If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
"По какво си личи?" - питаше нарушилият правилата...
1. Той беше спрял върху част от пешеходната пътека, а не както твърди, че е след нея - обърнете внимание, че той е върху част от пътеката, боядисана в червено.
2. Обърнете внимание на двете ПЪТНИ ленти (когато се подхожда към мястото на нарушението), които СА БОЯДИСАНИ В ЧЕРВЕН ЦВЯТ (те са част от ПЪТНАТА МАРКИРОВКА..., тоя е и далтонист, ако не знае откъде идва) - по продължение на около 50 метра, непосредствено преди "легналият полицай" - и това ако не означава пешеходна зона, тогава - кое би означавало?
3. Целият РусИ знае, че именно там е пешеходна зона пред Халите, дълго време е било сериозно натоварено кръстовище, преустроено в Т-образно, след което виждаме в какво е превърнато..., а и онова, което се коментираше по-долу е съществено, а именно, че освен да пречи на пешеходците - водачът сериозно би затормозил евентуално предприети спасителни операции, тъй като нагоре (по пешеходната зона) всички странични улички са тесни и не биха били полезни в това отношение.
Коки, извинявай, че тезата ми противоречи на твоята, но това е моята истина.
Е такова нещо няма в правилника. Така може да тълкуваш всяко разстояние между пешеходни пътеки. Тогава всичко става кръщовище. Пътеки между две кръстовища също ще се тълкуват по аналогичен начин. Просто маркировката е грешна и човека е прав.
Между двете пътеки има улица.
Кой ти говори за разстояние изобщо между две пешеходни пътеки?
Аз исках да кажа, че двете пешеходни пътеки очертават само края на продължението на най-големия тротоар у РусИ - главната /не знам как и викат, във Варна е Гизме/ Та съгласно закона щом е продължение на тротоар си е пешеходна пътека, независимо че не е стигнала на Оргахим боята. Може да греша. Инак този див селянин с Бимвето ми е крайно неприятен.
Пешеходните пътеки ( тези които се тълкуват като продължение на тротоара) са маркирани със зебра. Щом няма зебра не е такава.
Аз го разбрах Наивника, но той май не се изрази добре или по-скоро не обясни какво има предвид.
Той иска да каже, че пешеходните пътеки са продължение на тротоарите. Щом пешеходните пътеки са две, то това означава, че между тях има път, ако и той да е продължение на пешеходна улица.
Т.е. участъка между двете пешеходни пътеки е част от кръстовище, а на кръстовище е забранено да се спира.
Наивник, прав ли съм в разсъжденията си относно твоя пост?
Е такова нещо няма в правилника. Така може да тълкуваш всяко разстояние между пешеходни пътеки. Тогава всичко става кръщовище. Пътеки между две кръстовища също ще се тълкуват по аналогичен начин. Просто маркировката е грешна и човека е прав.
Аз исках да кажа, че двете пешеходни пътеки очертават само края на продължението на най-големия тротоар у РусИ - главната /не знам как и викат, във Варна е Гизме/ Та съгласно закона щом е продължение на тротоар си е пешеходна пътека, независимо че не е стигнала на Оргахим боята. Може да греша. Инак този див селянин с Бимвето ми е крайно неприятен.
Грешиш. Ако беше така зебрите нямаше да са прекъснати.
Аз го разбрах Наивника, но той май не се изрази добре или по-скоро не обясни какво има предвид.
Той иска да каже, че пешеходните пътеки са продължение на тротоарите. Щом пешеходните пътеки са две, то това означава, че между тях има път, ако и той да е продължение на пешеходна улица.
Т.е. участъка между двете пешеходни пътеки е част от кръстовище, а на кръстовище е забранено да се спира.
Наивник, прав ли съм в разсъжденията си относно твоя пост?
Спрямо пешеходните пътеки той е спрял както трябва, макар че бронята на автомобила леко застъпва пътеката, но да не издребнявам..
Въпросът е дали това е кръстовище или не.
Според мен е.
По неговата логика, както сега бул. Витоша е затворен за МПС, някой да вземе да ми спира на кръстовището бул. Витоша и бул. Патриарх Евтимий. (бакшишите го правят от време на време, но са вътре в колите)
Ама едва ли ще посмее с "Р" регистрация да се отваря.
Сакам да речем, че според закона тва между очертаните пътеки също е пешеходна пътека, щот е продължение на тротоар /пешеходна зона/
мое ли сложа край на спора с цитат от закона:
54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
Та т.нар тюфлек е в нарушение
Спрямо пешеходните пътеки той е спрял както трябва, макар че бронята на автомобила леко застъпва пътеката, но да не издребнявам..
Въпросът е дали това е кръстовище или не.
Според мен е.
По неговата логика, както сега бул. Витоша е затворен за МПС, някой да вземе да ми спира на кръстовището бул. Витоша и бул. Патриарх Евтимий. (бакшишите го правят от време на време, но са вътре в колите)
Ама едва ли ще посмее с "Р" регистрация да се отваря.
мое ли сложа край на спора с цитат от закона:
54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
гълъбче какво кръстовище ти е в главата .А може би щото куките така казват.Точно там няма никаква кръстовище.Тая ул.Александровска която продължава надолу е прекъсната ,като са я разделили с изградена алея .И като се има предвид това, къде го виждаш това кръстовище? http://www.vbox7.com/play:f2babbc6#commentTopИ на тая улица ,,Цар Освободител''де е спрял тоя образ не е еднопосочна ,а е двупосочна като м/.у нея е точно тая алея за която ти пиша.
Сега, вие у русинско на алеята не знам какво му казвате, но ние у софийско си имаме Алея Яворов и по нея яко се движат абтомобили.
Друго - на видеото от 4,50 до 4,58 минута се вижда, че отсрещната страна на автомобилното платно има бордюр, който има скосявания за детски и инвалидни колички.
Да кажем, че за това тюфлекът е прав - не е улица и не е кръстовище.
Но точно където е спрял, от неговата страна, се вижда че няма никакви бордюри (5,42-43 мин от видеото) има само непрекъсната бяла линия, после пак го има заснето, но не ми се гледа цялото видео.
пък вие как й казвате у русинско на тази улица, алея, пътека - хич не го грее закона.
Отделете се на РусИнски щат, направете си закони и си паркирайте както искате.
Коментар