If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Ама, аз продължавам да си къркам и май ще ходя до магазина за още някоя бира.
Тук нЕкъв ентусиаст спретнал нЕкъв нон-стоп на 20 м. от Русото и дано устиска ентусиазмът му, щот' ми е трапатонка за мИня, ама ме съмнява повече от 6 месеца да устиска и то щот' помещението негово, а па виси все празно и няма на кого да го даде, иначе е на топ място и на кьоше.
Сложил и готини мацки, пу да не им е уруки. От тях само едно малко има на 18-19 години, дет' се заключва нощем, че предния път се смях. Викам й съмнителен тип съм, ърм? - хихи И то и онова почва - хихи
То верно, че не съм се бръснал 10 дена стана, иначе се заключила вътре и през прозорчето ми подава цигарите и бирата, а па аз й викам: "Забравила си си цигарите, запалката и джи-си-ем-чето пред магазина, дет' е излизала да пуши отпред. Виж мо'е си ги вземеш кат' се сетиш, ако не те превари някой друг
Ама, кефя се на такива ... ( хем го шубе нощем да бачка самичко, па хем се хванало )
Тукашното кварталче за 30 години мисля, че се сещам само за 1-2 пъти за разбити мазета. Хапартаменти - не. Коли тоже няма задигнати. Ама иде булката и се заключила с 9 катинара и синджира. Щот' й викам отвори ми, бря да си избера бира, че ги сменям моделите и де'а ги знам ко имат, то ми вика - Швфът не дава.
Та, като си тръгвах й казах прибери си поне телефона и цигарите да не стоят на пътя.
vmankov, трябва да поработиш малко над антисемитизма си- да го изшлайфаш, че да не личи, че е баш това.
На майка ми за щъркела съм склонен да и простя, но на евреите за холокоста – нъц!
Аз като малък много обичах евреите. Защото са многострадални.
Като почнах да чета, получиха уважението ми. Толкова много неща разбрах от тях.
Като юноша бледен попрочетох от няколко независими и „подминавани“/ако мога така да се изразя/ извора, едни други истории и забих чак до библейските времена.
И в мен се породи чувството на излъган, което по-късно, когато разбрах колко пари са изцоцали/и след толкова десетилетия драпат за още/ от германците, прерастна в омрза, която бързо заглъхна в безразличие.
Те от това най ги боли.
Македонска му работа.
Днес, като срещна евреин първо го питам вярва ли, че в кофтор метър на два е възможно да изсвирясат толкова милиони през комина му?
/И същото това кюмбе не щяло мангали, татари,нито славяни, нито...
Демек - принципно и с характер.Кльопа само такива - милион, пет, десет.Колкото, толкова./
И спрямо неговия отгововор или го давам на игнор, или го правя добър приятел.
Пак ви казвам – има какво да се научи.
А защо трябва да водим воини с евреите.Пък и шлайфана война!
Оставете ги.
Ако има още някоя война за „врътване“, те първи ще я отворят.
Но не очаквайте сами да я водят.......
Понятието антисемитизъм се обезмисли с раждането на нета.
Че те всички, които смятат за свои врагове са семити.
Манкоооов, войните вече се водят по друг начин. Няма фаланги, щитове, байонети-майонети и сбор под знамена. Гъвкавост или "по моему"- флексибилност е нужна, но не в смисъл на приведен гръб, рамене и други части.
Да, ама не!
Гъвкавостта е само на първо четене.Най-много на второ.
Има едно изключение - война водена от жени.
Някой да е чул за такава напоследък?
В основата, войната не се е променила от хиляди години.
Но това го знаят само тези, които водят такива.
Забравих, че специално за него, щот' е много изтънчен.
В доматите му слагам и 2 лъжици захар, щот' му било кисело. Накрая не слагам люти чушлета от консерва или чесън, щот' па му ставало па люто.
Голяма "принцеса" ми е
П.П. И още не е изстинал боба ( а той смотан още, щот' не се сгъстил ) и се метна да си го яде. Аз още не съм го и опитвал, ама бегло минавах през 5-10 мин. да го гледам как си го прави и да не обърка нещо някъде.
ха наздраве
днес съм решил да разпусна -вчера цял ден помагах на родителското тяло да пренесем и подредим мебели след ремонта ,който си направиха на жилището-сега с мускулна треска-добре,че дясната ми ръка е наред да вдигам чашата
Хихи ...
от 2 месеца сефте отсвирих старчока да му готвя, щот' все ми се фръцка - яйца щом имало ... нямало да е гладен.
И то от жегите хич не ми е до печки и котлони да се пека още. И 3 дена го бях оставил на самотек.
Къпа нашия на кебапчета и бъркани яйца, ама явно му писна и ми се прибирам и ми плюснал 2 кила зелен боб на масата, а па аз фуча с метлата по клиенти и едва се мъкна в тия жеги.
И прибрах се днес и той ми задава въпрос: "Този боб какво ще го правим?" - хихи
И аз скапан, ама викам стой сега до мен и ще ти покажа, щот' не съм денонощен ресторант. И наредих му всичко по купучки да ги запомня.
Тенджерата с малко вода и 4 лъжици олио, бам котлона на макс докато заври и през това време му режа и му ги подреждам.
1. купичка нарязан лук и морков.
2. купичка зелен боб наразян.
3. купичка половин консерва с домати и 1 лъжица червен пипер + още 1 лъжица олио.
4. купичка с половин чаша студена вода с 1 лъжица брашно,разбъркана и нарязан магданоз..
Наредих му го на масата да го гледа кое след кое се слага и викам сега, като заври водата, слагаш купичка 1 и леко подсоляваш водата.
След 5-10 минути бъркаш няколко пъти добавяш купа 2 с боба и доливаш вода да го покрие и намаляваш котлона на наполовина.
Бъркаш кат' хамав през 5 мин. и кат' се свари боба ( 25 мин. ) слагаш купа 3.
Чакаш 5 мин. изключваш котлона и слагаш купа 4 и подсоляваш още, ако има нужда.
П.П. И моя артист ми вика: "Ох, нещо ме заболя сърцето ще поседна." Викам, сори тате, ама яж яйца тогава.
И кат' видя, че не минава номера и дойде да си слага сам нещата и да си ги бърка. Викам: "Ето, вече можеш да си правиш зелен боб и да не ме чакаш кога ще си дойда"
Цялата работа 45-50 мин. с измиването на всички съдове после. Викам - скива ли колко е елементарно? Ай, готов си.
П.П. ТНМ-чева, теб ще те правим ангелче. Нали го знаеш вица за Свети Петър на портата, дет' разпитвал момите?
ха наздраве
днес съм решил да разпусна -вчера цял ден помагах на родителското тяло да пренесем и подредим мебели след ремонта ,който си направиха на жилището-сега с мускулна треска-добре,че дясната ми ръка е наред да вдигам чашата
Коментар