Днес предстои голямо мероприятие. Нощя ще купонясваме у Варна. Възнамеряваме до сабален да ги обиколим чалготеките. После требе да се връщам и да не заспя на кормилото и да се бутурясам. После като се върна требе веднага да тръгнем на курорт и пак не трябва да заспивам докато карам. Утре вечер ако не дойда у форума пийте по едно вино за бог да прости.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеЗдравей бат Маранди. Тия круши що не ги туриш за ракия. Малко са ама пак.
Иначе си станал много добър кулинар. Сега това е модата - където и да ида по приеми и коктейли на челно място са ястия коиот смесват вкусовете и представляват микс от принципно несъответсващи си храни... Онзи ден чдох сини сливи увити в бекон, като яхнийка с някакъв червен сос. Масово стават салати с ананси, манго, съчетани с меса, риба и зеленчуци... Аз малко не съм добре със стомаха та някои от тези храни не ми понасят па от как спряха сулфагванидина се мъча с разни имодиуми.......Ходих тия дни за малко до морето. Голяма селяния, голяма простотия... Успяхме да си съсипем черноморието. И тия туристи дето идват от чужбина са толкова нисък клас... Яд ме е че липсата на политика в туризма, успя да ни изгони и сега вместо да си пием бирата в Несебър, трябва да ходим по Халкидики и Анталия...
Днес са ме канили едни приятели на рожден ден на детето на единия. Ще го правят в една нова боулинг зала. Аз боулинг не съм играл от поне 10 години, а в България никога не съм играл.
Сега сутринта чакам фирмата дето чисти из нас че е станало голяма кочина. Ама те като дойдат и трябва да се изнасям че става голяма свинщина. Ще си купя два вестника и ще ида до една кръчмичка в Бояна. Там ем е по хлад, ем е по тихо. Ще хвърля некоя бира и ще видя новините..
Т'ва със стомаха си е неприятно. Кат' студент се бях наградил с 1 гастрит, ама после за 2-3 години с много търпение ( без медикаменти - само избягвах определени храни, които го дразнят ) го оправих и сега пак мога да плющя всичко.
П.П. За крушите те са от различни видове, направиха се 40-50 компота досега, а тия дет' говоря са около 5-10 кг. Ама, много мразя старчокът постоянно да мъкне, без да има идея какво да се прави.
Ракия не се научих да правя, просто старчокът е цар там ( винаги я прави една и съща - като робот е в това отношение и педант ). Но от круши обикновено трябват поне 300 кг от 1 сорт, за да се зареди мазето в съдовете, както трябва, иначе няма смисъл за 2 шепи круши. Отделно крушовата ракия вкарва най-много метилов алкохол и задължително трябва да минава двойна дестилация. Един от плодовете е, които най-малко "пускат", дет' им викат, трябва да се блъска захар яко. Демек ще излезе "златна" при това малко количество, по-добре да ги раздава на комшиите.
Аз му предложих на нектар, фрешчета или коблер да му спретна, ама с тия номера със зъбите вече ме изнерви отвсякъде, защото му казах да отиде на зъболекарът, който му е правил протезата и да му каже, че му подпира, влиза му храна и му възпалява венците и да иска корекция.
Той 3 месеца се ослушва и само ми пъшка. И му казах или да си оправя зъбите, или да ми престане с тия номера, че всичко му е "твърдо". Накрая викам ще ти шибан нещата в робота да ти ги правя на пюре и да си ги пие със сламка.
П.П.П. Вчера му оставих 1 бележка, че до понеделник няма да готвя. И аз имам нерви и щом се оказва, че нищо да не правя е по-добре, отколкото да грухам и да се чудя кое няма да му е твърдо, то 2 дена си вземам пас и аз.
Има цяла купа със студеното предястие, сладкиша му е наполовина и цял хладилник с продукти, да си готви 2 дена сам, каквото му душа сака.
------------------------------------
Хубаво правиш, че разпускаш, на мен не ми остава време засега.
