IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Maранди моето мнение е че българските архитекти са тотални бездарници тотални.Като отиде човек в Трявна Боженци Копривщица и като види дедите ни какви къщи са строили направо откача.Красота пълна хармония с природата и тези хора не са имали вишу от ВИАС.Като застана пред сграда строена в днешни времена направо ме хваща рядко щастие и първата ми мисъл е че трябва да се събори.Такива грозотии и простотии няма никъде.Дори сламените колиби в Африка са по хубави а за панелките нямам думи.Грозотия отвсякъде.Най добре е ВИАС да бъде затворен и да стане факултет на ТУ-София.Изобщо Химическия Минногеоложкия ПИСА и Леснотехническия Пе же и то и строителното на строителни войски трябва да са факултети на ТУ.Там ще ги научат и да смятат и на дизайн.
    Прав си батка

От любопитство съм гледал материалите, които са влагали наш'те навремето в строителството и общо взето се оказва, че една 150 годишна къща в България е т.нар. ЕКО в наши дни. Или топ-фейшънЪъ на модерното "зелено" строителство. Какъв "напредък", а?!

П.П. Но сега защо бат' Бойко да не нахака с още дълг децата и внуците ни, понеже Меркел се чуди как да си закрепи износа и ще "санирваме" панелки.

Няма такъв смях .....
    ----------------------------------------------------------------------------
    Бих им предложил да "санират" и НДК-то и Бузлуджа - едни тоже "естетично" издържани сгради отвсякъде - хихи

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      ... радостта ти - знаем на какво се дължи...... именно, че петъкът е далеч, а тогава е твоят голяяяям кошмар - с големите чанти с покупките......

...това "Баууу" - много ме смущава, но ще приемем, че котето в теб владее и чуждиТЕ езици...

... и на мен още не ми е тръгнало петъ(к)ШКИ, но това - с настроениЯТА - всеки сам си го прави....

http://vbox7.com/play:554f0f24&al=2&vid=6172743

http://vbox7.com/play:90620954&al=2&vid=1907363

Oooo Savage Garden, тук ме нацели мнооого сериозно, пък "Бау" си е просто една лиготийка тъкмо се ядосвам, че не съм си оставила черна боя за обувки иамм само безцветна, а тя не покрива хубаво и сега обущетата ми шЪ лъснат, че нИ съм ги боядиссала сутринтЪ , дано имам нЕкоя мокра кърпичка да видим далЕ шЪ станИ магията...

Брейй каквЪ съм умницЪ начиии, добре че си имам резервни обущета (бях ги забравила, тъй де като съм скрила и от себе си )

п.п. Вал благодаря за поздравчето... за теб, Зарко и останалия антураж, който знам че не е в гардероба http://vbox7.com/play:79d5854f
      Last edited by artemida_sofyanska; 02.04.2012, 13:12.
      There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
        Баууу, днес ми върви точно понеделнишки, а на вас?
        ... радостта ти - знаем на какво се дължи...... именно, че петъкът е далеч, а тогава е твоят голяяяям кошмар - с големите чанти с покупките......

...това "Баууу" - много ме смущава, но ще приемем, че котето в теб владее и чуждиТЕ езици...

... и на мен още не ми е тръгнало петъ(к)ШКИ, но това - с настроениЯТА - всеки сам си го прави....

http://vbox7.com/play:554f0f24&al=2&vid=6172743

http://vbox7.com/play:90620954&al=2&vid=1907363
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Баууу, днес ми върви точно понеделнишки, а на вас?
          :http://www.youtube.com/watch?v=h81Ojd3d2rY

Коментар

• Баууу, днес ми върви точно понеделнишки, а на вас?

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвици. Успешна и слънчева нова седмица.

