Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Маранди, не зная колко време си "изчислявал" и как точно си го правил, но терминът "изчислявам" е на ниво - 9-ти клас в средните училища. Затова именно говоря за ОРАЗМЕРЯВАНЕ с включени НЕОБХОДИМИТЕ ЯКОСТНИ ПРОВЕРКИ.
Във връзка с последното само ще поставя акцентът върху факта, че ти може и термична проверка (ВЪВЕЖДАШ НОВ ЕЛЕМЕНТ, а аз те помолих ДА НЕ РАЗТЯГАМЕ ЛОКУМИте)..., та можеШ да си правиш хиляди проверки (В КЪЩИ), но ОРАЗМЕРЯВАНЕТО на тия машинни елементи се извършва ПО НАЙ-НЕБЛАГОПРИЯТНИТЕ УСЛОВИЯ за работа..., което означава, че когато определим оня "чаршаф", дето не можеш да го търпиш, но аз имах именно желанието да вникнеш в смисъла, защото БЯХ СИГУРЕН, че ще се ОПИТАШ ДА ЛАВИРАШ (както винаги) - и ще се облегнеш на международната конспирация за Булгаристан...

Именно, във връзка с цената на конструкторския труд - е свързано "мижавото" ми "чаршафче", защото, когато у нас конструкторите вземаха 155 лева, в Япония конструкторският час се ценеше между 8 и 14 долара... Така че, кой работодател би се ангажирал да плаща тия пари, за да направи конструкторът проверка, какво ще е (примерно) влиянието върху вала, ако ЕДНА МУХА СЕ ОПИТА ДА КАЦНЕ ВЪРХУ НЕГО?

Зле си изтълкувал посланието ми - и изобщо на обиден не се правя, но обобщенията, които правиш ти, след като нямаш никаква представа за конструкторска работа и отговорности за изпълнението на ОРАЗМЕРЕНИЯТ от теб машинен елемент (включително - съдебна отговорност, ако по твоя вина стане авария, а недай Боже - да има и човешки жертви), след което и монтирането и изпитването му в крайният механизъм..., когато не си се занимавал ИМЕННО с тия неща - то си оставаш на ниво: "взет изпит по някой предмет във ВУЗ"...
Зная, че ще кажеш, че се изхвърлям с това "авария - човешки жертви", нЪл? Ми - нека ти каже моряк, изобщо дали си дава сметка на какво съоръжение точно се качва при всеки свой рейс и колко механика, съпромат, машинни елементи и ДРУГИ елементи, системи и възли обслужват цялата тая АВТОНОМИЯ, напъхана с толкова електроника....и как само дизел-генераторите поддържат корабната електроцентрала с параметри - да захрани с ток един средно голям град..., а тоя плаващ "град" (май

Маранди, зная, че съвети общо-взето - не приемаме, затова ще те помоля да не въвеждаш нови понятия в конкретната дискусия, защото нямам времето, а и не искам да го губя в неразбираеми (ДО СЕГА) - за теб неща.
Бъди здрав!

Поздрави на всички съфорумКИ! (към моряка - обичам женски дупета)...

Коментар