IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Добро утро, тайфата!
    Големи сте сладкодумници.
    Хубав ден от мен!
    Добро утро и от мен.
    Едно слънчево реге за събуждане на останалите мацки?
    http://www.youtube.com/watch?v=X75Cm...eature=related
    Не е препоръка ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Е те тук Падре си много прав.. Но вчера как се накърках.. Нема такава свиня като мен... До 4 през нощта съм спал в офиса.. И то се напихме с един клиент.. Като гледам две пшразни бутилки ракия и една през деня (почти пълна), ми е ясно каво е било... Поне курви май не сме викали... И некакви договори сме подписвали (сега ги гледам по бюрото) ама може и да сме си играли с тях щото подписите са върху текста, е има и някакви рисуевани кубчета на гърба на страниците... Днес го обявявам за дъждовен ден - ще чета вестници, ще пия течности и ще дефекирам... Ама много ми е зле...

А волантираш ли?
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
        Не рожбенце, не само солта, има ензими ... Помагат в тази насока истинска шкембе чорбЪ, айрян, компот, вода, изхождане ))))))
        Но недей да пробваш, то е за професионалисти !!
        Е те тук Падре си много прав.. Но вчера как се накърках.. Нема такава свиня като мен... До 4 през нощта съм спал в офиса.. И то се напихме с един клиент.. Като гледам две пшразни бутилки ракия и една през деня (почти пълна), ми е ясно каво е било... Поне курви май не сме викали... И некакви договори сме подписвали (сега ги гледам по бюрото) ама може и да сме си играли с тях щото подписите са върху текста, е има и някакви рисуевани кубчета на гърба на страниците... Днес го обявявам за дъждовен ден - ще чета вестници, ще пия течности и ще дефекирам... Ама много ми е зле...

Коментар

• Добро утро, тайфата!
          Големи сте сладкодумници.
          Хубав ден от мен!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Това, за родилния проход го знам. Ние се раждаме физически най-безпомощни, защото ако "отлежим" още малко в утробата и няма как да ни премине главата.

Но пак всичко е следствия. Аз не, че те питам теб, но съм си задавал въпроса - защо така бурно сме се развили.
            Какво и е на Бялата акула? 200 милиона години е на върха на хранителната верига и не е мръднала интелектуално и анатомично. ОК - тя е във водата и там е трудна работата с огъня, но има и влечуги на сушата, които също имат няколкостотин милионна еволюция и също не са мръднали в мозъка.

За насекомите няма да споменавам, че там им пречи външния скелет (хитиновата обвивка) да развиват по-голямо тяло и съответно органи, мозък.
            Ъмм,

във филмеца го обясняват и това ( ама в тоя филм ли беше, че аз гледам такива глупости кат' разпран и не помня кое откъде ми е като инфо - хихи ).

Зрението е причината и по-точно цветовете. Тия примати дет' ги хортуваш виждат само в жълтия и синия спектър, т.е. ограничени са в манджата, щот' не я скиват. Докато наша милост скива всичко ( спрямо останалите ) и навсякъде открива храна, особено в червения и зеления цвят, където манджата се оказва най-много в Природата.

Даваха един пример с общ пейзаж ( море и суша ) "те" какво виждат в синьо и жълто и ние. Нищо общо се оказа и се смях 'ноу
            --------------------------------------------------------------------------
            Някой ден ще ти обаждам моята теория за т.нар. Божие начало дет' го търсят ся, щот' вярно, че има интелект спуснат свише на клетъчно ниво, за да се оформи Руса кифла кат' мИня в наши дни. Демек не е само еволюция сякаш.
            П.П. Ся засядам да почета малко Гришам докат' се приспя и утре съм ги плющял по гърба всички. Тъкмо ми почна и инженерни съоръжения по Дискавъри филмчето. Аз все така ги правя - хем чета книга, хем гледам ТВ или ръчкам из нет-я, луда ра'олта.
            Тая ракойка ми се опъна нещо - омахах 500 грама и ми писна нещо. Обезводних се ( шегичка )
            Last edited by marandi; 28.03.2012, 05:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              ------------------------------------------------------------------------------
              П.П. Изгледай този филмец: Origins of Us ( все го забравям как се казва ) имаше го в замунда.
              Анончи, шъ геймствам малко, после филмец, после книжка и т.н. докато свърши ракойката - хихи

Беше ми приятно и до скоро!
              И на мен ми беше приятно, Маранди!
              Приятна вечер и доскоро!

