IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Това за "Лека нощ!" ли е?

Звучи като православно песнопеене. Хубаво е.
    Да, грузинската хорова песен е 90% изпълнена по канона на православното църковно пеене - нов стил.

Това е грузинска народна майчина приспивна песен на детето. Майката приспива детето.
    Само че изпълнена от мъжки хор.

Това "нани-на" в грузинската песен показва следа - от къде са минали прабългарите, много отдавна, но - запомнена.
    Last edited by vmаnkov; 04.09.2012, 21:21.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Нани-на, дйете.
      http://www.youtube.com/watch?v=SpPttC7uXNE

Хърр-хрр-хъ
      Това за "Лека нощ!" ли е?

Звучи като православно песнопеене. Хубаво е.

Коментар

• Първоначално изпратено от rado 42 Разгледай мнение
        "Уморен съм, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Уморен съм от болката, която чувам и усещам по света всеки ден. Твърде много е. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Разбирате ли? "
        Джон Кофи - "Зеления път"
        Майкъл Кларк Дънкан 1957 - 2012 .

И една красива мисъл от коментарите под новината :
        "Всички вървим по Зеленият път, жалко че добрите стигат преди останалите... Почивай в мир, великане ! "
        R.I.P.

п.п.Повечето филмови образи по новели и романи на С. Кинг са по-добри от литературните такива.

Коментар

• Нани-на, дйете.
          http://www.youtube.com/watch?v=SpPttC7uXNE

Хърр-хрр-хъ
          Last edited by vmаnkov; 04.09.2012, 21:03.
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• "Уморен съм, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Уморен съм от болката, която чувам и усещам по света всеки ден. Твърде много е. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Разбирате ли? "
            Джон Кофи - "Зеления път"
            Майкъл Кларк Дънкан 1957 - 2012 .

И една красива мисъл от коментарите под новината :
            "Всички вървим по Зеленият път, жалко че добрите стигат преди останалите... Почивай в мир, великане ! "

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
              хелоУ пиша ви след два изпита в един ден - днешният сега мисля да поработя малко, а после ще се паркирам някъде да изпия една студена биричка и да се полюбувам на мекото септемврийско слънце, което сладко гъделичкащо ми напомня колко е хубаво когато времето е хубаво блааа размазвам се айде стига толкова

Imagine - http://www.youtube.com/watch?v=zXflJKohQOE
              Че какво му беше на юлското слънце ???
              http://www.vbox7.com/play:cac2266a&start=1
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от гигов Разгледай мнение
                и бате Бойко какъв е гнусяр ..да има подобен "експерт" под ръка и да не го направи Вице премиер...
                Съгласен съм, колега. Бате Бойко е точно такъв.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Да, хубаво местенце. Имате си разни скали и други красоти
                  Напиши три числа - вчера като си пих кафето ми се падна късметче, че ще печеля от тотото!
                  3
                  7
                  8
                  И да почерпиш
                  tnm

Коментар

• хелоУ пиша ви след два изпита в един ден - днешният сега мисля да поработя малко, а после ще се паркирам някъде да изпия една студена биричка и да се полюбувам на мекото септемврийско слънце, което сладко гъделичкащо ми напомня колко е хубаво когато времето е хубаво блааа размазвам се айде стига толкова

Imagine - http://www.youtube.com/watch?v=zXflJKohQOE
                    There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                      Ха добро утро..Имаше индивидуален час с някакъв посланник и я изчках... ..Само като я гледах как тренира и свърших два пъти... ... Полсанника с охранат си тръгна .... защото този фитнес е на един мой приятел, дето аз го финансирах на времето и всичките машини двамата сме ги монтирали.... Не издържах (а и го бях намислил), а явно и на момичето това му беше в главата и правихме много секс на всиките уреди..
                      .. 5-6 човека с общо тегло 1 тон... една от най популярните фолк певици на Пайнер.. някакви бойци били, боксьори итн около 10 човека... Пребихме ги точно за 5 секунди, и изпочупихме всички МПСта с коиот бяха дошли, .... долетяха два джипа от ГДБОП с маски и пълно бойно снаряжение и ни прибраха... пред "мама", някаква шефка на Интерпол.. .. Моето момиче .. се напика.. въртя телефони на всички познат шефове на МВР... Мислех дори на ЦЦ да звънна ма не знаех дали ще се сети кой съм... един бивш секретар на МВР ми върна обаждане и му казах, та пуснаха жените... някакъв наркопласьор с се оказа че ми е бил новобранец в спортаната школа . та и полицаите се размекнаха..
                      Пуснаха ме към 5 сутринта.. шефката на Интерпол, оказа се много свястна жена, на нашите години, много красива, разведена, живее в Брюксел, да ме закара раменихме визитки... ..А да спя с полицайка (и по принцип със жена в униформа) винаги ми е било фетиш.. Правил съм го няколко пъти докато бях в министерството... апартамента на момичето (аз съм и го купил преди време и сградата аз съм я строил), портиера взе да ме целува (платих лечението на жена му преди време) ... А аз се сринах.. Пуснах копа и реших да споделя с бате Киро и Маранди... .. А колко е гаден живота... А каква ни е гнусна държавата.. И аз не знам до кога ще издържа.. ...
                      и бате Бойко какъв е гнусяр ..да има подобен "експерт" под ръка и да не го направи Вице премиер...
                      Last edited by гигов; 04.09.2012, 08:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Хубаво стихотворение.

Моят град е в много красив каньон. И нали знаеш, на такива места слънцето изгрява много късно, но за сметка на това залязва много рано.
                        Да, хубаво местенце. Имате си разни скали и други красоти
                        Напиши три числа - вчера като си пих кафето ми се падна късметче, че ще печеля от тотото!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Хубаво стихотворение.

Моят град е в много красив каньон. И нали знаеш, на такива места слънцето изгрява много късно, но за сметка на това залязва много рано.
                          tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                            Добро утро, тайфата!

От половин час го чакам това Слънце да изгрее, ама нещо се инати. Спряло се е между двата хребета и не мърда.
                            Едно хубаво стихотворение за изгрева:

ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ

Джон Дън

Нахално слънце, стар глупак,
                            защо обичаш
                            при влюбените сутрин да надничаш?
                            И те ли се въртят под твоя знак?
                            Досаднико, върви се карай
                            на закъснелите чираци,
                            на царя свитата на лов изкарай,
                            сбери в полето мравките селяци,
                            че любовта не знае ни сезони,
                            ни дни, ни часове и теб не гони.

Защо реши, че криеш сила
                            в свойте лъчи?
                            Аз ги гася, затваряйки очи,
                            но как да снема взор от свойта мила?
                            Ако съзря и не намрази я
                            от завист, тичай и кажи,
                            видя ли ти богатството на Азия
                            дали е там, или до мен лежи.
                            Царете, дето срещаш по земята,
                            лежат в един събрани тук, в кревата.

Тя вси царства е, царят аз -
                            и друго няма.
                            Царете са слуги, сравнени с нас,
                            и златото е смет, честта - измама.
                            Ти, слънце, си само, унило,
                            а в нас светът е тъй събран,
                            че ако ти си земното светило,
                            щом светиш тук, изплащаш свойта дан.
                            Леглото център е на твоя ход,
                            а стаята - сферичния ти свод.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
                              Добро утро красавици и юнаци

http://youtu.be/kK3UunMqtFc
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Дебелото псе е дебело, щото мрази да тича
                                Аз може да заменя баклавичката с черен шоколад, ама пак няма да тичам. Защото тичането би влязло в остър конфликт с мързела ми.
                                Ама и ти се нацепи из дзън-будизма, ся глей какво те правя и аз.

1. Дебелото не е дебело.
                                2. Псето не е псе.
                                3. Баклавата не е баклава.

.................
                                Демек замести си всяка дума наобратно, че не ми се изрежда и шъ станеш дзен-будистка от раз.

П.П. За да има мир между ученията и религиите Русото може само да те покани на дзън-будизъм, щот' по оня другия ме "няма" хич

Коментар

Working...
                                X