IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Мани, мани - гледай що бройка постове съм нацвъкал.

Но на брой символи сигурно ме биеш...

.. завиждам благородно, както се казва...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      В някои отношения човекът е най-близо физиологично до делфините
      Аз се чудя защо има митове и легенди за русалки.... Хем са най-близки до Човека, хем не говорят много. Само пеят.

П.П. Сигурно Ум Белият делфин е аналог на блондинка делфин, макар и да се казва Ум.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        Аз също не смятам, че ти си от тия "величия"...

Мани, мани - гледай що бройка постове съм нацвъкал.

Но на брой символи сигурно ме биеш...

Коментар

И в учебниците има доста "пожелателност". Ти си по-наясно, но доколкото си спомням - разликата ни в ДНК-то с шимпанзето е около 0.1%, а с плъха е не повече от 2-3%.

Аз, като лаик, нямам сносно обяснение защо ние сме хора и пишем по форумите, а шимпанзетата и плъховете САМО МИНАВАТ. Едва ли ще са само "незаменимите аминокиселини", защото и шимпанзето и плъха все отнякъде си набавят техните "незаменимости".

П.П. Val/She, нищо против теб, а против блогара.
          Уфф, бе! Ти излизаш от рамките на човешката популация, аз пиша конкретно за еволюцията на хората.
          В някои отношения човекът е най-близо физиологично до делфините
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

Моля, поне да цитираш никовете, постовете и/или части от тях, по които взимаш отношение.

Виждал съм "величия" в този форум, чиято "мисъл" трябва постоянно да се следи и разбира, но не смятам, че ти си от тях.

Поздрави и приятна вечер!
            Аз също не смятам, че ти си от тия "величия"...
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Чрез протеините древните ловци са си набавяли така наречените незаменими аминокиселини директно от месото. Трябвало е да мине доста време докато успеят да се селекционират растителни видове, които да съдържат такива киселини. Продължителността на живота е съвкупност от много фактори. Хранителната база е само част от тях
              Увеличеният прием на протеини в дадена популация /при равни условия на живот спрямо друга популация/ довежда до по-висок ръст и по-здрава мускулна и костна система.
              Не си спомням какво отражение оказва приема на протеини в еволюцията на човешкия мозък.
              Лелеееееее - как да те възприема сега: тъкмо мислех да изкажа супер-суперлативите си, когато стигнах до.... последното изречение... Срина ми се в очите..., тъкмо щях да попитам за влиянието на протеините върху либидото (не само на древните, но и на настоящите "ловци"...)... и дори почнах (както винаги) да въртя фантазии - все на тема - протеини - популация - либидо - мускулна и костна система... и докато си представях някои неща и взаимовръзки, взе че ми падна.... пердеНЦЕТО..., причерня ми пред очите с това "Не си спомням..."

Коментар

Прав си - темата е дълга и е свързана с много химични формули и обяснения за физиологичните процеси в човешкото тяло. Не е тук мястото да се нищят тези неща/пък и не ми се рови в учебника по физиология/.
                И в учебниците има доста "пожелателност". Ти си по-наясно, но доколкото си спомням - разликата ни в ДНК-то с шимпанзето е около 0.1%, а с плъха е не повече от 2-3%.

Аз, като лаик, нямам сносно обяснение защо ние сме хора и пишем по форумите, а шимпанзетата и плъховете САМО МИНАВАТ. Едва ли ще са само "незаменимите аминокиселини", защото и шимпанзето и плъха все отнякъде си набавят техните "незаменимости".

П.П. Val/She, нищо против теб, а против блогара.

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                  Хехе да, Вал права си, освен това

1) очи в очи

2) никога не се доверявай на приказки на други хора, докато не си провеил задълбочено, лично

3) и не избухвай веднага, щом разбереш/видиш нещо, което не ти харесва

Няма нищо по-добро от хубавия, добре обмислен план на действие, тогава загубите са по-малко

Нали,анализатори такива?
                  Арти, бе, стига си провокиралО активност в мен, защото Ше се наказваме (виртуално)...

Аз, който имам някакви самовнушения – че правя (свои, незадължаващи останалите с подобни мнения) анализи – мога да взема думата, но не, за да правя изчерпателен анализ, а да спомена 2-3 неща мимоходом, които на много от дамите не им идват наум... НЕ КАЗВАМ, че това важи за нашите дами във форума...

Ей така – за да се запиша с участие...

„Очи в очи” – това съм го казвал някъде, така че изобщо не е ново за мен... При отказ от такава среща - логиката веднага сочи, че някой се е представял някъде – не такъв, какъвто е в действителност...

