IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пътува си един мъж в автобуса. Намръщен един такъв, намусен, и си мисли:

„ Животът – скапан, жената – смотана, хората – изроди…”

А зад гърба му, ангел с тефтер си записва:

„ Скапан живот, жена-смотана, хора-изроди…Странно, все едно и също. Ех, няма значение – щом поръчва, трябва да изпълнявам.“

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Гробове ,кратък живот и т.н ,съфорумци спрете се бре.Какъв е тоя негативизъм у вас ?Не чуваствате ли че с тия разсъждения се натоварвате ???В края на крайщата животът ни минава така, както сами си го направим. Личи си, че някой не знае как да превръща живота в уникално преживяване и да му се наслаждава.
      Ми не всичко винаги е розово и коки ... (не мисля, че иде реч за безбрежно черногледство, а за моментно състояние на духа ... )
      Има неща които се случват независимо, искаме или не ...
      Понякога изтъпяваш и правиш глешен ход... Понякога грешките се поправят много трудно, или пък въобще не се поправят ... На моменти, ситуацията налага да се държиш по начин, който не е твоят... и т.н. и т.н.
      Важното е да имеш сили, енергия и стимул да продължиш... (както каза Роки на сина си в последната серия - в живота не е важно, колко удара ще нанесеш, а колко удара можеш да понесеш и да се изправиш всеки път ...)
      Ако обаче нямаш нужното зарядно устройство (персонално за всеки) понякога батерийките се изтощават и няма сили за борба...
      Едни преодоляват подобни "енергийни" сривове и продължават. Други не успяват и сгъват ...
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Коки кажи ни ти някоя малка рецепта за хубав живот

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Да Коки- на всеки миг на безценния и кратък живот
          Гробове ,кратък живот и т.н ,съфорумци спрете се бре.Какъв е тоя негативизъм у вас ?Не чуваствате ли че с тия разсъждения се натоварвате ???В края на крайщата животът ни минава така, както сами си го направим. Личи си, че някой не знае как да превръща живота в уникално преживяване и да му се наслаждава.
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Космо къде си

Коментар

• Ами някои наричат и дриги неща с понятието смърт- края на любовта, края на ерекцията...Но както беше казал поета Дебелянов мила Вал-
              Черна песен

Аз умирам и светло се раждам -
              разнолика, нестройна душа,
              през деня неуморно изграждам,
              през нощта без пощада руша.

Призова ли дни светло-смирени,
              гръмват бури над тъмно небе,
              а подиря ли буря - край мене
              всеки вопъл и ропот замре.

За зора огнеструйна копнея,
              а слепи ме с очите си тя,
              в пролетта като в есен аз крея,
              в есента като в пролет цъфтя.

На безстрастното време в неспира
              гасне мълком живот неживян
              и плачът ми за пристан умира,
              низ велика пустиня развян.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Добър ден чичо.То и без да е грейнало слънцето ,стига да знае човек как ,душата винаги може да си я отпусни.Достатъчно е всяка сутрин да заредим съзнанието си с позитивни мисли, за да можем да се наслаждаваме пълноценно на всеки миг от живота си !
                Добър ден да е за тебе...за мене е още добро утро ...
                Слънцето изгря и ме напече .....кеффффф

Как го е написал Поета..:

За него, Живота ,
                направил бих всичко....

Успехи

Коментар

• Koгато се пристрастиш към емоции с висок интензитет и амплитуда, преживявания с повечко адренали, всичко, което се дефинира като спокоен и нормален живот може да припознаеш като "смърт".

Коментар

• Честит празник и успешен ден!

http://www.youtube.com/watch?v=NkwJ-g0iJ6w

http://www.youtube.com/watch?v=XzvPayigCxo

Коментар

• Отчаянието е грях. Не смъртен, но все пак е грях. Чърчил май беше отговорил на въпроса дали е оптимист точно в най-тежкото време по средата на Втората Световна, че е оптимист, просто защото другите алтернативи нямат смисъл...

А иначе искрени песимисти относно живота не съществуват. Те са в гробищата. Ако не са там, значи не са искрени песимисти...
                      Institution: FBI Correctional Facility
                      Jurisdiction: Unknown

Коментар

• Да Коки- на всеки миг на безценния и кратък живот

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Добро утро, 30+ годишни ОПТИМИСТИ...
                          Ще грейне слънцето, ще ви се отпуснат душите.....
                          Добър ден чичо.То и без да е грейнало слънцето ,стига да знае човек как ,душата винаги може да си я отпусни.Достатъчно е всяка сутрин да заредим съзнанието си с позитивни мисли, за да можем да се наслаждаваме пълноценно на всеки миг от живота си !
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвици. Дааа има и философско има и ежедневно измерение на живота. Но в крайна сметка нещата не опират ли до това дали имаш сили- главно психически да продължиш чудото наречено живот. Нали донякъде го сравняват с игра- за едни е по бърза за други по бавназа едни по интересна, за други скучна и монотонна , но пак им харесва. Има разбира се и някои които се уморяват, отекчават, объркват и отказват. Тук винаги съм си спомнял за едни от моите любими автори- Джек Лондои и Хемингуей И двамата са имали невероятни животи много сили и много приключения, но накрая са се отказали от живота. Има и друга порода хора , които си живеят по 100 години в селото и всеки ден си работят и пият ракията- допринасят за икономиката, като рядко напускат селото си и рядко страната сиНяма рецепта нали. Така че горе главите- този живот е само един- да играем играта и със смях да понасяме загубите и удоволствиятаКураж старчоци и Космо да ни радва с повече разкази и случки

Коментар

• Добро утро, 30+ годишни ОПТИМИСТИ...
                              Ще грейне слънцето, ще ви се отпуснат душите.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                ... средната класа, данъкоплатеца койот се осигурява на реалните си доходи, генерира БВП, хората коиото са в най продуктивната си възраст и на чийто рамене живеят милиони пенсионери, социално слаби, хора с увреждания, деца итн... Та тия хора вместо в момента да са в разцвета на ефективността си, те "завиждат на починалите..." Жалко е... Грозно е... Живота ни е транс сексуален, импотентен, инфантилен... ...
                                +1
                                Да Космо, това е положението... Аз лично чак на умрелите не съм завидял(засега), но иначе, влизам баш в описанието на приятеля ти..
                                Е още не съм чукал на жълтите павета (засега), пък и едва ли съм най-добрия в своята област, но другото си баш така ...
                                Кофти емоционално състояние, нищо свестно на работа, яко поркане( клонящо към свинщина на моменти..) Се си мисля, че ще издрапам от дупката. Ама засега не става ...
                                Ама па и не мисля да се предавам (неприсъщо ми е) ... засега ...
                                както е казало лицето Мицкевич ... :

Нет, лучше с бурей силы мерить,
                                Последний миг борьбе отдать,
                                Чем выбраться на тихий берег
                                И раны горестно считать.
                                ...
                                налЕ ..
                                Last edited by Колчо Слепеца; 17.01.2012, 09:29.
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X