Коментар

Добро утро на всички Успешен месец и седмиа ви жеаля

п.п. Заре невероятни снимки, благинка за окото наистина се справяш стахотно с фотоапарата Благодорно ти завиждам за хубавия уикенд нЕкои животинчета писАхме, писАхме и си стоЯхме вкъщи

I wonder where you are - http://www.youtube.com/watch?v=JMqlMdgmLyg

... ето това му е хубавото на оставането в къщи - човек може да разбере възможностите си да стане втори Паисий..., лошо няма - де... ..., представям си те с едно перо в дясната ръчица (или в лявата)..., една мастилница от едно време..., почесваш се (по челцето...) с пачето перо..., дълбокомислено..., подбираш възможност за точен отговор и.... усмивка осенява нежното лице, защото си попаднала на най-точното описание (определение).., потапяш перото в мастилницата и нежната ръчица почва да подрежда думички в строен ред върху белият лист... ... спокойствие и нега струят в цялото ти поведение..., съсредоточена и докрай отдадена на работата си...

... а аз - какво ми ти творчество? Хлътвам в поредната пряспа с десния крак до над чатала и (докато ГО вадя от пряспата) - си мисля - дано поне с левия не хлътна, но и това се случва... и се оказва, че съм възседнал снега (като кон) и драпам наляво-надясно... ..., ето - и чепикът ми го няма в снега... http://prikachi.com/images/152/4586152a.jpg

... ми така е: трудно се става Паисий, бе Арти, но ще ти се получи, де - защото държиш здраво...

Приятен ден и успешна седмица на всички!
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  '....................
                  Относно това черничкото, попрочети малко за т.нар. обществени сгради в Софето, кой им е бил архитекта и т.н. Отделно сякаш имаш нужда от малко История на Софето след Освобождението, за да се ориентираш малко по-безпристрастно в ситуацията, понеже ми изглеждаш напрегнат нещо - хихи
                  Маранди, ако съм "напрегнат", то е - определено, защото и в поста си от снощи съм описал доста добре мнението си, че и с главни букви, за да ти "вади очите", но поради ранният час на твоя отговор - ти ПАК си пропуснал "есенцията" в мнението ми, а именно:

АРХИТЕКТЪТ прави якостните изчисления и проверки, същият представя своя проект за цялостния вид на сградата и всички необходими чертежи на отделните нивА на сградата с техническите изисквания...., нооо....

...нооо - не е той (архитекта) - който "чете" и изпълнява чертежите..., нито пък той (архитекта) би се съгласил да почне такава мащабна работа (якостни проверки, изчисления, подбор на материали и техническа обезпеченост с чертежи от всякакъв вид)..., даммм - никой, който цени такъв ИНТЕЛЕКТУАЛЕН труд - не би почнал такава мащабна работа, ако отсреща не стоят ИМЕННО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗЛАТНИ ЛЕВА...

Ето това исках още снощи да ти кажа, но ранният час...

В тоА смисъл - ще "попрочета, кой е бил архитекта"..., но най-вече ще обърна внимание на: и т.н. .... "И ТАКА НАТАТЪК!" , защото не ти се получи нещо обосновката. Причината: архитектът си е получил нашите златни левове и е предоставил интелектуалния си труд, при което съграденото от нашите деди е останало - всички го виждаме и това не е кух патриотизъм, както ТИ ГО ИЗКАРВАШ, ако твърдиш, че само УСТА КОЛЮ ФИЧЕТО е бил майстор-дюлгерин в тая страна. И той, но и хиляди други!

Бъди здрав и успешна седмица на теб и всички тук!

Коментар

• Maранди моето мнение е че българските архитекти са тотални бездарници тотални.Като отиде човек в Трявна Боженци Копривщица и като види дедите ни какви къщи са строили направо откача.Красота пълна хармония с природата и тези хора не са имали вишу от ВИАС.Като застана пред сграда строена в днешни времена направо ме хваща рядко щастие и първата ми мисъл е че трябва да се събори.Такива грозотии и простотии няма никъде.Дори сламените колиби в Африка са по хубави а за панелките нямам думи.Грозотия отвсякъде.Най добре е ВИАС да бъде затворен и да стане факултет на ТУ-София.Изобщо Химическия Минногеоложкия ПИСА и Леснотехническия Пе же и то и строителното на строителни войски трябва да са факултети на ТУ.Там ще ги научат и да смятат и на дизайн.

