IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честит празник на всички именници, и не само!
    Така и така днес е празник за църквата и християните, имах от отдавна едни въпроси на които търся отговора, който може да помага, та какви са точно десетте божи заповеди, кой ги е написал?
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Наборчета , лятото свършва !
      Предложете някое сносно хотелче на приятно място по нашето черноморие за закриване на сезона !
      Ако пък и цената е тънка супер !
      Само да е без Ол инклузив че ми е писнало от тъпкане !
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Конфуцианството е точно обратното на даоизма. А за будизма, ами там е малко според това кой точно будизъм имаш в предвид. Шинаяна си е доста близък по-скоро до хиндуизма като внушения поне, така че си набляга на морала, махаяна е прекалено абстрактен, но отново има морални нотки. Но чан будизма който си е най-близък до даоизма и всъщност взаимства доста от него си е аморален.
        Ако под това имаш предвид дзен будизма, не виждам какво аморално има в него!
        Осъзнаването на настоящия момент, и че всяко нещо се свежда до едно просто действие, приемане на нещата, и осмислянето им чрез личен опит според мен е полезно и понякога доста необходимо качество. Идеята да се погледне на на пръв поглед алогични неща по различен начин и да се потърсят решения в нестандартни ситуации чрез насърчаване на интуитивното мислене и творчеството, което би довело до внезапно прозрение, също би могла да има добро практическо приложение в ежедневието. Е, вярно че в притчите и коаните понякога присъстват най-различни животни в ситуации в които трябва да се реши тяхната съдба за един на пръв поглед безмислен спор, или пък по някой отрязън пръст или посинена глава, но това според мен не е основното, и дори и да изглежда садистично, нехуманно и аморално, неговата цел е да покаже нещо съвсем различно в духа на идеите на дзен будизма
        Last edited by kev; 15.08.2012, 12:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          принципите са еднакви, различен е субекта
          В даоизма и в чан будизма се избягват всякакви ограничения на съзнанието - включително и морални такива. Целта е човек да се освободи от всички задръжки на средата и образованието, включително и от моралните такива, макар и да не го казват експлицитно.

В конфуцианството се набляга на традициите, на ритуалите, на правилата, които всъщност различават човек от животното. Точно обратното на даоизма и чен будизма, за които това е завързване на съзнанието.

Коментар

Конфуцианството е точно обратното на даоизма. А за будизма, ами там е малко според това кой точно будизъм имаш в предвид. Шинаяна си е доста близък по-скоро до хиндуизма като внушения поне, така че си набляга на морала, махаяна е прекалено абстрактен, но отново има морални нотки. Но чан будизма който си е най-близък до даоизма и всъщност взаимства доста от него си е аморален.
            принципите са еднакви, различен е субекта

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              ще трябва и будизма, и конфуцианството да ги напъхаш в тоя кюп, като близки философии

Коментар

Всъщност даоизма е тотално аморална философия.
                ще трябва и будизма, и конфуцианството да ги напъхаш в тоя кюп, като близки философии

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                  Тогава, Мечо, аз се отказвам от това познание, което се постига с кръв, сополи и бухалки!

Мечо малко си противоречи, като отрича моралните аргументи в познанието( с което съм съгласна), но приема, че има божествена истина, т.е. "правилен аргумент", който не се оспорва...
                  По-важно е за мен, Пътя на познанието да не прегазва моралните категории.
                  Но има други философи, за които целта се оправдава от средствата

Коментар

• Всъщност даоизма е тотално аморална философия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                      Тогава, Мечо, аз се отказвам от това познание, което се постига с кръв, сополи и бухалки!
                      Аз това ли казах ???
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Ти си на ръба на познанието. Само едно нещо ти липсва. Връзваш се като дете на приказките за етиката. Много добре разбираш, че не мога да ти променя веруюто с рационални аргументи. Предполагам, че ми вярваш, когато декларирам, че не вярвам в атакуването на вяра с рационални аргументи. Наистина не вярвам. Ти си имаш своя истина, аз моя. Пробвай (ако искаш) поне веднъж да бъдеш неморален (ама много неморален), направи мръсотия, натопи неподозиращ човек, открадни, дай рушвет. Тогава аз си мисля (няма как да съм сигурен но се надявам, тъй като не те оценявам като лош човек), че ще прогледнеш на секундата и ще приемеш истината, че морал като аргумент в спор за познанието се употребява единствено и само за да се пречи на познанието !!!
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Моите най-искрени уважения към тоя пост!

Цитата го написах така както съм го срещал, и както си забелязал без грам коментар към него. Просто беше в отговор на един пост на Мечо, като при това не съм споменавал дали съм изцяло съгласен или не съвсем
                          Но ти го разви в правилната посока, и си мисля че си изразил и изказал нещо много важно и ценно!
                          Още веднъж, респект и поздрави!
                          Ти си на ръба на познанието. Само едно нещо ти липсва. Връзваш се като дете на приказките за етиката. Много добре разбираш, че не мога да ти променя веруюто с рационални аргументи. Предполагам, че ми вярваш, когато декларирам, че не вярвам в атакуването на вяра с рационални аргументи. Наистина не вярвам. Ти си имаш своя истина, аз моя. Пробвай (ако искаш) поне веднъж да бъдеш неморален (ама много неморален), направи мръсотия, натопи неподозиращ човек, открадни, дай рушвет. Тогава аз си мисля (няма как да съм сигурен но се надявам, тъй като не те оценявам като лош човек), че ще прогледнеш на секундата и ще приемеш истината, че морал като аргумент в спор за познанието се употребява единствено и само за да се пречи на познанието !!!
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Русото, единица връз безкрайност не беше ли граница, а не равенство!?
                            Не знам ТНМ-чева

Засега все още някои въпроси нямат отговори, а някои отговори са без въпроси.

Ама, т'ва е положението

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Настъпват едни времена дето ти ще си в Албена и Балчик, пък аз ще бачкам (ако си намеря работа). Това не е хубаво.
                              Тъй, тъй... Не е хубаво, ама ще го преживееш.
                              Пък и ми омръзна да нося перлите, дето ми ги донесе. Нуждая се от разнообразие и в момента разсъждавам като какво да е то
                              Last edited by tnm; 15.08.2012, 11:22.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Мечка, ти да не си този, бря?

Габровец отрече Питагор и Нютон, създаде нова математика - Джурова

http://www.stovesti.info/news.php?city=1&id=1461

П.П. Демек нулата нула ли е или единица върху безкрайност?

Русото, единица връз безкрайност не беше ли граница, а не равенство!?
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X