почнаха да пишат просветени. Но ще я окепазят сигурен съм (е почти, дай боже да не съм прав).
                                tnm

Коментар

Working...
                                X