Чиърс! ( удари 1 малко и заради мен )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеМечо брат истинската любов е толкова относително понятие (то и как да не е като думата понятие генерира в себе си относителност), че не само не може да се даде рецепта за намирането и, ами дори посока на търсене не може да се дефинира.... Обичайно хората които твърдят че са я намерили, са хора с много беден сексуален и личен живот (по критериите на бохеми като нас), които объркват понятията и обичайно визират съпруга / съпругата си, което само по себе си вече, отрича логиката на чистата, страстна, изгаряща любов...И няма как иначе. Как да вместиш страст и пране на чорапи, чувства и диария, секс и ремонт в кухнята, чувства и скандали за дреболии... Но лошо няма, важното е да са щастливи хората... Живота обаче ме научи че да търсиш перфектната половинка няма смисъл... Или по скоро да кажем - не може всички качества да се съдържат само в един човек (половинка).. За това рецептата е - намираш си един човек с който може да живееш, да става за баща / майка на децатата ти, да е материално добре (казвам добре, не богат, защото 50% от разводите са поради финансови проблеми), да няма непреодолими пороци (пиене, дрога итн), да можете да си общувате (щото няма ли диалог, семейство не става) и до там.... След това пренасяш част от сексуалният си живот на платено ниво(в чистият му вид или по схемата със златотърсачите, защото много активните сексуално хора, няма как да ги задоволи само един партньор, още повече ако е ангажиран с пране на чорапи)... Това продължава докато се находиш и остане уважението, старостта, внуците и чувството за пълноценно изживян живот... Аз не успях в първата част... Ама още не толкова късно.Благородна завист - с няколкото изречения да фиксираш формула!
Накара ме да мисля, защото тая сутрин съм на своеобразен кръстопът...Рядко стигам с първото прочитане на нещо до единодушие с автора, но при теб - с всяко следващо изречение - пиронът е точно дозабит на мястото си...
...разбира се - с "платеното ниво" ме разколеба в горните оценки, защото тук нещата се разминават с моите практически "изяви"... Лошо няма: колкото хора, толкова и виждания по въпросите... Но наистина не съм прибягвал до тоя вид усещания..., вероятно нещата са различни. Все пак, защитавам тезата, че все още - освен да си отидеш с нещо /материално/ - след някоя връзка, има хора, които не разчитат на това, но по-скоро разчитат да си тръгнат с някаква емоционална "обремененост" /в добрият смисъл/, която ни липсва в "нормалното" ежедневие /онова, сивото, което постоянно се повтаря, като ни товари и ни разсипва психически/...Та, крайно наивен би трябвало да бъде човек, за да разсъждава по подобен начин и да фаворизира /като мен/ разновидността на платеното ниво - а именно - да залага на "неплатеното ниво"...За целта, разбира се - трябва да се попадне на нещо също толкова "захлупено" - могат да го определят мнозина...
Такива /май/ не останаха /вече/, но ги има...
Кръстопътища..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеМечо брат истинската любов е толкова относително понятие (то и как да не е като думата понятие генерира в себе си относителност), че не само не може да се даде рецепта за намирането и, ами дори посока на търсене не може да се дефинира.... Обичайно хората които твърдят че са я намерили, са хора с много беден сексуален и личен живот (по критериите на бохеми като нас), които объркват понятията и обичайно визират съпруга / съпругата си, което само по себе си вече, отрича логиката на чистата, страстна, изгаряща любов...И няма как иначе. Как да вместиш страст и пране на чорапи, чувства и диария, секс и ремонт в кухнята, чувства и скандали за дреболии... Но лошо няма, важното е да са щастливи хората... Живота обаче ме научи че да търсиш перфектната половинка няма смисъл... Или по скоро да кажем - не може всички качества да се съдържат само в един човек (половинка).. За това рецептата е - намираш си един човек с който може да живееш, да става за баща / майка на децатата ти, да е материално добре (казвам добре, не богат, защото 50% от разводите са поради финансови проблеми), да няма непреодолими пороци (пиене, дрога итн), да можете да си общувате (щото няма ли диалог, семейство не става) и до там.... След това пренасяш част от сексуалният си живот на платено ниво(в чистият му вид или по схемата със златотърсачите, защото много активните сексуално хора, няма как да ги задоволи само един партньор, още повече ако е ангажиран с пране на чорапи)... Това продължава докато се находиш и остане уважението, старостта, внуците и чувството за пълноценно изживян живот... Аз не успях в първата част... Ама още не толкова късно.
Добре казано. Перфектни хора няма.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеИнтересно е ако намери няколко любови едновременно. Космо е експерт. Обаче го няма. Тя сама ще трябва да реши до кой експерт да се допита. Защото живота си е неин
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТенк ю съм!
Само в замунда торент тракера имам рег., та за другия няма да мога.
------------------------------------------------------
Старчокът пак ме изнервя постоянно. Вчера му правих по препоръка на една близка сладкиш с ананас, щот' домъкнал 1 ананас в къщи и ми го тръшнал.
Та, накратко му спретнах 2 бързи "манджи" - като ще кажа само другата, понеже не съм оторизирам да давам рецептата за сладкиша с ананас.
И мислех да му правя скамби върху ананас. Ходих в една верига Х да търся скамби ( рачешки опашки ), то няма и му взех рулца от раци, ама то тая гадост мога да я правя само кат' спагети. Т.е. грабваш ги в тенджера с вряща вода и за 2-3 мин. се бъркат с една вилица докато станат на спагети. После рязко по студената вода и в хладилника за 15 мин.
През това време му сварих и малко замръзен грах, че нямам от консерва. Пак същия фокус и през това време се кълца на кубчета ананас и малко пъпеш му натрясках вътре.
Слага се и малко лук, сварен с граха, сол и черно пиперче.
После се вадят след 15 мин. охладените рулца от раци ( вече като спагети ), заедно с граха и всичко се омесва с кубчетата ананас и пъпеш. Ръгнах му млечен сос с кофичка кисело мляко и накрая му изхаках 1 дресинг с мед, ама се оказа малко.
Та, днес една друга близка ми вика да го подсладя още малко с 1/2 чашка прясно мляко и хакнах 2 лъжици захар още и стана работата. Накрая се ръсят и кокосови стърготини, малко зехтин/олио, малко изцеден лимон или оцет, соев сос, ако има - кат' няма сол пак.
Бе, ей така изглежда, за който го интересува как изглежда: http://luluto.blogspot.com/2011/10/blog-post_23.html
И изял си само малко от сладкиша и това, щот' все го болели зъбите.
Иначе домъкнал 40 кила круши и сега има 3 касетки и му викам да ти направя ли 1 коблер с круши, щот' ще се развалят до няколко дни. А, сладкишът ( коблер-чето ) става готино. И му викам или ги раздавай на комшиите или трябва на нещо да се правят/консервират.
И той ми се направи на двИздъ, че му било "твърдо" 1 парченце от пъпеш в предястието и пак го заболял зъба.
Викам: "Опаа ... Тате, не позна! Цяла седмица нагъваш пъпеши и досега не ти бяха твърди. Викам нещо много ти е двоен стандарта и сега за 2-ри път го отсвирвам 3 дена да се спасява, щот' нещо се опитва да се катери там, дет' никой не се е качвал още - демек на главата ми.
Щом салата ( със снимки от линк-а ) от рулца с раци, ананас, пъпеш и грах му е "твърда" - да вземе се оправя в следващите 3 дни.
-----------------------------------------------------------------------
Чиърс на бебетата сладки!
Да си пожелаем готина Олимпиада ( да е мирна и много медали за наш'те )
Ай, за Империята и достойно представяне ( БГ-то )
Здравей бат Маранди. Тия круши що не ги туриш за ракия. Малко са ама пак.
Иначе си станал много добър кулинар. Сега това е модата - където и да ида по приеми и коктейли на челно място са ястия коиот смесват вкусовете и представляват микс от принципно несъответсващи си храни... Онзи ден чдох сини сливи увити в бекон, като яхнийка с някакъв червен сос. Масово стават салати с ананси, манго, съчетани с меса, риба и зеленчуци... Аз малко не съм добре със стомаха та някои от тези храни не ми понасят па от как спряха сулфагванидина се мъча с разни имодиуми.......Ходих тия дни за малко до морето. Голяма селяния, голяма простотия... Успяхме да си съсипем черноморието. И тия туристи дето идват от чужбина са толкова нисък клас... Яд ме е че липсата на политика в туризма, успя да ни изгони и сега вместо да си пием бирата в Несебър, трябва да ходим по Халкидики и Анталия...
Днес са ме канили едни приятели на рожден ден на детето на единия. Ще го правят в една нова боулинг зала. Аз боулинг не съм играл от поне 10 години, а в България никога не съм играл.
Сега сутринта чакам фирмата дето чисти из нас че е станало голяма кочина. Ама те като дойдат и трябва да се изнасям че става голяма свинщина. Ще си купя два вестника и ще ида до една кръчмичка в Бояна. Там ем е по хлад, ем е по тихо. Ще хвърля некоя бира и ще видя новините..
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Само в замунда торент тракера имам рег., та за другия няма да мога.
