IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    ВМанков, аз написах, че трябва да се полива бахчата, а не да се копае лозето
    Така де!

Колко пъти поляха твоята бахча миналата нощ?

Внимавай! Ако требе - излъжи.

Пиши, да кажем - три пъти - и че си викала тея три пъти.

Тъй би било дабрье, както казваше един човек на морето.

Ай кът туй (пусни им го там на колегите...):
    http://www.youtube.com/watch?v=NOznubfgfto
    Last edited by vmаnkov; 22.08.2012, 19:26.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Малиииий тва не знам дали мога го изтърпя, особено както му мутира гласа в момента
      Не съм много убеден, че това е правилен подход. Въобще в нищо не съм убеден за младите. Вари го, печи го.... На техните години знаят много повече от нас. Даже се чудя, дъл да не му дам книгите на МП3 Така де, трябва да има вариант Б Но с нечетене се губи правопис. За задачи пък, не съм го тормозил изобщо.

И аз съм на същото мнение като теб. Преди време го карах да чете книгите от списъка, който му дават в училище - мъка, мъка, мъка. "Островът на съкровищата" я прочете без никой да му я слага в ръцете.
      Тази година реши, че е постигнал МНОГО след като без грам усилия си взе матурите и в резултат на това му се полага да разпусне.
      Пробвах се да му намекна, че отива в ново училище и други "ала - бала" от този род, но въобще не ме отрази.
      Каза, че книгите, които трябва да чете не са интересни и си купи книга от поредицата за Пърси Джаксън... Прочел е само две книги за цяло лято, но мен това не ме притеснява.
      Тяхното детство е различно от нашето. Достъпът им до заобикалящия ни свят е открит. В момента за тях това е интересно. Има време да открият и магията на книгите.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Благодаря за линка.

Аз съм малко проклетия в това отношение. Малкият чете на глас- до мен, докато работя на компа. Няма компромиси. Ако прескочи някое изречение (случвало се е) повтаря цялата страница. Това лято на глас прочете 7-8 книги.

Предпочита да реши 20 задачи от състезателен характер вместо да прочете 10 страници.
        Малиииий тва не знам дали мога го изтърпя, особено както му мутира гласа в момента
        Не съм много убеден, че това е правилен подход. Въобще в нищо не съм убеден за младите. Вари го, печи го.... На техните години знаят много повече от нас. Даже се чудя, дъл да не му дам книгите на МП3 Така де, трябва да има вариант Б Но с нечетене се губи правопис. За задачи пък, не съм го тормозил изобщо.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Развалихме те, с други думи казано
          Амии-ДА.

Ако ти звучат искрено и небанално, няма скрити "цитати" от други автори- значи е ОК поезията.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            личен пример,колкото щеш

Вихрен се уплаши и заваля
            прекрасен повод,догодина пак да съм тук
            Не става само с личен пример. Трябва да откриват смисъла на това занятие, а той им се губи. Просто друг тип емоционалност, възприемане света и интерпретирането му, и да ти кажа- доста по-мъдро и реалистично, без вагона книги зад гърба им.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              vmankov, на няколко пъти а-ха да те питам ама ми се стори невъзпитано. Сега обаче придобих нов поглед към нещата та: Да си се повлиял от Луи-Фердинанд Селин?
              Развалихме те, с други думи казано
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

Тва с бягането от крайни срокове може да са превърне в олимпийски спорт. Неприятното е когато не можеш промени крайния срок. От малки го практикуват иначе. В момента ежедневно прекалкулирам на синковеца по колко книги дневно трябва да чете, че да прочете камарата, която му купих - до края на ваканцията. И книгите продължават да са 10, а дните от 90 вече станаха 20
                Благодаря за линка.

Аз съм малко проклетия в това отношение. Малкият чете на глас- до мен, докато работя на компа. Няма компромиси. Ако прескочи някое изречение (случвало се е) повтаря цялата страница. Това лято на глас прочете 7-8 книги.

Предпочита да реши 20 задачи от състезателен характер вместо да прочете 10 страници.

Коментар

• vmankov, на няколко пъти а-ха да те питам ама ми се стори невъзпитано. Сега обаче придобих нов поглед към нещата та: Да си се повлиял от Луи-Фердинанд Селин?

Коментар

• Колеги, благодаря за идеите !!!
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=zP50Ewh31E4

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov
                        ............. Май ще търся познати дето я разбират литературата (или издателството), да кажат как да издаде книжка. Мисля, че са много хубави, ма то може да е щото гарджето е мое...
                        ако решиш,мога да ти дам координати ,да ти направят предпечатна подготовка и после даваш в някоя печатница,трябва да намериш и художник.
                        по себестойност,книжка 100-на страници ще ти излезе около 4лв/бр
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          от само няколко дена и още няколко и трябва да тръгвам-нали вече съм безработен и мога да си правя каквото си искам
                          сега гледам,че е добра прогнозата за рилските езера,може да прескочим дотам
                          Отърва паневритмията, а са ти били под дупето

Имам 1-2 приятелчета, големи фенове са на Дънов, даже са в ранг някакъв там.

Коментар

Тва със заваляването, ако ми спретне номер у Софето, много кофти тръпка ще е. 2 декара покрив съм разкикерчил за поправка

п.п Абе ти да не стана гражданин на Банско То бива планина, ама ти от месец си там
                            от само няколко дена и още няколко и трябва да тръгвам-нали вече съм безработен и мога да си правя каквото си искам
                            сега гледам,че е добра прогнозата за рилските езера,може да прескочим дотам
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Мечка,

ей ти още малко инфо за ориентир:
                              ---------------------------------------------
                              Четиво за лаици - можете ли сами да издадете книга - част І

http://yotovava.blog.bg/technology/2...a-chast.990504

---------------------------------------------

Успех на киндер-а!
                              Last edited by marandi; 22.08.2012, 17:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                ............. Май ще търся познати дето я разбират литературата (или издателството), да кажат как да издаде книжка. Мисля, че са много хубави, ма то може да е щото гарджето е мое...
                                Е то от това по-лесно няма!
                                Отиваш в кое да е издателство - поръчваш си колкото бройки искаш и ти ги отпечатват! Сега няма Художествени съвети като едно време да следят кое става и кое не. Плащаш си за книжка и си я получаваш - какво ще правиш с нея си е твоя работа. Е все пак трябва да има поне 20-тина стихотворения за да стане книжка, а ако авторката(или нейна приятелка) рисува може да си направи и художественото оформление!

Ако искаш да разбереш дали стиховете и струват нещо ( и е в тинейджърска възраст) най-добре е да отиде в сп. "Родна Реч" (и предварително я подготви че ще я "накълцат") - ако публикуват нещо значи има потенциал! (ако не - абе да си гледат работата -важното е на нея да и харесва). Най-важното обаче което може да научи в това списание е никога да не се кланя на Авторитети а да преследва упорито своите цели и никога да не позволява на чужди мнения и завистници да и повлияват!

Коментар

Working...
                                X