IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мъдри мисли за парите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Men, it has been well said, think in herds; it will be seen that they go mad in herds, while they only recover their senses slowly, one by one.”

-Charles Mackay, Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• На мен най много ми харесва една реплика на Тодор Колев от Опасен чар - Парите са тор, от която никнат красиви цветя.

Коментар

• Ако искаш да запазиш своите пари никога не давай ги на Джадая ти .

Коментар

• "You get recessions, you have stock market declines. If you don't understand that's going to happen, then you're not ready, you won't do well in the markets." - Peter Lynch
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Не само с мисли се привличат пари, а ето как:

http://www.bradva.bg/bg/article/arti...5#.V6m_OPl96Uk

Коментар

• Парите имат значение когато ги нямаш и нямат значение когато ги имаш

Коментар

• Нещо свежо за ценители

Пред огледало стои мъж и се гледа. И си мисли: - Леле, какви са ми тънки и криви краката, а шкмебето ми почти до коленете, плешив съм като билярдна топка... Обръща се и гледа на леглото, чакащата го прекрасна девойка, която го гледа влюбено. Отново гледа в огледалото, после пак гледа девойката. Така няколко пъти. После си казал: - Възможно ли е чак, толкова да обича парите....

Коментар

• Нещо от John Paul Getty

.
                  Attached Files
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
                    Парите трябва да се управляват, а не да им се слугува. - Сенека
                    Нема лабаво при стоицизма, а ми се иска да го допълним така "мъдрите мисли не правят парите"
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Парите трябва да се управляват, а не да им се слугува. - Сенека

Коментар

• When stocks are attractive, you buy them. Sure, they can go lower. I've bought stocks at $12 that went to $2, but then they later went to $30. You just don't know when you can find the bottom
                        -Peter Lynch

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                          да не би да искаш да кажеш инфлация
                          Не, писал съм дефлация. Или да го кажа така:
                          1. след Наполеоновите войни, Англия е имала много голям дълг, може би над 200% на БВП /"може би" защото сметката за БВП е правена над стотина години по-късно/
                          2. Англия е следвала целенасочена политика на дефлация /което в тези години е означавало непромяна на курса към златото от преди войната, което е водело до лек спад на цените при нарастваща продуктивност, впрочем и на заплатите!/ напук на някои от по-известните икономисти по това време - Рикардо, както и напук на масови протести срещу кризата, която естествено се получила
                          3. Дългът е спаднал
                          Last edited by Pronto; 03.06.2016, 14:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                            Когато е бил жив Адам Смит, го е нямало примерът на след-Ватерловска Англия.
                            Която го е решила с дефлация.
                            да не би да искаш да кажеш инфлация

Коментар

• "I constantly see people rise in life who are not the smartest, sometimes not even the most diligent, but they are learning machines. They go to bed every night a little wiser than they were when they got up and boy does that help, particularly when you have a long run ahead of you... so if civilization can progress only with an advanced method of invention, you can progress only when you learn the method of learning. Nothing has served me better in my long life than continuous learning. I went through life constantly practicing (because if you don’t practice it, you lose it) the multi-disciplinary approach and I can’t tell you what that’s done for me. It’s made life more fun, it’s made me more constructive, it’s made me more helpful to others, and it’s made me enormously rich. You name it, that attitude really helps." - Charlie Munger

Коментар

• "Парите променят човекът кат` тако`а..."

Паулу Коелю

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X