IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
    Край, предавам се! Попитали древен мъдрец - защо си се изпотил? Спорих с простаци!
    Не е древен мъдрец бре историко.... Методий го попитали. Методий, същия, дето е брат му на Кирил. Запомни Методий го е казал това!!!
    Last edited by blagunka5; 28.06.2012, 23:42.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

А, на теб и Чичо сламата веднага ще я разделя. Само кажи в кой обор сте и идвам веднага.

тнм, а вицът е хубав. Изводът е всеки да си знае мястото. Важи и за този странен хибрид между бик и мечка. А аз за математиката съм дилетант.
      Ти и за историята си дилетант. Славяни.
      Last edited by blagunka5; 28.06.2012, 23:39.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Добър вечер tnm,

Този не я знае историята. То не е достатъчно само да имаш диплома. Дипломата е една хартия. Размахват си дипломите слабоумните. Умните хора цял живот се учим, и все мислим, че нещо не знаем и пак четем и пак мислим, и пак проверяваме. Този е недоразумение.
        Край, предавам се! Попитали древен мъдрец - защо си се изпотил? Спорих с простаци!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добър вечер, Мечо!
          Добър вечер, тайфата!

Дилетант, поне заговори за преподаване и студенти ще си позволя да ти разкажа една истинска история с участието на един велик български математик /най-вече, защото повечето от пишещите в този форум са инженери и икономисти, а не историци.
          Този известен наш учен е професор Брадистилов и според мен е написал най-готиния учебник по висша математика.
          Та този професор преподавал преди 09.09.1944 година за кратко в Математическия факултет на СУ. Тогава лекциите били "отворени" и всеки студент независимо от специалността можел да присъства на тях.
          Група студенти от историческия факултет често влизали и се майтапели с математиците и показвали известно неуважение към преподавания материал.
          Веднъж, в края на една такава лекция професора казал:
          - Господа виждам че тук имам бъдещи историци. Нека смесим малко математика с история. Знаете ли кой е Архимед?
          Всички му отговорили утвърдително.
          - И вероятно всички знаете легендата за Закона на Архимед
          отново всички му отговорили утвърдително.
          - Предполагам, че историците могат с точност да разкажат как Архимед е извикал "Еврика", а математиците могат да изведат формулата без проблем!? - казал професора.
          Отговорът бил отново - "Да"
          - Но... - продължил професорът - сигурно малко от вас знаят, че на следващия ден след своето откритие Архимед направил хекатомба!?
          - Моля господа историците да обяснят на господа математиците какво означава "хекатомба"!
          - Това е жертвоприношения от 100 живи говеда - казал един от студенти по история
          Правилно, господа историци -казал професорът. Вероятно това е причината, поради която говедата мразят математиката
          Добър вечер tnm,

Този не я знае историята. То не е достатъчно само да имаш диплома. Дипломата е една хартия. Размахват си дипломите слабоумните. Умните хора цял живот се учим, и все мислим, че нещо не знаем и пак четем и пак мислим, и пак проверяваме. Този е недоразумение.
          tnm

Коментар

С акъл се става. С мислене. С правилно мислене. С логическо мислене. Този дилетант свински на две магарета сламата не може да раздели, ще ми се прави на историк. Има причина и следствие. Не може да твърдиш, че е съществувал славянски език, преди да са били измислени славяните по късно, от чужда антибългарска шовинистична пропагандна машина и да ни обвиняваш нас българите в шовинизъм. Ай сиктир
            А, на теб и Чичо сламата веднага ще я разделя. Само кажи в кой обор сте и идвам веднага.

тнм, а вицът е хубав. Изводът е всеки да си знае мястото. Важи и за този странен хибрид между бик и мечка. А аз за математиката съм дилетант.
            Last edited by diletant; 28.06.2012, 22:57.

Коментар

• Добър вечер, Мечо!
              Добър вечер, тайфата!

