IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Промяната на хранителният режим е оказала своето въздействие върху анатомията и физиологията на хората. Като ловци в менюто им са присъствали повече протеини, а като земеделци - повече въглехидрати Дори и тези, които са се занимавали с животновъдство не са получавали същите протеини, каквито има в месото на дивеча. От там и съставът на месо е различен.
    Животните, които се отглеждат се хранят с това, което човек им предостави. Докато дивите животни избират и се хранят с това, което е полезно за тях.
    Не си много права. В нашата еволюционна история ние сме били повечето време вегетарианци и всеядни, но много по-малко хищници. Т.е. периодът на хищничество у нас е бил по-скоро отклонение от еволюцията и не би трябвало земеделието да ни е попречило за продължителността на живота.

Относно хищническия период - Да, чел съм, че увеличеният прием на животински протеини е спомогнал за бързото развитие на мозъка ни, но това пак е пълна глупост. По тази логика лъвът щеше да ни дава частни уроци по математика и да живее 300 години.... .

Коментар

• Не мисля, че е възможно връщането му, както и не подкрепям другата безумна парична идея дето я лансира.
      Има едни хора/фирми/банки дето трябва да бъдат оставени да глътнат вода колкото и да са големи и не е левичарство това, а си е баш капитализъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Не го знам този блогаджия, но да му допълня мисълта, че малко едностранчиво ми звучи:
        .... и се е удължила средната продължителност на живота на човека.

(Не знам защо твърди, че са започнали да умират по-рано). Все пак рискът да те убие пшеницата е значително по-малък, от това да те убие мамут.

Друг въпрос е качеството на живота, но пък за да ловуваш трябва да има и плячка. Пък тя взе да става кът.

Промяната на хранителният режим е оказала своето въздействие върху анатомията и физиологията на хората. Като ловци в менюто им са присъствали повече протеини, а като земеделци - повече въглехидрати Дори и тези, които са се занимавали с животновъдство не са получавали същите протеини, каквито има в месото на дивеча. От там и съставът на месо е различен.
        Животните, които се отглеждат се хранят с това, което човек им предостави. Докато дивите животни избират и се хранят с това, което е полезно за тях.
        Но както каза Вал, акцента е другаде
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Akцентът е другаде Anon.
          В днешно време плячка могат да бъдат много неща.
          Прочетох цялата статия.

Нали не искаш и ти, като един друг ник в една друга тема, да връщаш Златния стандарт?

Тая работа с щастието по горите умря. Ей на - вчера хванаха и този "ловец" в австралийската пустош след 7 години.
          Last edited by anon6706; 23.03.2012, 18:52.

Коментар

Не го знам този блогаджия, но да му допълня мисълта, че малко едностранчиво ми звучи:

Друг въпрос е качеството на живота, но пък за да ловуваш трябва да има и плячка. Пък тя взе да става кът.
            Akцентът е другаде Anon.
            В днешно време плячка могат да бъдат много неща.

Коментар

Само минавам оттук...
              Преди време в някакво историческо изследване бях чел, че когато в зората на историята ловците се превърнали в земеделци, те започнали да боледуват повече, да умират по-рано, да имат по-развалени зъби, станали по-ниски и въобще здравословния им статус се влошил в пъти. Въпреки това, човечеството продължило със земеделието...
              http://gledam.blogspot.com/

(Не знам защо твърди, че са започнали да умират по-рано). Все пак рискът да те убие пшеницата е значително по-малък, от това да те убие мамут.

Last edited by anon6706; 23.03.2012, 18:45.

Коментар

• Усещате ли как нагласите се променят или както му казват общ егрегор?
                Значи не е всичко загубено.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  В края на детството си заварих в голяма степен все още патриархалния селски живот на ...... и го обикнах завинаги. Може би идеализирам отиващия си живот? Може би. Човек е склонен да въздига това, което обича.
                  Идеализирайки отиващия си начин на живот, ние, възможно, без да съзнаваме, искаме сметка от бъдещето. Казваме му като че ли: ето какво губим, а какво ще ни дадеш в замяна?
                  Нека бъдещето да се замисли над това, ако въобще е способно да мисли.
                  -------------------------------

Това е мой превод на края на предговора* на един от най-добрите писатели на всички времена, към неговото може би най-добро произведение... Почти неизвестен, обаче.
                  Ако още е жив, е много стар.

------------------
                  * - почти никога не чета предговорите, но този пич не те учи предварително, как да му разбираш книгата, а само споделя малко информация за себе си с читателя.
                  И при мен е така.Това е един друг свят с едни други хора и друг морал.Може би най хубавите времена.Хората са си гледали земята и животните не се е крадяло....

Коментар

• Само минавам оттук...
                    Преди време в някакво историческо изследване бях чел, че когато в зората на историята ловците се превърнали в земеделци, те започнали да боледуват повече, да умират по-рано, да имат по-развалени зъби, станали по-ниски и въобще здравословния им статус се влошил в пъти. Въпреки това, човечеството продължило със земеделието...
                    http://gledam.blogspot.com/

Коментар

Добър отговор! Но пък ти и вдигнах добре топката.

