IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бау-бау, добри 'орица!

Вчера старчокът ме прекара. Тъкмо бях напушил отвсякъде и оня вади 3-4 шепи малини и ягоди, дет' набрал от градината и 2 кила вишни. Хванал ми е цаката, че съм луд на тема малини и ягоди.

И показах му в хладилника, че съм оставил кило и половина тесто, дет' ми остана от пицата ( че няма да меся тесто по 100 пъти ) и ако иска да си направи мекици сутринта.

Тая сутрин се надигам гледам го правил си и даже ми оставил 1 мекица в тавата с пицата - хихи
    ----------------------
    Сега кафенце и по конете, как зовут на фронте

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Добро утро, приятели... и горещо!

Мечо, един въпрос: Запален ли си по дзен-будизма?
      Питам те, щото като ти чета постовете, особено сутрешните, все на коани ми напомнят
      Коанът е кратка притча, израз, диалог или твърдение, които често са недостъпни за рационалното разбиране и логика, а целят отключване на интиуитивни реакции и решения.
      Та примерно след днешния ти пост веднага се сетих за един такъв дзен-коан:

"Един монах запитал учител, който живел в планината като отшелник:
      - Къде е пътят?
      - Колко хубава е планината - казал учителят.
      - Не ви питам за планината, а къде е пътя.
      - Докато не минеш планината, сине мой, пътят няма да се открие пред теб - отговорил учителят."

Ето и още един:

"При учителя Джошу дошъл нов монах с думите:
      - Току-що влязох в братството и бързам да науча Първия принцип на Дзен. Моля да ми го кажете.
      Джошу запитал:
      - Изяде ли си вечерята?
      Той отговорил:
      - Изядох я.
      Джошу казал:
      - Е, тогава измий паницата си."

Въобще, мисля си че в източните учения има много много мъдрост.
      Хубав ден, на всички!
      Не съм вярващ. Сега ще ти напиша кое съвпада горе долу с моите разбирания. Май си има и известен автор, но не ми се търси кой е. То няма и значение, поне за мен.

"Човекът жертва здравето си за да печели пари. После жертва парите си за да си върне здравето. Толкова го безпокои бъдещето, че забравя да се радва на настоящето. Резултата е, че не живее нито в настоящето нито в бъдещето. Живее така сякаш никога няма да умре, а накрая умира без никога да е живял."
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Добро утро

Julie Zenatti - Si je m'en sors http://www.youtube.com/watch?v=ujAYX...eature=related
        There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добро утро, Мечо!
          Добро утро, тайфата!

Мечо, при мен времето също е хубаво, а мъглата се е пълзи към върховете на баирите.
          И аз като теб съм се запътила натам, така че - аз ще се оглеждам за Мече, ти се оглеждай за тнм!
          Да видим, кой кого ще разпознае първи
          Оглеждах се, ослушвах се, не те видях. Разминали сме се в мъглата
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            Космо, неангажиращо, но ако искаш нещата ти да са в ред, а не тук-там - каквото стане, а след няколко месеца - отново..., ще трябва в Балканстар да отидеш - в кв."Хаджи Димитър", точно на пресечната на "Макгахан" и "Резбарска"... Не зная кой друг би разполагал със софтуера и гаранциите, освен официалният представител...

http://www.mercedes-benz.bg/content/...sed_parts.html
            Знам ги Заре, ама с тях сме в много лоши отношения....

Коментар

• Добро утро, приятели... и горещо!

Мечо, един въпрос: Запален ли си по дзен-будизма?
              Питам те, щото като ти чета постовете, особено сутрешните, все на коани ми напомнят
              Коанът е кратка притча, израз, диалог или твърдение, които често са недостъпни за рационалното разбиране и логика, а целят отключване на интиуитивни реакции и решения.
              Та примерно след днешния ти пост веднага се сетих за един такъв дзен-коан:

"Един монах запитал учител, който живел в планината като отшелник:
              - Къде е пътят?
              - Колко хубава е планината - казал учителят.
              - Не ви питам за планината, а къде е пътя.
              - Докато не минеш планината, сине мой, пътят няма да се открие пред теб - отговорил учителят."

Ето и още един:

"При учителя Джошу дошъл нов монах с думите:
              - Току-що влязох в братството и бързам да науча Първия принцип на Дзен. Моля да ми го кажете.
              Джошу запитал:
              - Изяде ли си вечерята?
              Той отговорил:
              - Изядох я.
              Джошу казал:
              - Е, тогава измий паницата си."

Въобще, мисля си че в източните учения има много много мъдрост.
              Хубав ден, на всички!

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                Добро утро, тайфата!

Мечо, при мен времето също е хубаво, а мъглата се е пълзи към върховете на баирите.
                И аз като теб съм се запътила натам, така че - аз ще се оглеждам за Мече, ти се оглеждай за тнм!
                Да видим, кой кого ще разпознае първи
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
                  Добро утро приятели

Хубаво време. Мъгла има само горе на баира. И аз отивам там.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                    Стават като малки деца като остареят.. И аз по моите постоянно викам.. Ама ефект няма.. Те си живеят в някакъв техен си свят от преди 30 години...Та не се ядосвай... Остави го човека да си живее.. Може би е време да почваш да го оставяш по някой път сам да си се грижи за тези дела дето до сега не му се е налагало.. Ти по добре ги виждаш нещата и сам ще прецениш.... Че старите хора понякога без да осещат имат навика да обсебват и в един момент се усеща човек че наистина е понал да ги гледа като бебета (особено не дай боже като са на легло)...

