If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Докато го няма Космо избързвам да кажа една история от тийнейджърските години. Едно момиче от тайфата ни покани у тях си на рожден ден. Беше голяма купонджийка. Предварително ни обработи, че нейните старци само ще се погрижат за яденето и пиенето и ще се разкарат. Бяхме по на около 14тина години. Партито си почна съвсем като хората. Рожденичката си прие подаръците. Майка и подреди масите. Баща и остави пиячка, след което двамата се извиниха културно и наистина се разкараха. На секундата скъсахме синджиря. Изпотрошихме всичко що имаше за изпотрошаване. Изпоцапахме и обърнахме всичко с главата надолу. Някои се изпонапиха за пръв път и не винаги успяваха да отидат до където трябва за да избълват отровата. Накрая на купона повечето гости се бяха разотишли и бяхме останали няколко човека. Имах чувството, че приятелката ни е в голяма беда и като се върнат нейните ще я нарежат на тънки резени за да умре бавно и мъчително. Както си седяхме тя с натъжено лице каза:
- Офф, сякаш не всички успяха да се поотпуснат и да се забавляват както трябва.
Докато го няма Космо избързвам да кажа една история от тийнейджърските години. Едно момиче от тайфата ни покани у тях си на рожден ден. Беше голяма купонджийка. Предварително ни обработи, че нейните старци само ще се погрижат за яденето и пиенето и ще се разкарат. Бяхме по на около 14тина години. Партито си почна съвсем като хората. Рожденичката си прие подаръците. Майка и подреди масите. Баща и остави пиячка, след което двамата се извиниха културно и наистина се разкараха. На секундата скъсахме синджиря. Изпотрошихме всичко що имаше за изпотрошаване. Изпоцапахме и обърнахме всичко с главата надолу. Някои се изпонапиха за пръв път и не винаги успяваха да отидат до където трябва за да избълват отровата. Накрая на купона повечето гости се бяха разотишли и бяхме останали няколко човека. Имах чувството, че приятелката ни е в голяма беда и като се върнат нейните ще я нарежат на тънки резени за да умре бавно и мъчително. Както си седяхме тя с натъжено лице каза:
- Офф, сякаш не всички успяха да се поотпуснат и да се забавляват както трябва.
Иначе да се похвале, вчера пак се правих на бавачка докато дъртите ( родителите ) къркат и некво русо ангелче на 6 годинки пак ми се метна на врата.
И викам сядай рожбичка на бара и ще си къркаме заедно, щот' я гледам че сокчето й свършило и викам смигам на бармана и викам за нея същото знаеш на коя сметка.
Та, лапето раздвижено и обича да танцува и аз й показах някои неща, че чак и десен шпагат й отрясках и не успях да разстегна тоя път ( щот' днес съм добре ). Тя па взе да се търкаля по земята да ми показва, че може да прави мост. А, бе викам не си цапай дрехите, че майка ти ( дет' не я познавам после ще ме подгони с точилката, щот' трябва да те пере - хихи )
Та, после стигнахме и до рисуването и викам нарисувай ми нещо. Тя ми нарисува 1 къща, облаци, трева, цветя, комин и пушек. И аз я насочвам, това няма ли да ми го нарисуваш и т.н. Накрая стигнахме и до дъгата и тя ме пита дъга да ти нарисувам ли. И аз й викам винаги ще рисуваш ДЪГА.
Та, неуверената детска ръка и т.н. я ясна и после от листа тя тръгна да ми прави ракета. Баща й ( с него се познаваме поне ) и той я придърпа и й направи някакво подобие на самолет, ама то не може да лети.
Че аз го преправях набързо от това дет' й дал тати за "самолет". И взех да целя една точка от едно вътрешно дърво. И малката търчи да ми връща ракетата, ама тя като падне и все си разваля геометрията, че я балансирах за ляво/дясно нагоре, надолу като център на тежестта. Отсрани сигурно съм изглеждал като крейзи, понеже като падне ракетката и аз само тръскам наляво-надосно, напред-назад, колкото да й оправя центъра на тежест. И цялата работа за 3-4 секунди и после нов опит да улучим целта, колкото да оправя стабилизаторите, дет' тати не ги й е направил. Бях добавил 3 стабилизатора за ляво дясно по крилата и кърмата и един за център на тежестта при носа. Плюс едни други подобрения уж. И тя като падне ракетка и се размазва и тряя да я правя наново и то на заварено положение, демек тати го е правил това и тя си криви по дефолт, щот' калпаво сгъната.
И почти на 2-3 пъти успях да уцеля точката от около 7 метра разстояние, която й казах, че ще целим но не достигнаха 2-3 пръста, или долу или встрани. Както й да е, че 2-3 пъти ракетката отиде и по съседните маси и разни каки й я връщаха.
Та, после я учих как да замахва със самолетчето и то да лети, т.е. да се плъзга по въздуха, а не да го забива с рязко движение. И лапето цяла вечер търча напред-назад да го мята и накрая успя да почне да си го балансира сама след всяко хвърляне и да го накара да лети. И то па детската ревност е ужас и идваше постоянно да казва, колко метра е успяло да измине ракетката, че аз бях седнал при техните ( родителите им ) и слушах поредни велики глупости, че някой имал 100 дка "мъгла" в Арбанаси. И аз му викам - имай си ги, щот' му казах дай ми поне номер на скица само, а не да ти правя просветни събрания и да ти кажа дали това има въобще пазар в момента.
Малката ми обеща, че ще научи едни танцови движения с ръцете, които й казах, т.е. ще ги тренира пред огледалото.
