If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Хайде да се пусна пак тук, за да покажа – как съм решил от гърците да направя българЕ.., ама – истински българЕ!
Пускам ви едно клипче, като ще помоля да се концентрирате върху играта на 4-ма млади мъже…, ей – НЕЩО ТАКОВА /сиртаки – вероятно така се нарича…/ се опитах да се уча в една таверничка на Паралия..., но при мен е така: при първи опит почвам да плета стъпките, нищо, че хващам що-годе такта… Не е много сложно, но трябва човек да е поиграл повече…Пък, човек като опита от узото им от каничката – леко набира смелост…, ама и те са усмихнати – никой не мисли да те гледа накриво, напротив – окуражават чужденците, ако опитват техните танци…Просто си живеят живота…
Ония стъпки, при мелодии в по-бавното темпо - ги хванах веднага: ляв – стъпка пред десен, ляв – встрани, после същото и с десен крак /и разни допълнения в стъпките, ако усетя, че трябва да запълня дадено движение/…, супер се получава…
Проблемът беше приблизително този – с онова, което играят 4-мата мъже, около 23-тата минута на клипа тук…http://www.youtube.com/watch?v=UeI5k...eature=related Плетох крака, за да хвана стъпката с още двама, но не ми се получи: оставих ги да си играят….И – като ми дойде наум да опитам с Еленино хоро – сам – абсолютно съвпадна тактът с мелодията… Така, докато плетях тяхната стъпка, като почнах с Еленино – веднага привлякох вниманието на едни 5-6 човека да ми следят краката, че и запляскаха с ръце… Къде са виждали те толкова динамична стъпка? И усетих едно особено внимание /може би си въобразих, че е възхищение/, но определено – направих реклама на нашите танци……
...като ги загледа човек – добре играят, но ми се струва, че е школувано някъде, но е бавничко в сравнение с Елениното… – не са обикновени празнуващи /четиримата играчи от клипа, пък и играят около 2 минути, докато Елениното се скача от 10 нагоре…, когато кръвта ни заври…/, а примерът ми е в първо приближение, но усмивките – определено винаги са дружелюбни – не само по клиповете…
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Виждаш ли, виждаш ли колко е важно да се познава пунктуацията?
Вместо запетаятаточката щеше да беше на место - без двусмислия.
Ето:
Пеликани. Фламингото още ги нямаше.
Обяснение:
"Пеликани. (точка, край на изказването, декларация). Фламингиге още не са дошли".(ново изречение, не е свързано чрез запетая с предишното изказване)
Върхът е последният един процент усилия. Без него е нещо средно.
Съгласих се!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Чичо, голям късмет си извадил. В най-големите жеги си бил на прохлада, високо горе в планината. Направо си за завиждане.
П.П. Силно се надявам да се възстановиш до октомври, щото си обещал да ме водиш на плаж у Португалия /оня там, дето имал много "ш"/?
1.А представяте ли си в най-голямата жега ,да ти се працака климатика на колата и да ти кажат,че ще стане след седмица
2.Ako след 10-на дни започнат застудявания и валежи,да знаете ,че Вихрен се уплашил и не иска да го покоря.
3.Случи ли се и 2.,гответе се да ми присъдите почетна титла по каръщина
Космо аз отдавна съм казал , че последните три години не са бизнес и предприемачество. Парадокс е , но когато го правиш вместо да спечелиш губиш. Затова по ти е изгодно да не работиш. Замразил съм няколко проекта и бавно я карам на ренти , дивиденти и малко наеми и малко преподаване. Ха наздраве с малка ракия и салата печени чушки
Ще влача най-голямия подарък - шлифер Бърбъри.Модел от 42-ра година.Оня на Хъмфри Богарт от Казабланка.От този филм насетне това е мечтата на всеки що годе успял мъж по света.
Нещо като малката черна рокля на Шанел.
А този мой жест дори и в UK ще ме направи център на .....там, какво беше.
Виждаш ли, виждаш ли колко е важно да се познава пунктуацията?
Вместо запетаятаточката щеше да беше на место - без двусмислия.
Ето:
Пеликани. Фламингото още ги нямаше.
Обяснение:
"Пеликани. (точка, край на изказването, декларация). Фламингиге още не са дошли".(ново изречение, не е свързано чрез запетая с предишното изказване)
Върхът е последният един процент усилия. Без него е нещо средно.
Брей,
че си "критичен", бря
ТНМ-чева е една от най-грамотно пишещите. Как на нея й видя грешките, а на Зарко - "майсторът на късият разказ" не ги видя?
Дет' даже и с тълковен речник и Енциклопедия Британика под възглавницата, пак не мо'е се вдене 2 месеца какво е искал да каже и трябва да се викат 2 стада с лингвисти и езиковеди.
Здравейте хубавици, тигрици, бабини цици( това последното е за благозвучие.....) и мужици.....
Бях 7 дни на Рила и се скапах от ходене....
Като ви чета постовете пак на ядене , пиене а Космо и на третото сте наблягали.
Имам 2-3 хубави снимки, но ще чакам да премине еуфорията от Зарковите , за да се забележат....
Дано днес да е последният жарък ден за годината.....Не че ми пука, но жаля работещите...
Чичо, голям късмет си извадил. В най-големите жеги си бил на прохлада, високо горе в планината. Направо си за завиждане.
П.П. Силно се надявам да се възстановиш до октомври, щото си обещал да ме водиш на плаж у Португалия /оня там, дето имал много "ш"/?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар