IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес се смърсих, та купих едно охладено пиле да го готвя. Май през велики пост на Цветница риба е позволена.

Та го надянах на една бутилка от токайско (макар и бутилката от бира да е по-удобна, но немах), поставих я във фурната в големата тава, а пък в тавата налях вино, олио и вода 1:1:1, за да дава влажна и ароматна атмосфера унутрйе.
    Пекох го на режим грил с вентилатор, 150 градуса.

Дакато се печеше, запържих в олио (с добавка, за аромат, шарлан и дървено масло) 2 големи чаши ориз и малко нарязани целина и пащърнак - корени. Пържих, докато не закафеняха корените.

След около час, май, извадих тавата с пилето ( стана с хрустяща чуплива кожичка), изхлузих пилето в тавата и го начупих на основните му части; извадих ги, изсипах запържения ориз в тавата, сложих озгор парчетата пиле и ги понатиснах да се заврат по-надолу. Добавих още вряла вода, за да стане отношението ориз:вода 1:2, и върнах тавата във фурната.

Сега ще я държа там пак на 150 градуса, докато не стане ориза (10-15 минути), ще извадя тавата и ще насипя в ориза бая ми ти смес от чесън и оцет. Ще я увия тавата с вестници, да поеме аромата, ще я изнеса на балкона да се поразходи до половин час - пък после ела, бабанко, та яж!
    Last edited by vmankov; 08.04.2012, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Добро утро, тайфата!
      Честит празник! Да са живи и здрави именниците!
      Приятен и слънчев ден, момичета и момчета!
      Честита Цветница на дамите!

Днес празнуват - всички дами, без изключение..., нали са цветята в живота ни!

Нека всички днес получат своето красиво цвете! Все си мисля, че един свеж кукуряк http://prikachi.com/images/87/4586087l.jpg - би могъл да се впише в компанията на всяка прекрасна орхидея... http://prikachi.com/images/264/4618264d.jpg,,, но и други цветове и гледки в тоя ден са не по-малко красиви:

http://prikachi.com/images/266/4618266c.jpg

http://prikachi.com/images/268/4618268v.jpg

http://prikachi.com/images/271/4618271Q.jpg

... само трябва да не се прекалява с пътните знаци..., кой както го разбира, де (т.е. - покажете цветеТОс красивите тичинки, вместо пътен знак на мъжа до себе си...)...

http://prikachi.com/images/263/4618263S.gif
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Добро утро, тайфата!
        Ето, това .........чаках...!!!!
        Без да прочета пожеланията ти, денят е намръщен.......
        Благодаря !!!

Коментар

• Айде и от мен едно утро.