Коментар

• Добро утро на всички Успешен месец и седмиа ви жеаля

п.п. Заре невероятни снимки, благинка за окото наистина се справяш стахотно с фотоапарата Благодорно ти завиждам за хубавия уикенд нЕкои животинчета писАхме, писАхме и си стоЯхме вкъщи

I wonder where you are - http://www.youtube.com/watch?v=JMqlMdgmLyg

Коментар

• Добро утро, тайфата!
                        Много бързо минават тези почивни дни, а работните се точат едва, едва...
                        Успешна работна седмица!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Разбира се, че трудно ще ме уязвиш на тема - откога съм тук. Това, че не чета всички теми е вярно.

Това, че изброяваш разни НЕ БЪЛГАРСКИ школи - нищо не означава ЗА МЕН, защото ЛИЧНО ЗА МЕН е достатъчен фактът, че някой ЗНАЧИМ/ЗНАЧИМИ БЪЛГАРИН/БЪЛГАРИ - са имали поглед върху работата на някои (гладни) чужденци, т.е. - българите сме били с много развити усещания за естетика и красота в строителството, но за да си "поръчаш" толкова внушителни сгради - е трябвало и достатъчно добре да си подкован финансово (не зная, дали си виждал животозастрахователни продукти с лимити на отговорност, номинирани в "ЗЛАТНИ ЛЕВА"??? ..., нашите предци са ЗНАЕЛИ откъде изгрява слънцето... ) ..., но и правно да си напред в матРиала..., защото виждаме как стоят нещата днес с промените в клаузите във всякакви договори и анекси от най-различно естество...

Българинът просто е казвал нещо значимо, като: "...ако моста на Янтра (до Бяла) не направя в срок - вземете ми главата..." ... и толкоз: запретвал ръкави...

В тоя смисъл - западняците, които цитираш - не са дошли тук да работят само с двете си ръце, нали, но - СЛЕД КАТО СА СЕ СЪГЛАСИЛИ С ХОНОРАРИТЕ СИ - са предоставили планове и надзор, за да почне строителството именно тук.

Т.е. - аз казвам, че Е ИМАЛО БЪЛГАРЧЕТА (и може би - за добро!).., нека са били спонсори, спомоществователи, но същите те са организирали и цялата дейност надолу във веригата - под архитекта - чуждоземец, който определено е бил доволен от своето заплащане от БЪЛГАРЧЕТАТА (които за добро - са си били на местата!...)..., защото ако не си бяха - строителството ВСЕ ОЩЕ ЩЕШЕ ДА СИ Е НА НИВО "ОСНОВИ" (или маааалко по-нагоре...)...

За МАШИННИТЕ ТИ елементи - не чувствам никаква вина - развил съм тезата си, след като съм цитирал твои думи, а се е оказа, че те са били погрешно вписани като като твои от друг участник, който вече ти се извини за неговата грешка.

Благодаря за съвета да си "щъкам по баира", но това не е баир с мащабЕТО на горнооряховските - нали знаеш това (защото така звучиш...)..., пък и не създавай ореоли около една от най-малко претенциозните на средства дейност... , нЪл?
                          'ноу ми "прескачаш" от кондика в кондика, бре чиляк!?! Все пак не забравяй, че съм Рус ( хихи ... )

Ся най-ми е лесно да изцепя, че от Витоша по-високо нЕма и от Искър-о ко беше там ...
                          ------------------------------------------------
                          От логическа гледна точка, т'ва османско присъствие по нашите земи в някои отношения ни връща назад.

Не съм се замислял досега, но стила на сроителство доста е "върнал" назад, спрямо една Втора Българска империя при Асеневци. Логично е да си внесем след Освобождението "ноу хау" в строителството.
                          Няма лошо да си патриот, но освен за уста Кольо Фичето, аз друг не се сещам и той по-скоро е дялал фортификационни съоръжения и чат-пат по някоя църква.

Че родните сладури бързо стоплят материята е ясно! ( смигам ).