------------------------------------------------------
Старчокът пак ме изнервя постоянно. Вчера му правих по препоръка на една близка сладкиш с ананас, щот' домъкнал 1 ананас в къщи и ми го тръшнал.
Та, накратко му спретнах 2 бързи "манджи" - като ще кажа само другата, понеже не съм оторизирам да давам рецептата за сладкиша с ананас.
И мислех да му правя скамби върху ананас. Ходих в една верига Х да търся скамби ( рачешки опашки ), то няма и му взех рулца от раци, ама то тая гадост мога да я правя само кат' спагети. Т.е. грабваш ги в тенджера с вряща вода и за 2-3 мин. се бъркат с една вилица докато станат на спагети. После рязко по студената вода и в хладилника за 15 мин.
През това време му сварих и малко замръзен грах, че нямам от консерва. Пак същия фокус и през това време се кълца на кубчета ананас и малко пъпеш му натрясках вътре.
Слага се и малко лук, сварен с граха, сол и черно пиперче.
После се вадят след 15 мин. охладените рулца от раци ( вече като спагети ), заедно с граха и всичко се омесва с кубчетата ананас и пъпеш. Ръгнах му млечен сос с кофичка кисело мляко и накрая му изхаках 1 дресинг с мед, ама се оказа малко.
Та, днес една друга близка ми вика да го подсладя още малко с 1/2 чашка прясно мляко и хакнах 2 лъжици захар още и стана работата. Накрая се ръсят и кокосови стърготини, малко зехтин/олио, малко изцеден лимон или оцет, соев сос, ако има - кат' няма сол пак.
Бе, ей така изглежда, за който го интересува как изглежда: http://luluto.blogspot.com/2011/10/blog-post_23.html
И изял си само малко от сладкиша и това, щот' все го болели зъбите.
Иначе домъкнал 40 кила круши и сега има 3 касетки и му викам да ти направя ли 1 коблер с круши, щот' ще се развалят до няколко дни. А, сладкишът ( коблер-чето ) става готино. И му викам или ги раздавай на комшиите или трябва на нещо да се правят/консервират.
И той ми се направи на двИздъ, че му било "твърдо" 1 парченце от пъпеш в предястието и пак го заболял зъба.
Викам: "Опаа ... Тате, не позна! Цяла седмица нагъваш пъпеши и досега не ти бяха твърди. Викам нещо много ти е двоен стандарта и сега за 2-ри път го отсвирвам 3 дена да се спасява, щот' нещо се опитва да се катери там, дет' никой не се е качвал още - демек на главата ми.
Щом салата ( със снимки от линк-а ) от рулца с раци, ананас, пъпеш и грах му е "твърда" - да вземе се оправя в следващите 3 дни.
-----------------------------------------------------------------------
Чиърс на бебетата сладки!
Да си пожелаем готина Олимпиада ( да е мирна и много медали за наш'те )
Ай, за Империята и достойно представяне ( БГ-то )Last edited by marandi; 28.07.2012, 00:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТи изгледа ли филмите дето ти ги препоръчахме със Серго?
Единият точно илюстрира статията ти.Доколкото си спомням, започваше с реплика (перифразирам); Залезът на една имерия започва тогава, когато отделният човек започне да се стреми към лично щастие. Успехът на империята не е обвързан с доктрина за лично щастие.
Записах ги в някакъв файл някъде, но понякога и моята организация търпи критика, понеже от тогава досега не успявах да заделя 5 часа спокойствие.
Този път ще ги засиля директно в папка уорк на десктоп-а и този уикенд ще ги изгледам.
П.П. Съжалявам, но понякога не успявам да смогна.
Благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеМадам Шъ,
голяма киноманка си - кефиш
П.П. Довечера е откриването на Олимпиадата, ще се гледа ли?
Чиърс-а дан' забрайкам.
Единият точно илюстрира статията ти.Доколкото си спомням, започваше с реплика (перифразирам); Залезът на една имерия започва тогава, когато отделният човек започне да се стреми към лично щастие. Успехът на империята не е обвързан с доктрина за лично щастие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеСпри да я търсиш и ще я намериш истинската любов.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеПокрай темата "Атенататът на летище Бургас" се присетих за няколко хубави филма на тема политика/тероризъм, но не ми се спамеше там. 100% сте ги гледали, но..:
голяма киноманка си - кефиш
П.П. Довечера е откриването на Олимпиадата, ще се гледа ли?
Чиърс-а дан' забрайкам.
Коментар
Коментар