IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
    Като прочета или чуя това подчертаното ми спира часовника... На английски е DEMURRAGE и никога, НИКОГА по никои правила не се произнося демюрЕЙдж. Правилното е ДЕМЪРИДЖ / ДИМЪРИДЖ. Явно моряшкият английски тук си е казал думата...
    Макар, че цитатът не е мой, а на Артемида - доколкото разбирам - тя е цитирала част от Закон.
    Тъй че, ще трябва да възроптаваш към други хора.

П.П. Пък и demurrage по-скоро си е френска дума. И си става в превод точно ДЕМЮРЕЖ., т.е. ДЕМЮРЕЙДЖ е нещо средно между френски и английски.
    Last edited by anon6706; 17.02.2012, 21:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Извинявам се за "инженерния" ми уклон.

.... то той нарушава уговорките за чартъра и трябва да заплати неустойка – демюрейдж ,
      Като прочета или чуя това подчертаното ми спира часовника... На английски е DEMURRAGE и никога, НИКОГА по никои правила не се произнося демюрЕЙдж. Правилното е ДЕМЪРИДЖ / ДИМЪРИДЖ. Явно моряшкият английски тук си е казал думата...
      Institution: FBI Correctional Facility
      Jurisdiction: Unknown

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
        ...брейййййй, в теб ми беше надеждата да ни консултираш как да построим някой профил..., например - на положението на механизъм с контурна кинематична двоица...
        Ти пък се хвана за ТММ-то.

Верно, вече съм забравил на 90% нещата.
        Останала ми е едната "обща култура".

Честно казано, добре че не се хванах да си вадя хляба с образУванието си.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Абе кво става с тоя Космо Никъв не се появява
          Космо сигур се е вкаменил от пиене,щото от Трифон Зарезан не се е вясвал тъдява.То и аз се бях здравата препарирал ,тъй че го разбирам ако не му се пише.Още ме държи моралния махмурлук.
          Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

П.П. Да, разказвал си за котарака си
            Знам, но не съм разказвал, че съм имал и две кучета.
            Рано ми е за Алцхаймер, макар че тя не би попречила да си спомням за двете кучета.

П.П. Затова ми харесват "мълчаливите" и премерените в изказа си. -

Коментар

• Аз бях слаботокова специалност и тмм не съм учила.
              Last edited by val/she; 17.02.2012, 20:39.

Коментар

Хмммм, значи си младичка или не си инжИнерка. Аз ги броя 5 части по мое време (с ПИИС са 6):
                1. МА I
                2.ЛААГ
                3.МА II
                4. ИГМ
                5. ММИИ

П.П. С псетата и котките приключих преди време. Стига ми толкова.
                ИнжИнер не се става само в ТУ София, Варна, Пловдив, Габрово и Русе, Анон
                Строителния, Химическия и Минногеоложкия също бълват инжИнери.
                Забравих и военните университети. Те също имаха инженерни специалности

П.П. Да, разказвал си за котарака си
                Last edited by tnm; 17.02.2012, 20:38.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Анон, ПИИС не е към математиките
                  Затова ги казах 5. Но с познания по ПИИС (вече ги имаше калкулаторите Privileg от QWELE (вече съм забравил как се изписваше тази верига), по ТММ се правеха къде-къде по-лесно нещата. Чертала и изчислявала ли си механизъм по ТММ?
                  Сигурно.
                  Last edited by anon6706; 17.02.2012, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Ами това е относително за късането- за някои е малко да опукат половината или две трети
                    Киро Интеграла си имаше теория според която, дамите нямат аналитично мислене и са им нужни повече упражнения, за да се справят с висшата математика. Не късаше момичета, но ги връщаше по няколко пъти. Не мога да отрека, че водеше лекциите си по много интересен начин. Беше фен на Брадистилов и редовно ни разказваше разни истории за него.
                    Мечо

Коментар

• Анон, ПИИС не е към математиките

Коментар

• Говоря за техническите вузове и една от причините е, че и без това няма сериозен наплив извън ИТ специалностите.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Три части висша математика. Интегралите и диференциалните уравнения ми бяха най-трудни. Най-малък проблем имах с теорията на вероятностите.
                          Освен гореизброените от теб неща разхождам от време на време и дебелото псе.
                          Хмммм, значи си младичка или не си инжИнерка. Аз ги броя 5 части по мое време (с ПИИС са 6):
                          1. МА I
                          2.ЛААГ
                          3.МА II
                          4. ИГМ
                          5. ММИИ

П.П. С псетата и котките приключих преди време. Стига ми толкова.

Коментар

• Ами това е относително за късането- за някои е малко да опукат половината или две трети

Коментар

• Сега изобщо не ги късат по математика.
                              Интересното е, че за тези завършили техникум беше препъни камък .
                              Може да се каже, че в техническия разбрах, че имам талант на математик, ако и да бях завършила МГ. Даже бях освобедена отзадачи на МА 2 ч. и на ИГМ. Някои колеги много трудно вдяваха висшите математики.
                              Е, след това в горните курсове си наваксаха със специалните предмети.

Коментар

И к'ва стана тя - учила си висша (дано да е една) математика, ставаш в 6 сутринта, събираш дърва, стъкваш домашното огнище..... Объркан съм.
                                Три части висша математика. Интегралите и диференциалните уравнения ми бяха най-трудни. Най-малък проблем имах с теорията на вероятностите.
                                Освен гореизброените от теб неща разхождам от време на време и дебелото псе.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X