Пълно е с такива скечове..., това е валидно, ако някой се стреми към дълготрайната си връзка (но защо пък точно в нета, ако има пред себе си толкова реално съществуващи индивиди - от който пол си поиска)... Това са повече от дамите, които (вероятно) са имали разни РЕАЛНИ разочарования в живота (най-общо)..., а отказ от такава среща (от типа „очи в очи”) е нещо, не винаги еднопосочно дефинирано, като: дърт/а, дебел/а, прост/а, малоумен/а, грозен/грозна.... Прекалено е трудно, ако някой е решил да превръща виртуална връзка в реална – и най-често нещата могат да претърпят срив... (лично НЕАНГАЖИРАЩО мнение)...

Има нещо друго: добре е, ако човек изповядва срещата „очи в очи” (която, ако е желана от някого при условията „ от виртуална към реална” – няма как да не се случи ВСЕ НЯКОГА...) ..., т.е. – има някаква особеност тук, ако изповядваме тезата (цитат): „За важните неща- старото изпитано средство- очи в очи. Безотказно е!”... и ДАМИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО го пропускат..., а това е факторът „време”, който (според мен), задължително трябва да си го има, за да преценим възможно по-добре мисленето на тоя човек, защото е по-добре човек да има повече предварителни впечатления, преди „очи в очиТЕ” да се срещнат реално някъде в публичното пространство...

Да де, ама до сега почти нищо не казах, за да защитя що-годе качествата на прохождащият анализатор...(в мое лице...)...

Много задължават тия „анализи”, но не мога да кажа (отново да се повторя), че ако 10% от мъжете разсъждават като мен – аз бих бил уверен в обобщенията си, но ЗНАЯ, че не е така, затова приказката касае единици (май)..., но нали все пак трябва да направим интересно пребиваването тук на дамите, които все мислят, че вече БИЛИ научили всичко за мъжката половина..., видите ли – защото се имаЛИ за голямата работа: от психолог – нагоре...

Не е ли това първата „пробойна” в логиката на дамите? Именно, правейки бърз диалог с някого – МНОГО ОТ ТЯХ – вече живеят с мисЛЪТА, че са завършени психолози... Дори и по-емоционален да е бил такъв диалог (разговор), а и Той да е „изплезил езика” – не мисля, че това характеризира дамата като прекалена познавачка на мъжката психика... И какво излезе до тук? Ами, това, че – механично съпоставяйки сексуалната „зависимост” на противоположният пол и – в тая връзка - готовността за „откровени” разговори – НЯКОИ дами остават с впечатление за това, че са много добри психолози.... (хайде до тук в това направление)..., т.е. – не се самозалъгвайте, дами красиви... дори да не можем да изразим добре онова, което ни вълнува – не се вземайте прекалено сериозно – като супер-психолозите на времето си...

Айде да приключвам, че имам и други неща.., но не преди да нахвърлям още някои бързи мисли...

Това е вярно (цитат): да не се доверяваме на чуждото мнение, да не реагираме „на пожар”, ако установим нещо, което не приемаме на „първо четене”...

Бих добавил още аналогията на мъжкото поведение, което ни „вменяват” дамите, а именно: в присъствието на (определена) дама – да не се изказват суперлативи за друга..., тук има нюанси при различните полове...

А какво би се получило, ако мъж е усетил в нечие мислене, че това е дамата, която би - еди-какво си - в бъдеще..., а ако е тя - тръгва по наклона на тия представи (Той е супер!)... И нека предположим, че Тя вземе, че разкритикува нечие мнение, което стане негово достояние, но той не го споделя... Мисля, че неговата реакция в случая е много показателна: Той скача да я опровергава и укорява... ИЛИ – Той се съгласява с нея, което е повод за разговор за изясняване на възприемането на нещата от живота... ИЛИ – той безусловно я подкрепя (нали тя все пак е „психологът”..., а той В НАЧАЛОТО знае, че „зависи” от нея... , „ИЗНУДВАН” - природно...)... сложно е, но аз лично бих заложил на разговорът, ако тръгна да укорявам ... (хайде да не навлизам в подробности, все пак не съм такъв психолог, както някои от дамите (вън от форума) се възприемат...

НАМ как да го формулирам, но обикновено съжаляваме болните..., ако е така, доколко едно такова отношение на дама към мъж би се тълкувало като адекватно... , а недоволните...(наказани с „няма да ти давам”, щом се отнасяш така с мен...)..., разни такива неща...

Почна да става сложно, мислех да кажа доста неща тук, но нещо ми секна ентусиазЪма..., не ЩА повече да пиша по темата, пък може би някой ден да имам желание да продължа – кой знае...

