IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    и аз днес съм на скумрия )
    малко е сложна рецептата, затова накратко
    дебел слой морска сол в тавичката, овалване на скумрийчето и чааааканееее около половин час да не мърда във фурната
    Аз пък съм на вредна пушена румънска скумрия на която е отделено "месото" и е омешано с любимата ми френска майонеза, сладка царевица, чесън и лимон. Мезето поливам с шардоне "Тракия" от 97-ма годинка, когато беше златно на цвят и закупих № брой бутилки по 1,5 л. НАЗДРАВЕ!

Коментар

• и аз днес съм на скумрия )
      малко е сложна рецептата, затова накратко
      дебел слой морска сол в тавичката, овалване на скумрийчето и чааааканееее около половин час да не мърда във фурната

Коментар

• Аз замезвам с домашно приготвена морска рибка
        Специално за Зарко ще си позволя да пейстна част от вълшебната си рецепта.Не е задължително да е със скумрия.Всичко що е морска риба става.Обожавам морската риба.Но...тайните от рецептата си ги запазвам за мен,винаги импровизирам
        "Маринована скумрия
        Взимаме 5 кг скумрия която изчистваме много добре,особенно около гръбнака където има черничко.Приготвяме т.н.студена саламура. Два литра вода,морска сол,700 гр оцет винен,три големи глави счукан чесън,2 пакетчета чер пипер,който счукваме,3-4 дафинови листа.Саламурата е готова като пробваме с прясно яйце.Когато го пуснем в саламурата трябва да се показва върхът му в размер около 5 ст.Коригираме със сол.
        Нарязваме рибата на шайби с дебелена около 3 см и я поставяме в саламурата за 48 часа.Трябва да се бърка 2-3 пъти дневно.След това я изцеждаме за няколко часа,запържваме олио в един тиган,топим рибата и нареждаме в буркани. В повечето случай не се стига до бурканите защото се изяжда.Сервира се поръсена с копър и магданоз.Рибката трябва да плува в бяло изстудено вино. Саламурата може да се ползва за втори път,примерно от някой съсед или приятел."

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добро утро, тайфата!
          Много тихо и кротко е в темата. Явно, доста тежка ще да е била работната седмица
          Успешен ден!
          Спокич!

Всички са клинично здрави и с безпричинни усмивки ( как си трЕбе )

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Добро утро, тайфата!
            Много тихо и кротко е в темата. Явно, доста тежка ще да е била работната седмица
            Успешен ден!
            Добър ден, tnm !
            Добър ден, приятели !

Честита баба Марта (със закъснение)
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Добро утро, тайфата!
              Успешен ден!
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                В някой предишен живот си била пчела-работничка. И те са така грижливи към тяхното "сладко", а и към "съкровището" си - царицата. Дано "съкровището" ти да не е търтей, щото и такива ги има при пчелите.

... моля, моля, ама да се разберем, де: погледнато обективно (и без да имаме предвид никого/никоя тук) - търтейКИ има ДОРИ и между пчелите..., дори и жило не им липсва, като на всяка дама (пардон - пчела)... ...

... все така - обективно погледнато - търтеите са рядко мързеливи насекоми, но пък поне жило нямат...

Нищо не твърдя, не ме разбирайте погрешно..., само си мисля така - докато почивам, защото са ме натоварили с едни детерминанти.... Абе, рядко мързеливи са НЯКОИ от днешните студенКи ... (ама не съм казал "търтейКИ", нито съм говорил за жило... в унисон с мислите ми горе)..., объркани неща в още по-сбъркан свят!

Не съм обидил никого тук (не визирам никого от тук представените никове!), за да е необходимо да се извинявам, нЪл..., просто следвам хода на мислите си...
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
                  Ами не,лично аз не съм си паднала,защото съкровището чака всичко аз да свърша. Иначе много си падам по разни солени неща- много обичам хайвер върху нещо хрупкаво,тъничко и хрупкаво,леко солено с някакъв лек алкохол ( когато съм на безалкохолна диета ) нещо като шампанско.
                  Пък сладка си варя от най-различни плодове- просто умирам за добре направено домашно сладко, но... не от кого да е,защото съм много гнуслива. Варя си го в тефлонов тиган термоспот,уок.Загрявам леко,изключвам.Три дни почти сън не спя,но го варя.Без да си промени цвета
                  В някой предишен живот си била пчела-работничка. И те са така грижливи към тяхното "сладко", а и към "съкровището" си - царицата. Дано "съкровището" ти да не е търтей, щото и такива ги има при пчелите.

Коментар

• http://santiment.blog.bg/muzika/2010...-sbogom.627491

Честита Баба Марта! Бели и червени, тънки и високи (към дамите - умерено - червени)!

Зная, че не съм първи в пожеланията си, но те все пак са искрени..., има хора, които не СМЕ така ранобудни, както други хора, които СА....
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• 3 ( три )
                      2 ( две )
                      1 ( едно )

УРАААААААААААААААА ....... !

Честита Баба Марта!

Коментар

• ЧБМ !!!
                        Здрави, весели, засмени .!!!

Коментар

• Честита Баба Марта, Мечо!
                          http://martenici.in/image/cache/data...00-500x500.JPG

Честита Баба Марта, тайфата!
                          http://bglog.net/ClientFiles/0cb501b...e/DSC02564.JPG

Пожелавам ви да сте здрави и силни!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Космо харесва ли ти тази мартеничка
                            А тази е за момичетата- http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Коментар

• http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
                              Честита баба марта

Коментар

• Първоначално изпратено от Доби Разгледай мнение
                                Ами не,лично аз не съм си паднала,защото съкровището чака всичко аз да свърша. Иначе много си падам по разни солени неща- много обичам хайвер върху нещо хрупкаво,тъничко и хрупкаво,леко солено с някакъв лек алкохол ( когато съм на безалкохолна диета ) нещо като шампанско.
                                Пък сладка си варя от най-различни плодове- просто умирам за добре направено домашно сладко, но... не от кого да е,защото съм много гнуслива. Варя си го в тефлонов тиган термоспот,уок.Загрявам леко,изключвам.Три дни почти сън не спя,но го варя.Без да си промени цвета
                                Ми такива СМЕ всичките ви "съкровища" - претърпяваме промени в полиморфните си алотропни състояния - най-често от диамант към въглерод, но на какво се дължи тая промяна в кристалната ни решетка (забележи - "кристална"!) - не съм сигурен, че мога да отговоря...

Коментар

Working...
                                X