IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
    Виж ся,
    Всичкото това, което го казваш е верно, но само в статистиката на едно понятие от миналото.
    Светът го запомни с термина - "Големият опит"

Не изследвай събитията:
    Опитал се човекът. Не успял.
    /Щото сега щеше да има "Златна пармена", а не "Епъл"/

Изследвай резултатите.

Е-е-ех, ако на Клеопатра не ѝ беше крив носа!
    Контейнерите за боклук до блока.
    Тук всяка сутрин идваше жена,
    във вехти дрехи,слаба ,невисока,
    с количка, а през зимата с шейна.

Преглеждаше в сместа добре нещата,
    отделяше полезните на вид.
    Изглеждаше ми странно тя позната,
    в походка,маниер,гърбът – превит.

Бях все зает,началник-в общината,
    до службата ме караха с кола.
    И само сутрин, точно до вратата
    я виждах – беше с очила.

Веднъж обаче тя ме заговори.
    Попита ме с усмивка за часа.
    Невероятно близка ми се стори.
    И я познах – познах я по гласа.

Бе моята учителка любима
    в последния гимназиален клас.
    Заместваше почти една година.
    Бях влюбен в нея. Слушах я в захлас.

Цял ден на работа за нея мислих -
    УЧИТЕЛКАТА, станала клошар.
    В бюрото нещо търсех, нещо чистех-
    бях станал ученикът – Божидар.

Не бе познала в мене ученика.
    Самият аз бях доста променен -
    солиден, тежък, лика и прилика
    с мастит, авторитетен бизнесмен.

На заранта я чаках много рано.
    Прекрасно утро. Неработен ден.
    В боклука ми на дъното прибрано
    лежи кашонче, дар голям от мен.

Усетих зад гърба си, че пристига.
    Изсипах кофата с боклук завчас.
    И без дори главата да повдигна,
    прибрах се бързо на бегом у нас.

В кашончето бях сложил 300 евро,
    кафе, парфюм, кутия с шоколад.
    Вълнувах се и бе ми малко нервно,
    но в себе си се чувствах много млад.

Закусих и полегнах на дивана.
    На входната врата се позвъни.
    Излязох да отворя – никой няма.
    Пред прага – плик, кашончето – встрани.

„Не те ли учих драги Божидаре,
    че всяка работа краси Човек.
    Дори и бедността от Бога дар е,
    дори и в двадесет и първи век.

Нима в очите ти съм просякиня?
    Срамуваш се да поговориш с мен.
    Обратно връщам твойта милостиня
    и знай – ще легна гладна този ден.

Не прося милост, бедността не крия.
    Клошар съм, няма как, не върша грях.“
    Това прочетох, щях да се убия.
    Учителката вече не видях.
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
      Приятна вечер в разсъжденията!

Работил съм в Машиностроене, Металургия и Енергетика!
      Видях достатъчно за да знам какво унищожихме!

http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_dne...izgubihme2.htm
      Виж ся,
      Всичкото това, което го казваш е верно, но само в статистиката на едно понятие от миналото.
      Светът го запомни с термина - "Големият опит"

Не изследвай събитията:
      Опитал се човекът. Не успял.
      /Щото сега щеше да има "Златна пармена", а не "Епъл"/

Изследвай резултатите.

Е-е-ех, ако на Клеопатра не ѝ беше крив носа!

Който се обрича да живее/само/ с миналото - няма бъдеще.
      Last edited by sergo; 17.05.2012, 00:25.

Коментар

• Кое не е така:

Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд!
        Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности!
        Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!
        Създадохте най-голямата безработица в Европа!
        Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора!
        Направихте от специалистите улични продавачи и охранители!
        Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход!
        Намалихте нацията с близо 1 милион жители!
        Съкратихте средната възраст на българите с 10 години!
        Върнахте забравената детска неграмотност!
        Отворихте път на младите хора към проституцията и наркотиците!
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• mechobikov в спора се ражда истината но е нужно и търпение да седнеш и да попрочетеш туй онуй!

Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение

Коментар

• http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm
            Българската енергетика

До средата на 20-и век бяхме последни в Европа по енергийни мощности. От 1945 до 1990 г. те нараснаха 120 пъти! Стигнахме Белгия и Австрия. Изпреварихме Дания, Португалия и Гърция. Изравнихме се с Европейския съюз.

Производството на водни турбини и тенератори.

До 1950 г. у нас са изработвани водни турбини с мощност до 10 КW. През 1954 г. произведохме турбина и генератор с мощност 700 КW.
            В 1960 г. изнесохме в Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. Към 1980 г. вече работеха 30 ВЕЦ с 80 български турбогенератори с обща мощност 840 МW. Венец на турбостроенето ни са трите агрегата за ПАВЕЦ “ЧАИРА”, всеки с мощност 215 МW по чертежи на “Тошиба”, Япония.

Българската химия

през 1945 г. беше в зародиш. Внасяхме дори сода каустик и син камък!

Към 1989 г. отрасълът вече произвеждаше годишно:
            - 2,5 млн. т минерални торове
            - 1 милион тона калцинирана сода
            - 400 хил. т пластмаси
            - 1,8 милиона броя автомобилни гуми
            - 20 хил. т химикали за растителна защита
            - Преработваше 12 млн. т суров нефт
            - Имаше 11% от националните промишлени основни фондове.
            - Даваше 8,5% от националната промишлена продукция
            - Осигуряваше 20% от постъпленията от западна валута
            - Поддържаше 100 000 работни места.

В 1945 г. в България имаше десетина предприятия и 50 работилници с общо 4000 работещи и не повече от 200 инженери. Бях в първия випуск на новия машинен факултет на Държавната политехника. Едва намирахме работа за задължителния студентски стаж. В 1950 г. с месеци стояхме като безработни млади инженери.

В 1989 г. в отрасъла работеха 730 завода, 430 хиляди работещи и 35 000 инженери. 5000 научни дейци създаваха нови технологии и машини в 30 научноизследователски института.

Инвестиционното машиностроене

до 1945 г. не беше известно у нас дори като понятие. Индустрията работеше само с вносни машини. През 50-те години се появиха първите ни заводи, съоръжени с българска техника.

Красноречив е примерът с бронетанковото производство.

Завод “Бета” бе построен само за две години. Покритите му площи са над 120 декара. Има уникално оборудване: 4000 и 2500-тонни преси, гилотина за рязане на ламарина с ширина до 3200 мм и дебелина до 25 мм, линии за газово и лазерно обрязване на метални листове, камери за обемно отгряване на танкови корпуси, кантователи, прибори за контрол на изпитателни стендове и полигони. Произвеждаше бронетранспортьори в много модификации: универсални, амфибии, спасителни, санитарни, специално защитени срещу газове и радиация, самоходни установки, танкове с оръдия 122 мм, снабдени с наша радио- и оптикоелектроника.

Военно-промишленият комплекс бе изграждан, развиван и ръководен от няколко поколения високо квалифицирани специалисти. През 50-те години сред тях бяха инж. Марий Иванов, инж. Пеню Кирацов, ген. инж. Август Кабакчиев, инж. Лозанов, инж. Пантю Карапантев, инж. Богословов, инж. Точев, инж. Христо Минков, инж. Цветанов, ген. инж. Георги Ямаков, ген. инж. Борис Тодоров, ген. инж. Даиков. Последваха ги инж. Тончо Чакъров, ген. инж. Васил Василев, ген. инж. Кошинов, инж. Васил Тюркеджиев, ген. инж. Стайков, ген. инж. Александър Александров, инж. Климент Вучев, инж Илия Гунчев, д-р инж. Стефан Дамянов, проф. инж. Евгени Гиндев, ген. инж. Тодор Дончев, инж. Стоян Тодоров, инж. Иван Дамянов, ген. инж. Иван Колев.

