IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За такива самолети :

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Текстовете й на песни са страхотни.
      За дамите, които могат да стопират дори самолет с мръдване на пръст:
      http://vbox7.com/play:f14bba55

http://vbox7.com/play:3e32263c
      Това - за стопирането на самолета - много двусмислено ми прозвуча...

Ще помоля за малко повече подробности...

http://www.youtube.com/watch?v=Rhyzd...eature=related
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
        Ина Григорова къде изчезна всъщност ? Май някъде из Америката . Пишеше и страхотни текстове за песни , сякаш най - добрите текстове на едно трио бяха нейни , а да - на "Антибиотика " .
        http://vbox7.com/play:aedf928f
        Текстовете й на песни са страхотни.
        За дамите, които могат да стопират дори самолет с мръдване на пръст:
        http://vbox7.com/play:f14bba55

http://vbox7.com/play:3e32263c

Коментар

• Кнут Хамсун, Д. Лондон. Ърнест Х... , М . Горки са четиримата големи , които много са живели, били са се, пили, е... и след това са писали. Живота им е пълен с приключения. Тази мисъл е много вярна

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Кажи Космо- тези каки много ли се представиха, че им даде Лада1500. Големи мастерици ли бяха. Винаги разказите и понягога откъси от романи са се пускали първо в списамия, а сега в сайтове и блогове. Един вид тестване на читателя. Например Стареца и морето на Ърнест... му е бил поръчан разказ от сп. Плейбой, а като е започнал да го пише е станало повест и го е пуснал пак там- супер мъжкарска история- върви със зайчетата
            На чичо ти Ърнест /Хемингуей/ му харесвам една мисъл за алкохола:

"Алкохола за мен има социална функция" Помага ми да забравя колко идиоти има наоколо "

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Абе в анонимен форум е лесно човек да пише истини... Обаче в живота с истинското ти име трудно да ги пишеш тия работи, защото тогава си носиш отговорността за думите и делата и трябва да намериш баланса - щото няма смисъл да издадеш един роман от който да не спечелиши един лев, но да ти се наложи да подържаш 10 човека охрана за да не те свитнат хората коиот си описал в него.. Тънка е границата.. Виж какво стана с Георги Марков, Георги Стев, тая рускинята Политковская... А аз не мога да лъжа. Това не го научих и много си патя в живота.
              Да е анонимен, да е анонимен
              КОЛКО ДА Е АНОНИМЕН
              Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Интерсна тема сте заформили.
                Интелигентната вулгарност на 90-те ми допада. Имаше едно списание "Егоист"- от него тръгнаха доста от популярните сега писачи. Лично на мен ми липсва Ина Григорова .

От класиците Константин Константинов е донякъде градски писател.
                Ина Григорова къде изчезна всъщност ? Май някъде из Америката . Пишеше и страхотни текстове за песни , сякаш най - добрите текстове на едно трио бяха нейни , а да - на "Антибиотика " .
                http://vbox7.com/play:aedf928f

Коментар

• Кажи Космо- тези каки много ли се представиха, че им даде Лада1500. Големи мастерици ли бяха. Винаги разказите и понягога откъси от романи са се пускали първо в списамия, а сега в сайтове и блогове. Един вид тестване на читателя. Например Стареца и морето на Ърнест... му е бил поръчан разказ от сп. Плейбой, а като е започнал да го пише е станало повест и го е пуснал пак там- супер мъжкарска история- върви със зайчетата

Коментар

• Интерсна тема сте заформили.
                    Интелигентната вулгарност на 90-те ми допада. Имаше едно списание "Егоист"- от него тръгнаха доста от популярните сега писачи. Лично на мен ми липсва Ина Григорова .

От класиците Константин Константинов е донякъде градски писател.

Коментар

• Не е съвсем така- в литературата има традиции- ти нали знаш за псевдонимите. Има случаи във франция писатели печеят със псевдоним наградата Гонкур и до края не си разкриват истинското има. Да тези ги убиха, но царя на тези романи си умря от собствена смърт- от пиене с кеф на водка. Когато човек е умен знае как да го направи

Коментар

Ясно, но тук в разказите ще си по добър - пробваи се приятел
                        Не харесвам разкази... По скоро рядко някой да ми хареса.. Аз обичам завършените призведения.. Някак разказа е като една снимка, а аз обичам да гледам цели абуми и касетки със записи от сватби и балове... Образно казано.... Още повече не обичам сюжети коиот се развиват в кратък период от време... Обичам нещата да са разположени във времето за да следя някакво развитие на събитията и героите, за да мога да си обясня постъпките им... Иначе става малко - като един повръща на улицата, залита и псува хората и ние си казваме че е алкохолик и пияница... Аз по скоро търся отговора на въпроса какво го е докарало до тук, дали не е болен, дали това не е начина да се бори със системата.. А разказа би спрял с арестуването на героя....

Коментар

Може би от класиците най големия майстор на късия разказ е Чехов, но има и много други. Това за романа добре си го намислил Космо, но можеш да започнеш с разкази и да ги пускаш тук да ги четем- добре връзваш случките с измислицата и ги разказваш
                          Абе в анонимен форум е лесно човек да пише истини... Обаче в живота с истинското ти име трудно да ги пишеш тия работи, защото тогава си носиш отговорността за думите и делата и трябва да намериш баланса - щото няма смисъл да издадеш един роман от който да не спечелиши един лев, но да ти се наложи да подържаш 10 човека охрана за да не те свитнат хората коиот си описал в него.. Тънка е границата.. Виж какво стана с Георги Марков, Георги Стев, тая рускинята Политковская... А аз не мога да лъжа. Това не го научих и много си патя в живота.

Коментар

• Ясно, но тук в разказите ще си по добър - пробваи се приятел

Коментар

Какви учебници си издавал Космо. Да писането е за удоволствие и слава, когато си добър
                              За банки, кредитиране, финасов анализ базиран на проформа данни. По скоро това са помагала поръчвани от конкретни финансови институции за обучение на персонала им, а също така ги ползвах и при моите лекции..

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                                Наистина е майстор Елин Пелин . През 80 -те издадоха 5 тома с всичките му произведения и аз ги " изядох " буквално . Само , че той разказва за българското село и нравите там , а ти като достоен негов наследник - за градския живот . Но така е - всичко с времето си . Жалко , че днес даже се чуват гласове , да не се изучават някои от най - известните му разкази в училище / както и Вазов / . Ако това стане , и малкото по - млади , които са го чели , ще станат още по - малко . Отново всичко с времето си , ще кажат някои , но дори и писани преди десетилетия , те разказват за общочовешки неща и ценности , които са валидни и днес . Велики писатели .
                                Влизам само да се съглася с Ринчето и пак излизам с опцията изход от сайта,че съм много зает!

Коментар

Working...
                                X