П.П. Аз ще покеся още, може и да полегна при звяра, но най-вече може да си пусна някое сериалче.

Това ме подсети - каква е тая простотия за кавър на "Женени с деца"... в България. Направо ще намразя хубавия сериал.

Коментар

Относно интелекта нарастването на мозъка започва от 6-7 милиона години и в наши дни е на критични нива. Т.е. мацките вече коста им в таза, не може да извадят главата на детенцата. Минава с точност до милиметъра вече и ще става по-зле. Затова и стават толкова тежки ражданията.
                Това, за родилния проход го знам. Ние се раждаме физически най-безпомощни, защото ако "отлежим" още малко в утробата и няма как да ни премине главата.

Но пак всичко е следствия. Аз не, че те питам теб, но съм си задавал въпроса - защо така бурно сме се развили.
                Какво и е на Бялата акула? 200 милиона години е на върха на хранителната верига и не е мръднала интелектуално и анатомично. ОК - тя е във водата и там е трудна работата с огъня, но има и влечуги на сушата, които също имат няколкостотин милионна еволюция и също не са мръднали в мозъка.

За насекомите няма да споменавам, че там им пречи външния скелет (хитиновата обвивка) да развиват по-голямо тяло и съответно органи, мозък.

Коментар

Да разбирам, че шансът ние първи да овладеем огъня ни е направил доминиращ хищник и впоследствие сме развили хилядократно интелекта си само за 30-40 хиляди години?
                  180 хил. години - от тогава вече ставаме хомо-сапиенс.

П.П. Забравяш и сечивата от камък в началото, които пак са служели за готвене.

Виж мускулатурата на лицето в наши дни. Навремето са били с яки челюсти и скули ( мускули ), а сега сме "изнежени" спрямо тогава. Готвеното пази зъбите и затова.
                  Относно интелекта нарастването на мозъка започва от 6-7 милиона години и в наши дни е на критични нива. Т.е. мацките вече коста им в таза, не може да извадят главата на детенцата. Минава с точност до милиметъра вече и ще става по-зле. Затова и стават толкова тежки ражданията.
                  Отделно, че вече мозъка на бебетата е недоразвит, защото няма "място" как да излязат от утробата. Затова като се родят са безпомощтни около 2-3 години и мозъка им продължава да се развива до тинеджърските им години в наши дни. Т.е. лафа за "Първите 7 години." - вече трябва да се коригира на "Първите 15-16 години.

Навремето не е било така.
                  П.П. Изгледай този филмец: Origins of Us ( все го забравям как се казва ) имаше го в замунда.
                  Анончи, шъ геймствам малко, после филмец, после книжка и т.н. докато свърши ракойката - хихи

Беше ми приятно и до скоро!
                  Last edited by marandi; 28.03.2012, 01:30.

Коментар

Готвенето от една страна дезифекцира храната и водата в нея, т.е. придава й качества близки до "чистотата" като свойства.

Т.е., всички горят калории като същества, но ако един го държиш на нискокалорична храна, а друг на високо - кой ще има по-добри резултати и кондиция? Тук махаме генетиката и физиката, а по принцип.

Т.е. готвенето е като допинг спрямо останалите и оттам идва предимството пред останалите, въпреки габаритите и силата им. Отделно дава предимство в дълголетието, защита от тении ( заразени храни и т.н., които не прощават на другите ).

П.П. Бре на мИня ми е 'ноу интересно да изследвам разни процеси и глупости. Добре, че имам свободно време бол да се занимавам с глупости - хихи
                    Да разбирам, че шансът ние първи да овладеем огъня ни е направил доминиращ хищник и впоследствие сме развили хилядократно интелекта си само за 30-40 хиляди години?

Коментар

За разните атавизми ми е ясно, но те са следствие.

Нали разбираш, че вследствие на климатичните промени, не само ние сме излезли от горите да търсим храна......

Аз не, че споря, но май освен неандерталеца, нито един друг вид не е успял да развие интелект, макар и да е оцелял до ден днешен.
                      По памет 6 вида подобни на нашите тръгват различни ( с равен старт и еволюция ), но хомо-сапиенс става само един, останалите 5 дават фира.

П.П. С неандарталците сме се и поумесвали навремето. Не че изчезват напълно, а ги "претопяваме" по-скоро.