http://www.youtube.com/watch?v=VJvz_rsu2b8

Коментар

• Добро утро, тайфата!
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Приятен уикенд и на теб Арти.... Ако може да ти е приятен уикенда като гледаш какво се случва в л'бимата ни държавица и по света последните дни... Остава ни да се задоволяваме с мисълта, че някой някъде бил по зле, а ние поне още имаме работа видиш ли сме върха на сладоледа... Да ама не.. Като гледам цените, ясно си личи чре познават тези коиот предвиждаха втора вълна на кризата, предизвикана от многотонапечатани в САЩ пари и следващото от тях поскъпване на суровините и храните... Тия дни си бях със семейството и ги закарах до Гърция.. За пръв път усетих и там кризата... За пръв път у лицата на гърците виждам това отблъскващо и характерно за нас българите негативно и животинско, подкрепено от духовна празнота излъчване.. Знаете за какво говоря.. Заставаш на Стамболийски и гледаш хората - от всеки 10 има най много двама, дето може да се оценят, като средностатистически, плащащи данъци, работещи и участващи в общественият живот личности.. Всичко друго просто чака своя край.. Даааа.. Тъжно но факт. На 80% от българите не им остава нищо друго до края на дните им освен да чакат края.... Старая се да бъда оптимист, защото нямам друг изход, ама е трудна работа.. Всеки път като ми се наложи да давам седмични пари на родителите си (коиот са с по над 40 години трудов стаж и с по 2 визши образования) и осъзнавам абсурда на съвременното общество. Общество на реститутки, престъпници, бедни и луди... Общество на егоисти и малки човечета, с още по малки топчици... И хомосексуалисти... И улични кучета..
              Питат ме вчера от един всекидневник, дали се очакват фалити на големи български компании или Банки.. Как да отговоря на този въпрос? От къде да знам, като все едно някой да те пита: Какво държа в стинатата си ръка?... Но си гледам микро средата (моите контрагенти) и гледам че 50% от тях на практика са фалирали... Оцеляват само защото не плащат кредити, данъци и защото все още имат купен по някой друг актив койот си тощят до пълното му погиване... В същото време се оформи една паразитна прослойка от обществото дето само благодарение на спекула със служебно положение и корупция, се уяде за тия няколко години... Отвратително е да гледаш как в държавата дето деца и възрастни умират от глад, има разни паразити (не говорим за олигарсите, а за малки паразитчета), дето ги виждате около всеки от нас в обществото - разни дето работят (уж) на по 2 места, все разни клатикурски длъжности по министерства, банки или общини, взимат пенсия, два наема и за тях криза няма, ама всичко това бавно убива държавата... И малко сме хората дето се борим... Есега пускам всички служители да ходят да протестират за цемните на горивата (дизел 3 лв. занчи фалит на поне 10% от фирмите).. Уволних всички, които имат доходи и назначих хора дето трудно оцеляват... Ама е много трудно - Такива сме си българите - вкопчили се в кокала, разни тъпанари, и няма махане, махат се само ако фалира дружеството в което работят. И заради тях младите и перспективни хора бягат от държавата... Ами как няма да бягат - Каква перспектива имат у нас? Да чкат поредната чалга овца да я уволнят малоумните собственици на банката (примерно) в която работи и която и малките деца вицдат че няма качества за позицията която заема, но собствениците им е все тая какво се случва в БГ защото ние сме толкова малки, че и да фалираме не сме им никакъв проблем на фона на сумите коиот губят в други държави (Русия, Унгария, Австрия итн) и в БГ нищо не се променя - Едни и същи грозни мутри си управляват от години.. Огледайте се около Вас - Колко шефове са махнати заради слабите резултати на фирмите? Нула. Ако между тях си не се преебат взаимно никой не си тръгва, нищо не се променя.. А полсе що не върви държавата или отделните дружества.. Ами няма да върви, защото французите най добре са го казали: Ако искаш да промениш публичният дом, трябва да смениш курвите, а не креватите... Щото ми писна вече сигурно 20 години да ги гледам едни и същи идиоти - Отиваш в еди коя си община, и гледаш някаква тъпа овца.. И си е все там от 20 години, даже и след пенсия, пак си седи там... В същото време някой можещ, знаещ човек, отива в САЩ или Германия, защото в БГ няма шанс да се развие по специалността и не иска да хрантути с данъците си цялата тази система от паразити...

Пак чета тия дни почваме ЛОТ не знам си кой, на магистрала Струма.. Какво ме е.. мен това? Ако ще цялата територия да се бетонира, няма да има кой да мине по този бетон... Абе само аз ли виждам че колите изчезнаха по пътищата и почват все повече да намаляват? Спомням си в София 2008 ма от къде поваха задръдстванията, сега много рядко въобще да видиш задръстване и то само по центъра и две три критични точки... Какраш София - Варна и ако не са каруците и тировете, другите коли и по сегашните пътища им е съвсем достатъчно да се движат... Ама не знам някой мисли ли тия магистрали дето ги правят, а движение няма, после кой луд ще трябва да ги поддържа? Ама па добре че поне с нещо се занимават, че ми писна години на ред само да се въртят едни пари и да се "усвояват" едни средства...