Военно-промишлената ни продукция беше под 0,1% от световното специално производство. Въпреки този малък дял комплексът осигуряваше от експорт годишен валутен доход на България над 1 милиард щ. д., създаваше работа на 100 000 души, спираше внос и задоволяваше основните нужди на армията. Това показва както неговата ефективност, така и причините за отдавнашните опити на чуждите сили да ни изключат от тази сфера.

Пред 1943-1944 г. англо-американската авиация бомбардира наши военни заводи. След войната ги възстановихме за година-две. Много по-успешни от бомбените удари се оказаха днешните действия на собствените ни управници. Усърдни слуги на чуждестранни господари, те обявиха военната ни промишленост като престъпна, изоставиха традиционни пазари, затвориха десетки заводи, разгониха специалистите, уволниха хиляди работещи и вече подготвят пълното закриване на комплекса. Тези невежи хора дори нямат представа какво рушат!

Военно-промишленото производство не е обикновено. То е синтез от науки, нови технологии, висока производствена култура, ред и дисциплина. Успехите му бяха ярък показател за нивото на националния ни индустриален интелект! Разбиването му ще покаже интелектуалната нищета на управниците ни!

Оптимизъм и надежда буди колективът на Института по металознание “Акад. Ангел Балевски” към Българската академия на науките. Под ръководството на акад. Янко Арсов и на чл. кор. проф. Стефан Воденичаров при трудни условия творят нови продукти и показват възможностите на българския индустриален гений.

http://www.youtube.com/watch?v=gI-Rioi1Vd4
            mechobikov нека чичко гугъл да ти помогне!
            Намери и написаното от Никола Николов!

Билдерберг

Етиен Давиньон

Билдерберг+Етиен Давиньон

http://bgsviat.narod.ru/

Планът за разорение на България

Проектът "Ран-Ът"

1990 г.

Една зловеща приказка, която ни остави на края на света..

Коментар

1. За това, което унищожихме всички го видяхме. Вярно е. Прав си.
              2. Това означава ли, че за периода 1944 - 1989 България не е изоставала спрямо другите Европейски държави ???????????
              3. Айде без евтини манипулации
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

Пич ти прати два линка, които си личи че е правено нещо - кое по ефективно и ефинкасно , кое не, важното е , че е правено - с правенето човек се и учи

А сега за 20 г. ако се изкара какво е направено - ами то не 2 изречения, едно изречение не се сещам. Как голямо като бизнес е направено.
                Дадох пример за едно - 50 мгвата мощност края Бузлуджа, вятърни турбни - това за мен е добуър бизнес, чужда инвестиция.
                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

mechobikov нека чичко гугъл да ти помогне!

Билдерберг

Етиен Давиньон

Какъв гугъл. Аз мислех, че щом ме поправяш - знаеш.

1. За 1944 съм почти сигурен. Австрия освен ако ни е минавала
                  2. За 1989 най много Албания или Румъния да са били зад нас.
                  3. Кой е неподготвен ?
                  tnm

Коментар

• Приятна вечер в разсъжденията!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Вярно, че понякога дори и аз греша. Що не дадеш точните данни и да поразсъждаваме върху тях
                      Винаги за теб, но няма да расъждавам с теб защото аз имам 26 г реален стаж в това което ще ти пратя като линк сега!

Ти колко стаж трудов имаш?

http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm

България, която изгубихме

1 част

Данните са на инж. Иван Пехливанов, зам-министър на машиностроенето през 70-те, "дългогодишен председател на БИСА (Българска индустриална стопанска асоциация - днешната Българска стопанска камара), поставил нейните основи и постигнал признанието й на национално и международно ниво, ръководил асоциацията от 1983 г. до 1990 г." (по признание на Българската Стопанска камара)

Източник:

Уникалните данни на инж. Пехливанов трябва да бъдат запазени и разпространявани.

Днес икономическите постижения на социализма се отричат по чисто политически и неикономически причини. Всички "икономически анализи" срещу тях са поредици от абсурди и митове. Нелепо е да се мисли, че става въпрос за нещо друго освен за чужда масирана и непочиваща на никаква реалност пропаганда. Тя се опитва да превърне днешните българи в мазохисти, които да се научат да мразят собствените си успехи.
                      Самите факти, които дава инж. Пехливанов са ярко свидетелство срещу днешните митове за социализма.