Причината пак е готвенето, т.е. за да готвиш трябва да правиш земеделие, да садиш семенца, да гледаш реколти. Неандерталците са си набавяли храна от сушата и водата по "класически" методи и затова измират като цяло.
                      Last edited by marandi; 28.03.2012, 01:11.

Коментар

Това май е разковничето - овладяването на огъня. И не точно само готвената храна, но и отоплението, предпазването от хищници и т.н.

П.П. Затова tnm не иска да съм Прометей, а тя орлица. Ще стане зависима.
                        Готвенето от една страна дезифекцира храната и водата в нея, т.е. придава й качества близки до "чистотата" като свойства.

Т.е., всички горят калории като същества, но ако един го държиш на нискокалорична храна, а друг на високо - кой ще има по-добри резултати и кондиция? Тук махаме генетиката и физиката, а по принцип.

Т.е. готвенето е като допинг спрямо останалите и оттам идва предимството пред останалите, въпреки габаритите и силата им. Отделно дава предимство в дълголетието, защита от тении ( заразени храни и т.н., които не прощават на другите ).

П.П. Бре на мИня ми е 'ноу интересно да изследвам разни процеси и глупости. Добре, че имам свободно време бол да се занимавам с глупости - хихи

Коментар

Т'цъ ...

серия от фактори са били. Първо брад'чедите излизат от горите и да търсят храна на открито поради климатични промени, после започват да се учат да ходят на 2 крака ( няма подобно същество двукрако ) и се научават да тичат на 2 крака - вестибуларния апарат и специфичната мускулатура в наши дни.

Има там една кост в глезена и пищяла, която се изменя. Т.е. от ъгъл 45 градуса за катерене се модифицира на около 20 градуса в наши дни.

Опитай се да си мръднеш ходилото нагоре под ъгъл 45 градуса в момента? ( обратното на шпиц ). Ще ти е трудно вече
                          За разните атавизми ми е ясно, но те са следствие.

Нали разбираш, че вследствие на климатичните промени, не само ние сме излезли от горите да търсим храна......

Аз не, че споря, но май освен неандерталеца, нито един друг вид не е успял да развие интелект, макар и да е оцелял до ден днешен.

Коментар

От готвенето е, демек когато наш'те брадчеди откриват огъня и почват да готвят. Тогава мозъка прогресивно започва да нараства.
                            Това май е разковничето - овладяването на огъня. И не точно само готвената храна, но и отоплението, предпазването от хищници и т.н.

П.П. Затова tnm не иска да съм Прометей, а тя орлица. Ще стане зависима.

Коментар

.....

П.П. Ти май твърдиш обратното - обезкосмяването и порите са причина за нашето господство, макар и в много кратък засега период от еволюцията.
                              А аз се чудя защо сме се обезкосмили и о-порили.
                              Т'цъ ...

серия от фактори са били. Първо брад'чедите излизат от горите и да търсят храна на открито поради климатични промени, после започват да се учат да ходят на 2 крака ( няма подобно същество двукрако ) и се научават да тичат на 2 крака - вестибуларния апарат и специфичната мускулатура в наши дни.

Има там една кост в глезена и пищяла, която се изменя. Т.е. от ъгъл 45 градуса за катерене се модифицира на около 20 градуса в наши дни.

Опитай се да си мръднеш ходилото нагоре под ъгъл 45 градуса в момента? ( обратното на шпиц ). Ще ти е трудно вече
                              --------------------------------------------------
                              Иначе да, появата на пори за охлаждане ни дава убийствено предимство, т.е. можели сме да атакуваме, когато останалите са неадекватни.
                              Last edited by marandi; 28.03.2012, 00:57.

Коментар

Но все пак, обезкосмяването и появата на пори (по-доброто охлаждане) са следствие на това, че хомо-сапиенсът е измислил как да се завива през нощите, т.е. не е разчитал на собствената си космена покривка. Пак опираме до мозъка. Пък що тоя наш мозък е станал толкова голям и ефективен - аз нямам идея. Не ще да е от храненето...
                                От готвенето е, демек когато наш'те брадчеди откриват огъня и почват да готвят. Тогава мозъка прогресивно започва да нараства.

Аз затова предния път скастрих бебе ТНМ-чева да си мята дипломите, че много ми дойде да я чета как интерпретира волно - хихи

Коментар

Working...
                                X