IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    Точно тя е Съни! Но не поради причините които си изброила, особено за копането - при Дзен работата (трудът, действието) наред с медитирането в поза седнал с кръстосани крака (дзадзен) са основните начини на прекарване на времето!
    Иначе първите две отрицават конкретно качество, докато третото отрицава предмета (името му) като цяло... А бе до преди малко бях на 38 градуса, знаех ли къде ша ме избие!?
    Аз ги обединявам като истини (или лъжи), не като вид истини (или лъжи).
    Иначе си прав, че не е естетично да туря лопата до върба и цвете, нито пък отрицание на качество до отрицание на предмет.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Кев, ти си мислиш, че приемаш невярно нещо за вярно, но то може и да се окаже вярно. Просто докато не го приемеш няма как да разбереш, защото не може да се разсъждава рационално (вътре в съзнанието) за обективната реалност, защото тя е вън от съзнанието. Манджушри никога не може да излезе отвън, и все пак може да реже с острия си меч заблудите. За да ги отреже, трябва да му ги предоставим !!!
      tnm

Коментар

Мечо, нещо тук не се връзва! Многото отрицания ли, или нещо в смисъла ли...? Дано ми просветне!
        Ако слонът си помисли, че колчето е малко, и че е плитко забито, въпреки, че знае, че е същото дето го е тормозело като малък.

Ако слонът си помисли, че вече не е малко слонче, и старото колче, което го е докарвало до отчаяние като малък, вече не е преграда по пътя към свободата.

То всъщност смисъла на приемане на неверни неща за верни е този, че няма как да знаеш, кое е вярно и кое не, докато не приемеш нещо.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          лопатата
          будистите съзерцават, не копат, не се и крият зад лопати
          Точно тя е Съни! Но не поради причините които си изброила, особено за копането - при Дзен работата (трудът, действието) наред с медитирането в поза седнал с кръстосани крака (дзадзен) са основните начини на прекарване на времето!
          Иначе първите две отрицават конкретно качество, докато третото отрицава предмета (името му) като цяло... А бе до преди малко бях на 38 градуса, знаех ли къде ша ме избие!?

Коментар

пускай ги тук първо, да ги подложим на приятелски огън
            В съвременните войни, най-много са жертвите от "приятелския огън"........

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Аз като се знам колко невръстен почнах да пия. Мани мани ...........

Обаче ся четох едни стихове от една екзистенциалистка. Ясно коя де. Крила ги. Викам и, що не даваш да ги чета. Ми ти, вика ми, що не си искал. Щот не знам, че пишеш, мислех, че ако пишеш трябва да се хвалиш, а не да се криеш. Сега се чудя. Май ще търся познати дето я разбират литературата (или издателството), да кажат как да издаде книжка. Мисля, че са много хубави, ма то може да е щото гарджето е мое...
              пускай ги тук първо, да ги подложим на приятелски огън

Коментар

Мечо, нещо тук не се връзва! Многото отрицания ли, или нещо в смисъла ли...? Дано ми просветне!
                лопатата
                будистите съзерцават, не копат, не се и крият зад лопати

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Ми щот на техните години и ти си правил сарфошлък. В по-зряла възраст те е ударило с мокър парцал прозрението
                  Аз като се знам колко невръстен почнах да пия. Мани мани ...........

Обаче ся четох едни стихове от една екзистенциалистка. Ясно коя де. Крила ги. Викам и, що не даваш да ги чета. Ми ти, вика ми, що не си искал. Щот не знам, че пишеш, мислех, че ако пишеш трябва да се хвалиш, а не да се криеш. Сега се чудя. Май ще търся познати дето я разбират литературата (или издателството), да кажат как да издаде книжка. Мисля, че са много хубави, ма то може да е щото гарджето е мое...
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                    Ей го в читанката:
                    http://chitanka.info/text/21755-edno...-broi-zvezdite

П.П. Фърлих си го на Киндъла, ще го прочета и, ако искаш, ще ти разказвам.
                    Благодаря още тази вечер ще го подхвана )

Коментар

Цветето не е червено. Върбата не е зелена. Лопатата не е лопата.

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                        ...Совите не са това, което са...

ето ви една песен, днес съм на италианско пак...

http://www.vbox7.com/play:682fc498
                        Как работиш с тази музика..???
                        Ето ти малко допълнение за мечти...
                        http://www.vbox7.com/play:69b49d89&al=2&vid=3585289

Коментар

...Совите не са това, което са...

ето ви една песен, днес съм на италианско пак...

http://www.vbox7.com/play:682fc498
                          There is no right way. Only your own way!

Коментар

Така е !!! Аз чета и моите четат.

Само не моа разбера що пият !!!
                            Ми щот на техните години и ти си правил сарфошлък. В по-зряла възраст те е ударило с мокър парцал прозрението
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

Окованият слон

-„Слонът от цирка не бяга, защото е бил вързан за такъв кол още много, много малък.”
                              tnm

Коментар

чакат те и ти нещо да прихванеш
                                А, викаш те като не следват моя пример, аз да последвам техния
                                tnm

Коментар

Working...
                                X