IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Като не моеш се излъга, поне бягай.. - може да се стигнеш
    Добрутро!
    Бягам бе!

Вече седми час бягам от основната си работа.
    Избягах, та се не видях!
    Сега цял ден пред очите ми ще лазят разни видове застраховки:
    1.инвестиционни
    2.спестовни
    3. пенсионно -рентни
    4.рискови- с покрития за Злополука и заболявания
    5.Злоплуки
    6. Трудови злополуки

Без вопще да са ми потрябвали.
    Най-обичам да бягам от крайните срокове, които сам си поставям.

Добре че беше Мечо да ме стресне.
    Инак така щях да откарам до обяд.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Разбрах аз, че има уважителна причина
      Хуквам да си гоня здравето !!! (в смисъл да не избяга)
      Като не моеш се излъга, поне бягай.. - може да се стигнеш
      Добрутро!

Коментар

Добре правиш.
        А аз само си обещавам.Но пустото ми любопитство все ме придърпа на някъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
          Добро утро и от мен.

Зачетох се в темата за застраховането и така цялата нощ.
          Така се увлякох, че още продължавам.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Добро утро tnm
            Добро утро красавици и юнаци

Серго рече, но не отсече

Манков, при мен Манджушри не се е оказвал на границата и аха, аха да излезе. Но знам кога осъзнах напълно, че работата му е да реже с меча заблудите, макар и да не може да излезе никога. Или казано по нашенски - съществува обективна действителност вън от нашето съзнание, и колкото по адекватно я възприемаме, толкова по адекватно я възприемаме. Това което възприема всеки човек - това е неговата собствена истина. Всеки си има своя истина (представа за обективната действителност).

Всъщност какво осъзнах. Ами осъзнах се (или така си мисля). Стана ми ясно, че моята истина е най важна. За мен здравето е най важно. Бойния дух също. Бойния дух, това е потенциала за отстояване на собствената истина, такава каквато е в момента. Осъзнах, че мога ако искам да лъжа другите, но не мога никога да излъжа себе си вече - край. Дотолкова не мога сам да се излъжа, че е безсмислено да се опитвам.

Добро утро и от мен.

Зачетох се в темата за застраховането и така цялата нощ.
            Така се увлякох, че още продължавам.
            Last edited by sergo; 22.08.2012, 07:06.

Коментар

• Добро утро tnm
              Добро утро красавици и юнаци

Серго рече, но не отсече

Манков, при мен Манджушри не се е оказвал на границата и аха, аха да излезе. Но знам кога осъзнах напълно, че работата му е да реже с меча заблудите, макар и да не може да излезе никога. Или казано по нашенски - съществува обективна действителност вън от нашето съзнание, и колкото по адекватно я възприемаме, толкова по адекватно я възприемаме. Това което възприема всеки човек - това е неговата собствена истина. Всеки си има своя истина (представа за обективната действителност).

Всъщност какво осъзнах. Ами осъзнах се (или така си мисля). Стана ми ясно, че моята истина е най важна. За мен здравето е най важно. Бойния дух също. Бойния дух, това е потенциала за отстояване на собствената истина, такава каквато е в момента. Осъзнах, че мога ако искам да лъжа другите, но не мога никога да излъжа себе си вече - край. Дотолкова не мога сам да се излъжа, че е безсмислено да се опитвам.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                Имам некакви намеци за това.

Оставям настрана "критиката на чистия разум", но два пъти хванах какво виждат моите очи без зрителния апарат на мозъка. А той е много тежка артилерия на виждането. То ест усетих зрението, а не виждането.

Накратко от това, което преживях, напълно здрав, без химически влияния, в нормално състояние:

Вървя по до болка познат маршрут и съм се замислил дълбоко като си вървя.
                Очите гледат, но понеже положението е на автопилот, зрителният апарат или е бил шунтиран, или се е използвал странично в същия процес на дълбоко замисляне, или си е дал почивка тайно от мен.

Както и да е, рязко вдигам погледа от земята и виждам чистото зрение - това, което идва от ретината на двете очи към мозъка.
                А то изглеждаше така:
                Черно-бяло.
                Пикселирано.
                Без перспектива, или дълбочина, или стерео виждане.

И за четвърт секунда, пред очите ми, зрителният апарат си пое функцията и пренареди изображението от ч/б на цветно, от пикселирано на гладко и вкара дълбочината, перспективата.

Сигурен съм в това, което описвам, не е въображение или самовнушение, понеже никак не съм го очаквал, пък и картинките бяха съвсем непознати.

Абе просто хванах мозъка по бели гащи за малко
                Мамин сладък,

хубаво си метнал ТВ-то, ама вземи махни и мечовщината от себе си и стига си се правил на дзън-будист, ами иди на очен преглед за ей-т'ва ( за всеки случай ):

Макулна дегенерация

П.П. Да ви таковам и у нинджите, дет' се насъбрахте - хихи

Ай, за империята! Дзън

Демек попрочети си за симптомите първо у нет-Я и дано да греша.
                Last edited by marandi; 21.08.2012, 23:14.