П.П. Като каза бридж, та се сетих, че от доста време вече нямам партньор..... и взе да ми липсва.... бриджа, не партньора.

Само споделям. Да не вземе да ме емне Зарко, че му свалям мацките във форума.
                      Замислих се и установих, че не съм играла бридж поне от седем години. По едно време влизах в някакъв сайт в нета, но беше много отдавна.
                      Като студенти играехме по цели нощи. Хубави години бяха ...
                      Сега се сетих за една случка, не пряко свързана с бриджа. Бях състудентка с един от пра-правнуците на Райна Княгиня.Много здраво момче, тренираше самбо и беше някакъв регионален шампион. Пиеше и не волантираше и беше голям националист.
                      Играем си една нощ бридж с неговите съквартиранти и той влиза жълт - зелен в стаята ... Ние го питаме какво стана и той се опитва да ни обясни, ама с леки затруднения в артикулацията /от количеството коняк/.
                      Разправя как се прибрал в стаята си, а тя пълна с негри. Започнал да разпитва какво правят в стаята му, те взели да му се святкат насреща, той ги натръшкал ... по едно време се сетил да погледне дали не е сбъркал стаята - излиза, гледа неговия номер. Влязъл вътре, набил ги защото му били преместили и бюрото и тъкмо да започне да ги изхвърля от стаята дошли полициите /единият от негрите успял да избяга и се обадил в посолството си/. Нашата росна китка, пиян като змей, да вземе да обърка блоковете
                      Ние се скъсахме от смях, а той се скъса от писане на обяснения в участъка.
                      Мечо

Коментар

• В края на детството си заварих в голяма степен все още патриархалния селски живот на ...... и го обикнах завинаги. Може би идеализирам отиващия си живот? Може би. Човек е склонен да въздига това, което обича.
                        Идеализирайки отиващия си начин на живот, ние, възможно, без да съзнаваме, искаме сметка от бъдещето. Казваме му като че ли: ето какво губим, а какво ще ни дадеш в замяна?
                        Нека бъдещето се замисли над това, ако въобще е способно да мисли.

Това е мой превод на края на предговора* на един от най-добрите писатели на всички времена, към неговото може би най-добро произведение... Почти неизвестен, обаче.
                        Ако още е жив, е много стар.

------------------
                        * - почти никога не чета предговорите, но този пич не те учи предварително, как да му разбираш книгата, а само споделя малко информация за себе си с читателя.
                        Last edited by vmankov; 23.03.2012, 18:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Аnon, какви са тези неделикатни въпроси!? Все едно аз да питам, при теб къде кръвта ти върши повече работа - в горната или долната глава!?
                          Предпочитам физиологичните функции свързани с храносмилането, ама работодателят ми има определени изисквания свързани с мисловния процес, та се налага да имам добро оросяване на мозъчната кора

П.П. Заради изключително непочтителното отношение към физиологията ми, считай се за уцелен в десетката с тесте карти за чист бридж /защото не съм фен на шаха/

Добър отговор! Но пък ти и вдигнах добре топката.

П.П. Като каза бридж, та се сетих, че от доста време вече нямам партньор..... и взе да ми липсва.... бриджа, не партньора.

Само споделям. Да не вземе да ме емне Зарко, че му свалям мацките във форума.

Коментар

В главата ти повече ли работа върши кръвта?
                            Аnon, какви са тези неделикатни въпроси!? Все едно аз да питам, при теб къде кръвта ти върши повече работа - в горната или долната глава!?
                            Предпочитам физиологичните функции свързани с храносмилането, ама работодателят ми има определени изисквания свързани с мисловния процес, та се налага да имам добро оросяване на мозъчната кора

П.П. Заради изключително непочтителното отношение към физиологията ми, считай се за уцелен в десетката с тесте карти за чист бридж /защото не съм фен на шаха/
                            Мечо

Коментар

• Арти, "доброжелателите" също имат свои мотиви (има хора, които искрено са загрижени за нас, но те са малцина и са ясни).
                              (Дано не звуча менторски.)
                              План за действие не ти е необходим, а доброжелателност и искреност. Ако това, за което се бориш е на лице- горните 2 неща са обезоръжаващи и за единия, и за другия пол.

Един "женски" филм:
                              http://www.zamunda.net/details.php?id=247812&hit=1

Коментар

За важните неща- старото изпитано средство- очи в очи.
                                Безотказно е!
                                Хехе да, Вал права си, освен това

1) очи в очи

2) никога не се доверявай на приказки на други хора, докато не си провеил задълбочено, лично

3) и не избухвай веднага, щом разбереш/видиш нещо, което не ти харесва

Няма нищо по-добро от хубавия, добре обмислен план на действие, тогава загубите са по-малко

Нали,анализатори такива?
                                Last edited by artemida_sofyanska; 23.03.2012, 16:20.
                                There is no right way. Only your own way!

Коментар

Working...
                                X