Да не говорим за недвижимите имоти - това е болестта която ще убие поне 30% от народа... Там тепърва почва ефекта на доминото.. Питат ме пак онзи ден за прогноза за цените на апартаментите в София... Кка да им кажа че пазара първо трябва да умре и да видим какво ще се роди от пепелта, пак тогава да говорим за цени.. Какви цени очакват да се определят, като единственото търсене е от все още останлите тук - там заблудени деца от страната, коиот кешират парите на две роди, взимат кредит и се местят в големият град, щото така им е заложено в чипа (без да осъзнават каво правят)... Такова търсене не прави пазар... Това дори е вредно търсене, защото само забавя смъртта на пазара и не му дава шанс да се създаде нещо ново.. Това е като с борсата - много е по добре тотално да се срине, веднъж за винаги да теглим чертата и да се изстреляме като ракета, от колкото да продължава тази агония... В края на краищата природата е показала че няма нищо лошо да дойде зима, защото след нея идва пролет.. Ама малки хора, малки идеали...

Как и да е.... Приятна събота и неделя. Аз съм доста зает тези дни та по - малко ще пиша, че ми текат вътрешен одит и данъчна проверка по едно и също време и ползваме съботите и неделите да отстраним пропуските... Сега съм решил да купя една машина за производство на салфетки, и тоалетна хартия и да пусна едно цехче, че има пазар за готовата продукция, та и с това трябва да се занимавам, че и там се опитват едни хитреци да ме клатят, и още вчера им казах, че ги чака голямо анално приключение, ако не се вземат в ръце и не почнем да правим коректен бизнес... Всъщност тази която е представител на тяхното дружество, така и така мисля да я ......, щото е много яка мацка (като каталог на пластична хирургия, от типа "парцал") и ще ми дойде много добре в промеждутъка, в който изпратих съпругата ми в Гърция и още не съм сигурен дали да продължа аферата с новата ми девойка (нещо ме ядоса щото прави разни циркове във времето в което и казах да не ме търси)... Сега ми е необходима някаква много яка руса чалга - силиконова овца, да се отпусна от напрежението.. И много алкохол, за да не повръщам и да не ми е смешно като я видя гола.. Нещо от месец два тия силиконки по софийските нощни заведения са ми много противни.. Както презерватив за многократна употреба или градски кенеф на Централна гара... Къде изчезнаха свестните и морални момичета? Това е като да питам: Къде изчезнаха истинските мъже? или Защо ЦСКА не пробива в шампионската лига и защо Ицо Стоичков още не играе?
              А как ме боли простатата.. Ама това е друга тема и не е за у форум... Чао за сега..
              Космо бравос.Дал си точна диагноза на нещата.А на мен ми се иска да не е така.Засях 90 декара слънчоглед.Имам и жито.Вчера опуках и боба.Разсада и той върви отлично.Сега заваля хубав пролетен дъжд от тоя който бавно напоява земята.За моя радост съм жив и все още нищо не ме боли за което благодаря на Бога.Искам да се зарадвам ама ми е трудно....На нас се падна да живеем във времена на разруха.Война не сме водили няма голямо природно бедствие а страната изглежда все едно е я повърнал бронтозавър.Скоро бях в София да се заредя с култура....Улиците ужас!!!!!!Цариградско е на вълни и кръпка до кръпка.Драган Цанков същата картинка.В моловете народ ама туристи и едни цени ....Мизерията е тотална и е навсякъде..Хората особено по центъра едни такива мрачни умислени.Повечето имат вид на клошари на едни такива изкуствени все едно живеят в парници....По зле са от мангалите по село.Няавсякъде цигания тотална цигания...Дали ще съм жив да видя промяна?Според мен тя е невъзможна без от вън да дойдат много хора.