И накрая като си тръгваха с техните - тя ме пита кога ще се видим пак. И аз само се усмихнах и й казах нищо не мога да обещая, но ако Господ е решил ще се виждаме пак.
П.П. Та, това е накратко случката след дъжда докато стигна до кръчмата на един приятел да му кажа едно ЧНГ, братле!
Чиърс!
Раздуйте някоя история и вие - Космо да не се покрива, той има талант, ама не прочете романа, който му препоръчах да си дооправи стила и да стане "новия" Х.Робинс - Разказвачът, той точно за писане и да е в типично негов стил. Дано някой ден намери 2-3 часа да обърне книжлето.
Mаранди, вземи се цери, че като те слушам/чета..много е възможно да си пипнал пневмония. Тази гадост може да протича и без висока температура- личен опит.
Русото със сигурност с калцирани бели дробове, както го водят докторята, ако ми направят снимка.
Ама, т'ва беше отдавна докато разцъквахме едно мачле в една неотоплена зала на -4 градуса и дет' ти излиза дъх от устата. И един селинджър тогава ме извади от строя с едно зверско влизане в гръб, щот' кат' им нанизваш гол след гол и ония мислят как да те извадят тъпите селски кипри. Та, тогава аз направих простотията загрял от мача да седна да ги доизгледам още 30 мин. гол до кръста и без тениска, понеже водехме с моите голове дотогава и тия не успяха да наваксат разликата.
Та, там се прецеках сам, ама т'ва беше отдавна
Благодаря ти за загрижеността - Господ си знае работата, когато-тогава! Дотогава Иху & Ахууу ... и толкоз.( Аааа...-Ууу..., както сега младите го водят на жаргон )
Mаранди, вземи се цери, че като те слушам/чета..много е възможно да си пипнал пневмония. Тази гадост може да протича и без висока температура- личен опит.
Вчера тук некъв дъжд подкара и ся обърна на сняг, ама слаба работа. И аз кат' видна шматка, която е болна се опънах пеша да се мокря кат' кокошка от дъжда. Кефа си беше неземен, не знам защо го обичам толкова дъжда и никога не нося чадър.
Та, пак намокрих краката, че то ся едни тъпи джапанки правят, демек обувки, дет' пропускат, ама от кефа на душата по-високо нЕма.
Русото е хепи!
Вчера докато се размазвах в едно кръчме по едно време и тая песничка забиха.И аз се чудех, а бе т'ва навремето го свирех на китара, ама как беше и стадо пиянки голямо хилене се хилеха, че се усетих, че взех да се напрягам да чуя парчето и викам Русо я заеби. Та, яко край и токоз. Нема Дончо, нема недей.
Поздрав за именниците ни - да са ни живи и здрави и Иване/Иванке да ви плющи, която/който ви хване .... ви си знаете, де, защото плющянето е Здраве и ви го пожелавам - хихи
.... Давай го по-внимателно, щото се охарчихме покрай Коледа и Нова Година /групичката от "30+ "/ и ще ни бъде малко трудно да съберем пачките за откупа
Еее, ама никак не можеш да се концентрираш (по това време - очевидно още не са те събудили по подходящИЯТ начин......, баси, и несъобразителните мъже, ДЕТ СМЕ...)....
Охарчили, или - не: нали знаеш, ти - и няколко други дами - само като свирнете - и сме набрали средствата..., може по контейнерите да ходим, но дет-що има недвижимости - ШЕ прехвърлим на пиратите..., баси изнудвачите... Така де, схемата е ясна - ШЕ го освободим, а после ШЕ им разкажем игрите, но само ако някоя от вас - с голата (си) гръд - ни поведе срещу ония скапаняци, там (нали помниш картината на Йожен дьо Лакроа - на народа му трябва водач/КА.... )...
Поздрави!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Ъммм, хммм!
Теб сомалийските пирати пропуснаха да те "опушат", но гледам, си се засилил към територията на местопребиваване на Малайския тигър. Давай го по-внимателно, щото се охарчихме покрай Коледа и Нова Година /групичката от "30+ "/ и ще ни бъде малко трудно да съберем пачките за откупа
Ц Ц Ц що свят съм обиколил. Преди десет години по това време бях в Сандакан, ама не знам що се казва така и дали има връзка със Сандокан мале с двата ножа
Добър ден, Мечо!
Добър ден, тайфата!
Честит имен ден на именниците! Да са ни живи и здрави, да ни радват, да ни правят щастливи и да подновят името си с много внуци и правнуци!
Добър ден tnm,
Една песничка третираща основния философски въпрос - можем ли да спрем времето, че и да го върнем назад http://youtu.be/-P6700m-tZ0
В Ченай (Мадрас) е лето кругль! год, за плажната ивица няма да ти разказвам, щото е дълга и широка. Не съм открил сезон 2012 щото предполагам, че край големия град плуват големи зарази. Борбата с упорити лишеи и други гадости е безсмислено жестока и неравна.
Ъммм, хммм!
Теб сомалийските пирати пропуснаха да те "опушат", но гледам, си се засилил към територията на местопребиваване на Малайския тигър. Давай го по-внимателно, щото се охарчихме покрай Коледа и Нова Година /групичката от "30+ "/ и ще ни бъде малко трудно да съберем пачките за откупа
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Добър ден, Мечо!
Добър ден, тайфата!
Честит имен ден на именниците! Да са ни живи и здрави, да ни радват, да ни правят щастливи и да подновят името си с много внуци и правнуци!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
С извинения за лирическото отстъпление: тая нощ сънувах, че жените са най-благородните създания на света, а когато въдворяват ред и справедливост - наистина са върховни и винаги печелят......
Коментар