Важно е, все пак - да знаем, че много от дамите поставят под общ знаменател всички мъже – именно в желанието си да създадат общ модел... Това означава ли, че са супер-психолози... ДЕ да знам...

Все пак – горното е написано с малко повече фантазия..., нямам претенции да познавам добре отношенията между половете, така че – не си правете генерални изводи.

Успехи, дами – ние също като вас – опитваме да разберем сложната ви душевност!

Коментар

Не виждам какво общо има горното (незаменимите аминокиселини) относно продължителността на живота ни и интелекта.

Темата е тегава и много трудно доказуема.

Аз просто се хванах за статията на онзи блогар, който иска да живее в гората, да не получава заплата (не работи) и да кара на социални помощи, защото САМО МИНАВАЛ....
                    Дрън-дрън, ярина.
                    Прав си - темата е дълга и е свързана с много химични формули и обяснения за физиологичните процеси в човешкото тяло. Не е тук мястото да се нищят тези неща/пък и не ми се рови в учебника по физиология/.

В гората живеят ромите. Направили са си палаткови лагери тип "Сървайвър" и живеят точно на социални помощи.
                    Не го разбирам този човек.
                    Мечо

Коментар

Чрез протеините древните ловци са си набавяли така наречените незаменими аминокиселини директно от месото. Трябвало е да мине доста време докато успеят да се селекционират растителни видове, които да съдържат такива киселини. Продължителността на живота е съвкупност от много фактори. Хранителната база е само част от тях
                      Увеличеният прием на протеини в дадена популация /при равни условия на живот спрямо друга популация/ довежда до по-висок ръст и по-здрава мускулна и костна система.
                      Не си спомням какво отражение оказва приема на протеини в еволюцията на човешкия мозък.
                      Не виждам какво общо има горното (незаменимите аминокиселини) относно продължителността на живота ни и интелекта.

Темата е тегава и много трудно доказуема.

Аз просто се хванах за статията на онзи блогар, който иска да живее в гората, да не получава заплата (не работи) и да кара на социални помощи, защото САМО МИНАВАЛ....
                      Дрън-дрън, ярина.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        п.п.Какво ми е странното?
                        Моля, поне да цитираш никовете, постовете и/или части от тях, по които взимаш отношение.

Виждал съм "величия" в този форум, чиято "мисъл" трябва постоянно да се следи и разбира, но не смятам, че ти си от тях.

Поздрави и приятна вечер!

Коментар

Не си много права. В нашата еволюционна история ние сме били повечето време вегетарианци и всеядни, но много по-малко хищници. Т.е. периодът на хищничество у нас е бил по-скоро отклонение от еволюцията и не би трябвало земеделието да ни е попречило за продължителността на живота.

Относно хищническия период - Да, чел съм, че увеличеният прием на животински протеини е спомогнал за бързото развитие на мозъка ни, но това пак е пълна глупост. По тази логика лъвът щеше да ни дава частни уроци по математика и да живее 300 години.... .
                          Мечо

Коментар

Станала си много странна от няколко дни, но не ми се заяжда тази вечер с теб.

Иронията ти или познанията ти, които демонстрираш за стереометричното зрение, как би ги приложила върху едно шимпанзе? То хищник ли е?!

Стереометричното зрение е необходимост, за да бъдеш сухоземен хищник, но не е достатъчно условие, за да бъдеш такъв.
                            Върна ме.
                            Няма ирония. Съгласна съм с това, което казваш. .
                            Очевидно двусмисленост на краткия изказ.

п.п.Какво ми е странното?
                            п.п.п.Рядко си позволявам ирония и ако случайно някой я "усети"- сторило му се е .
                            Само в тема политика, роми и подобните такива..

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              За хищническия период си прав Анон. По-скоро сме вегетарианци нищо, че очите ни са разположени като при хищниците.

Хубава Ви вечер!

http://www.youtube.com/watch?v=FJ-v32p6Nzo
                              Станала си много странна от няколко дни, но не ми се заяжда тази вечер с теб.

Иронията ти или познанията ти, които демонстрираш за стереометричното зрение, как би ги приложила върху едно шимпанзе? То хищник ли е?!

Стереометричното зрение е необходимост, за да бъдеш сухоземен хищник, но не е достатъчно условие, за да бъдеш такъв.

Коментар

• За хищническия период си прав Анон. По-скоро сме вегетарианци нищо, че очите ни са разположени като при хищниците.

Хубава Ви вечер!

http://www.youtube.com/watch?v=FJ-v32p6Nzo

Коментар

Working...
                                X