Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Аз замезвам с домашно приготвена морска рибка
Специално за Зарко ще си позволя да пейстна част от вълшебната си рецепта.Не е задължително да е със скумрия.Всичко що е морска риба става.Обожавам морската риба.Но...тайните от рецептата си ги запазвам за мен,винаги импровизирам
"Маринована скумрия
Взимаме 5 кг скумрия която изчистваме много добре,особенно около гръбнака където има черничко.Приготвяме т.н.студена саламура. Два литра вода,морска сол,700 гр оцет винен,три големи глави счукан чесън,2 пакетчета чер пипер,който счукваме,3-4 дафинови листа.Саламурата е готова като пробваме с прясно яйце.Когато го пуснем в саламурата трябва да се показва върхът му в размер около 5 ст.Коригираме със сол.
Нарязваме рибата на шайби с дебелена около 3 см и я поставяме в саламурата за 48 часа.Трябва да се бърка 2-3 пъти дневно.След това я изцеждаме за няколко часа,запържваме олио в един тиган,топим рибата и нареждаме в буркани. В повечето случай не се стига до бурканите защото се изяжда.Сервира се поръсена с копър и магданоз.Рибката трябва да плува в бяло изстудено вино. Саламурата може да се ползва за втори път,примерно от някой съсед или приятел."
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, тайфата!
Много тихо и кротко е в темата. Явно, доста тежка ще да е била работната седмица
Успешен ден!
Всички са клинично здрави и с безпричинни усмивки ( как си трЕбе )
Чиърс на бебетата сладки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, тайфата!
Много тихо и кротко е в темата. Явно, доста тежка ще да е била работната седмица
Успешен ден!!
Добър ден, приятели!
Честита баба Марта (със закъснение)Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВ някой предишен живот си била пчела-работничка. И те са така грижливи към тяхното "сладко", а и към "съкровището" си - царицата.Дано "съкровището" ти да не е търтей, щото и такива ги има при пчелите.
... моля, моля, ама да се разберем, де: погледнато обективно (и без да имаме предвид никого/никоя тук) - търтейКИ има ДОРИ и между пчелите..., дори и жило не им липсва, като на всяка дама (пардон - пчела)......
... все така - обективно погледнато - търтеите са рядко мързеливи насекоми, но пък поне жило нямат...
Нищо не твърдя, не ме разбирайте погрешно..., само си мисля така - докато почивам, защото са ме натоварили с едни детерминанти.... Абе, рядко мързеливи са НЯКОИ от днешните студенКи... (ама не съм казал "търтейКИ", нито съм говорил за жило... в унисон с мислите ми горе)..., объркани неща в още по-сбъркан свят!
Не съм обидил никого тук (не визирам никого от тук представените никове!), за да е необходимо да се извинявам, нЪл..., просто следвам хода на мислите си..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнениеАми не,лично аз не съм си паднала,защото съкровището чака всичко аз да свърша. Иначе много си падам по разни солени неща- много обичам хайвер върху нещо хрупкаво,тъничко и хрупкаво,леко солено с някакъв лек алкохол ( когато съм на безалкохолна диета ) нещо като шампанско.
Пък сладка си варя от най-различни плодове- просто умирам за добре направено домашно сладко, но... не от кого да е,защото съм много гнуслива. Варя си го в тефлонов тиган термоспот,уок.Загрявам леко,изключвам.Три дни почти сън не спя,но го варя.Без да си промени цветаДано "съкровището" ти да не е търтей, щото и такива ги има при пчелите.
Коментар
-
http://santiment.blog.bg/muzika/2010...-sbogom.627491
Честита Баба Марта! Бели и червени, тънки и високи (към дамите - умерено - червени)!
Зная, че не съм първи в пожеланията си, но те все пак са искрени..., има хора, които не СМЕ така ранобудни, както други хора, които СА...."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Честита Баба Марта, Мечо!
http://martenici.in/image/cache/data...00-500x500.JPG
Честита Баба Марта, тайфата!
http://bglog.net/ClientFiles/0cb501b...e/DSC02564.JPG
Пожелавам ви да сте здрави и силни!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Космо харесва ли ти тази мартеничка
А тази е за момичетата- http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Коментар
-
Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнениеАми не,лично аз не съм си паднала,защото съкровището чака всичко аз да свърша. Иначе много си падам по разни солени неща- много обичам хайвер върху нещо хрупкаво,тъничко и хрупкаво,леко солено с някакъв лек алкохол ( когато съм на безалкохолна диета ) нещо като шампанско.
Пък сладка си варя от най-различни плодове- просто умирам за добре направено домашно сладко, но... не от кого да е,защото съм много гнуслива. Варя си го в тефлонов тиган термоспот,уок.Загрявам леко,изключвам.Три дни почти сън не спя,но го варя.Без да си промени цвета"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
Коментар