Дилетант, поне заговори за преподаване и студенти ще си позволя да ти разкажа една истинска история с участието на един велик български математик /най-вече, защото повечето от пишещите в този форум са инженери и икономисти, а не историци.
              Този известен наш учен е професор Брадистилов и според мен е написал най-готиния учебник по висша математика.
              Та този професор преподавал преди 09.09.1944 година за кратко в Математическия факултет на СУ. Тогава лекциите били "отворени" и всеки студент независимо от специалността можел да присъства на тях.
              Група студенти от историческия факултет често влизали и се майтапели с математиците и показвали известно неуважение към преподавания материал.
              Веднъж, в края на една такава лекция професора казал:
              - Господа виждам че тук имам бъдещи историци. Нека смесим малко математика с история. Знаете ли кой е Архимед?
              Всички му отговорили утвърдително.
              - И вероятно всички знаете легендата за Закона на Архимед
              отново всички му отговорили утвърдително.
              - Предполагам, че историците могат с точност да разкажат как Архимед е извикал "Еврика", а математиците могат да изведат формулата без проблем!? - казал професора.
              Отговорът бил отново - "Да"
              - Но... - продължил професорът - сигурно малко от вас знаят, че на следващия ден след своето откритие Архимед направил хекатомба!?
              - Моля господа историците да обяснят на господа математиците какво означава "хекатомба"!
              - Това е жертвоприношения от 100 живи говеда - казал един от студенти по история
              Правилно, господа историци -казал професорът. Вероятно това е причината, поради която говедата мразят математиката
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                Аз друго се чудя, а именно: Как се става добър историк!?
                С много четене, учене, слушане, запаметяване или... има и нещо друго, по-важно и по-необходимо
                С акъл се става. С мислене. С правилно мислене. С логическо мислене. Този дилетант свински на две магарета сламата не може да раздели, ще ми се прави на историк. Има причина и следствие. Не може да твърдиш, че е съществувал славянски език, преди да са били измислени славяните по късно, от чужда антибългарска шовинистична пропагандна машина и да ни обвиняваш нас българите в шовинизъм.
                Last edited by blagunka5; 28.06.2012, 23:40.
                tnm

Коментар

И не ми пиши на лични малоумнико. Като си ербап пиши в темата да те четат всички.
                  Ами напиши го ти бе, всезнайко! Имаш разрешение от мен.
                  И ако искаш консултация за историята на славяни, българи, ромеи и изобщо средновековна история - избери си историк от БАН, Софийския университет и Нов български университет. Веднага ще ти уредя консултация.

А мога и на четвърти километър. Ти избираш.
                  Last edited by diletant; 28.06.2012, 22:44.

Коментар

Няма византийска история историко свински, щото не съществува държава Византия.
                    Няма славянски езици, щото няма славяни. Има езици подобни на българския.
                    Няма византийска история, няма славяни, няма славянски езици, има само българи с техния български език. Това къде го чу, на четвърти километър ли, всезнайко такъв?

Коментар

• И не ми пиши на лични малоумнико. Като си ербап пиши в темата да те четат всички.
                      tnm

Коментар

• Аз друго се чудя, а именно: Как се става добър историк!?
                        С много четене, учене, слушане, запаметяване или... има и нещо друго, по-важно и по-необходимо

Коментар

Леле, леле! Абе човече, спри се малко. Иди до Софийския университет и попитай всеки медиевист или прочети няколко учебника по българска, византийска и. европейска средновековна история. Толкова неинформиран като теб отдавна не бях срещал. То бива, бива да седиш на собствената си тъпота, ама минаваш всяка граница.
                          Няма византийска история историко...., щото не съществува държава Византия.
                          Няма славянски езици, щото няма славяни. Има езици подобни на българския.
                          Last edited by blagunka5; 28.06.2012, 22:39.
                          tnm

Коментар

Не! Просто сред моите студенти няма комунисти, антисемити, националисти. А, имаше един, който естествено беше скъсан. Защото твърдеше, че българите били навсякъде по света.
                            Комисията за защита от дискриминация трябва да се задейства...!!!
                            Не може да бъде преследван и късан човек, защото е комунист или националист.......
                            Явно се е пръкнал още един асистент с публикации в Инвестор.бг !!!
                            МОДИТА, вземете му думата на тоя, че и доцент ще иска да става за ваша сметка.......

Коментар

Не! Просто сред моите студенти няма комунисти, антисемити, националисти. А, имаше един, който естествено беше скъсан. Защото твърдеше, че българите били навсякъде по света.
                              С твоите познания по история и по древни езици, трябва да скъсаш себе си .
                              Last edited by blagunka5; 28.06.2012, 22:36.
                              tnm

Коментар

За да е в родителен slavorum, в именителен множествено число трябва да е слави, ама не е имало такава дума, по време на триезичната догма. На всички автентични документи пише български език и българска азбука.

Това дето го каза сега означава роби на латински, бре тъпанар. Няма дума славяни в класическия латински, защото е нямало славяни в Римската империя.

Тук в тая тема за да влезеш се иска интелектуален ценз !!!
                                За самозвани тъпанари и лъжци като тебе няма място.
                                Леле, леле! Абе човече, спри се малко. Иди до Софийския университет и попитай всеки медиевист или прочети няколко учебника по българска, византийска и. европейска средновековна история. Толкова неинформиран като теб отдавна не бях срещал. То бива, бива да седиш на собствената си тъпота, ама минаваш всяка граница.

Коментар

Working...
                                X