Коментар

Смесено - им мъже и жени, ама са повечето по възрастни и от нас та в никой случай не мога да ги класифицирам като сексулани обекти... Даже клиенти ми направиха забележка, че преди години в офиса ми било "компот от сливи" сега било пенсионерско клубче... Взех две готини гаджета за цвят преди месец - с едното вече живея, другата напусна (отиде в една банка)... И понеже с лелите сме заедно от началото на демокрацията (масово са ми бивши колежки дето ги съкратиха от банките и министерствата в коиот съм работил, иам и една две пенсионирани преподавателки от УНСС) та ме чувствт близък и много ми се мешат в личния живот.. Ама те и участват щото освен служебнитъе им задължения влиза, да превеждат пари на бившите ми съпруги, да осигуряват чистенето в личните ми жилища, да пазаруват, карат родителите ми насам натам почти всеки ден, дори плащат на осъмнали в дома ми ку..ви... И аз си ги обичам бабетата... Мъжете повечето са ми от навремето от буйните години авери.. Малко са поостарели ама още можем да заформим един масов бой с цялата агитка на елитен столичен клуб или да предизвикаме масови безредици... Все са едни ветерани... Ама така стана защото младите си тръгнаха понеже се влоши заплащането (някои родиха, други ги съкратих), а старите бойци няма къде да идат и са си вечно мои... Ама не ми е лош екипа - е сега да им звънна и да им кажа "Айде да ходим да бием цигани у Факултета" до 10 минути са въоръжени 20 човека пред нас.... Какво повече може да сика един мениджър от екипа си?
                Хубаво правиш и няма да се даваш! Явно хората вярват в тИбя

П.П. Иначе тази ситуация, както я описваш - в нея имаш 1 светкавичен ход, ако искаш да те намразят. Продаваш дружествата - всички литват на пътя и почват да те кълнат, че ти си станал милионер, а па те са си дали живота за тИбя и сега пак трЕбе да си търсят хоби до пенсия.

Шегувам се с горното, но съм чел за подобни истории по книжките. Демек, няма угодия - хихи

'орицата са сложно нещо. Чиърс!

Коментар

• Пропуснах да кажа наздраве.. Ама това е от едни пилешки сърчица в масло част от тоновете храна дето поръчах днес .. Ич не ми вдъхнаха доверие ама.. като ония в казармата със сапуна - Пени се не пени ке го ручам - пари съм давал за него....
                  Last edited by ani_mod; 07.04.2012, 21:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Щом имаш апетит и "глътка", значи си здрав! Което е хубаво

П.П. Много си ги разпасал тия твоите, да те търсят събота вечер?! Ама, ако са колежки - може да са те харесали и да не знаят как да ти го "кажат" - хихи
                    Смесено - им мъже и жени, ама са повечето по възрастни и от нас та в никой случай не мога да ги класифицирам като сексулани обекти... Даже клиенти ми направиха забележка, че преди години в офиса ми било "компот от сливи" сега било пенсионерско клубче... Взех две готини гаджета за цвят преди месец - с едното вече живея, другата напусна (отиде в една банка)... И понеже с лелите сме заедно от началото на демокрацията (масово са ми бивши колежки дето ги съкратиха от банките и министерствата в коиот съм работил, иам и една две пенсионирани преподавателки от УНСС) та ме чувствт близък и много ми се мешат в личния живот.. Ама те и участват щото освен служебнитъе им задължения влиза, да превеждат пари на бившите ми съпруги, да осигуряват чистенето в личните ми жилища, да пазаруват, карат родителите ми насам натам почти всеки ден, дори плащат на осъмнали в дома ми ку..ви... И аз си ги обичам бабетата... Мъжете повечето са ми от навремето от буйните години авери.. Малко са поостарели ама още можем да заформим един масов бой с цялата агитка на елитен столичен клуб или да предизвикаме масови безредици... Все са едни ветерани... Ама така стана защото младите си тръгнаха понеже се влоши заплащането (някои родиха, други ги съкратих), а старите бойци няма къде да идат и са си вечно мои... Ама не ми е лош екипа - е сега да им звънна и да им кажа "Айде да ходим да бием цигани у Факултета" до 10 минути са въоръжени 20 човека пред нас.... Какво повече може да сика един мениджър от екипа си?