Коментар

Като гледам, tnm още й поливат бахчата...
                  Брей брей брееей!!

Сгорещявам се, като го мисля, та ще ходя да се изкъпя със студена вода.

Приятна вечер!

Лека и от мен.

Но сабахлем още в шест ще ви разръчкам.

Коментар

• Като гледам, tnm още й поливат бахчата...
                    Брей брей брееей!!

Сгорещявам се, като го мисля, та ще ходя да се изкъпя със студена вода.

Приятна вечер!
                    Свободен във виелицата.
                    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Не е само с ума.
                      Имам некакви намеци за това.

Оставям настрана "критиката на чистия разум", но два пъти хванах какво виждат моите очи без зрителния апарат на мозъка. А той е много тежка артилерия на виждането. То ест усетих зрението, а не виждането.

Накратко от това, което преживях, напълно здрав, без химически влияния, в нормално състояние:

Вървя по до болка познат маршрут и съм се замислил дълбоко като си вървя.
                      Очите гледат, но понеже положението е на автопилот, зрителният апарат или е бил шунтиран, или се е използвал странично в същия процес на дълбоко замисляне, или си е дал почивка тайно от мен.

Както и да е, рязко вдигам погледа от земята и виждам чистото зрение - това, което идва от ретината на двете очи към мозъка.
                      А то изглеждаше така:
                      Черно-бяло.
                      Пикселирано.
                      Без перспектива, или дълбочина, или стерео виждане.

И за четвърт секунда, пред очите ми, зрителният апарат си пое функцията и пренареди изображението от ч/б на цветно, от пикселирано на гладко и вкара дълбочината, перспективата.

Сигурен съм в това, което описвам, не е въображение или самовнушение, понеже никак не съм го очаквал, пък и картинките бяха съвсем непознати.

Абе просто хванах мозъка по бели гащи за малко
                      Свободен във виелицата.

Коментар

Серго,
                        отдавна помня и търся една книга от грък, която нещо не намирам.
                        Дали е от Казандзакис?

Заглавието звучи нещо като "Улица "Ад", номер 0" и историята е за гръцки концлагер на един безводен остров.

Не брат.
                        Не мисля.
                        Той се зарива в миналото.Не е писал за настоящето.
                        Като изключим Зорбас.

Впрочем епитафията дето сам си я написал на гроба звучи мечешки:
                        "Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо, свободен съм."
                        Last edited by sergo; 21.08.2012, 22:13.

Коментар

Е, чел съм много и пространни коментари върху части от оригинални текстове.

И толкоз. Разбирам го (ако го разбирам) само с ума.
                          Не е само с ума. При теб си личи много ясно. Не е задължително да си чувал за Дзен за да го владееш познанието. Дзен са известни, защото там има обучение и желание да се помогне на други хора да го овладеят познанието. То и по Дзен е така. Дзен обучението помага (или вреди) на човека по бързо да овладее познанието. Може да навреди, вместо да помогне. Аз доколкото го разбрах за 3 дена четене, за Дзен не е ясно дали е добре да се помага на човек за сатори или не. Няма критерии. Но за това, че може да има просветление без обучение по Дзен, вече на три места го четох. И си е така. На тебе много ти личи. Аз за себе си знам, кога ми се случи (преди 9 години). Беше след шок, но не е задължително. Не бях и чувал за Дзен, макар и вече да бях ходил в Китай и Япония. Че приличам на Дзенджия ми каза Кев тук във форума. Човек си остава почти същия. Просто до този момент са се трупали знания и опит и нещо ( може и дребно ) отключва големите възможности за възприемане на знание. Има много хора на пътя на познанието, които не са и чували за Дзен или Дао. Не е задължително и да са образовани. Образованието обаче не пречи, но и не помага.
                          tnm

Коментар

kev,
                            най-много съм чел от Ошо.

Знам, той коментира от своя гледна точка, обаче не го крие, и пак обаче - много богати препратки има към този и онзи от цялата човешка история.

А ти да не би да имаше предвид Беинса Дуно (Петър Дънов)?
                            Тц... нито един от тия двама велики
                            Но ти не продължавай усилено да търсиш отговора, погледни на въпроса всеобхавтно, отдръпни се за малко настрани, насочи вниманието си към нещо друго, и той внезапно сам ще изникне в съзнанието ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                              Нещо я фана липсата.
                              Е па некой й полива бахчата.
                              Като гледам колко време я нема, сигурно и втори път я полива, знам ли?
                              Свободен във виелицата.

Коментар

• kev,
                                най-много съм чел от Ошо.

Знам, той коментира от своя гледна точка, обаче не го крие, и пак обаче - много богати препратки има към този и онзи от цялата човешка история.

А ти да не би да имаше предвид Беинса Дуно (Петър Дънов)?
                                Свободен във виелицата.

Коментар

Working...
                                X