Идеята е да се изнася и разпространява действителната информация за успехите на българския народ и държава, за да бъдат те пример и за по-новите поколения.
                      Тези успехи не зависят от политически пристрастия, предрасъдъци, митове и легенди. Те са факти.

Д
                      - Източномаришкият енергиен комплекс. Горивната му база са лигнитни въглища с най-ниска калоричност - 1400 ккал/кг. По екологични изисквания две от централите са с железобетонни комини по 325 метра - най-високите в Европа!

/Сега абсурдът на капиталистическата непланова икономика е следният: "... Най-големият трън в очите на всички е проектът на ХХI век - АЕЦ "Белене" (започнат преди 89 г. и спрян след избухването на демокрацията). Изграждането на 2000-мегаватова ядрена мощност обедини цялото антиядрено лоби не само у нас, а и в чужбина. Начело е целият източномаришки енергиен комплекс. Той вече дава близо половината електроенергия на България и на него се възлагат огромни надежди да отстоява енергийната независимост на страната за десетилетия напред. Изграждането на една огромна ядрена мощност ще заплаши бъдещите продажби на електроенергия от тецовете..."/

- Производството на водни турбини и тенератори.

До 1950 г. у нас са изработвани водни турбини с мощност до 10 КW. През 1954 г. произведохме турбина и генератор с мощност 700 КW.
                      В 1960 г. изнесохме в Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. Към 1980 г. вече работеха 30 ВЕЦ с 80 български турбогенератори с обща мощност 840 МW. Венец на турбостроенето ни са трите агрегата за ПАВЕЦ “ЧАИРА”, всеки с мощност 215 МW по чертежи на “Тошиба”, Япония.

- Нашите енергетици проучваха, проектираха и строиха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания.

- Благодарение на енергийната ни стратегия през целия период 1950-1990 г. България беше сред европейските страни с най-редки и кратки сътресения в енергоснабдяването! Няколко поколения българи изнесоха на гърба си строителството на енергийния отрасъл, който към 1989 г. зае 18% от националните промишлени фондове.

След 1990 г. управленската ни прислуга на чужди сили упорито подготви взривяването на енергетиката:

- Разруши мозъчния й център “Енергопроект”. Старателно организира националното престъпление - закриване на АЕЦ “Козлодуй”.
                      - Спря строителството на АЕЦ “Белене”.
                      - Разпродаде електроразпределителната система.
                      - Ликвидира енергомашиностроенето. Днес дори 100-киловатова водна турбина трябва да се внася от чужбина! Чужди фирми, които трябва да се учат от нашите енергостроители, получават поръчки за строителство на енергийни обекти у нас. Каскадата “Горна Арда”, 4 пъти по-малка от каскадата “Арда”, която е българско инженерно решение и изпълнение, се възлага на чужденци, непостроили нито един енергиен обект!
                      Това е грозно унижение на нашия индустриален интелект!

МЕТАЛУРГИЯТА

До 1950 г. България няма металургия.
                      Към 1989 г. вече произвеждахме 3 милиона и 300 хиляди т стомана и бяхме 27-ата металургична страна в Света.

Стратегията, проектите и изпълнението се водеха от крупния научно-проектантски център “Металургпроект”.

Нови технологии и продукти разработваха институтите по черна и цветна металургия, катедри във ВХТИ и ВМЕИ, Институтът по металознание към БАН, институтите по леене, по металокерамика и прахова металургия.

"Стомана" - Перник

Мощни колективи от специалисти при металургичните комбинати в Перник, Кремиковци, Бургас, Пловдив, Пирдоп даваха живот на техните и на свои нови технологии и продукти:

- Корабна ламарина. От 1970 година българското корабостроене работеше изцяло с местни метали.
                      - Бронестомани. От 1972 г. металургията ни осигуряваше нуждите на танкостроенето с наши стомани.
                      - Студеноогънати олекотени профили.
                      - Валцовани стомани за транспорта и мините.
                      - Студеновалцована ламарина , в т.ч. с метални и пластмасови покрития.
                      - Щранговани профили за кари и асансьори.
                      - Радиални профили и тръби вкл. за цеви на стрелково оръжие и стволове на оръдия.
                      - Центробежно ляти тръби, вкл. неръждаеми, по технология и оборудване на инж. Емил Петков.