Но т.нар. аристократичен стил на Софето е привнесен от чужденци в строителството, когато Софето става столица и слабото им място обикновено е проектирането, както и в наши дни.
                          После следва "копирането" на Сталин-ската школа, демек соц. строителството и в частност панелките, бурафориите в наши дни и т.н.
                          П.П. Не ми се шпреха за конструкции

Хобитата са скъпо нещо и не всеки може да си ги позволи, Отделно е здравословно освен за очите, също така и за дробовете, когато чиляк се понадигне малко по-нависочко, спрямо надморската височинка
                          -------------------------------------------------
                          Едва ли някога бих си помислил да "уязвявам", когото и да е било. Та, сбъркал си "адреса" със среличките си
                          -------------------------------------------------
                          Относно това черничкото, попрочети малко за т.нар. обществени сгради в Софето, кой им е бил архитекта и т.н. Отделно сякаш имаш нужда от малко История на Софето след Освобождението, за да се ориентираш малко по-безпристрастно в ситуацията, понеже ми изглеждаш напрегнат нещо - хихи
                          Last edited by marandi; 02.04.2012, 04:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            По тия тематики, колкото и да е странно спорехме Сривльовци и Ъпъри преди доста време. Явно те е нямало още и не си чел.

Софето ( след като става столица и тия снимки, които прикачаш ) като архитектура е дело на австрийската, чешката и немската школа след Освобождението. Т.е. няма българчета там при архитектурата ( може би за добро ).

Днешните "футористични" гледки са родно производство.

П.П. Аз кат' прост инженер-корабостроител ще си замълча какви проблеми се строят в момента, под формата "фешън" и ми е трудно да нарека днешните архитекти: "колега". За теб не знам, понеже се пробва да ме натаковаш по Маш. елементи - хихи

Чиърс на бебетата!

П.П.П. Споки, Природата ще замаже с Голямата "четка" тия псевдо-безумия, щъкай си по баира и плакни окото. Малко 'орица могат да си го позволят

Разбира се, че трудно ще ме уязвиш на тема - откога съм тук. Това, че не чета всички теми е вярно.

Това, че изброяваш разни НЕ БЪЛГАРСКИ школи - нищо не означава ЗА МЕН, защото ЛИЧНО ЗА МЕН е достатъчен фактът, че някой ЗНАЧИМ/ЗНАЧИМИ БЪЛГАРИН/БЪЛГАРИ - са имали поглед върху работата на някои (гладни) чужденци, т.е. - българите сме били с много развити усещания за естетика и красота в строителството, но за да си "поръчаш" толкова внушителни сгради - е трябвало и достатъчно добре да си подкован финансово (не зная, дали си виждал животозастрахователни продукти с лимити на отговорност, номинирани в "ЗЛАТНИ ЛЕВА"??? ..., нашите предци са ЗНАЕЛИ откъде изгрява слънцето... ) ..., но и правно да си напред в матРиала..., защото виждаме как стоят нещата днес с промените в клаузите във всякакви договори и анекси от най-различно естество...

Българинът просто е казвал нещо значимо, като: "...ако моста на Янтра (до Бяла) не направя в срок - вземете ми главата..." ... и толкоз: запретвал ръкави...

В тоя смисъл - западняците, които цитираш - не са дошли тук да работят само с двете си ръце, нали, но - СЛЕД КАТО СА СЕ СЪГЛАСИЛИ С ХОНОРАРИТЕ СИ - са предоставили планове и надзор, за да почне строителството именно тук.

Т.е. - аз казвам, че Е ИМАЛО БЪЛГАРЧЕТА (и може би - за добро!).., нека са били спонсори, спомоществователи, но същите те са организирали и цялата дейност надолу във веригата - под архитекта - чуждоземец, който определено е бил доволен от своето заплащане от БЪЛГАРЧЕТАТА (които за добро - са си били на местата!...)..., защото ако не си бяха - строителството ВСЕ ОЩЕ ЩЕШЕ ДА СИ Е НА НИВО "ОСНОВИ" (или маааалко по-нагоре...)...

За МАШИННИТЕ ТИ елементи - не чувствам никаква вина - развил съм тезата си, след като съм цитирал твои думи, а се е оказа, че те са били погрешно вписани като като твои от друг участник, който вече ти се извини за неговата грешка.

Благодаря за съвета да си "щъкам по баира", но това не е баир с мащабЕТО на горнооряховските - нали знаеш това (защото така звучиш...)..., пък и не създавай ореоли около една от най-малко претенциозните на средства дейност... , нЪл?
                            Last edited by zarco; 02.04.2012, 00:42.