Коментар

Наздраве.. Много ми тръгна днес глътка... Два пъти ги викам тия от Дон Вито с пълни чанти с мезета....
                      Щом имаш апетит и "глътка", значи си здрав! Което е хубаво

П.П. Много си ги разпасал тия твоите, да те търсят събота вечер?! Ама, ако са колежки - може да са те харесали и да не знаят как да ти го "кажат" - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        E, хайде, де ... докога ще те чакаме? - хихи

Мислех 2-3 дена да поспра да къркам, ама не ме оставят да се наспя. А, па аз кат' съм недоспал и ставам "крив". Блъскам се из вратите и се търся в огледалото сутрин

Чиърс!

Наздраве.. Много ми тръгна днес глътка... Два пъти ги викам тия от Дон Вито с пълни чанти с мезета....

Коментар

• Дееба как ме ядосаха тия тъпи п..тки моите любими колежки и колеги.. Тия дни се пенсионира една колежка и утре ще се събираме да я уважим и отишли другите (аз имам фонд във фирмата за пенсионирания и раждания и им давам по 3 заплати и организирам партито и плащам подаръка) колеги и и купили подарък един уникален швейцарски часовник (дали 500 лв.), гравирали го отзад за да е за спомен и се събрали и и го подарили.. Мен ме нямаше защото ходих до Гърция този ден. И сега ми звънят всичките, ама как можело така.. Ама часовник не се подарявал щото "отброявал дните" и някави тотални простотии... Направо полудях.. Така ги овиках всичките.Как може интелигентни хора да се държат по тоя начин... Че самия аз съм подарявал часовници поне 200 пъти и на мен са ми подарявани поне 100 пъти.. За пенсиониране още от татово време се подарява часовник... Мани това ами може ли в събота вечер на фона на всичките ни проблеми да ме занимават с такива глупости... Психическото здраве на нацията е на много ниско ниво... Айде наздраве... Днес реших да си седя в къщи че утре се очертава големо пиене и ядене... И в понеделник ми се очертава тежък ден.. Ще намалям заплатите с 20% и ще взимам служебните коли.. Реших да оставя само две коли и който му трябва идва и взима кола от счетоводителката, ама не и да я ползват като персонална кола...Ама няма как.. Другият вариант беше 20% съкращания и всички с личните си коли по работа.. По някога няма как.. Макар че не е в принципите ми. Винаги съм мислел че трябва да растата приходите а не да се свиват разходите.. Айде наздраве.. Обади ми се приятелката ми да се извинява, за глупостите дето забърка докато жена ми си беше в БГ... С жена ми така и не се събрахме... Тя се е настроила негативно и дори в най добрите ми намерения вижда някакъв негативен подтекст.. Поне си поиграх с детето..... Та звъни ми днес госпожицата и вместо нещо духовно пак почва каво бельо си купила и как тая нощ щяла да изпълнява всяко желание за да се сдобрим (уникално красива и перверзна е, дори сега като пиша и получавам ерекция).. Ама аз постъпих като мъж (много и изпих днеска, та не съм за секс) и казах прав текст че ако иска да сме заедно, трябва да правим и нещо друго освен да се плющмм и да ядем, защото съм човек на години и вече не издържам.... Казах и че днес няма да се виждаме а утре ще я водя на партито за пенсионирането на колежката (те се познават, нали тя работи две седмици при нас, преди да почна да я...) Па и тая девойка ми е много странна.. Заедно сме от месец, такива млад красиви и убийствено богати момчета я свалят и и предлагат бракове и какво ли не.. И наистина е уникална жена..Тя какво намери у мен така и не разбирам... Питах я??? Вика: С теб ми е забавно и правим много хубав секс и това ми трябва преди да замина за САЩ юни???? Много тъпо. Няма логика... Чак сега иска да се занимава с тоалетната хартия.. Търси оферти.. Двупластова, трипластова.. Наду ми главата.. Казах и че искам да чукам онази дето предлага машините.. Тя ми вика да сме си правели тройка... Не е нормална реакция на жена. Абе как все така попадам на разниу луди жени не знам? Как не учелих една такава с ангелско личице, да имаме четири деца и куче, да се връщам от работа и в къщи да мирише на домашно сготвено.. Вече не мога да ям по тия ресторанти по три пъти наден - страшни киселини ми излизат... Уф днес изпих поне 10 бири и привършвам една бутилка уиски (700 гр.)... Може да ида да спя в колата - много ми харесва. Чуваш хората как минават през нощта, слушаш музика.. Не е като в тия гадни и тягостни апартаменти дето живеем.. А съседа го няма. Хвана се с една порно звезда, униклана красавица, някакъв топ модел.... Сега го върти нещо - Бременна съм, не съм бременна, мама няма пари да си връща кредитите, брат миидва в София дай да му купим жилище и той и тегли една майна и замина за Кувейт да си изживява любовната мъка.. Има някакъв бизнес с информационни технологии там и сега няма с кой да си пия и да си говорим за живота.. Кварталните пияници и старите приятели не стават за тая работа, защото съвсем деградираха и чак ме дразнят.. Не може човек толко да изпадне духовно.. Ама що да не може...