- Непрекъсната разливка на стомани.
                      - Електрошоково претоплени стомани в сътрудничество с института “ПАТОН” в Киев.
                      - Прахова металургия и металокерамика, развивана десетилетия от колектива на проф. Радослав Тодоров.
                      - Вакуумно леене на качествени отливки.
                      - Патентът на инж. Александър Вълчев за специална обмазка на електродите на електродъговите пещи, увеличаваща живота им с 30%, бе закупен от много фирми, в т.ч. от Канада и Великобритания.
                      - Изработихме от наша микролегирана с азот стомана 10Г2САФ за металните конструкции на сибирските заводи в зоната на вечния мраз. С тях участвахме в междудържавната интеграция за газ от Русия.
                      - Получихме за тази стомана международен сертификат за производство на газопроводни тръби. Заваряването й успешно бе решено от д-р инж. Марин Белоев и от чл.-кор. проф. Любомир Калев.

- Леенето с газово противоналягане по метода “Акад. Балевски - проф. Димов” е едно от забележителните открития в световното металолеене през изтеклия 20 век! По този метод:
                      - Произвеждахме сложни и дебелостенни отливки за военнопромишления комплекс.
                      - Член.-кор. проф. Янко Арсов създаде високояки отливки от азотирани стомани, в т.ч. и корабни винтове. Вече имаме стомани със съдържание на азот до 3%, което е невероятен успех! В тях скъпият никел се заменя с най-срещания газ в земната атмосфера. С наши леярски машини и технологии работят най-големите световни производители на алуминиеви джанти. Над 600 машини за леене с противоналягане леят 50% от кокилните алуминиеви отливки в света!

Всичко изброено вече е унищожено, или е пред рухване.
                      Че това се прави по чужда поръчка, се вижда от следния пример: на наша територия са положени 70 хил. т газопроводни тръби. От тях 50 хил. т са от българска стомана, произведени от Завода за спиралошевни тръби в гр. Септември. Другите 20 хил. т са вносни правошевни тръби. Всички досегашни 13 аварии по технически причини са при вносните тръби! Няма нито една авария с наша тръба! Въпреки това заводът ни бе разрушен под претекст, че бил с остаряла технология. А в Турция сега се строи нов завод точно по тази технология!

Българската химия

през 1945 г. беше в зародиш. Внасяхме дори сода каустик и син камък!

Към 1989 г. отрасълът вече произвеждаше годишно:
                      - 2,5 млн. т минерални торове
                      - 1 милион тона калцинирана сода
                      - 400 хил. т пластмаси
                      - 1,8 милиона броя автомобилни гуми
                      - 20 хил. т химикали за растителна защита
                      - Преработваше 12 млн. т суров нефт
                      - Имаше 11% от националните промишлени основни фондове.
                      - Даваше 8,5% от националната промишлена продукция
                      - Осигуряваше 20% от постъпленията от западна валута
                      - Поддържаше 100 000 работни места.

"Химпроект" водеше инвестиционното развитие на отрасъла. Двадесет научноизследователски институти, много катедри във ВУЗ, БАН и развойни бази с 1500 научни дейци осигуряваха научната дейност. Те поддържаха тесни връзки със световния научен и делови свят.
                      Химпроект-Варна

- Българският карбамид имаше неограничени пазари.
                      - Заемахме 4-то място в света по производство на калцинирана сода.
                      - Държахме 17-а позиция по производство на пластмаси.
                      - В изкуствените текстилни влакна изпреварвахме Франция, Италия, Белгия, Испания, Канада.
                      - Произвеждахме или таблетирахме от вносни субстанции всички масови лекарствени средства.
                      - Първи от източноевропейските страни организирахме производство на спринцовки за еднократна употреба.
                      - Закупихме лицензи и марки за съвременна козметика.
                      - Огромният износ в Русия ни направи първи в света по производство на пасти за зъби.

