Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение

Виж историята на Новия и Стария завет - основните религии кои-кога се формират. Задай си въпроса кой е бог Митра ( Хелиос и прочие както са го кръщавали ) и дали нас ни е нямало преди това?
Християнството, каквото официални ние изповядваме в момента ( защото имаме други Българии, приели исляма и това не е проблем ) съм го защитил с изречението да се тачи Българската църква.
Но ние не сме арабския свят, където религията да определя вътрешната им политика, а се водим Светската държава.
Прегледай и съборите на т.нар. Християнство кога и как са се провеждали. Сетил се някой, че има вече Християнство и взел, че направил първия си Вселенски събор в Софето. И що па там, че и да е първи? Рус съм и не мо'а се сетя? И техните църкви/катетедрали на кое място ги издигат, че пак не мога да се сетя? Над "езически" храмове дет' ги водиш ти, че най-лесно е да се краде История, налЕ?
Мистерия, налЕ? Гърците се попиляха да се фукат за една Олимпиада - вие ми скачате отгоре щот' ви думам право Куме в очи ( как се вика ).
----------------------------------------------
Наречеш ли се "езичник", което е преди Христа - обезценяваш себе си сам! Затова и труда ви толкова струва по Християнска Европа. Жълти стинки. Затова ви казах не се храцайте на Българи, щот' сами си го правите. Чети пак к'во съм писАл.
-------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Но Слънцето като център на галактиката ви е основен източник на енергия за цивилизацията, затова и всички възникнали религии после го имитират. Нашия Бог Тангра е друга бира, но както и да е

Ако имаш конкретен въпрос ще ти отговоря с удоволствие, но на шеметни разходки по казуси нямам толкова време, че бързам ся да подкарвам нашите 'убавци. Демек бързи препоръки по Организацията им като устройство, че и те се пощят и не знаят ко ста'а в момента .... ( па се изредиха бая и червени и бимбени ).
Коментар