Коментар

Добре ме подсети да си отворя една биричка, че Кирето и бат Маранди вече са на три дължини пред мен.. Ха наздарве..
                            E, хайде, де ... докога ще те чакаме? - хихи

Мислех 2-3 дена да поспра да къркам, ама не ме оставят да се наспя. А, па аз кат' съм недоспал и ставам "крив". Блъскам се из вратите и се търся в огледалото сутрин

Чиърс!

Коментар

• Ми да живей, Валюаторе!
                              Другата седмица е Великден, та може по неведоми пътчета господнье да ви е сведено свише на теб или на смиреното как наш'та татковина ще просперира и ще 'иляди.
                              Ама дотогава ще вярвам на ушите си и на очите си. Защото както са казали умните - "Моли се за мир, готви се за война". Затова и когато 2009 година от предишната ми фирма заради кризата ни уволниха 25% от персонала, аз 4 месеца си починах, даже и цигарите отказах, вместо от 1-вия ден да ходя да търча по интервюта и да се притеснявам какво ще стане с ипотеките.
                              Че обещания, приказки, розови слончета и розови очила колкото щеш, ама на следващия ден папо си требе.
                              До 2060-та ще има 2.3 милиона работещи, 2 милиона пенсионери и 1 милион цигани в наш'та татковина, сочи проучване. Ако искаш и линк ще ти дам, ама ме мързи, пък и излезе вчера - можеш да си го намериш.
                              Тоест :
                              тези 500 лв дето ми ги взима държавата сега като данъци, ще отиват само за пенсии и за цигани.
                              Ами здравеопазване?
                              Ами пътища?
                              Ами другото?
                              М?

Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                              Брей, тук съвсем по пенсионерски сте я подкарали - гърмяща смес от неувяхващо идеализиране на миналото и застаряващата хвалипръцковщина с елементи на кръчмарски героизъм в комбинация със старчески болежки и пълно черногледство и отрицание на настояще и бъдеще Почти като в "Хъшове" но там лирическият герой все пак накрая събираше сили за едно "Да живей България"

Коментар

И за да нес ечувстват пренебрегнати по дебелите (гребкини, атлетки) ги вдигахме по двама, ако се сещате за каво иде реч...
                                Тая работа съм я пробвал, но вместо ръце, се използваха два бар-стола.
                                Ама вие сте били здрави момчета и няма да ви мисля.

Коментар

Working...
                                X