Всичко това вече е ликвидирано.

Машиностроенето

най-ярко показва растежа на индустриалния ни интелект

В 1945 г. в България имаше десетина предприятия и 50 работилници с общо 4000 работещи и не повече от 200 инженери. Бях в първия випуск на новия машинен факултет на Държавната политехника. Едва намирахме работа за задължителния студентски стаж. В 1950 г. с месеци стояхме като безработни млади инженери.

В 1989 г. в отрасъла работеха 730 завода, 430 хиляди работещи и 35 000 инженери. 5000 научни дейци създаваха нови технологии и машини в 30 научноизследователски института.

Коментар

• mechobikov нека чичко гугъл да ти помогне!

Билдерберг

Етиен Давиньон

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                          Бай Тошо е развил бизнеси на световно ниво изреждам от възходяш ред най-големите икономически успехи и инициативи, които показват, че мисълта за бизнес на едрно е правилната: АЕЦ Козлодуй, ходил е да проучва нефт и газ в Либия - нищо че неупешно, АЕЦ Белене, нищо че не завършен, Кремиковци, Химко, Земеделието, Туристически курорти построени от нулата: Албена, Златни, Слънчев бряг - за чудо и приказ, без лакомия, без излишен бетон

Е това все бизнеси на едро , от които още се храним и още не сме ги източили. Толкова много е съградил

А сега какво, всеки гледа да крадне нещо на дребно и да си развива на дребни като семейно бизнесче - така не става и така няма да има прогрес

Само големи бизнеси и икономически инициативи ще извадят Б-я от разрухата и грабежа

Ама спри да ни казваш, че ламбата свети!
                          Ние го знаем!

Та нали затуй сме спиртосани зародиши на божествената помисъл?

Ай сиктер бе!
                          Спри се!
                          Нали това ни изяжда?
                          Нашата безполезност!

Ние сме били на твоя акъл!
                          Ти на нашия - тепърва!
                          А, ако можеш отсега да се поставяш и на нашия акъл - рано или късно ще постигнеш това, което си си наумил.

Умните се учат от грешките на другите.Глупавите - от своите собствени.
                          Last edited by sergo; 16.05.2012, 23:56.

Коментар

тук се изказа неподготвен!
                            Вярно, че понякога дори и аз греша. Що не дадеш точните данни и да поразсъждаваме върху тях
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Геко, мислиш ние не я знаем историята ли ???

1. 1944 - първи в Европа
                              2. 1989 - последни в Европа
                              3. АААААА каздърма бени
                              тук се изказа неподготвен!

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                                Бай Тошо е развил бизнеси на световно ниво изреждам от възходяш ред най-големите икономически успехи и инициативи, които показват, че мисълта за бизнес на едрно е правилната: АЕЦ Козлодуй, ходил е да проучва нефт и газ в Либия - нищо че неупешно, АЕЦ Белене, нищо че не завършен, Кремиковци, Химко, Земеделието, Туристически курорти построени от нулата: Албена, Златни, Слънчев бряг - за чудо и приказ, без лакомия, без излишен бетон

Е това все бизнеси на едро , от които още се храним и още не сме ги източили. Толкова много е съградил

А сега какво, всеки гледа да крадне нещо на дребно и да си развива на дребни като семейно бизнесче - така не става и така няма да има прогрес

Само големи бизнеси и икономически инициативи ще извадят Б-я от разрухата и грабежа
                                Това обяснява всичко:

http://www.youtube.com/watch?v=gI-Rioi1Vd4

"Ние ще имаме Световно правителство, независимо дали ви харесва или не, чрез завоюване или по взаимно съгласие." Джеймс Уолбърг ред Съвета по външните работи, 17 февруари 1950 г.

Коментар

Working...
                                X