Коментар

Творческият замах аз го виждам само в природата..., може би и в онова, което е строено преди десетилетия и векове... Съвременните сгради, нищо, че имат смели хрумвания, нещо не ми се вписват добре в обстановката..., особено ако около тях има рушащи се, изоставени, готови да се сгромолясат други такива..., или ако встрани от тях има тръни и всякакви битови отпадъци, носени от вятъра...

Созополските сгради, например - се вписват доста уникално в природата, която е ненадмината по създаването на красота и хармония..., едни пастелни цветове, които са неповторими дори от четката на най-големите майстори...

http://prikachi.com/images/122/4589122B.jpg
                              http://prikachi.com/images/113/4589113s.jpg

http://prikachi.com/images/892/4588892F.jpg

, затова нещата са наистина завършени (нямам предвид по-новото строителство)..., старите църкви и други паметници на културата - също - като че ли галят погледа и ни правят по-различни..., мисля, че ни дават възможност да се унасяме в мечтите от приказките и да попадаме в една различна реалност...

http://prikachi.com/images/844/4588844K.jpg
                              http://prikachi.com/images/841/4588841r.jpg
                              http://prikachi.com/images/827/4588827F.jpg
                              http://prikachi.com/images/861/4588861r.jpg
                              http://prikachi.com/images/825/4588825j.jpg
                              http://prikachi.com/images/820/4588820n.jpg

Футуристичните напъни трудно се вписват в представите (ми) за изящество, но все пак - ще се налага да свикваме с тяхното присъствие в нашия ден и то - все по-осезателно...

http://prikachi.com/images/821/4588821r.jpg
                              http://prikachi.com/images/837/4588837c.jpg
                              http://prikachi.com/images/888/4588888k.jpg
                              http://prikachi.com/images/877/4588877E.jpg
                              http://prikachi.com/images/874/4588874s.jpg
                              http://prikachi.com/images/867/4588867m.jpg

...все пак такъв ред на мисли не е задължителен...
                              По тия тематики, колкото и да е странно спорехме Сривльовци и Ъпъри преди доста време. Явно те е нямало още и не си чел.

Софето ( след като става столица и тия снимки, които прикачаш ) като архитектура е дело на австрийската, чешката и немската школа след Освобождението. Т.е. няма българчета там при архитектурата ( може би за добро ).

Днешните "футористични" гледки са родно производство.

П.П. Аз кат' прост инженер-корабостроител ще си замълча какви проблеми се строят в момента, под формата "фешън" и ми е трудно да нарека днешните архитекти: "колега". За теб не знам, понеже се пробва да ме натаковаш по Маш. елементи - хихи

Чиърс на бебетата!

П.П.П. Споки, Природата ще замаже с Голямата "четка" тия псевдо-безумия, щъкай си по баира и плакни окото. Малко 'орица могат да си го позволят

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Зарко, дай сега да се разберем с теб! Ако си мислиш само с една "проповед" да ми "държи влага" - тЪЗ да я забраиш.

П.П. КуРкурякът е отровен /не се шегувам/.

П.П.П. Много хубави снимки. Аз също обичам да снимам, но при някои хора това си е направо дарба.

... ето точно така ви учат от малки (момиченцата)......, но като пораснеш, сама ще можеш да си обясниш, че не всяко нещо, което е "яко" - е непременно и отровно......

..., но от друга страна - ние, мъжете - не консумираме ТОЧНО ТАКИВА цветя, а от собствен опит знаем, че има едни малко по-различни, дори и не по-малко нежни цветя, които цъфтят през цялата година......, така че и аз не се шегувам...

...зя "дарбите" и "талантите" - си имам едно мнение, което не съм променял - достатъчно е човек да работи над себе си и нещата се получават..., генът си е ген, но можех и да не хващам целенасочено в ръцете си МНОГОКРАТНО някои работи, а други - да заобикалям отдалеч, още като подуша "трудностите"......, а кое му е трудното човек да върви, върви, пък да спре и да щракне видяното?

Коментар

Working...
                                X