IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
    Поетичен е бил вчерашният ден.

Специален поздрав за zarco
    http://www.youtube.com/watch?v=6By0ZzmngPc

Хубав четвъртък на всички!
    Благодаря за поздрава. Не разбрах смисъла - мъгляв почти колкото на всички варненци, които познавам... .. (майтап, де)... Вероятно буташ темата отново към талантите? Моята гледна точка е назад, така че - не съм мръднал и "на йота" от нея...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Зарко, трябва ли да пърхам с мигли?
      Мерси за коминочистача. Срещали сме го.
      .................

Някой беше говорил за Изток/Запад в Бг. контекст. Ще чертаем нови граници, но РусИ май ще е при нас- трябва ни моста. (много съм ви набрала на софиянци- creme de la creme с котловинен характер)

Зададеният въпрос е неразбираем за мен и поради това нямам отговор.

Дори да опитам различни предположения - най-много да изкривя смисълът. Кога една жена пърха с мигли в един виртуален форум при някаква дискусия? Дали "пърхането" наистина го има, ако ще се пърха, или е някаква фантасмагорична абстракция, която трябва да си представим? Какъв е изобщо смисълът на действието?

Вал, смятам, че сама най-добре можеш да си отговориш на зададеният от теб въпрос..., в края на краищата - нищо не ти пречи да попърхаш: попърхай, попърхай, пък ако не ти се "отвори парашутът" - избери друга форма на радост, протест, , размисъл, вглъбяване (предполагам разни действия, защото не схващам смисълът на т.нар "пърхане с мигли")....

То, като помисля - виртуалното пърхане с мигли - нищо не означава, може би това не е вярно, само ако пърхаш в монитор с камера..., в противен случай - ще попърхаш на човека до теб (реално) - и ще ти се случи случката (игрива) - вероятно като финал и най-висока точка на усещанията, породени от пърхането...

Стана някакво свободно съчинение.

За коминочистача: това, че сте го срещали - е добре. Зависи, с кого точно сте го срещали.

За Дунав мост - не разбрах защо точно ви е необходим - да не би да сте решили да командировате някакъв контингент там? А на софиянци - щом си ИМ набрала - нека да му мислят! Вероятно няма да ги изненадаш неприятно и ще си поискат отново да ги "изненадваш"...

Ето и връзката между отделните събития: хващаш софиянеца, дето си му го набрала (ти си знаеш в как точно го хващаш - вероятно за ръка...) и отивате с него при коминочистача, който ще ви даде благословията си...., кога точно почваш усилено да пърхаш с мигли... (ти си знаеш)..., пардон - вие си знаете..., нали така се обръщате - дамите - с учтивата форма...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        тц, там има и лук и домати Яйса, по 50 стинки не ползвам
        НАИВHИК;при нас са 36 ст.,но дори и да са по -скъпи ,когато ми трябват за заливка си купувам .Примерно за това на снимката
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• До Велигден и аз няма да купувам яица

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Миш-маш, но без яйца..... че поскъпнаха.

Носиш майтап, нали?
            тц, там има и лук и домати Яйса, по 50 стинки не ползвам

Коментар

тва върши ли работа?
              http://gradinata.bg/index.php?page=a...article_id=899

Хихих, като стана въпрос за ядене, аз пък отидох в магазина озверял от глад, зяпах, зяпах - нищо не ми се яде. И си купих печени замразени чушки /пипер, капия, за които не са от столицата/ Такава каша с прясно мляко си спретнах - облизах си пръстите
              От дете не съм ял такова нящо
              Точно такава гозба готвя в момента . Любима е на 2/3 от моето домочадие.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

Като шкембе чорба, но с чушки И малко запържено брашънце за сгъстяване
                Пържиш чушките с брашно и заливаш с мляко. Тва е
                Миш-маш, но без яйца..... че поскъпнаха.

Носиш майтап, нали?

Коментар

• А да сещам се- много е вкусно, а аз харесвам чушки със яица и извара или сирене

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Как я правиш тази каша с чушките и мляко
                    Като шкембе чорба, но с чушки И малко запържено брашънце за сгъстяване
                    Пържиш чушките с брашно и заливаш с мляко. Тва е

Коментар

• Как я правиш тази каша с чушките и мляко

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Тази година съм взел семе и от испанска каба да пробвам.Обаче не намирам информация как се сее това чудо..
                        тва върши ли работа?
                        http://gradinata.bg/index.php?page=a...article_id=899

Хихих, като стана въпрос за ядене, аз пък отидох в магазина озверял от глад, зяпах, зяпах - нищо не ми се яде. И си купих печени замразени чушки /пипер, капия, за които не са от столицата/ Такава каша с прясно мляко си спретнах - облизах си пръстите
                        От дете не съм ял такова нящо

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                          Аноне рибената ми чорба е с морска риба -
                          Аха, значи няма да ми допадне. Аз харесвам от сладководна риба. Пък и се зачудих по това време каква риба се лови, но явно не си я правила от прясна.

П.П. Самият израз "заплата" е лоша работа - дали ще я даваш или взимаш, в това време е еднакво лошо.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Тая рибена чорба да не би да е с дунавска риба?
                            Аноне рибената ми чорба е с морска риба - имаше останала малко сафрид, сардина и лаврак. Обезкостени, варя ги в цедка и после махам костите. С целина (и глава и листенца), и какъв корен беше още еидн забравих му името, картофки, морковче(ама то е само за цвят ,тия моркови вносните нямат никакъв вкус). зехитн лимонов сок за подправяне ( а иначе обичам да има повече пресни подправки, но сега не му е сезона и няма кой знае колко, а тези от магазина не ухаят на хубаво).

Ей много приятно е спанак с картофи на фурна и зелен лук (онзи ден си правих) и подправен с кисело мляко (може да се сложи заливка акто на мусаката, но беше без заливка).

п.п. Бате Пешо то може със всичко ама няма продукти, вече са изчерпани

Предзаплатно време...кофти
                            There is no right way. Only your own way!

Коментар

Ласкател, но това не променя факта, че е края на работния ден и съм гладна А като се замсля вкъщи няма нищо интересно, рибената чорба свърши, някакви картофи се мотаят и чакат да бъдат изпържени, вероятно
                              Тези картофки може да ги задушиш с пилешка пържолка.Слагаш на дъното на една тавичка съвсем малко олио колкото да не загори.Сипваш нарязаните картофи и поръсваш с черен пипер.Слагаш и едно или две телешки или пилешки бульона като ги натрошаваш и поръсваш отгоре.Омешваш за да се овкуси насякъде.Сипваш вода в зависимост от количеството.Отгоре слагаш пилешки пържоли и печеш във фурната на макс.След 50 минути до час е готово.Пържолите по некое време ги обръщаш.Картофите са готови като получат загар отгоре.Ако имаш и малко пушена сланина да им сложиш направо фантазия...Тая манджа е лесна и вкусна и върви с бяло винце например врачански мискет.Има и една гръцка салата която лятос жените направиха от патлиджани шарени и зелени чушки целина чесън направо трепач......
                              Last edited by Бате Пешо; 15.03.2012, 17:29.

Коментар

Ласкател, но това не променя факта, че е края на работния ден и съм гладна А като се замсля вкъщи няма нищо интересно, рибената чорба свърши, някакви картофи се мотаят и чакат да бъдат изпържени, вероятно
                                Тая рибена чорба да не би да е с дунавска риба?

Коментар

Working...
                                X