Та пий 5 ракии, отдели му от пицата колкото ще яде, хапни си ти и не хаби нерви, че те ще ти трябват, а не се купуват.
                    Май сте прави, ти и ТНМ-чева

Както се викаше в 1 филмец, ако до 30 мин. не си разбрал кой е балъкът - да знаеш, че си ти ( демек аз ).

Върна се нашият, седна, изяде едно парче и ми направи забележка, че такива "твърди" работи не можел да яде, понеже пицата отдоле прави коричка.

Умишлено гледах да не я препека и т.нар. "коричка" е по-малка от половин милиметър и е кафяво-златиста на цвят, а не черна.

Отделно, понеже му правих класическа Маргарита, демек ръчно месено тесто, хлебна мая, зехти, сол, доматена паста, моцарела, босилек, риган, лук ( с лек "добавък" извън рецептата от парченца сушеница ), понеже е канибал. Та, на робота му направих доматена паста половин буркан + 2 глави лук смляни на атомчета и молекулки дет' се вика. И пицата е напоена обилно и смея да твърдя, че даже е 'ноу крехка и мека.

Но, "бебето" ме отряза и т'ва не можел да го яде, щот' го болели зъбите.

П.П. И сега си мисля, защо не си набия шутовете за 3 дни по кръчмите как си беше по-рано и да го оставям да си прави бъркани яйца и пържени картофи ( щот' той друго не може да готви ). И кат' му писне 3 дена на яйца и картофи и белким се сети малко да цени времето и усилията на другите, че нещо ми писна на фитката.

Чиърс, че тая вечер доста ще къркам, понеже съм в нерви - хихи
                    Last edited by marandi; 11.06.2012, 23:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                      Абе това са си чисти спекулативни сделки.. Купуваш, напудряш, продаваш... Така се правят кинти с коиот едно дружество се издържа докато инвестициите почнат да дават плод (ако въобще почнат), но това е друга бира... Истината е че отдавна големите играчи не търсят печалба от инвестициите си, те са просто параван за другите игри от които изкарват пари...

Ей ма много се ядосах... Идея намям какво ще правя.. Първо сега нямам 15 000 евро (то и без това със транспорта дължа вече поне 1500 евро).. Другото е да прибера колата в София и да търсим компютър втора употреба (ако въобще има такъв).... Или да го сваляме и да търсим как да го ремнтираме????

Космо, неангажиращо, но ако искаш нещата ти да са в ред, а не тук-там - каквото стане, а след няколко месеца - отново..., ще трябва в Балканстар да отидеш - в кв."Хаджи Димитър", точно на пресечната на "Макгахан" и "Резбарска"... Не зная кой друг би разполагал със софтуера и гаранциите, освен официалният представител...

http://www.mercedes-benz.bg/content/...sed_parts.html
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        "Ули-ули .... к'ви марули" - хихи
                        ------------------------------------
                        П.П. Т'ва моето "бебе" ми къса нервите, подредил съм масата. Пицата му е просната в средата, чинии, салфетки, прибори ( само дет' ароматни свещи не съм му запалил ) и той се заби да слага колчета на доматите и още го нЕма.

Дали няма да го овикам кат' се прибере. Я, да помисля?

П.П.П. Аз ще се накъркам кат' мотика, докат' си дойде .... Ей, ся ходих да я слагам пак във фурната да е топла, че кат' изстине и ще стане да джапанка. И да си сипна още едно, па току виж съм го посрещнал с някоя "революционна" песен кат': "Градил Илия килия ..." - демек линк-а долЕ:

http://www.youtube.com/watch?v=tfpne58gj3U

Чиърс-а дан' забрайкам!
                        Стават като малки деца като остареят.. И аз по моите постоянно викам.. Ама ефект няма.. Те си живеят в някакъв техен си свят от преди 30 години...Та не се ядосвай... Остави го човека да си живее.. Може би е време да почваш да го оставяш по някой път сам да си се грижи за тези дела дето до сега не му се е налагало.. Ти по добре ги виждаш нещата и сам ще прецениш.... Че старите хора понякога без да осещат имат навика да обсебват и в един момент се усеща човек че наистина е понал да ги гледа като бебета (особено не дай боже като са на легло)...

Та пий 5 ракии, отдели му от пицата колкото ще яде, хапни си ти и не хаби нерви, че те ще ти трябват, а не се купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Мани мани. Ама не ми е за първи път. Свикнал съм.

ПП
                          Хубава песничка. Спомени.
                          Това е единствената песничка, която може да ме накара да изляза на дансинга когато не съм много на кеф
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            "Ули-ули .... к'ви марули" - хихи

П.П. Т'ва моето "бебе" ми къса нервите, подредил съм масата. Пицата му е просната в средата, чинии, салфетки, прибори ( само дет' ароматни свещи не съм му запалил ) и той се заби да слага колчета на доматите и още го нЕма.

Дали няма да го овикам кат' се прибере. Я, да помисля?

П.П.П. Аз ще се накъркам кат' мотика, докат' си дойде ....

Чиърс-а дан' забрайкам!
                            Русото, човек два пъти в живота си бил дете - когато се раждал и когато остареел.
                            Слагай нервите, дето са дебели като корабни въжета и се въоръжавай с търпение
                            Наздраве!

П.П. Първият мач ич не ми хареса. Дано шведите и украинците ни спретнат едно хууубаво представление
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Малиииии изложих се. Ма нали е страната на кафето и волейбола. Викам си що пък да не е топка.
                              Хайде сега изложил си се. Превземки. Знаем, че го знаеш.

Манков, ползва се сред любителите астрономи и астролози (различавам ги ) както понятието хемисфера, така и констелация, нищо, че значи съзвездие.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Мани мани. Ама не ми е за първи път. Свикнал съм.

ПП
                                Хубава песничка. Спомени.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X